Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Hát akkor te valamit rosszul csinálsz!!!
Én régebben egy 3k-s CM hűtőt használtam min, fordulaton.
Rengeteg procit használtam vele /főleg prescottp4 és prescott celeronok/, de idle állapotban én 3x hőmérsékletre emléxek és terhelve sem ütötte meg egyik sem az 50-et.
Ja kivéve a 3.2-es prescottom, de az más, mert az egy régi melegedős példány volt, de ez is a többihez képest max 3-5 fokkal volt melegebb.
Ez az alap 48 fok, hát.....
Valamit rosszul csináltok.
Ja ahűtőm ilyen volt: [link] Cooler Master Aero 4 lite --> ez egy elég alap alsókategóriás 3k-s hűtő. -
DNS_65
senior tag
válasz
Blue Eagle
üzenetére
A régi fos hűtő stimmel
De maradt még rajta paszta, mert csak 2-3 hónapja volt meg a másik proci, azon meg volt bőven.
Egyébként nem ebbe a gépbe lesz majd a Cel D, most csak kiváncsi voltam hogy műkszik-e,
mert új szerzemény!
De még akkor is megdöbbentő, hogy bekapcsolás után egyből 50 fok
Szal csak egy pár napig lesz így, annyit meg csak kibír
Aztán majd megcsinálom rendesebben.
De ezek után csodát nem várok tőle.
Köszi az infókat!
-
Blue Eagle
őstag
''Amennyi a hűtőn maradt'' ?! A régi fos hűtőn maradt pasztával raktad őssze?
Ne csodálkozz! Alkohollal le kellett volna mosni a hűtőt is meg a procit is(az érintkezű felületeket persze). És ÚJ pasztát neki. Se sokat se keveset.
A másik fele: A Prescott magos proci pl. a Cerka idle állapotban sem nagyon megy 48 fok alá. Nekem egy Prescott 2.8GHZ pentium 4-em van rérmagos Intel Hűtővel:48-49 fok, és csak netezek most. -
DNS_65
senior tag
Sztem jól van feltéve, paszta az annyi van rajta, amennyi a hűtőn maradt.
Tudom, hogy sok volt a nw-nál alapon, de gondoltam azért, mert az egy 3,4 GHz-es példány,
az előző P4 2,6-os nw-hoz tökéletes volt ez a hűtő.
Most leszedtem a ház oldalfalat, már ''csak'' 58 fok alapon, de sztem ezis sok, mennyinek
kéne lennie jól alápasztázva?
Hány fokot jelent a pasztázás? Azért 10 fokot nem nyernék vele, nem?
És mennyi lenne egy faszányosabb hűtővel megtámogatva? -
mycso
veterán
Károsodni elvileg nem tud, mert ha nagyon magas a hőfok akkor kikapcsolja a gépet, de egészségesnek az 65-68 fokig mondható.
Alapjáraton nagyon sok az a 62 fok.
Tuti jól felraktad, átpasztáztad????
Mondjuk a nw-nál is sok volt az a 40 körüli érték idle állapotban szerintem. -
DNS_65
senior tag
Hali!
Most volt downgrade, egy 3400-as P4-es helyett egy 2800-as Cel D-t kapott a rencer,
az normális, hogy netezés közben 61-62 fokos?
Ezek után játékot meg se próbáljam?
Mennyi a max hőfok amit még elbírnak a cel D-k (károsodás nélkül)?
A P4 northwood volt, és egy sima glacialtech hűtő van/volt (3k-s) rajta, de az nem nem ment 40 fok fölé net közben, és terhelve is max 56-57 fok volt. (igaz egy rosszul szellőző házban). -
mycso
veterán
Hát ha valami gyengébb alapon járó celeronod van, akkor főleg proci limitbe ütközhetsz.
Egy 6600GT-t sem tud kihajtani!!!
Pl.: régebben nálam NFS: MW:
p4 3.2/800/1m + 6600GT --> 1024*768 valami normális részletességgel siklott a játék
celeronD 2.26@3.7 + 6600GT --> bizony visszább kellett vennem a részletességből, mert néha meg-meg akadt a játék. -
Blue@X
senior tag
Ha nekem 3dmark 05-ben a pontom nem megy 5454 felé(7600 gt-vel, másnak meg igen, vga teszt) akkor a celeron proci miatt van?
Lehet hogy proci limites a gép?
Most wantedben sem megy 28 fps felé. -
mycso
veterán
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Hát a hőmérséklet tök rendben van /nekem sem halt meg 1.6-tol se/, ugyhogy még kis emelés belefér.
-
dvdbackuper
őstag
válasz
dvdbackuper
üzenetére
emelhetek még rajta?
-
dvdbackuper
őstag
1.55V-on 46 fok full terhelésnél....kb. 1 órán át terheltem prime 95-tel...
-
mycso
veterán
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Hát nekem a 2.4-es 1.4v körül ment ~3.8-on.
A 2.24-es 1.6v-on ment 3.9-et. /bár ezt az 1.6-ot már soknak tartottam/
Hőmérsékletét figyeld a procinak!!!! -
dvdbackuper
őstag
meddig emelhetem a fesz.-t? 1.55V még jó? vagy mehet feljebb? az alap 1.385V.....
-
dvdbackuper
őstag
fesz emelés nélkül olyan 170-ig ment fel......
-
dvdbackuper
őstag
nekmem most 180 MHz-es FSB-n megy, a proci alapfesze 1,385 V én 1,4815 körül küldöm neki, itt lett stabil....a memókat leosztottam, most 540-es mennek dualban...asszem 3:2-es arányban....DRAM
SB...az időzítést a legnagyobbra vettem, 5-5-5-15-re....amúgy egy abit AA8XE lappal nyomulok, vízhűtéssel.... -
misu
senior tag
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Hy!
Nekem is ez a procim van...kicsit beavatnál akár priviben is a részletekkel kapcsolatban?..
mennyi feszt. adsz, a memók milyenek, min mennek?, stb....
Nekem nem megy 166MHz felé, igaz nem kap plussz feszt sem..
Előre is köszi!
Bye! -
mycso
veterán
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Na hát hajrá tépjed keményen.

Lehet visszatérek énis a klubba, mert úgynézki a héten vagy jövőhéten lesz egy 2.4-es CeleronD-m
mod.: 3.78-on megy sabilan....42 fok max terhelésen....kicsi fesz emeléssel
Akinek van fasza vízhűtése.

[Szerkesztve] -
dvdbackuper
őstag
naa...a 2.8-as cerka D-m most 3.78-on megy sabilan....42 fok max terhelésen....kicsi fesz emeléssel....megy az még feljebb is...

-
mycso
veterán
válasz
doglotthal
üzenetére
Szió, mivel ez egy szakmai fórum /nem pedig CHAT/ ezért nem ül itt mindíg mindenki a gép előtt, hogy válaszolni tudjon.
A proci amit szereztél, egy lga775-ös tokozású processzor.
Tehát lga775 foglalatú lapot kell hozzá kerítened, ezekből létezik millió tipus.
Az áruk is igen sokféle lehet kb.: 10k - 60k-ig. -
doglotthal
aktív tag
válasz
doglotthal
üzenetére
upp.
vagy ekkora hülyeséget kérdeztem?
-
doglotthal
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek.
Volna egy ''buta'' kérdésem:
Szereztem egy Celeron D procit.
Ez egy 2.80/256/533 as proci.
Lehet az h ez lábatlan? Mert úgy néz ki, tehát nincs lába.
A kérdésem az, hogy mennyiért lehet hozzá lapot venni, vagy hogy keressek lábatlan procihoz lapot?
És kb milyen árban lehet?
Sztem ez 775ös foglalatú.
A válaszokat előre is köszönöm. -
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
Biztos, hogy jól van feltéve. Különben a borda nem forrósodna át. Steppinget nem tudok, de a Celeron D-k megjelenésének nagyon elejéből van még, 2,5 éves proci...
Bici, nagyon szívesen, ennyit tudtam én hozzátenni, elméleti szemmel. mycso fórumtárs pedig megvilágította az érem gyakorlati oldalát!
#2166: Egy Willamette magos Celeront meg akkor még kevésbé éri meg húzni? (1,7GHz-es, ezzel nyomom most, míg megjön az X2 4200+)...
i845 a chipset, 128MB CL3-as DDR266. Még a Mozilla is szaggat... Alapfeszen a procin nem lehet 100MHz-et sem húzni. 50-55°C-os, de AMD gyári hűtő hűti, maszek felfogatással.

HGyu
[Szerkesztve] -
04ahgy, mycso: Köszi a válaszokat!!!
-
mycso
veterán
Milyen steppinges a proci???
Tuti jól sikerült rárakni a bordát????
Nekem eddig vagy 3-4 celeronD-m volt és alapon 3x fok, terhelve 4x volt a hőmérsékletük, szénnéhúzva /3.8-3.9GHz/ terhelve 5x-6x
Egyébként ha ilyen forró, akkor én nem igazán emelgetném a proci órajelét --> az a 70 fok is már rettentő soknak mondható /főleg hosszútávú használat mellett/ -
04ahgy
nagyúr
Hááááát... A Prescott fejlettebb elágazásbecslését, újabb utasításkészletét (SSE3), nagyobb cache-ét figyelembe véve kb. egálban vannak szerintem...
A Northwood viszont hűvösebb (eltaláltam
), és kicsivel rövidebb a feldolgozó futószalagja...
Én szubjektíven az előbbit választanám (lásd előző HSZ-em. Pfff.) Kis feszültség még pluszba, és megvan a lélektani 4GHz.
HGyu -
04ahgy
nagyúr
Sziasztok!
Egy barátomnál szereltem gépet tegnap. Gigabyte SiS chipsetes 800FSB-s alaplap, 2,8 Celeron D!
A proci alapon, ráadásul üresjáratban is tűzforró! Volt. Újrapasztáztam, a hűtője alatt beszáradt, szürke, de nem ezüstszínű dzsuva volt! Ráadásul vastagon. (~1mm).
Ezek után a proci már nem tűzforró, csupán csak forró, de legalább a borda is átveszi, üresjáratban 55°C-t jelez a BIOS, a borda alja tapintásra kb. 45°C lehet. Terhelve 70-73°C a szenzor szerint, a borda alján még bírja a meleget a kezem, éppenhogycsak.
Pasztázni azért tudok, fehér pasztát használtam, Athlon 64 konfigomhoz is ezt szoktam, és teljesen elégedett vagyok vele.
Ez lenne tehát a híres Prescott szindróma, amit eddig csak leírva láttam?
Megj.: a proci külső órajele 133-ról 167-re emelve jelenleg. Most 3,48GHz-en megy, alapfeszen, stabilan. Nem sokkal melegebb.
HGyu -
Sziasztok!
Szerintetek melyik a gyorsabb:
- 3936MHz-re húzott 2.4-es Northwood magos Celeron (24x164MHz, 128kb L2 Cache, s478), vagy
- 3444MHz-re húzott 2.8-as Prescott magos Celeron (21x164MHz, 256kb L2 Cache, s478)
A játékokban nyújtott teljesítményre vagyok kiváncsi.
Köszi!
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Megkérném a tisztelt topiclakókat, hogy véleményezzék ezen táblázatot (hibák, hiányzó procik, stb.):[link]
Előre is köszönöm mindenkinek...
-
mycso
veterán
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Bizony nem, méghozzá FSB, RAM miatt!!!!
-
meat grinder
csendes tag
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
azt a kártyát egy 2 gigás p4 kihajtja... anno se volt csúcs, max középkategória. a mai mezönyben meg kb. annyit ér, mint 9800pro-k mellett a geforce MX... a D cerkádat meg hajts ki ameddig tudod. van benne egy rakás tartalék, bűn lenne nem kihasználni. és a lelked is megnyukszik hogy te mindent megtettél, a vga kihajtása érdekében.

-
mycso
veterán
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Hát remélem tudod majd húzni, mert nagy általánosságban ezek a 2.8-3-3.2-es celeronD-k nem a túlhajthatóságukról híresek.
Amikre +1-1.5gigát általában rálehet húzni azok a kisebb 2.2-2.4-es D celeronok. -
dvdbackuper
őstag
Remélhetőleg holnap szerelem be a 3.2-es prescott cerkámat a gépbe, szval úgy meghúzom, mint a ........ vízzel hűtöm, szval a hővel nem lesznek gondok....majd írok eredményeket...
-
Necc
addikt
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
Szerintem kihasználja ha 2csatornás az alaplapod és a memóriák is párban vannak.
Ha nem, akkor vehetsz bele bármilyen procit, nem fogja rendesen kihasználni a videokarid.
Ez saját becslésem. -
misu
senior tag
Hy!
Akart a fene új procit venni...
Csak hazamentem, összetettem a rendszert és nem volt jó.....
Akkor telefonáltam Neked is...hogy nem megy, meg gond van....talán
...mindegy..erre nem pontosan emléxem...
De álmomban sem gondoltam, hogy proci miatt...
Akkor beírtam az IS-7 oldalra, ahol felvilágosítottak, hogy prescott vagy northwood???? only...Willamette-t nem fogad...
Hirtelen kellet egy...olcsón.... Téged meg akkor (egy óra talán) pont nem értelek el...
Azóta megbántam!
Amúgy 9,5k ért vettem...amit nyertem rajta anyagilag, el is buktam erkölcsileg!
Most mondhatnám, hogy üzlet, meg minden.....de akkor is...
Szal ennyi..
Mégegyszer sajnálom!
Szép napot!
Bye!
Mycso:
Kösz a linkeket, megnézem...
Sajna az a gond, hogy a hűtő és a táp távolsága elég kicsi...
Amúgy csúcson 65 fok...de lehet, a megszellőztetem a házat ez csökkeni fog...
ha haladtam vele, majd írok!
Szép napot Neked is!
Bye! -
mycso
veterán
A hyper 6, sokkal magasabb mint 6 cm: [link]
Az IS7 lap felül mér kb 20 fokkal!
LoL
misu: 100% terhelés alatt van 65 fok körül a procid???? Ez a 6cm magas hűtőmegoldás, hát szerintem nehéz lesz jót találni.
it érdemes nézelődni: [link] [link] [link] --> bár általában ezek is nagyobbak 6cm-nél, de hátha találsz valami jót. -
Oly
őstag
Én meg, mivel elvitted a lapot... nem tudtam összerakni a komplett gépet, amit elvittek volna!
Pedig egy csomó kacattól meg tudtam volna szabadulni (80-as vinyó, régi dvd-író, ház, táp, ...).
De kopik lassan... Tegnap ment el a proci! Tényleg! Nekem az is volt! Miért nem egyött vetted meg??? -
misu
senior tag
Hy!
Én ugyanígy jártam, csak fordítva!
az 1,5 gigás P4-em(willamette mag) alá vettem egy IS-7-et...
persze nálam sem mukant meg..
másnap vehettem egy 2.8-as prescott magos cel. D-t
Amivel utólag nagyon meg vok elégedve...
Csak marhára melegedik.
65 °C fok csúcson! (21x150MHz)
Ez menyire sok?
illetve:
Milyen procihűtőt vegyek?
Most egy alap Titan valami van rajta..
CSak a másik kritérium, hogy alacsony legyen!
Max. 6 cm magas hűtővel !!!!
Pénz nem számít....

5let?
szép napot!
Bye! -
Mz/ts250@300
tag
Hali
Lenne egy kérdésem van egy celD 2,66osom és szereztem mellé egy Radeon 9800xt-ét
a kérdésem csak anyi lenne,hogy szerintetek ez a proci képes kihajtani ezt a kártyát vagy cseréljek procit..
Amugy a mostani inteles lapommal semmit nem tudok az fsb-én huzni igyhát kérdésem az alap orajelre vonatkozik.
A gépbe eredetileg 9600pro volt, a váltás után ugyan éreztem a játékoknál gyorsulást ,de én töbre számitottam az egykori csúcs vga-tól.
Válaszotokat elöre is kösszi. -
Necc
addikt
Asus P4P800 szériás alaplapot még néha kapni, hátha szerencséd lesz, az időtállóság miatt valami i865PE vagy i875P chipsetes alaplapot javaslok.
Amúgy a Celeon D-nek 333MHz-es memória ajánlott, ha majdan talán memóriát is cserélsz, akkor 2 db totál azonos memót javaslok, ez nagyon jótékony hatással lesz a gépedre
-
Peetig
csendes tag
Hali!Itt volt az ideje már, hogy lecseréljem 1.7 Celeronomat és vettem egy Celeron D 335-öt. Hazaér, régi kiszed, paszta rá az újra, gép bekapcs.Hmmm. Semmi. A D Bracket pedig pirosan világít. Nem támogatja a procit az alaplapom!!! Pedig MSI 845PE Max!!! És mégse
.Tudnátok ajánlani egy olcsó 478-as deszkát? Lehet esetleg használt is. 2 db 256mb-s ddr van benne(egyik 266, másik 333-as). Köszike -
mycso
veterán
Valószínűleg win alól sem fog menni /azért egy próbát megér/, de hasonló mint a biosban: FSB-t kell emelni, viszont itt figyelni kell az agp/pci frekire vagy pci-e frekire, mert asszem ezt a programon belül már nem lehet fixálni. Ill. érdemes a ram órajelre is figyelni, mert osztót sem lehet változtatni. Bár ha mégis összejönne, olyan nagy tuningra ne számíts. Igazán tuningolni, csak biosbol lehet!!!!
-
mycso
veterán
Sajnos gyári intel lapoknál a tuning felejtős.

Ezen lapok a stabilitásukról híresek, biosbol általában lehetetlen tuningolni!
Esetleg win alól szoftveresen lehet próbálkozni /pl.: clockgen nevű progi/, de általában ezzel sem szokott összejönni a tuning, főleg nem nagyobb mértékű.
Ha tuningolni szeretnél, akkor elkell felejteni a gyári intel alaplapot.
-
DomT
csendes tag
Sziasztok . Egy INTEL D945PLRN alaplapom van . és most egy Celeron D356 os J van benne , ami 3333.33MHz-n üzemel. De majdan szeretném egy 920 2800 P4 D-re cserélni. És majd azt tuningolni. Már ezt a cerkát is próbáltam , de a BIOS ban szürkén jelennek meg a proci adatai és nem lehet állítani semmit legalábbis én nem tudtam. Szóval az lenne a kérdésem hogy van e olyan hogy egy alaplapot nem lehet biosból húzni? és ha igen akkor hogy máshogy lehet ? szedtem le ilyen progikat hogy CPUMSR vagy meg hogy OVERCLOCKER meg ehhez hasonlók , ezekkel lehet e? és ha igen akkor hogy vagy milyen beállításokkal? előre is köszi.
-
Necc
addikt
Celeron J nem létezik csak Celeron D, a számozás utáni ''J'' jelző pedig a ''no execute bit'' jelenlétére utal, amit nagyon leegyszerűsítve úgy lehet felfogni, mint ''hardveres vírusvédelem'' de ez nagyon lecsupaszított magyarázata.
Pl. egy ''Celeron D 330'' és ''Celeron D 330J'' között teljesítményben nincs különbség.
Ha már témánál vagyunk, akkor ''Celeron D 330'' és ''Celeron D 331'' között annyi eltérés van, hogy az ''1'' vagy ''6'' végződésűek 64 bitesek. -
codec
senior tag
Üdv!
Valaki megtudná mondani mi a különbség a Celeron D és J modellek között?
Előre is köszi! -
Zull
senior tag
''3.2GHz feletti P4-eknél a szorzót le lehetett venni 14x -ig és ezzel még nagyobb FSB-s tuningot érjenek el.''
Mar bocsanat, de nekem egy 630-am van, es en vissza tom osztani 14x szorzora, bar teny hogy kicsit trukkozni kell, megpedig ugy hogy az EIST-et BIOS-ban ''always min'' allasba kell tenni, es igy maris 14x szorzot erunk el
-
uzsz
senior tag
Nekem egy ATI csipszetes ASROCK lapom van, LGA775, egy 3.0Ghz-s Celeron D-vel és 3,9-ig tudtam tornászni gyári hűtéssel de visszatettem 3,65-r a stabilitás és hőmérséklet miatt, így full stabil. Nem gondoltam volna, hogy ilyen mértékben lehet ebben a lapban bármit is tuningolni
-
Necc
addikt
Ugyanazon gyártó ugyanazon típusú és ugyanazon mennyiségű, de 333MHz/400MHz-es moduljai között az árkülönbség párszáz forint, most nehogy már ezen spórolj

Sőt a 400MHz-es memóval ha még jól emléxem vissza, akkor 3.5GHz-ig húzhatod fel a procit (664MHz FSB-nél 333MHz-esre állított memóval pont 400MHz-en megy a memória ; régen pont ugyanilyen procim volt) és így legalább a tuning folyamán nem korlát a memória (már pedig tuninggal szép eredményre képes a proci) -
sss
őstag
Még egy kérdés, mert intelhez nem (sem) értek. Egy celeron d 335-ös (2800Mhz-s) procihoz milyen ram kell, hogy szinkronban menjenek a procival? 266 v 333 v 400Mhz-s?
-
D@ni88
addikt
nekem pontosan i865PE-s lapom van ez aztjelenti h Premium Edition?

lol, anno ezt a lapot 18ért vettem, pedig akkor még 30kvolt a celeron D 2,5ös proci, 3éve asszem... de sztem rohadt jó lap, és bírja a tuningot, tetszik...
ez az egyik ok h nem váltottam még platformot
-
Necc
addikt
Már egy ideje kapni Celeron D-t 512 chace-vel de ha jobban megnézed csak LGA775-ből készül (tudomásom szerint) és ma már a 6xx szériás pentikhez képset (2MB L2) eléggé ésszerűnek tűnik az 512 chace, nem is beszélve a core2-es procik 4 ill. 8MB L2 chace-ről, no meg a 2magos procik 2x2MB (4MB) chace mérete...
Majd az 533-as FSB-vel és az 512MB L2 chace-el elvileg a paraméterei tök ugyanazok lesznek, mint anno a P4A-nak szóval elméletileg nagyon jó vételek lesznek
-
Necc
addikt
Nem az alaplapon van a lényeg, hanem a chipseten.
i845P / i865P / i875P jelű chipsetek garantáltan támogatják (beleértve pl. az i865PE-t is csak ''P'' legyen az a lényeg).
Egyik ismerősömnek is ilyen Asus lap van és nem támogatta a Celeron-D -t még a legújabb biossal sem.
mod: asszem az Asus P4P800 alaplap prescottos, és eléggé jó ár/érték arányú S478 platformon és olcsó is csak már alig kapni.
[Szerkesztve] -
sss
őstag
Ja, meg mondhatnátok vmi olcsó lapot ami teljesen biztosan támogatja a celeron d-ket.
-
sss
őstag
Üdv!
Az érdekelne, h asus p4s800 támogatja a celeron d procikat?
Haver venne olyat, azt asus oldalán csak annyi volt a lapról, h intel p4 meg celeron jó bele.
A lap is meg a proc is 478-as, szal fizikailag belemegy. -
csizs
aktív tag
kiváncsi leszek, hogy milyen lesz az a 3.6GHz-s celeron 512 kessel. Atom baró
De tényelg, el nem hinném, hgoy 512 kest raknak bele. Nem semmi! -
Necc
addikt
Az meg csak hab a tortán, hogy nincs ASRock Pi465G típusú alalplap tudomásom szerint

P4i65G akart az lenni ugye?
Amúgy a CPU esetén a sebességet így kapod meg:
QDR(133MHz) * szorzó(17 a te esetedben) = CPU órajele.
(QDR: az eredeti órajel, ha megszorzod 4-el, akkor kapod meg az FSB-t 133*4=532MHz)
Azzal, hogy húzod a procit, ugyanannyival változtatod a memória órajelét is, tehát a memóriát így kapod meg:
QDR * 2 = Memória órajele, feltéve ha 1:1 arányon járatod.
Ha 333MHz-en megy a memória, akkor a memória eredeti órajele 166MHz (*2 = 332MHz).
Tehát HA a tuningod 133-ról 176-ra húztad, akkor
CPU: 176 * 17 = 2992MHz
És ezzel arányosan változik a memória is:
176(tuningolt) - 133(eredeti) = 43
(266MHz esetén): (133+43) * 2 = 352 MHz
(333MHz esetén): (166+43) * 2 = 418 MHz
Megjegyzem nekem most még korán reggel van és nagyon nem aktív az agyam így megeshet hogy 1-2 számolásom totál hülyeség, de a 266MHz-es memó esetén tutira biztos vagyok az eredményemben, és a proci számolása is pontos.
-
AMD_ok
őstag
Sziasztok!Most vettem egy uj konfigot:ASRock Pi465G , Celeron D 2.26 Ghz, 512 Mbyte 400-as ram. 133-ról feltoltam 176-ra az fsb-t ,igy 3 Ghz-en megy a proc,csak azt nem tudom,hogy a mem most mennyin megy? Hol tudom megnézni?
-
Necc
addikt
válasz
wedlock
üzenetére
Hát az Asrock alaplapok nem éppen tuningbarát alalplapok, ne várj tőlük egetrengető tuning lehetőséget, én egy procival 12%-os tuningot értem el vele, míg ugyanezen procival egy másik alalplapban 30%-os tuningot értem el. Néhány márkásabb cég (elsősorban az asus) kikerülte ezt a tuningvédelmet, de ez is csak annyit eredményezett, hogy a 3.2GHz feletti P4-eknél a szorzót le lehetett venni 14x -ig és ezzel még nagyobb FSB-s tuningot érjenek el.
De természetesen a tuning nem csak az alaplaptól függ, hiába van egy marha drága alaplap ha gyenge memót teszünk mellé (pl. 333MHz-est) akkor is korlátokba ütközünk, ez esetben a memória sebességét ajánlott visszavenni 333MHz-ről 266-ra (vagy ritka esetben 400MHz-ről 333-ra). -
Angyal07
tag
Az miért lehet, hogy ha húzom felfele az fsb-t egy ASUS P5ld2-ben, amiben egy 2,66-os cerka van, akkor 150fsb felett az újraindítás az úgy néz ki, hogy leáll a gép teljesen, majd 2 másodperc múlva elindul.
Tehát nem folyamatos a restart, hanem mintha kikapcsolnám a gépet, majd pár másodperc múlva be... Persze én közben nem nyúlok hozzá, hanem magától ezt csinálja.
Ha valaki tud kérem segítsen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Hobby elektronika
- Sorozatok
- Milyen egeret válasszak?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Byski Áramláskijelző.
- Dell Latitude 5430 - i5-1245U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De maradt még rajta paszta, mert csak 2-3 hónapja volt meg a másik proci, azon meg volt bőven.

SB...az időzítést a legnagyobbra vettem, 5-5-5-15-re....amúgy egy abit AA8XE lappal nyomulok, vízhűtéssel....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk nekem egy Cooler Master X-Dream van rajta
.Tudnátok ajánlani egy olcsó 478-as deszkát? Lehet esetleg használt is. 2 db 256mb-s ddr van benne(egyik 266, másik 333-as). Köszike