- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
whited
addikt
-
Ruszki
senior tag
-
whited
addikt
Sziasztok
Adott egy kb 5 éves asus noti, szeretném felrakni rá a XP-t, de amikor telepíti, 9%-nál azt írja ki, hogy a driver.cab-t nem tudja felmásolni, ha tovább léptetem még megy egy kicsit, aztán beáll.
Mit kellene tennem, hogy fel tudjam rakni? -
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Dell XPS #7688 üzenetére
Azért írtam hogy elméletben, gyakorlatilag annyira nem értem ezekhez a csatlakozókhoz, msata, mini pci-expressz stb. Ha minden igaz az utóbbi van nekem, ha jól látom bele menne, más kérdés mennyire lenne kompatibilis, megint más a kinézet... Felejtős a dolog, csak egy eszmefuttatás volt
-
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok, a kérdésem a következő lenne, adott a laptopom egy toshiba satellite l750d-16k, sajnos csak 10/100-as lan van benne gyárilag. A kérdés az, hogy a hátulját lecsavarozom ott amit látok az csak a wifi kártya, amit cserélni lehet? Jó lenne gigabitre váltani, de nem tudom hogy az csak a wifi e
-
Kbali
nagyúr
Soha ne a külsejét nézd, ráadásul a Dellre 3 év garancia van és van itthon szervize, míg a Vaiok szervizelését tudomásom szerint külföldön végzik, napokra-hetekre kell megválnod a géptől adott esetben - egyébként emiatt, ha munkára kell a gép, akkor egy Dell Latitude E5xxx gépet nézz next business day helyszíni garanciával.
-
Sickboy25
addikt
sziasztok!
Van egy régi laptopom amihez kellene pár alkatrész. Az lenne a kérdésem, hogy tudtok olyan webáruházat, ahol szinte mindent be tudnak szerezni és nektek már esetleg van tapasztalatok is velük? Céges gép így számla is kell, ezért is kellene hivatalos bolt...
Köszi
-
TBMC
addikt
sziasztok!
segítségeteket szeretnem kerni, 2 laptop között variálok, a 2 páciens:
SONY VAIO SVE1513R1E (e)
SONY VAIO SVF1521V1E (fit E)nagy dilemmában állok, nem tudom eldönteni igazság szerint, melyik legyen a végleges áldozat. A sima E szériás teljesítményben procit illetően bőven jobbnak bizonyul a 3230M, a 3337U-hoz képest, viszont a fit E pedig + 2gb ram ot kapott az E hez képest, továbbá egyéb teljesítménybeli különbségek is vannak... DE a fit E nek magasan megfogott a külseje, egészen elbűvölő
ezért fordulnék hozzátok.
Amire használnám grafikázás (Adobe illustrator, fireworks, coreldraw), videóvágás (avid media composer, adobe after effects, sony vegas pro)
pro - kontra érveket egyaránt szívesen várok!
előre is hálásan köszönöm!
-
5000watt
aktív tag
Laptop szervizest keresek tud esetleg valaki jó szakit itt Phán ?
-
feri1
aktív tag
Szia Dell XPS!
Írtam két privit neked.
Tudnál segíteni?Üdv: feri 1
-
Impressa
őstag
válasz
bedohazi #7655 üzenetére
Szia!
szerintem kérdezz rá a router topikjában, mint mondanak erre a szakik. Nekem 4 ilyen routerem lett gariztatva anno 1 hónap alap idétlen hibákkal.De most sem az igazi, és mindent végig próbáltunk már rajta. Időm még nem volt a Vargalex féle firmware-t feltenni rá, pedig sokat sefítene a dolgon.
-
NEMO1968
őstag
válasz
Stereopheis #7659 üzenetére
Szia!
Nem lesz baja.
Még jobb is,ha kicsit izmosabb a töltö.
Nem fog melegedni annyira.
A töltőkre azt írják,mennyit képes max. leadni.
Ha az fölőtt terheled,melegedhet,extrém esetben elfüstöl. -
Dell XPS
veterán
válasz
Stereopheis #7659 üzenetére
Nem, nyugodtan használd!
-
Stereopheis
tag
Üdv!
Van egy notebookom, de nincs meg a gyári töltő. A hátlap szerint 19v és 3,95a kell neki, de a töltőm 19v és 6,35a. Lesz baja ha nagyobb az áramérősség? Megy vele rendesen most.Előre is köszönöm!
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
17,3"-os DELL Notebookhoz keresek táskát. Nem szeretnék drágát, és sokat nem lenne hordozva a gép. Csupán évente néhányszor. Ezt a táskát néztem ki: Dicota Base 17,3". Hasonló árfekvésben létezik ennél jobb vétel?
Köszi előre is!
-
bedohazi
aktív tag
A router TP-LINK TL-WR1043ND [ez az]
Az internetrol meg nem tudok sokat, allitolag valami optikai szalas dolog a tombhazig, de onnan mar a lakasokba mas kabelen jon be. Elmeletileg 100Mbps-s azaz megabit per secundum, de irtam mar hogy a G580-ason 150Mbps-t jelez a masik ketton meg valtozot.
-
TheProb
veterán
válasz
bedohazi #7655 üzenetére
Először is, tudni kéne hogy milyen routered van, hogy milyen sávszélen képes osztani a wifit, milyen neted van,stb. Valamint a megaBIT/s és a megaBYTE/s nem ugyanaz. ha pl van 1 40/20-as neted az 40 megabit/s (Mb/s) vagy 5megbyte/s (MB/s) (8-as osztod mindig a Mb-et). driver és egyéb gondok nem valószínű hogy ekkora sebesség különbséget okozzanak. Amit írtál, hogy jobb klikk a hálózati kapcsra.... az csak a routerrel való kommunikáció sebességét jelzi nem az internetét.
-
bedohazi
aktív tag
Sziasztok
Adodott egy erdekes jelenseg es nem tudom mitol lehet.
Kb ket es fel eve kotottek be az internetet es akkor vettem egy toshiba satellite L650es notit es egy wireless routert.
Ha wifirol megy a net a toshibaban akkor Utorrent-ben azota sohasem ment gyorsabban a letoltes mint 4.5Mb/s
speedtest pedig kb 42-45Mbs-t mert mindig. Ha a netkabelt direktbe bedugom akkor minden gyorsabb, utorrentbe 10MB/s-al is toltok, de igy ritkan hasznalom.
Most nemreg volt egy masik noti is nalam, egy lenovo ideapad b590.Ennel a notinal minden fix ugy viselkedett mint a toshibanal, ugyan azok a sebessegek wifirol es kabelrol is.
DE, par napja vettem egy lenovo ideapad G580-at es wifirol netezve azt lattam hogy utorrentbe 9.2Mb/s-ra is felment a sebesseg, holott ket es fel eve egyszersem volt nagyobb mint 4.5 wifirol, mert gondolom ennyit tudott a router, speedtest meg a 42-45 helyett 72Mbps-t mert.
Ennek orulok de fogalmam nincs mitol van az egesz hogy 2 laptopon csak 4.5el toltok, egy harmadikon meg a duplajavalMi lehet a magyarazat? Driver, wifi kartya dolog esetleg? A szolgaltato nem hiszem hogy magatol meggyorsitotta volna a netet, de ha megis akkor a masik ket notin is kellene nojjon a sebesseg. Mindharmon windows 7 van, a drivereket a gyartok honlapjarol toltottem, de lehet valamiket kihagytan a ket noti eseteben mert ez igy teljesen logikatlan. Volt valami chipset driver is ami nem tudom mi az, a G580ra es a B590-re is feltettem de nem valtoztatott semmit.
Nagyon kivancsi vagyok hogy mi lehet mert teljesen ledobbentem amikor lattam hogy 9.2Mb/s-el toltok wifirol, ekkora sebesseget a toshibanal csak direkt kabellel ertem el. Meg annyi hogy ha az internet kapcsolatnal jobbklikk, majd statusra megyek a G580nal allandoan 150Mbps-t ir asebessegnel, a masik ekt notinal meg mindig valtozik de a maximum az csak 65. -
Nudlee
aktív tag
válasz
#47053824 #7644 üzenetére
Mivel nem vagy gyakorlott szaki én azt javaslom, ne ezen "gyakorolj".
Az alaplapok több rétegű áramkörök, ha megégeted vagy nem jól forrasztod meg (pl. lyukgalvánoknál) okozhatsz nagyobb bajt is. Ha megjön az új csati, szedd szét a notit és vidd el egy műszerészhez...pár perc alatt kicserélni az aljzatot.Ha el akarsz kezdeni forrasztgatni, első körben megteszi egy pár ezer forintos páka.
Valami ilyesmi már használható. -
-
K_Gabor
tag
válasz
Dell XPS #7647 üzenetére
Secure azt hiszem enabled volt,uefi disabled ,ha fast bootra gondolsz akkor olyat nem is találtam.
Így kezdtem elsőre,és akkor elkezdett problémázni,hogy GPT-re nem fogom feltenni a sima win7-es telepítőmmel a rendszert.Viszont ezek a gyári partíciók mennyire fontosak? Csak a gyári dolgok voltak rajta,semmi nem lett lementve onnan.
Parancs sorban telepítővel ha jól gondolom át tudnám konvertálni MBR-re ha letörölném az összes kis partíciót nem?Utána meg már menne simán a telepítés.
Vagy rosszul gondolom? -
TheProb
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
TheProb #7640 üzenetére
Nem tudom mitől normalizálódhatna a helyzet, de majd akkor eldöntöd. Ez a hőmérséklet tartomány hazavágja a gépedet, a "nehezen induló" jelenség meg adott probléma, ami csak rosszabb lesz. ASUS-nak van olyan kategóriája, ahol nincs probléma a hűtéssel (ott van más..), szóval vegyes megítélések alá esik. Én kedvelem!
-
K_Gabor
tag
Sziasztok!
Adódott egy "apró" problémám egy a mai nap folyamán hozzám került Lenovo G585-tel.
A helyzet az,hogy win8 volt rajta gyárilag telepítve és arra kért a gazdája,hogy tegyek már fel neki egy win7-et.El is kezdtem volna telepíteni a rendszert,de itt jöttek a gondok...Miután legyalultam a win8 partícióját rá kellett jöjjek,hogy az UEFI-s dolgok miatt nem lesz olyan egyszerű művelet.
Azóta addig jutottam,hogy ebben a cikkben leírtakat kipróbáltam.
A pendriveomra "Default Boot Device Missing or boot failed ..." hibát kapok és megáll a tudomány.
Olvasgattam még 1-2 külföldi cikket is,de még mindig nem tudtam ráerőszakolni a rendszert.Van esetleg ötletetek,hogy hogyan is tudnám rávenni ezt a sz@rt,hogy települjön rá a win7?
Eléggé morcos vagyok már miatta,úgyhogy nagyon hálás lennék a segítségért!
Előre is köszönöm! -
-
skatebab
tag
válasz
TheProb #7637 üzenetére
értem de akkor milyen megoldás lenne az ideálisabb?
-jack-es fejhallgató & usb mikrofon?(laptophoz!)
-alapból kombinált egy jack-es headset? (gondolom drága és ritka)
-usb-s headset mikivel? (erről vélemény minőségükről?)mi a véleményetek ilyen usb és/vagy csíptethető mikrofonokról?
thx -
skatebab
tag
sziasztok légyszi segítsetek ,van egy kombinált jack csatlakozós laptopom ,egy genius mikrofonos headsetem és ez az elosztóm :[link]
de sehogy sem tudom működésre bírni a mikrofonom,ill. recseg is a hang ha mozgatom az elosztó kábelt,mikrofon úgy sem működik ha csak azt dugom be a laptopba (nincs benne a hang menü "felvétel"listában)vegyek inkább usb-s headsetet vagy milyen kábel kellene nekem hogy működjön egyszerre egy jack-ről mindkettő köszi!
-
TheProb
veterán
válasz
Dell XPS #7634 üzenetére
Most sikerült bekapcsolnom, nagy nehezen. Most "minden" benne van, viszont akkumlátor nélkül nem hajlandó semmit se csinálni, bekapcsolnám egyet villannak a ledek és semmi. Pedig most, hogy bekapcsolt állapotban ha kihúzom a tápot menne rendesen tovább akkuról. Memória jelenleg csak 1 modul van benne , épp keddre várom a párját a boltból. Kezdek kicsit félni, hogy kezd valami komolyan hw-s gondja lenni, mert már régóta tapasztalom, hogy ha bekapcsolom a gépet akkor több sec mire bejön az asus logo(ez van a post helyett, mellesleg azt nem is tudom hogy lehetne előcsalogatni), terhelés alatt a cpu 100! a vga 90-92 fokig melegszik :S
-
Vasinger!
nagyúr
Rá lehet valahogy venni a notimat arra, hogy kicsit jobban reagáljon a terhelésekre? Nehezen emeli vissza az órajelet, főleg a Turbo Boost-os clock-ot éri el nehezen. Esetleg valami BIOS beállítás vagy Windows-os energiatakarékossági cucc nincs ere?
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném letesztelni a RAM moduljaimat egy lenovo y580-ban. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy milyen programot tudtok ajánlani hozzá? Néztem ezt a Memtest86-ot, a 86-os szám az a 32 bites verziót akarja jelenteni? Ha igen létezik ebből 64 bites változat, vagy használhatom a 32 bitest?
-
TheProb
veterán
Sziasztok, a leírásomban szerepelő laptopom egyik pillanatról a másikra megadta magát... Csináltam egy sima restartot (nem telepítem, állítottam semmit) és azóta nem hajlandó felbootolni... Még a post se jön be, csak hallom ahogy az egyik vinyó felpörög majd leáll és ez ismétlődik. (Kivétel után is ez van).kikapcsoló gombra nem reagál, a led-ek villognak. Valakinek valami ötlet? Bios elemet kivegyem próba képpen?
-
bali93
tag
Üdv!
Van otthon egy Lenovo Ideapad G580GH-m Pentium B970-es CPU-val. Az utóbbi időben azonban a hőmérséklete 70-75 fok környéki, ami egyértelműen a hűtőpaszta kiszáradására vall. (A játékok is laggolni kezdenek kb. 5 perc után). Na most ha szétszedem és újrapasztázom magamnak az garanciavesztéssel jár e? Csak mert nem akarom bevinni szervizbe, hogy 2 hétig üljenek rajta, a gép mindennapi munkámhoz elengedhetetlen. -
Impressa
őstag
válasz
netzoli #7615 üzenetére
Szia!
Win 7 topikban megkapod a választ a kérdésedre. -
netzoli
tag
Tudna valaki tanácsot adni? Szeretném hibernálni a gépemet. Dell Vostro 3550, win7_x64.
A hiba: [link] -
tvamos
nagyúr
Szerintetek ilyesmirol bootol egy noti?
Mini PCI-e mpci-e to Dual Micro SD/SDHC/SDXC Reader Adaptor PCI-E TO TF Card
(Amugy Dell Precision M4600-rol van szo. Nem bootol a beepitett SD olvasorol.) -
Janou
őstag
Sziasztok!
Ismerősöm hozta hozzám a laptopját, hogy folyamatosan 0-kat ír, olyan mintha beragadt volna. De megnyomkodva a billentyűt semmi nem érzékelhető, nem szorul stb. Érzésre ugyanolyan mint az összes többi gomb. Beletettem neki egy másik vinyót, arra felhúztunk egy új windowst és a South Bridge driver feltelepítése után ott is ezt csinálja. Szakaszosan írja a 0-ákat. Ír pl. 30-at, kis szünet, megint folytatja.
Na mármost nem tudom, hogy akkor a billentyűzet vagy a vezérlő *zar. Az összes többi billentyű jó amúgy csak a 0 rossz. Jah és hiába nyomkodom én a 0-át olyankor nem ír, csak amikor a gépnek kedve van. Találomra meg nem akarok vetetni vele egy billentyűt mert nem olcsó és mi van ha nem az a baja. Ötlet, hogy mi a teendő?
Jah és Asus A6R típusú a noti.Üdv:
Janou
-
törölt tag
Kaptam egy Asus laptopot, hogy nem tolt. Megvizsgálva a dc socket belso tuskeje torhetett el valahol, mert csak eros nyomasra tolt. Ezt kellene kicserelnem, ebay-en van is hozza olcson. Namost kellene nekem hozza valami jo forraszto gep, amivel ki tudom cserelni. "Csinaltam" mar forrasztast meg tanultam is anno, csak nem ilyen kis meretben. Tudna nekem valaki ajanlani, milyent erdemes venni?
Elore is koszonom! -
Norbi.Sz
senior tag
-
Norbi.Sz
senior tag
Van egy Lenovo R61i típusú laptopom, és a kép teljesen szét van esve rajta... Nemrég kezdte csinálni.
Egyébként a gép működik, látni, hogy elindul a Win rendesen, stb.Mi lehet a probléma? Valami kábel, kijelző, VGA kártya???
Ha rádugok egy monitort (van rajta VGA port), akkor mindenféle beállítás nélkül kell lássak valami képet a külső monitoron?
THX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- The First Berserker: Khazan
- Motoros topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest