- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
stracker06
aktív tag
OK!
Biost sosem frissítettem még, így halvány fogalmam sincs arról, hogy mi fán terem...
Viszont igazad van, inkább nem piszkálom, jobb a békesség.(Csak arra gondoltam, hogy nem lehet durva dolog, ha a Vaio Update kilistázza az egyszerű felhasználónak.)
[ Szerkesztve ]
SFm™
-
albi31
aktív tag
válasz stracker06 #6498 üzenetére
a kérdéseidből adódva inkább ne csinálj semmit!Rendben?
-
albi31
aktív tag
válasz SPeti1984 #6488 üzenetére
99.99% hogy a gyártástechnológia hibás Nvidia a ludas,50% sikerességgel lehet csak javítani,aki ennek ellenkezőjét állítja,azt nem szabad komolyan venni...a hibát csak röntgen géppel lehet beazonosítani.
(#6496) stracker06 : a kiadás pillanatában meglévő hibákat(nincs mindig kép,fagy a LAN,stb...) szokták a friss BIOS-sal megoldani,vagy újabb szolgáltatásokat létrehozni.
[ Szerkesztve ]
-
Poo
senior tag
válasz stracker06 #6494 üzenetére
Bios update progi ha jól látom de ha nincs gondod a géppel szerintem fölösleges hogy frissítsd.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
stracker06
aktív tag
-
Rivaul
addikt
válasz googney92 #6492 üzenetére
Gyanítom hogy a reinstall se segítene. A laptop funkcióbillentyűi bios szinten vannak beleírva. Ha nem ugyan olyan billt raktál bele akkor egy átmatricázással tudod javítani a helyzetet szerintem.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
googney92
csendes tag
Üdv!
Kicseréltem a billentyűzetet a laptopomban, működik is szépen. A gond az, hogy a funkcióbillentyűk (Fn + valami) kiosztása más az újon, mint a régin pl. play/pause gomb némít, a wifi-gomb alvás módba kapcsol etc.
Nem lehet ezt valamiképpen módosítani, hogy ne a gyári kiosztást kezelje a laptop, hanem az új szerint működjön? (Windows reinstall a legvégső).
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Egy német ismerős hozott nekem egy kiszanált laptopot hogy ha tudok kezdjek vele valamit. Ez egy Fujitsu Siemens Amilo PA 2548-as típusú szerkezet. Az a gondom, hogy hol van kép hol nincs. Többségében nincsen. Vagyis bekapcsolom megy a ventilátor de semmi kép nincsen. Máskor meg simán bejön az indítókép. A HDD nem jó benne de kicseréltem működőre tehát attól nem lehet, meg a biosig akkor is el kéne jutnia. Szerintetek mi lehet itt a baj? Memória van benne tehát az sem lehet bibi.
-
Ruszki
senior tag
Hát ha maradna a takarítós megoldás akkor egy Hiren's Boot CD onnan mini xp boot-olás és akkor már ott vannak a progik!
Hátha ez segít egy kicsit!Üdv,Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ice&Lime
veterán
válasz szpal17 #6478 üzenetére
fogalmam sincs mi a natív felbontása, úgy van árulva hogy olyan felbontású kijelzője van, gondolom csak az lehet az opcionális felbontása az 1600*900.
nem akarok torzult desktopot,ikonokat,ablakokat meg stb...
ha úgy van árulva a laptop hogy 1600*900 felbontású kijelző akkor csak az az alap beállítása vagy nem? most már akkor nem értem.
pl. van egy monitorom desktop pc-hez 18"-os 1280*1024 felbontású, azon ez a maximum és opcionális felbontás is, nem ugyan így van laptopnál is?
egyébként azon a laptopon ami 1600*900-as, azon nem játszanék, csak net, neten olvasgatás, irodai alkalmazások, táblázat kezelés. szóval így melyik felbontás a jobb.
olvastam olyat is, hogy jobb a szemnek a 1366*768 felbontás.[ Szerkesztve ]
-
szpal17
őstag
Újratelepítésre nincs lehetőség? Ha jó a HDD és esetleg néztél egy ram tesztet akkor valami más hiba lehet a rendszerben. Esetleg valami cleaner programmal kitakarítani a gépet nem ártana. De én azt szoktam mondani, hogy gyorsabb újrahúzni a gépet, mint ezekkel szenvedni.
(másik, hogy ha a visszaállítást sem tudja befejezni, akkor tényleg hibás lehet a rendszer)
jakos73: Hát ez attól függ mekkora ikonokat és ablakokat szeretnél. Hiába tud egy monitor 1920*1080-at, ha a tulajdonos nem látja az egészet. Egyébként mit tud a kijelző? (Mi a natív felbontása?) Mert akkor a legszebb a képe, ha felbontás megegyezik a képpontok számával.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
sziasztok!
adott egy 14"-os notebook. van belőle 1366x768-as és 1600x900-as felbontású kijelzővel.
elsőre idiótán hangzik a kérdés, hogy melyik a jobb?, ezt azért kérdezem, mert olvastam párszor már, hogy ilyen mérethez jobb a 1366x768-as felbontás.
kinek mi a véleménye és miért? -
Ikka
csendes tag
Sziasztok!
Hoztak nekem 1 laptopot, (packard bell Tj65) és az lenne a probléma vele, hogy a bootolás 10 perc kb... és ekkor csak az asztal jön be. Innen még kb 15 perc mire bármit is tudok csinálni, de az is extra lassú. Ilyet még nem láttam. A proci terheltség alap, memóriát is csak 400 megát használ. 2 magos cerka 2 giga memóriával win7. Eddig nem volt vele probléma. A HDD-t betettem egy másik gépbe és futtattam egy hard disk sentinelt, de nem ír semmi hibát. Valakinek van valami ötlete? Rendszer visszaállítást is próbáltam csinálni, de nem tudja befejezni...:S help pls
-
Planet04HD
csendes tag
HELP PLS!!!! Fujitsu Siemens Amilo si2636 laptop-om van. A leggnagyobb kérdésem az lenne: hogyan lehetne ezt fejleszteni??? Videó és Proci. azt tudom hogy a videót nem egyszerű mert alaplapi. De valahol azt is olvastam hogy lelehet tiltatni és rá rakatni egy jobbat. SZÓVAL Milyen Ram-ot ajánlotok és hogyan kezdjem a Fejlesztést!!!
Planet04HD
-
-
Impressa
őstag
Kötelezően ki kell, hogy cseréljék, mert nem jó a masina. A 3 nap ugyanúgy vonatkozik erre a masinára is.Ha nem tudnak azzal a géppel teljesen azonosat adni, akkor ebben az esetben vissza kell, hogy adják a pénzét.
Olyan sincs, hogy majd 2 nap múlva tudják csak cserélni, nem kell megvárni.[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Monyos
aktív tag
válasz szpal17 #6469 üzenetére
A srác is megunta hogy jönnek elő a "hibák", megy vissza a gép.
Viszont későn gondolta meg magát, a Win 7 pedig már fent van....Elég ha formázom a vinyót és a szűz gép megy vissza DOS nélkül vagy a DOS-t vissza kell raknom?
De hát nehogy ám még ők kezdjenek el ott tüttürülni...Szerk.:
Most mondta a srác, hogy tényleg kiállítási darab volt, ezért tudta olcsóbban elhozni. Így viszont nem tudom, hogy kap-e helyette másikat...[ Szerkesztve ]
-
stracker06
aktív tag
válasz MaddeNNNN #6460 üzenetére
Persze, hogy létezik. Sok dolog elromolhat, vagy akár csak simán a kábel megtörése is lehet az oka. (Nekem 10 perc alatt halt meg anno, elég volt egyet mozdítanom rajta rosszkor, rossz irányba. Valószínűleg a kábel már meg volt örve korábban is, de akkor adta meg magát végleg.) Próbáltad már másik 3 eres hálózati tápkábellel?
Én megjavíttattam néhány mérnök haverral, mert gyorsan kellett, muszáj volt használnom a gépet. Azóta persze vettem másikat, azt meg eltettem tartalékba. A legtöbb töltő adapterét csak vágással lehet szétszedni, tehát még ha sikerül is a javítás az összerakás után nem lesz túl esztétikus/biztonságos az eredmény. Egy próbát megér, de szerintem is egyszerűbb/biztonságosabb/olcsóbb a csere. (Már 3-4-5 ezer forintért lehet kapni értelmesnek kinéző töltőket.)
[ Szerkesztve ]
SFm™
-
dragonfx
veterán
na benn vana T5500 2gb 667es ddr2vel a hp530ba.
drivert honnan szedjek hozzá?
kicsit lassu az aida szerint a ramolvasás irás késleltetés...."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Monyos
aktív tag
üdv!
Ismerősöm most hozott a MediaMarkt-ból egy Compaq CQ58-351SH típusú notebookot. Már alapból gyanús volt, hogy a gyári doboza egy vastag MediaMarkt ragasztóval volt újra lezárva. (Minden szépen becsomagolva, minden tartozék megvan.) Kibontás után azonnal feltűnt, hogy a szellőzőnyílásokon látszódott a használat, tehát ez a gép nem most volt először bekapcsolva és huzamosabb ideig volt használva (rendes porlerakódás volt).
A gyári DOS operációs rendszert természetesen Windowsra cseréltük.
Itt jött a következő bökkenő amiért ide írok. Be akartam lépni a BIOS-ba, hogy beállítsam a boot-olási sorrendet, azonban a BIOS gyárilag jelszót kér, amit egyáltalán nem tudom honnan kellene megtudnom.
A dobozában volt egy semmitmondó kis füzet a "beüzemelésről", biosról egy szó sincs. De el nem hiszem, hogy bármelyik gyártó alapértelmezetten lekódolja a BIOS-t. Arra tudok gondolni, hogy ez egy kiállítási darab lehetett és valaki jóindulatból beállított egy jelszót.Tehát abban kérném a segítségeteket, hogy ezt a jelszavas védelmet valahogy ki lehet-e iktatni?
Ui. : A Windows telepítést megoldottam úgy, hogy nem biosból, hanem a "külső boot menüből" választottam ki a meghajtót.
-
lolgamer
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy van egy 8089c Albacomp laposom amibe a cpu slot PPGA478 tokozású és láttam olyan oldalakat ahol azvan irva hogy belemegy core2duo mobil,azaz2 magvas proci is,ha ezigaz és tudnátok mondani hogy melyik a legerősebb proci ami belemegy akkor leírnátok nekem?
Előre is köszi -
albi31
aktív tag
válasz MaddeNNNN #6460 üzenetére
valsz. majdnem minden szakember egy másik töltő vásárlását fogja ajánlani,mivel kb 3eFt körül van egy javítás(vagy több),és esztétikailag sosem lesz olyan mint előtte,hisz csak "roncsolással"lehet a töltőt szétszedni..ezért is fognak ajánlani egy másik töltőt(5eFt környéke)
-
MaddeNNNN
őstag
üdv
olyan létezik, hogy a lapos töltője egyik napról a másikra megadja magát? nem világít a töltőn a zöld lámpa, olyan mintha nem venne fel áramot a konnektorból és természetesen a laptopot sem tölti.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
lolgamer
csendes tag
válasz szpal17 #6458 üzenetére
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy van egy 8089c Albacomp laposom amibe a cpu slot PPGA478 tokozású és láttam olyan oldalakat ahol azvan irva hogy belemegy core2duo mobil,azaz2 magvas proci is,ha ezigaz és tudnátok mondani hogy melyik a legerősebb proci ami belemegy akkor leírnátok nekem?
Előre is köszi -
szpal17
őstag
válasz terencehIII #6456 üzenetére
Win 7-nél jobb gomb a hangerő ikonra, majd Lejátszóeszközök és ott lesz a headphone. Jobb klikk és beállítás alapértelmezettre. Nekem így működik Tv-vel összekötve és fülessel.
-
kalap24
csendes tag
válasz terencehIII #6456 üzenetére
Hali! Elvileg a hangkártya driver programjában az előlapi csatlakozók érzékelésnek engedélyezése v tiltása nem tudom pontosan , de sztem azt próbálgasd. Nem biztos , hogy beválik de egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
terencehIII
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a notebook-ot hdmi-vel kikötöm monitorra amibe hangfal is van, akkor azt hogy tudom megoldani hogy ha fülest bedugom a gépbe akkor nem a monitorból jöjjön a hang hanem a fülhallgatóból ?
Köszi! -
kalap24
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert megállt a tudományom.Kaptam egy Asus K50IN notebookot, T6600-as proci, 4gb ram, 500Gb Hdd. Újratelepítettem a windowst mert már nagyon haldoklott, 32 bites vista volt rajta én egy 64bites win7-et raktam fel. Minden műkődik, kivéve a webkamerát, amit egyébként alapból felismert a rendszer és az eszközkezelőben is azt lehetett látni, hogy rendben van, azonban ha elindítom a skypot v movie makert nem műkődik.Az összes drivert felraktam chipset, atk megpróbáltam az asus oldaláról minhárom webcamdrivert is felrakni, frissítettem a biost, letíltottam h a windows alapból felismerje az eszkőzt úgyse ment. A kamera hardverazonosítója: USB\VID_0C45&PID_62C0&MI_00 Ilyen azonosítóval nem találtam drivert az asus oldalán se a neten. Letöltöttem az összes windows frissítést újra felrkatam mégegyszer a win 7-et, sőt a vistát is de vezetett eredményre. Ja és persze az fn gombokat is végigpróbáltam, a v betűnél van is egy kamera funkció de az csak a luifeframe programot indítja el. Hátha vkinek van vmi ötlete , hogy honnan tudok szerezni drivert vagy esetleg mit nézhettem el. Előre is köszönöm!
-
dragonfx
veterán
Szerintetek érdemes egy 945 gm chipsethez bios update? Javíthat valamit?
letve intel oldala azt írja 4gb memot kezel hp.je meg azt írja 2ot.melyiknek kell hinni.egy gyártó le tudja butitani a biossal a chipsetet?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
metaksza
tag
Sziasztok! Köszi mindenkinek, sikerült megoldani. Valóban a Win volt a hibás, de beszereztem egy másikat (ráadásul win 8-at), és tökéletesen működik. Köszönöm.
-
Impressa
őstag
válasz dragonfx #6440 üzenetére
Szia!
512 ddr2 667 memo erre az mondom neked 500 - 1500 Ft/db
Hitachi 80 hát volt itt az aprón hirdetés, hogy vesz rossz vinyókat.( 500 - 1000 Ft)
Celeron 440 talán 3000 Ft környékén elmehet...
Persze mindennek annyi az ára, amennyiért megveszik.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
BullZeye
veterán
válasz BullZeye #6445 üzenetére
Van Budapesten valaki, akinek tapasztalata inverterekkel kapcsolatban (esetleg van egy tutira jól működő invertere Asus A6VM-hez, vagy egy LCD ami tuti jól működik)?
Tényleg csak kíváncsiságból, mert az eladó vaterán hiába volt megbízható, rettentő link módon viselkedett, hazudozott 4 nappal később adta fel a csomagot stb. Állítása szerint ez egy új inverter, gyakorlatilag félbe van vágva a védő műanyag rész, és használt/poros/régi ragasztó van rajta.Mert még mindig olcsóbb lenne egy megbízható inverter-t venni mástól, és ráborítani az asztalt a srácra, mint új laptopot venni.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Arlekim
aktív tag
válasz BullZeye #6445 üzenetére
A biztosítónak egy hivatalos szakvéleményt kell benyújtanod, amit egy szervíz készít.
Szvsz, a szervízen múlik minden. A szakvélemény számláját is kifizetik. De ha gyanú merül fel függetlent kérnek fel, és ........Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
BullZeye
veterán
válasz Dell XPS #6239 üzenetére
Sajnos nem inverter hiba.
Vagy pedig egy rossz invertert küldött a srác, sajnos mindkettő esélyes, de ezt mivel nincs plusz LCDm nem tudom tesztelni...úgyhogy bízom az eladóban, és azt mondom LCD hiba, ami viszont ebayről 16k-ért van, itthoni shopokat még nem néztem, de ha az inverter is 5-6k körül akartak adni a bontók....nem nagyon invesztálnék többet ebbe.
Egy kérdés, van biztosításom ami az ingóságokra is kihat, ha azt mondom, hogy ezt túlfeszültség/villám okozta, az hihető? Vagy mit mondjak a biztosítónak? (még mielőtt köpködne valaki, nem kevés pénzt utaltam már a biztosítónak, úgyhogy nem sajnálom tőlük a töredékét (30-40 ezer forintot) "elvenni")
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
albi31
aktív tag
kösd vissza a régi töröttet,és nézd meg,hogy azzal most mit csinál,hátha találsz egy darab karaktert is,és akkor egyértelmű hogy az új kijelző a problémás,vagy ahogy már Dell XPS kolléga is mondta,fly-kábel.
Ui.:és úgy próbáld meg,hogy a szalagkábelt vedd ki a helyéről,vagyis hogy ha törés van benne,akkor az "kiegyenesedjen"a lehetőségekhez képest,meg ha már bent van a kijelző,akkor bekapcsolás után finoman mozgathatod,hátha előjön a kép!
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
válasz Dell XPS #6442 üzenetére
ah, értem
kipróbáltam ezt a puppy-t amit írtál, de ott sem mozog az egér, sem a touchpados sem a rádugott
mondjuk az indulásnál nem várt keresztkérdéseket szegezett nekem, de aztán elindultérdekes, hogy XP-nél mozog a touchpad-os (csak össze-vissza)... amíg nem telepítem a driverét...
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Dell XPS
veterán
Nem kell különösebben érteni hozzá, letöltöd az ISO-t, kiírod lemezre és boot-olsz róla (telepíteni nem kell!) Ha Linux alatt nincs ilyen gondod, akkor az XP-vel van problémád, szóval ezt lehetne kizárni pl: puppy linux-al, vagy újra kezded a telepítést, más lehetőséget én nem látok.
A program segítségével letöltheted, ill. boot-olható pendrive is készíthető azonnal, ha erre lenne szükséged.
Más csatlakoztatott eszközök hibátlanul működnek USB-én (pendrive, billentyűzet, stb) ?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
dragonfx
veterán
Szerintetek ezeket el lehet ne adni?
Hitachi 80as rossz laptopwinyo??látom sokan hirdetnek rosszakat.lehet enyém is elmenne? 100/7es. Filmet tudtam ra másolni asztalirol.win7 nem megy fel ra.
Illetve ezek mennyit érnek?
512 ddr2 667 memo.
Celeron 440es proci?A socket m es a mppfa foglalat ugyanaz a 479 tus?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Arlekim
aktív tag
Valaki járatos express cardban?
Express card foglalatba létezik ssd. ITT és ITT is található erről info
Mekkora esélyel találok elfogadható árban, és mekkora esélyel lesz az bootolható?
Elég gyorsank tűnik, és szinte már minden gépen van express card, akkor vajon ez a technika miért nem terjedt el?
ExpressCard 1.0 (34 vagy 54 mm) 2496 Mbit/s 312 MB/s
Serial ATA (SATA-300) 2400 Mbit/s 300 MB/sWindows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
w.miki
veterán
Acer Aspire 2920z notival kapcsolatban is lenne kérdésem.
Nem érzékeli az egeret. A tapipad össze-vissza működik, ahogy mozgatom, teljesen mást csinál. Ablakokat nyit meg, zár be, kijelölést visz arrébb... legalábbis eddig ez volt, most felraktam Synaptic drivert, most meg se moccan... :x
Ha rádugok külső, USB-s egeret, akkor azt meg nem érzékeli, az írja az XP, hogy probléma lépett fel a telepítés során.
Most raktam újra az XP-t rajta, de semmit nem tudok csinálni így vele, még driver telepítés is nehézkes lesz.
Mit tanácsolnátok?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
wesaaa
aktív tag
Szevasztok
van itrthon nekem egy
Acer 5742g típusú gépem....és meghalt benne az lcd
most jött meg az lcd.....beletettem....rákötöttem a régi szalagkábelt és bekapcsoltam
de fehér a kép
az lehet baj h az lcd 5742zg-ből jött_?OLDPH! wesaaa felhasználónak 74 pozitív értékelése van a fórumon! OLD PH!
-
ravail
senior tag
válasz metaksza #6424 üzenetére
Remélem nem az iso-t irtad ki CD-re, hanem a képfájlból elkészítetted a CD-t. Sok erre alkalmas program van. Csak kettő az ingyenesek közül: AstroBurn Lite és Free ISO Burner. De a fizetős progik is nyilván tudják.
Az így elkészített CD-ről már tudsz boot-olni, és menni fog a dolog.[ Szerkesztve ]
-
ravail
senior tag
Igen! Így is meg a maga kárán! Meg a saját szopásain! Néha -az ilyen gyártók hanyagságai miatt- úgy érzem, mintha kígyó lennék! És a saját farkamat kapnám be!! Vagy lehet, hogy jógázom? És már ez is megy? Minden esetre, némely gyártó esetén lennének elképzeléseim némi válogatott kínzási eljárásról, amivel a tisztelt fejlesztőiket és mérnökeiket megjutalmaznám!
-
ravail
senior tag
válasz metaksza #6421 üzenetére
Szia!
Sajnálom, de a válaszod/kérdésed idején már nem voltam itt.
Nem kellett volna kivenni a HDD-t, és nem szoktunk fölöslegesen szerelni, mert az a laptopoknak sem nagyon használ. A másik, általad emlegetett, vélhetően jól működő laptopon -vagy egy asztali PC-n- elég ha letöltöd a linkelt HirensBootCD-t, ott kicsomagolod, és kiírod CD-lemezre. Majd ezzel a problémás laptoppal a CD-ről boot-olva a linkben leírtak szerint eltávolítasz minden partíciót a HDD-ről. (Ezzel a #6424-re is válaszoltam.) -
Ruszki
senior tag
Miért untatnal!?
Amúgy nekem is volt hasonló dolgom eme két márkával.
Csak a BIOS-ban lévő SN alapján sikerült beazonositani a laposokat.
Úgy már könnyebb volt a driverek telepítése.[ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo S10-2 netbook amibe van beépített 3g. A kérdésem az lenne hogy hogyan tudnám életre kelteni windows xp alatt? Nem tudom hogyan tudnék a T-mobile hálózatra csatlakozni vele. Azt írja ki hogy "hálózati kábel nincs bedugva" A driver telepítés megvolt fent van szépen. Sim kártya is benne van. Linux alatt, és windows 7 alatt tökéletesen futott. De itt már nekem kicsit bonyolultabb a helyzet. Nem tudom milyen számot kellene beírnom a tárcsázáshoz stb.
Üdv, Csaba
Üdv, Csaba
-
ravail
senior tag
Azért az élet nem mindig ilyen egyszerű! " napja kínlódok egy vadonatúj Packard Bell netbook-kal. A doboza szerint "Packard Bell dot s", a dobozára ragasztott adatlap szerint "Packard Bell ZE7", a Touchpad mellett jobbról található matrica szerint "dot s". Letöltöttem hát a "dot s" driver-eket. Win7 x64 --> nem működnek az eszöközök! Driver keresővel pótlom. Szinte minden működik. Majd össze dől. Win7 x86 --> dettó ugyanaz a helyzet. A Packard Bell és Acer közös lapján -egy ötlettől vezérelve SN alapján keresek. Kiderül a lényeg: nem "dot s", hanem "dot sc" !!! Ismét driver letölt. 3x is újratelepítem, de immáron csak win7 x86-al mert az "sc"-hez csak ez van. Működik mindene, folytatom a többi dolog telepítését. Egyszer csak eltűnik minden! A képernyő fekete! VGA driver! A gyártó által közzétett VGA driver bug-os. Levesz, Inteltől a "gyárit" letölt. Csoda! Műkszik!!!
Még nem örülök, nem vagyok a végén! Ki tudja mit rejteget még nekem a Packard Bell! (És ezt már lassan 2 napja játszom! )
(Bocs, ha untattalak!)[ Szerkesztve ]
-
ravail
senior tag
válasz metaksza #6415 üzenetére
Szia! Milyen operációs rendszer volt rajta? Freedos?
Mit akarsz telepíteni rá? Windows 7-et?
Van itt egy leírás, hogyan töröld a rejtett partíciókat a telepítés előtt. Ha üresre törölted, biztosan fog menni a helyes telepítés, feltéve ha a telepítőd jó, nem sérült. (És, ha csak nem az a gond, amit Ruszki írt!)[ Szerkesztve ]
-
Ruszki
senior tag
válasz metaksza #6415 üzenetére
Üdv!
Ha sikerül feltelepiteni és minden ok aztán a BIOS beállítás is jó (first boot HDD) akkor szerintem ne foglalkozz vele vidd vissza és verd az asztalt.
De azért nézzél szét a BIOS- ban.
Hátha tényleg csak beállítás kérdése.Üdv, Ruszki!
-
metaksza
tag
Sziasztok, Lenovo G580-assal szívok jelenleg. Feltelepíteném a windows-t, de gyakorlatilag nem bootolja be.. mindig újraindul. Már háromszor megpróbáltam, de nem nyert. Mit kellene tennem? A gép új, most vásároltam.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Barátnőm vett egy Samsung Series 5 Ultrabookot és egyszerűen sehogy sem tudom USB bootra rászedni. A BIOS-ban kikapcsoltam a fast biost, vagy booto, beállítottam a boot sorrendet de nem bootol a pendrive-ról. A pendrive jó, mert másik 2 gép gond nélkül bebootol vele és az ultran is jó a usb, mert arról cisnáltam. Any idea? Tudtok segíteni?- RESOLVED -
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
ddkkpc
csendes tag
Hali.
Ismer valaki olyan tagot, aki Eger környékén vállal laptop szervízelést?! Profi szinten, akinek megvannak hozzá a megfelelő eszközei.
Alaplap vagy videókártya javítás (forrasztás?) (MSI CX700)
Aki tud valamit írjon privát üzenetet, köszi. -
albi31
aktív tag
(#6400) Hardver Arc : és mi a te asztali géped konfigja?..mert pont fordított helyzet szokott lenni,hogy asztali gépesek szoktál előszeretettel cserélni a gépüket notebookra,és nem visszafele, nagyon ütős gépednek kell lenni,hogy egy notebook gazdi rábólintson!
-
rgeorge
addikt
Ha tudja a notebook (általában csak egy USB-n), csak akkor megy a dolog. Milyen notebookról van szó?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Vityaa
tag
Sziasztok.
Win7-ben hogyan tudom beállítani hogy ha a gép alvó állapotba kerül az usb menjen tovább? Pl. telefon töltésre.Köszi.
-
dragonfx
veterán
egy t5500ös 64bites dual core procival müködik a 32 bites win7u is?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo V330 15.6" FHD / Magyar bill. / i5 8250U / 8GB DDR4 / 256GB M2 SSD / Windows 11
- Lenovo ThinkPad T430 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I WIN10
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001