Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
omfgk
veterán
válasz
Livius #79829 üzenetére
6 hónap alatt felhúzol egy új gyárat és gyártósort?
Bebizonyosodott az elmúlt hetek tapasztalatai alapján ,hogy kb mi a helyzet.
A bányászláz gyakorlatilag felszippantotta az RTX30-as kártyákat, szinte bármilyen áron. Emiatt alig volt készlet belőlük és ami volt az is kurva drága volt.
Most ,hogy jelentősen visszaesett a kereslet elárasztották a boltokat az RTX30-as kártyák. Szépen mennek lefelé az árak. Május közepén még 700 felett mentek a 3080-asok aprón, most 500-ért se nagyon viszik őket. 3070 kb 500 körül ment, most 320-340.
Jelenleg NV oldalon nem igazán látszódik az a nagy chip hiány. Egyelőre keressük az árakat. Be fognak állni szépen. A januárban ugye volt egy emelés a büntető vámok miatt, tehát MSRP +10% a cél kb. Lehet ,hogy MSRP +20% körüli árakig visszamehetünk. Akkor lesz egy kis hiány elméletileg.
A probléma ,hogy a magyar nagykerek/beszállítók áremelésnél gyorsak, árcsökkentésnél baromi lassúak. De azért mennek szépen lefelé az új árak is. De ha valaki látni szeretné ,hogy mi lesz itt 2 hét múlva, csak nézzen szét a német webshopokon.
AMD oldalon viszont egyértelmű a hiány. Még most sincs elég készlet belőlük.
[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
-
Pkc83
őstag
válasz
Livius #79826 üzenetére
A 2xxx-es gen gyártását és forgalmazását le is állították csak
miután kiderült,hogy az új genből nincs elég és ami van azt is megveszik
a bányászok meg a scalperek így újra forgalmazni kezdték a 2060-at például.
De mostanában lehet kapni 1650-et,1660(super)-at is csak kb dupla áron
mint előtte. Ahogy te is írod nekem is büdös picit ez a chiphiány szöveg,
szerintem a gyártók direkt nem gyártanak többet mert a hasznuk így is
ugyanakkora vagy több mintha többet gyártanának. Persze a covid
miatt drágább lett a szállítás is és az is akadozik. Tehát sok minden
egyszerre jött össze.hogy az árak így elszabaduljanak. A bányászat meg
valóban felnyomta az árakat mert pár hónapja még az egekben volt az
árfolyam,csak mostanában kezdett picit nyugodni a piac.[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
válasz
Livius #72220 üzenetére
Nálam a régi táp (CoolerMaster GX450) 11,789 és 11,825 között mozgott, az új (BQ Pure Power 10 CM), 12,112 stabilan. Lehet, hogy sikerült belenyúlnom ismét egy sz*r tápba?
Remélem nem. Annak idején, amikor a GX450 -et vettem, szintén egy problémás darab került hozzám elsőre. Nem volt komoly baja, de terhelés hatására erősen cicergett, „sikított”, ami irritált. A cserélt darab már rendben volt. Fekete képpel és maxon pörgő ventilátorokkal viszont 3 nappal ezelőttig még nem találkoztam, erősen meglepett.....
[ Szerkesztve ]
-
-Ben-
veterán
válasz
Livius #72217 üzenetére
Érdekes, pont hasonló problémával szembesültem nemrég. Eddig csak egyszer fordult elő, akkor is játék közben, de ugyanez történt. Kép elment, hűtők max fordulaton és reset után minden rendben. (MSI GTX 1060 3GB. Egyelőre nem jöttem rá, hogy mi az oka és eddig a pontig nem is ismétlődött meg, mindenesetre érdekes, hogy a tiéd is 1060 -as...
[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
veterán
-
Geresics
addikt
válasz
Livius #20472 üzenetére
Ez alapján Zontac lesz szerintem, ugyanis a listában szereplő GTX 280-asok közül annak van egyedül 700/1150-es órajelei.
A BIOS verzió és a Device ID alapján egészen pontosan ez a Te modelled. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Livius #20475 üzenetére
Akkor passz sajnos.
(#20473) csizs: NVIDIA hivatalos oldala.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd