Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
Cyborg #19407 üzenetére
köszönöm! a Motion Boom hangja marhára izgat egy ideje, de az pont az a méretkategória, aminek nem látom a helyét a saját felhasználásomban. Egyébként a Motion+ hangját lenyűgözőnek találom, és egyáltalán nem hiányoznak belőle a mélyek (ami látható abból is, hogy a sima Indoor módot preferálom a Uboom X-en).
-
Cyborg
őstag
Köszi a kiigazítást, igen , rosszul írtam
Nem tudom leírni, kb akkora váltás ez, mint anno a Motion+-ról a Boomra váltani, ugyanaz a WOW érzés, főleg mélyekben, hangerőben, ugyanakkor volt egy hiányérzetem tisztaságban, énekben, hangban. Ez most is megvolt így először, de aztán pár nap után elmúlt a hiányérzetem, és "megszoktam" az újat. Ez lesz most is, ülepednek a dolgok, meg abbahagyom ezt a hasonlítgatást. Hallgatom még egy darabig, szarakodok a beállításokkal, aztán, ha megtaláltam a legjobb , vagy legjobb 2-3 settinget, hagyom az egészet, és soha többet nem foglalkozok vele, csak azok közt fogok váltani
Amit nehéz lesz megszokni, az a méret, és a súly, azért ez már nem olyan kicsi, nem az a tedd ide-tedd oda hangszóró.90%-ban olyan fél hangerőn hallgatom, és ugyanazt hallgatva menet közben váltogatva az EQ-k közt engem zavart a hangerő növekedés/csökkenés, de ez is nyilván csak az EQ-k közt össze-vissza ugrálva jön ki. Most indoor+-ban hallgatom 2 napja, zene, podcast, 40% hangerő körül, itt még alig van különbség az outdoorhoz képest.
Már most elfáradtam az EQ tesztelgetésekben, unom, szegény Oluv, tényleg nagyon kényszeresnek lenni ahhoz, hogy hónapokig szenvedjen a beállításokkal
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #19398 üzenetére
"Lecseréltem végre a párnákat a Q30-on, lehet, rákeresek ... "
Talán ebbe érdemes belehallgatni (fülessel!). Majd, ha lesz egy kis időm, keresek hasonlót (mintha lenne még).
Sokszor az ember úgy érzi, hogy valami kevés, aztán mégsem (Indoor+, 60%-os hangerő). Egyik-másik felvételből az is hallatszik, hogy a mesterséges sztereó "szélesítés" (ami a pluszos preset-ek sajátja) okán néha ugyancsak eltér a hangzás az eredetitől.
Szóval az, hogy kinek mi tetszik, ill. mi a valóság, sok esetben lehet két teljesen különböző dolog. Kicsit olyan ez, mint a fotók. Az insta és az AMOLED kijelzők korában elvárás, hogy olyan legyen a kép, hogy a színek "leugorjanak" róla. Az, hogy a valóság nem ilyen, más kérdés ...#19405 hkari
" ... egyéni EQ-t csináltam, de akkor jól gondolom hogy az nem dinamikus?"
Ott szerintem max. annyi van, hogy beállítástól függően (ha user pl. nagyon megtolta a basszust), akkor max. hangerő felé haladva esetleg visszavesz. -
hkari
őstag
válasz
<Adamsky> #19403 üzenetére
Akkor a saját EQ-i dinamikusak? Tehát hangerőfüggő? Ez érdekesen hangzik
Nekem egyébként egyik sem tetszik, hanem egyéni EQ-t csináltam, de akkor jól gondolom hogy az nem dinamikus?
Egyébként összemértem a Go+Play 2-vel. Mélyekbe az még mindig szebb számomra, viszont eddig amiket hallgattam talán ez van a legközelebb hozzá, főleg hogy ezt legalább személyre lehet szabni. Hangerőbe ez győz, és nyilván akku időre nem összemérhető. Anyagminőség sokkal gagyibb, de legalább nem az a gumis sosepucolodle műanyag. Ennyit biztos hogy nagyon megért, főleg mert összemérhető a Go+Play-el, az a megjelenésekor is teljesen más árkategória volt. Igazi teszt majd balatonon lesz, amikor kirakom a napra ahogy szoktam és egész nap megy.
Cyborg: Benne vagyok, de gondolom akkor már megvárjuk az újat
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #19401 üzenetére
" ... oluv patreonjára mutat, biztos kiadta neki ... " – a felesége.
"Oluv firmwarejére gondoltam, hogy, ha egyszer megveszed, akkor jogosult lehetsz-e a többi módosításra is?"
Sajna nem. Ez mind külön-külön "termék". Szóval, én hiába vettem meg a 0.39-en alapulót, most ha úgy döntök (szerintem fogok), akkor újra perkálnom kell.
Itt írtam róla (ill. betettem egy képernyő képet), hogy elvileg mi a különbség a gyári és az Oluv cust. fw. hangolása között.
Röviden: Studio helyett Desktop, az Outdoor-ok esetén még dinamikusabb hangzás, főleg alacsonyabb hangerőn.
Az új(ak) – az eddig olvasottak alapján – nagyon más lesz. Szóval, aki eddig nem vettem meg a cust. 0.39-et, annak érdemes lesz megvárnia az új(aka)t.
Izgalmas kérdés, hogy az Earfun idővel nem fogja-e lenyúlni Oluv beállításait, pláne, ha azok végre "tws kompatibilisek" lesznek."Nem akartam flamet, tudom, én kezdtem el ... "
Félreértesz.
Nem téged akartalak leszólni, csak azt akartam jelezni, hogy míg pl. bwoay és én az Indoor-ba (ill. én az Indoor+ -ba) "hiszünk", addig másnak az outdoor a tuti. Én pedig nem akarok senkit arról meggyőzni (flam-et generálni), hogy rosszul hallgatja / nincs ízlése.
Hála az égnek vannak Oluv preset-ek + cust. eq., és egy alapvetően "bika" vas üveggyöngyökért.#19402 bwoay
" ... jól jön a szokványostól eltérő hangerő skálázás." ←
Ez sokaknak csak úgy tűnik fel, hogy milyen halk. Pedig nem. Igaz nem teszteltem, de szerintem "koppra tekerve" pont olyan hangos az Oluv preset-ekkel, mint a gyáriakkal, csak épp a görbe teljesen más, így sokkal jobban adagolható a hangerő (főleg alul, ahol számít). -
bwoay
nagyúr
válasz
Cyborg #19396 üzenetére
pont ez a hangerő lépcső teszi lehetővé, hogy alacsony hangerő mellett is precízen be lehessen állítani. ugyanez a helyzet a Uboom L esetében is: gyári presetekkel vagy túl halk, vagy túl hangos. Áldom Oluvot, hogy gondolt erre a finomhangolásra is. Merthogy egyébként a legtöbb embert az érdekli első körben, hogy "mennyi a max?", és csak utána esik le, hogy max hangerőn szinte minden speaker szarul szól, és sok típus alacsony hangerő mellett is. A Uboom X-re utóbbi nem igaz, viszont ehhez meg nagyon jól jön a szokványostól eltérő hangerő skálázás.
Motion Boomhoz képest milyennek találod az Earfunt?
(venni egyébként nem a fáradtságot hanem a fáradságot szoktuk)
-
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #19400 üzenetére
Köszi, emlékeztem valami csajra a kommentekből, de átsiklottam felette, de most így beugrott, ráadásul oluv patreonjára mutat, biztos kiadta neki Oluv a maszekot, már lusta kimenni az erdőbe ezekkel a dög nehéz szörnyekkel, meg kommenteket szívezni
Ja, appon hallgatom, de rosszul írtam, indoor+-on búg, vagy pl youtubon a mobilarénás intro is eléggé búg, pont most hallgatom az új xiaomi okosóra tesztet. Indoorban lehet hallgatni beszédet , podcastet a legjobban.
Oluv firmwarejére gondoltam, hogy, ha egyszer megveszed, akkor jogosult lehetsz-e a többi módosításra is? Neked megvan, próbáltad esetleg ,bár gondolom ezek már apróbb finomítások csak?
Nem akartam flamet, tudom, én kezdtem el, de eddig nagyjából itt mindenben egyet értettünk hangzás ügyileg, és, csak tudni szerettem volna, hogy én vagyok hülye, vagy ez tényleg ilyen, de be is fejeztem akkor
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Cyborg #19398 üzenetére
" ... a rádió már sima indoorban is idegesítően búg ... "
Én ezt nem tapasztaltam. Lehet ott a forrással (app-al?) van valami gond ..." ... ki az a csöcsi?" → JOY
" ... még maszatol valamit a saját firmware-jével ... "
Igen, mert idő közben rájött, hogy a mintapéldányok nem épp olyanok, mint azok amik forgalomba kerültek. Szóval, ja ... reszelget egy-két (volt már téma itt, keress rá) újabb fw.-t (most épp arra is gyúr, hogy legyen olyan változat is, ami a TWS módra van kihegyezve)." ... aki egyszer megveszi, az onnantól minden egyes módosításra jogosulttá válik?"
Nem, ill. igen. A gyárit kapni fogod, amíg "él" a hangszóród, de az övét a Patreon-on keresztül kell megvenni. -
Cyborg
őstag
válasz
<Adamsky> #19397 üzenetére
...a rádió már sima indoorban is idegesítően búg, persze lényegtelen
...ki az a csöcsi? Lecseréltem végre a párnákat a Q30-on, lehet, rákeresek...most ránéztem Oluv patreonjára, van egy tegnapi írás, hogy még maszatol valamit a saját firmware-jével, vajon , aki egyszer megveszi, az onnantól minden egyes módosításra jogosulttá válik?
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem akarok flamet abból, hogy melyik a tuti preset (Uboom X, Oluv EQ-ról beszélek ...).
A lényeg, – ahogy azt már milliószor írtam – hogy ez végre egy olyan cucc, ami esetén szerintem a felhasználók 99%-a megtalálja az ízlésének megfelelő hangzást.#19396 Cyborg
" ... a HK GO PLAY 3, de ez 1/3-ad annyiba kerül, azért vesszük ezt ... "
A HK Go Plus Play 3 csak egyféleképpen képes szólni: jó sok basszussal, de kisebb hangerőn ennek ellenére mégsem olyan jó, mint az Uboom X. Az alsó hangszóró okán már az elhelyezése sem könnyű. Kültéri használat esetén pedig az ember igen hamar szembetalálhatja magát annak sérülékenységével." ... nagyon búgnak benne Balázsék ... "
Ebből is látszik, hogy az Outdoor, az tényleg (inkább) Outdoor-ra (és zenére) van, ahol a mélyek könnyebben "elszállnak" (magyarán vissza kell pótolni).All-in-all lehet, hogy valakinek egyik beállítás szimpatikusabb a másikkal szemben, de sokan (köztük én is) azt részesítik előnyben, ha a zene – közel – úgy szólal meg, mint ahogy azt anno a szerzője megálmodta.
Érdemes a YT-n – egy jobb fülessel – pár olyan binaural felvételt meghallgatni, aminél az eredeti számot is bejátsszák ("Csöcsi" szokott ilyet). Néha engem is meglep, mennyire más (kicsit talán még "vérszegényebb") az eredeti felvétel ahhoz képest, ami kijön az adott hangszóróból. -
Cyborg
őstag
Biztos tetszene mindenkinek a HK GO PLAY 3, de ez 1/3-ad annyiba kerül, azért vesszük ezt
Azért járunk ide a topikba, hogy ne kelljen megvenni a Médiában az első szembe jövő HK, vagy JBL speakert, és, aki veszi a fáradtságot, és utánaolvas kicsit, megérdemli, hogy fele, harmad áron találjon ugyanolyan jó hangszórót magának
Na a viccet félretéve nekem az outdoor nem sok plusz mélyet ad az indoor+ -hoz, ellenben a közép(beszéd , ének ) tartományt erősíti fel kicsit, ami Nekem az indoorban hiányzik kicsit, vagyis nagyon fátyolos. Nekem outdoorban valahogy "felélednek" a dalok, még ~50% hangerőn is. Viszont online rádiót hallgatni még az indoor is sok, nagyon búgnak benne Balázsék
Mondjuk ez a Motion Boomban is így volt, online rádióhoz EQ-t kellett váltani.Studio, indoor mód Nekem abszolút kuka.
A studio mód Nekem kb egy 10000Ft-os speaker érzését adja, valami szutyok Blitzwolf kaliberűt, nem tudom, ki a fene hallgatja azon az UboomX-et, meg egyáltalán akkor mindek vett UboomX-et ehhez
Az indoor kb 80%-ig halk, utána meg indokolatlanul hangos lesz, főleg a 80%-ig megszokott hangerő lépcsőkhöz képest.Én 3 éve Motion Boomon hallgatom ugyanezeket a számokat, Alan Ross EQ-val, előtte meg Motion +-on hallgattam ugyanezeket a számokat
, Nekem valahogy ez jött le eddig az elmúlt 2 napban, de kíváncsi vagyok, ki mit hall, hátha jönnek majd a többiek véleményei is, mert 1 vélemény nem vélemény, 2 vélemyény 1 vélemény, stb...
ggeleven
Hogy lehet kikapcsolni a fényeket? Nekem csak úgy sikerült, hogy feketére állítottam -
bwoay
nagyúr
válasz
fery02 #19393 üzenetére
Oluv elsősorban arra törekedett, hogy az eredetihez hasonló hangzást hozzon létre. Ez lett az Indoor. Nem a Studio, mert azt a Patreonos támogatói kérték, és annak meg az a lényege, hogy a lehető legkevésbé nyúljon bele a hangba. Ezáltal ott nincs dinamikus EQ és minimális a DSP trükközés is.
Én próbáltam az Outdoor módokat, de nekem (50 négyzetméteres helyiségben) csak arra jók, hogy elkápráztassam az ismerőseimet az ordenáré mélyekkel. Amikor az akku tesztet csináltam, akkor végig az Indoor+ ment, de a mélyeket sokszor ott is túlzónak találtam. Persze ez adott anyagtól is függ, de számomra is az Indoor az, ami a leginkább flat és a fülemnek kellemes.
Szerintem akinek az Outdoor módok bármelyike jön be ennél a hangszórónál, annak garantáltan tetszene a HK Go+Play 3 hangja is a dedikált subwooferrel. -
válasz
Cyborg #19389 üzenetére
Ezért az infóért személy szerint nagyon hálás vagyok, mert mióta megvan, addig csakis beltérben használtam még (viszont ott kb mindennapi társammá vált) és gondoltam az Outdoor úgyis kintre való, ki se próbáltam.
Azt éreztem amúgy én is, hogy az Indoor+ némely zenéknél olyan tompábban szól, de most fogtam egy zenét, amin jobban hallom a különbséget és újra-újra lejátszottam a különféle EQ módokkal.
Elég hamar rájöttem én is, hogy bentre is az Outdoor az abszolút nyerő.
Az Outdoor+ ugyanaz, csak mégb@szóbb, csak ott már féltem a hangszórót, mert erre a hangszóróra már ténylegesen szeretnék vigyázni.Valaki szóljon Oluv-nak, hogy nevezze át az EQ-kat!
-
Cyborg
őstag
Szerintem egy hangszóró csere mindenképp előrelépés lenne fejegység csere nélkül is.
Blitzwolf mostanában ment át a kezeim közt pár, én nem vennék, nagyon gagyi, annál még a xiaomi is nagyságrendekkel jobb, de bedobnék én is egyet, igaz, kereten felül
Tribit Stormbox 2 itthonról
vagy
Uboom L - 47USD! Nekem most azt írja, hogy free shipping van magyarországra, majdnem végigvittem a rendelést.Használtan Motion Boom esetleg, vagy UBOOM , ezzel is tennék egy próbát, ez utóbbi pesten van, meg tudod hallgatni.
-
Cyborg
őstag
válasz
Peaceliker #19388 üzenetére
...na akkor most gyorsan írd is át, el ne feledd, hogy a kövi speaker már gyorsabban, időben odaérjen
Uboom X téma
Hát jó nagy disznó, nem gondoltam, hogy ekkora lesz.
Oluv EQ-i Nekem elég furák, a gyári preseteket meg hagyjuk is.
Nem vagyok szakember, de Nekem beltérben is az outdoor, vagy outdoor+ tetszik, az indoor egyáltalán nem tetszik, halk is, magas sincs, nem tudom, Ti hogy látjátok ezt?
Sima outdoor a befutó eddig Nekem.
Kerestem hozzá Alan Ross Eq-t is, de nem találtam 🙂Ami biztos, hogy hangerőt azt tud, meg mélyet is, brutál, plusz szép nagyon, jó, josszen tisztítható anyaga van, mint a Motion Boomnak.
-
Peaceliker
addikt
-
Cyborg
őstag
válasz
Peaceliker #19384 üzenetére
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... amire nekem kell, jól szól, hallottam már ilyet." – autóban is? És elég volt? Meglep. Na, mind1. Lehet egy Xiaomi Outdoor-ra rápróbálnék (vagy). Itt sokan elégedettek vele.
... de én továbbra is az autó saját audiorendszerének az upgrade-jében látom a megoldást. 20e Ft-d van? Nem gond! Ki mondta, hogy egyben kell mindent meglépni. Persze az lenne az ideális, de ha nem megy, nem megy.
Jól látom, hogy 10 cm-es zajkeltők vannak az Ignácban? Én bepróbálkoznék egy pár ilyennel (vagy ilyennel). Tuti jobb lesz az eredmény, mint bármelyik bt. hangszóró esetén 20 Ft alatt. Ha jön a következő adag pénzmag, akkor fejegység csere, és/vagy további hangszórók ... -
Peaceliker
addikt
-
hkari
őstag
válasz
Peaceliker #19380 üzenetére
Az enyém megjött szóval te is számíts rá
-
NYPD
aktív tag
válasz
<Adamsky> #19378 üzenetére
Valóban, igazad van, az a 4"-os motyó csak egy passzív cucc. Mindenesetre amire nekem kell, jól szól, hallottam már ilyet. Természetesen csak utazáskor lenne az autóban (ritkán megy, hétvégi, nyaralós, vidékre szaladgálós járgány), nem rögzíteném sehova. Az autóhangszóró upgradet körbejártam már, kellene hozzá normális fejegység is, amivel lazán el lehet lőni a bulit 70k főle ha az ember normálisan megcsinálja, azt pedig akkor már csak úgy érdemes.
Blitzwolf, Tronsmart márkákkal van esetleg vkinek tapasztalata? Blitzwolfokat láttam h van néha jó áron ali/banggoodon 20as körül.
-
hkari
őstag
válasz
Peaceliker #19380 üzenetére
Érdekes
Ha nem indult el, akkor hogy járhatott Langenhagen-ben aztán Nurnberg-ben?
Lehet tényleg egy szimulációban élünk
-
Peaceliker
addikt
Ha hajnalban érkezett az országba és ma azt írja kézbesítés alatt van, akkor lehet kár várni. Nekem azt mondta a nő hogy csak "logikailag" van náluk, még németből el sem indult.
majd eztam a státuszt visszautasítják és akkor majd ha tényleg beérkezett akkor hozzák... Aszidja hosszú hétvége kavarhatot be.. Őszintén érthetetlen az egész, de na
-
hkari
őstag
válasz
Janusz001 #19375 üzenetére
Sajnos eleve ilyen hitvàny cég. Nekem egyszer nem adta át a csomagom, mert nem volt mind a 2 keresztnevem a csomagon, de a személyimben úgy van
Én is ma várom a futàrt de csoda lenne ha sikeres lenne elsőre UPS-el az átvétel..
Ezt a oluv féle firmware-t érdemes egyébként megvenni, és ferakni?
-
<Adamsky>
nagyúr
Visszatérő téma ...
... én mindig mindenkit lebeszélek erről. Ugyanis, – ha csak nem kamiont v. teherautót vezetsz, – nem lesz elég helyed jól elhelyezni a cuccot.
Ha nem rögzíted le, akkor jobb esetben csak mozogni fog ide-oda, rosszabb esetben – pl. egy baleset esetén – ki is nyírhat. Betennéd magad elé? Kitakarhat dolgokat, plusz nyáron a melegben végignézheted, ahogy a szemed láttára olvad el.
Ha kiszállsz, akkor otthagynád a kocsiban? Tudnám még folytatni ...
Inkább upgrade-eld a hangszórókat. Meg fogsz lepődni, hogy már ettől mennyivel jobb lesz a hangzás (utána esetleg jöhet a fejegység)."2.1 alatt ezt a konstrukciót értem pl: link ... "
Ebben két 2"-os (~5 cm) hangszóró van. Szóval ez inkább 2.0, és abból sem a legacélosabb. -
Peaceliker
addikt
válasz
Janusz001 #19375 üzenetére
Maga az amazon nem adta át az adatot (telszám). Amikor anker cuccom jött ott címet is szarul adták meg (csak város ment át). Erről nem ők tehetnek. Azt hogy most nem tudok számot megadni nekik, az gáz. Magyarázat is sántít, miszerint a megbízójuk az amazon... De hát valójában én rendeltem magamnak a szállítást... Na de mindegy is. Részben azért nem ők a hülyék, de saját életük sem akarják megkönnyíteni az látszik
-
Janusz001
őstag
válasz
Peaceliker #19374 üzenetére
Ismerős a szitu.... csak azt nem tudom, az ups a világ más részén is igy működik?
-
Peaceliker
addikt
válasz
<Adamsky> #19368 üzenetére
Úgy úgy
Más
Amúgy érdekesség (nekem legalábbis új infó). Beszéltem u ups el. Nincs telszám a címzésen, de cím legalább jó. Viszont első sikertelen kézbesítésig nem tudnak számot hozzáadni. Tehát az agenda az lesz, hogy:
-futár majd hozza a csomagot
-én nem leszek itthon
-visszaviszi, ezt látom trackingnél
-felhívom őket, megadom a számom
-kihozzák újra, hív a futár, nem leszek itthon és kérem hogy dobja be -
Cyborg
őstag
20ezer alatt semmi nem lesz, csak csalódás.
Az amazonon az Anker Motion Boom ~65Euro, az Uboom X ~103Euro
Árban ennél olcsóbban csak méretben sokkal kisebbek vannak. ~60 Euro körül van Uboom L, Tribit maxsound Plus, és társai, de azokat a Motion Boom megeszi reggelire, ugyanazon az áron.2.1? - azt hogy szeretnéd hordozhatóra megoldani?
Autóba meg csak a hangszóró csere fog segíteni, ott még a Motion Boom is elvérzik, learkod mögéd a földre a speakert, és alig fogsz valamit hallani, főleg egy ignisben.
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok,
BT hangszórót keresek kocsiba (a gyári hangszórók vállalhatatlanok, fapad edition 2004 ignis), illetve kültéri zenehallgatáshoz kisebb társasággal sörözéshez/akárnihez. Nem kell nagy teljesítmény, de azért dedikált mélysugárzó kellene, hogy élvezhető hanminőséget kapjak (2.1). Van ajánlott plafon 20k-ig?
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a TV-mhez, mert a bt rendszere elég pocsék."
Optikai kimenet nincs a TV-n? O.K. ennyiért jó eséllyel nem kaptál volna optikásat, de szerintem megéri (OK, kinek, mi ...), a jobb minőség és használhatóság.#19366 Peaceliker
" ... élem a hülyegyerek cuccokat ... " – vágom, hogy nálad ha valamiben van rgb-led, akkor az már fél siker -
tlala
addikt
válasz
beeeeerka #19361 üzenetére
Amúgy most rendeltem egy ilyen bluetooth transmittert a TV-mhez, mert a bt rendszere elég pocsék.
Qualcomm chip, SBC/AAC/Aptx HD/Aptx LL kodekek, optikai csatoló - szóval jónak tűnik.
Ráadásul a Bundle deals-ben 12,58 USD-ért dobta fel.
Majd megírom, hogyan vált be. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
TaylorPro #19363 üzenetére
"Ez egész jónak tűnik ... " – mire?
Ha egy sós vizet és homokot bíró, a vízbe dobva lebegő (ráadásul hangszórókkal felfelé) bt. hangszóróra van szükséged, akkor ez a tuti cucc.
Mondjuk a led-es megvilágítást nem igazán értem a passzív membránokon, mert tuti nem ezzel fog senki partizni.
Amit viszont nem értek, az az elnevezés: Boom 3i
Hol van a 3-as, és mi köze a Boom 2-höz? -
TaylorPro
addikt
Ez egész jónak tűnik: [link]
-
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
beeeeerka #19357 üzenetére
Az elején érdemes lett volna eldönteni, hogy mit is – hány, és milyen TV-t – szeretnél bt.-n keresztül használni. Most, hogy már van egy ilyened (ha jól emlékszem), én előrefelé menekülnék, és nem erre kötnék egy optikát is tudó valamit, hanem vennék egy külön kütyüt (ahogy tlala is javasolta). Pl. link1, link2.
-
tlala
addikt
válasz
beeeeerka #19357 üzenetére
Millió van Aliexpress-en.
Csak beírod a keresőbe, hogy "bluetooth transmitter optical input". (Nem tudom, hogy működik-e így linkelve a keresést.)
Érdemes is kihagyni a dupla digital-analog konverziót. -
beeeeerka
tag
válasz
Luck Dragon #19272 üzenetére
Szia, megérkezett ( kicsit korábban, most jutok PH!-hoz ), tökegyszerű. A párosítatlan bekapcsolt fülest automatikusan megtalálja és kapcsolódik, hallgatható. A leírás szerinti nyomógombos választás ( Ha elsőként nem a priorizált eszközhöz kapcsolódik több közül, akkor gombnyomással kellene váltania
) nem műx. Nekem így is +felel.
Viszont van egy LG49 ... 7000 (4K) TV-m is, aminek meg csak optikai kimenete van. Ehhez létezik OPT-analog konverter, aminek a kimenetét az előbbi ketyóba bevezetve lesz BT jelem, amit már tudok hallgatni. Tudsz(tok) -e olyan eszközt, ami OPT-ból közvetlenül csinál BT jelet ( én nem találtam, csak a leírt 2 lépcsős megoldást ) ? Köszi.
-
umfrider
senior tag
Sziasztok!
Végülis IKEA SONOS hangfalat vettem. Smart Hubbal használjuk. Jelenleg egy irodai Androidos irodai készülék vezérli.
Van valakinek tapasztalata, mac Mini-vel össze lehet szinkronizálni? Az a cél, ha a recepciós macOS vezérelje, ne befolyásolja a dalt egy telefonhívás, vagy bármi egyéb. -
carl18
addikt
válasz
LanyUs #19351 üzenetére
Az biztos a Earfun Uboom X egész jó ár-érték arányt képvisel!
Akciósan jó áron kifogható sokáig bírja és jól is szól szóval megéri.
Azt nem tudom a Boom2 Plus vagy a Boombox 3 hogy teljesít mellette, de a Anker jelentősen drágább a Boombox 3 is kb 3X-4X felárat fizetsz meg érte.
Persze a JBL nem csak hangszóró de státusz szimbolum.
"Unokatesóm mondta a Uboom X-re" Ha nem JBL akkor szar. -
LanyUs
őstag
A fórumot olvasgatva az az állítás áll, hogy ár/teljesítmény alapján kategórián belül ez a sorrend?
EarFun UBOOM X > Anker Soundcore Boom 2 Plus > JBL BoomBox 3
Ha a nyers erőt nézzük ár nélkül, akkor viszont épp fordítva
-
carl18
addikt
Most még jobban Megéri dollárba fizetni 350ft/Usd a árfolyam.
-
ggeleven
őstag
válasz
Peaceliker #19347 üzenetére
Tegnap telón vásároltam és ott most egy újabb kosárba tevésnél nekem sem kellett külön hozzáadni, de PC-n, ahol még nem vettem így hozzá kellett (ugyanazzal a profillal be voltam lépve mindkettőn). Akkor a megfejtés lehet az, hogy aki még nem írta be egyszer sem, annak be kell írni/pipálni.
-
ggeleven
őstag
válasz
Cyborg #19345 üzenetére
Cáfolom!
Ha csak kosárba teszem, akkor nálam is 120 EUR:
[kép]
Itt lehet megadni kupont: [kép]
Az elmentett kártyák alatt van egy rész, ahol vagy bebipálod, hogy kéred a promót vagy beírod a uboomxxx kódot.
[kép]
Pipa és fizetési mód mentése után már 102,79 EUR lesz.
[kép]Ezek szerint van, akinél alapból be van pipálva a promó kérése, de másoknál nincs.
-
votinka
csendes tag
válasz
Peaceliker #19333 üzenetére
Szia,
Leírnád hova kell beírni a kuponkódot?
Nem találok olyan lehetőséget ahova be engedné írni.
Vagy megint lejárt?
Köszi -
ggeleven
őstag
válasz
Peaceliker #19342 üzenetére
Kb egy címen dolgozom velük, kíváncsi vagyok, hogy hozzám odaérnek-e és megtalálnak-e.
Max átsétálok...
Uboom X berendelve nekem is. Köszi a sok kommentet róla az elmúlt hónapokban. -
Peaceliker
addikt
válasz
Acélfarkas #19340 üzenetére
Az nem is kérdés. Nem lesz jó a cím, ups meg hozza majd a formát. Ha oda érnek véletlen vele, akkor a kaputól 12m re hajítják majd be
-
Cyborg
őstag
válasz
Acélfarkas #19340 üzenetére
Én anno belefutottam ebbe, azóta beraktam a telefonszámomat a lakcím sorba is, mert a telefonszám sort persze nem tüntetik fel a cimkén, így a UPS futár egyszer visszafordult.
-
Acélfarkas
őstag
válasz
Peaceliker #19339 üzenetére
Inkább arról, hogy a kézbesítése milyen stílusban fog lezajlani.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #19325 üzenetére
Most akkor jöhet a flame hogy "hány nap alatt hozzák ki"
-
Cyborg
őstag
válasz
rezy89 #19337 üzenetére
Ha jól olvasom az interneten, akkor
UBOOM X akku 8400mAh , a B2P akku 7500mAh , természetesen 7,2V-onNekem a Motion Boomnak a 4900mAh akkuja(7,2V-on) olyan ~60% körüli hangerőn 24 óránál többet bírt, úgy általánosságban meg a konyhában szólt, és kb havonta töltöttem.
Az üzemidővel meg voltam elégedve nagyon....a száraz adatok alapján nem számítok csalódásra az UBOOM X kapcsán se.
-
rezy89
tag
-
_stick_
őstag
válasz
rezy89 #19282 üzenetére
Szia!
Leteszteltem a B2P-t a hétvégi kerti partin.
Dél körül kapcsoltam be, onnan kb. 4ig a szokásos (30-40%) hangerőn szólt, bass up nélkül. 6-7 körül bass up be, EQ ahogy nálad is basszus orientál beállításokkal ment éjjel kb. éjjel 2ig átlagosan 80%-os hangerőn, illetve sötétben a fényeket is bekapcsoltam.
Ezzel a használattal teljes töltésről kb. 2 csíkig merült.
Engem is meglepett, hogy nagy hangerőn mennyivel gyorsabban merült az aksi, de én ezt még normálisnak érzem ekkora teljesítmény mellett.
Összességében jól vizsgázott az első bulin, nagyjából ilyesmik szoktak lenni, ha ettől több időn keresztül menne nagy hangerőn, akkor már kelleni fog az áramforrás a hangszóró közelébe. -
Cyborg
őstag
Lassan megtelik egy gyüjtőfuvar csak magyarországra szállított Uboom X-ekkel
-
ggeleven
őstag
válasz
Peaceliker #19333 üzenetére
Jaja, ez maradt el este álmosan.
Köszi!
-
Peaceliker
addikt
válasz
<Adamsky> #19328 üzenetére
Én az eleje óta kíváncsi voltam rá. Csak aztán sokat csúszott a megjelenés és közben berendeltem b2p-t. Ezt szeretem, de továbbra is érdekel uboomx. Most 42 ért teszek egy próbát. Aztán egyik majd megy. Remélem sokkal jobban bejön majd mint b2p mert sztem itthon anker ami eladhatóbb, mert az suttyósan néz ki
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Albert.Tamas #19327 üzenetére
Sokan (itt a topic-ban is) panaszkodtak rá, hogy nagyon merül kikapcsolt állapotban.
Szóval szvsz. Motion+
... nem rég kemény 60 € volt (most épp 100 ...)Na, látom szép lassan a kétkedők is (ill. kb. mindenki is) Uboom X-re váltanak
-
Albert.Tamas
tag
Szerintetek?
Anker Soundcore Motion+ vs Denon New Envaya (DSB-250BT) -
Peaceliker
addikt
Be is húztam, köszi
Pedig itt volt egyik lapon, itteni "vita" óta frissítek rá minden nap többször, de ma eddig elfelejtettem -
Cyborg
őstag
válasz
Peaceliker #19314 üzenetére
Ma megint 102 euró az UBOOMX minden nélkül az amazon. de-n
...most vettem épp egyet -
Pixx96
aktív tag
Csináltam egy uboom X TWS tesztet iphone 13 proval lett rögzítve érdemes fülessel hallgatni. (sajnos mindkét hangfal levan merülve épp baloldali töltődik is jobbos kb 40%-on lehet)
teszt saját EQ-val történt. [link]
-
bwoay
nagyúr
válasz
GhanBuri Ghan #19316 üzenetére
biztos mi vagyunk a kiválasztottak. más nem láthatja.
LOTR:
A Motion+ egyik legnagyobb erénye (számomra) a sztereo tér.
Ebben a Luna biztosan elmaradt tőle, lévén mono. -
LOTR
addikt
sziasztok
kíváncsiságból érdeklődnék egyet, hátha vannak tapasztalatok (youtubeos összehasonlításokban egész "közelinek" mondják őket):
Harman/Kardon Luna
vagy
Anker Soundcore Motion+
köszönöm -
Peaceliker
addikt
Minap volt szerencsém meghallgatni egy boombox 3at.
Jó hangos dög, az biztos
És mocskos nehéz is. Hozzám várnák elfogadnám azért, de árában nem venném meg. Annyira nem nyűgözött le, de azért nem egy liga azzal amik eddig voltak nekem, ez nem kérdés. -
pècsimunkás
addikt
válasz
GhanBuri Ghan #19316 üzenetére
Hètvèn szoktak lenni jó amazon akciók egyébként.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Acélfarkas #19312 üzenetére
ha esetleg valaki nem értené, miért lehet rémálom együtt dolgozni ezzel a faszival...
Nem is értem, mitől ilyen lelkes - kétlem, hogy érdemi bevételi forrást jelentene ez a project. Mindent együttvéve le a kalappal az elhivatottsága előtt, de kérdéses, hogy ér-e ennyit egy BT speaker, amit jellemzően nem a "kritikus hallgatók" vesznek.
Praktikus meg nyilván egyetlen firmware lenne, ami tudja mindezt egyben. Pláne, hogy gyári, érdektelen EQ presetből rengeteg van az appban, valahogy kétlem, hogy bármi technikai akadálya lenne annak, hogy a studio mellett megférjen egy desktop mód is, plusz az összes beállítás TWS-re optimalizált változata.
Persze dolgozzon csak rajta serényen, ha éri az erőt. A Uboom X enélkül is egy igazi kuriózum a piacon. Semmi garancia nincs arra, hogy lesz még valaha olyan BT hangszóró, amit ilyen filozófiával és ekkora műgonddal fognak hangolgatni.Peaceliker:
desktop böngészővel néztem, de direkt bejelentkeztem a céges mellett a privát fiókommal is, hogy biztosan a bárki által elérhető árat lássam. -
bwoay
nagyúr
válasz
Peaceliker #19311 üzenetére
legközelebb komolyan csinálok screenshotot is, bár számomra semmi haszna annak, hogy állandóan csekkolgatom és szólok... 23-án még biztosan az alacsonyabb ár volt, egy cimborámnak mutattam aznap.
-
Acélfarkas
őstag
-
bwoay
nagyúr
válasz
Peaceliker #19309 üzenetére
gondolom a kupon nélküli árat nézted...
-
hkari
őstag
válasz
Aprósólyom #19281 üzenetére
Köszi, de elgyengültem végül. Mindig agyaltam egy Minirig-en, most megrendeltem, aztán meglátjuk
-
bwoay
nagyúr
válasz
Peaceliker #19306 üzenetére
abszolút jogos a falat fejelő emoji, hiszen amikor visszaesett az ára az általatok most annyira áhított 100 EUR-ra, akkor azt konkrétan neked címezve írtam meg ide a topicba. és ez az ár egy hétig így is maradt.
-
Cyborg
őstag
válasz
votinka #19300 üzenetére
Én ezt nem tudom, mitől függ amúgy, tegnap még Nekem is ezt írta , ma meg már lehet, pedig még be is regisztráltam direkt
... mindenesetre én megvárnám, amíg az amazonon is 100USD lesz, elég pozitív a garanciális tapasztalatom velük.
Anno tönkrement 1,5 év után a Motion+-om, visszaküldtem, meg befotóztam a postaköltség árát, simán visszaadták azt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest