Hirdetés
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Egy Lenovo G580-as gép (Pentium-GT635) problémázik. Annyi a történet,ha nyitom a kijelzőt,hátrafelé tolom,akkor kipirosodik a képernyő,a pixelek villódznak pirosan.Ha függőlegesen,vagy lejjebb álítom,akkor nincs vele probléma. Mi lehet a hiba? Hívjam fel a lenovo-t garanciáztatni? -
eastone1
senior tag
Asus F5SL notebook-om alkatrészeit eladom.
-
Qkackca
őstag
#6895: Igen ezért furcsáltam én is, hogy 'sima' ütés hatására mitől lenne ilyesmi baj.
Ahm, szétkaptam a gépet, az ssd az optibay-ben volt, ilyen felállás esetén (hdd a helyén, ssd az optibay-ben) lehetséges a probléma?
Másikra: igen, a hdd-ről feláll a rendszer, semmi gond nincs. Bekapcsol a gép, bejön a kezdőképernyő a hardverellenőrzéssel, kiírja hogy press xx to enter bios, meg a többi amit kell, stb, majd bejön a win. Ha a hdd-t kiveszem, a helyére berakom az ssd-t, akkor csak látok egy fekete képernyőt, villogó kurzorral, de a biosba lépésre nincs lehetőség, az ellenőrző képernyő sem jön, vagy nagyon gyorsan leveszi hogy ne is lássam, mert gyakorlatilag egyből a semmiben villogó kurzort kapom a szemem elé a bekapcsoló lenyomása után.Update: kipróbáltam 2 külön külső usb-s keretet, az egyikben pár perc után (nem akarta felismerni 'normális' idő alatt, úgy hagytam - hátha, elmentem a mosdóba, mire visszajöttem) magához tért az ssd
, most mentem róla az adatokat...
Izé, ilyenkor mivan, ugyanaz a porton egyik működik, másik nem, korábban működött, most nem, rack-be meg mégis elindult vagy ezt már inkább vmi ssd topikban kérdezgessem? Az optibay-t még azért kipróbálom másik hdd-vel is
-
albi31
aktív tag
válasz
spywear #6894 üzenetére
minek vigye el előtte máshová?,küldje fel egyből hozzájuk...vagy ők nem foglalkoznak ezzel?csodálkoznék!
(#6893) Qkackca : az lehetetlen hogy az ssd-vel lenne gond,mivel nincs benne mechanika,ergo ütésre nem tud tönkremenni,ezzel szemben az optibay-ben lévő,gond nélkül megy nyugdíjba. ...az mit jelent hogy ssd-vel a BIOS-ig sem jut el?..képet sem ad?..mert a BIOS az első post,aztán jön minden más,pl:kurzor!
-
albi31
aktív tag
válasz
spywear #6889 üzenetére
elég nagy merészségre(ostobaságra) vallana úgy egy kártyát felküldeni,hogy azt megelőzően nem lett bevizsgálva a gép,..mert hibás lehet az alaplap is (ugyan annyira ludas szokott lenni,mint a VGA)...de ezt talán az általad említett szervizben is tudják,így biztos hogy az egész gépet kérnék felküldeni,már csak azért is,mert azért a javítást után csak ki kell próbálni hogy sikeres-e javítás.(jelen esetben én napokig tesztelem,pont azért amit már a gép gazdája is leírt,vagyis a random szerű indulást!!!)
-
vwpolopg
őstag
Sziasztok!
Korábbi kérdésemre köszönöm a segítségeket, a billentyűzet volt a hibás.
Most pedig az lenne a kérdésem, hogy kaptam egy toshiba gépet beszámításban, semmit nem tudtak róla mondani a nem hozzáértő tulajok, mint, hogy ,,rossz", az akksija halott, töltőjét szétrágta a kutya... A merevlemezt kiszedték, így azt raktam bele, szereztem töltőt, akksit, feltelepítettem egy windows 7-et, minden driverét felraktam, semmi hiba nem jelentkezett... mivel tudnám letesztelni alaposan, hogy tényleg nincs-e valami baja, mert hát állítólag ,,rossz", csak épp nem derült ki mi a baja, én meg nem vettem észre semmi rendellenes viselkedést, itt megy a háttérben pár órája, nem fagyott le egyszer sem... szóval a kérdésem akkor mégegyszer, mivel tudnám tesztelni?
Köszi előre is
szerk.: ( az everest beépített sebességtesztjeit futtattam, bár nem hinném, hogy azokkal kiderülne bármi is)
-
spywear
tag
válasz
joey0235 #6888 üzenetére
Szervusz valószínű,hogy vga hiba! de lehet kijező szalag kábel vagy érintkezési hiba is,de ahogy olvasgattam ezzel a notival kapcsolatba igen sokan panaszkodtak a vga hibára akár többszörire is ! de ha benézel a reballing.hu ra ott tuti tudnak segíteni(profik dolgoznak) max egy oda vissza postát ki kell bírnod pluszba mivel kivehető a kártya,ezért szerencsés vagy mert a postaköltség sem lesz drága abban az esetbe ha felküldöd nekik!!
-
joey0235
aktív tag
Sziasztok, van egy fujitsu siemens amilo pi 2530 laptopom, bekapcsol de nem ad képet ez miért lehet? hűtéssel nincs baj. Válaszokat előre is köszönöm
-
albi31
aktív tag
válasz
Qkackca #6886 üzenetére
hát ha az ssd-n van a rendszer,akkor nincs gond,ha a másikon,akkor szinte biztos!..ha az ssd-n van a rendszer,vedd ki az optibay-t,és nézd meg úgy hogy mi történik,ha az optibay-n van a rendszer akkor szinte biztos hogy a rendszernek lőttek,és csak imádkozás mellett van lehetőség arra hogy túlélte az optibay-ben lévő hdd!
-
Qkackca
őstag
Sziasztok, olyan problémám lenne hogy ma délután videótelefonálás közben unokaöcsém (~3 éves) izomból rácsapott a gépre a tapipad illetve a bill. alsó részére, ami után bejött egy fekete képernyő aminek a bal felső sarkában villog a kurzor. Kikapcsoltam, majd újra be, de boot képernyő se látszik, csak fekete kép + a villogó kurzor. Bekapcsolás közben a hdd led dolgozik picit aztán elalszik nagyon hamar és marad a fekete kép a kurzorral. A gép Toshiba A500 Win7-tel, ssd és optibay-ben hdd van benne.
-
Gheldin
csendes tag
Sziasztok. Egy HP Pavilion g6-2303sh -hez szeretnék hűtőpadot venni, ezt néztem ki: http://notebook-huto.arukereso.hu/thermaltake/massive23-lx-cl-n0015-p44668196/termek-leiras.html
Vagy tudtok jobbat ajánlani?Köszi!
-
spywear
tag
Köszönöm uram! már csak két dolog van erre nem az van írva,hogy ROBIN hanem az,hogy SAMLAM az nem lesz belőle kompatibilitási hiba csak egy felvetés!? ja meg,hogy nincs Paypal-om regisztráva ami azért is gond mert így nem igazán tudok utali meg azt semtudom menní lehet rá a posta költség vagy benne van az árában nem gondolnám!?
-
spywear
tag
válasz
Dell XPS #6872 üzenetére
Köszönöm természetesen ellenőrzés mindenképp fontos mivel nem szeretnék pórul járni,már csak rá kée jönni milyen ez az alaplap de szerintem ez egy compaq pressario CQ12 Foxconn alaplappal amibe egy 2,4ghz 256k/533mhz proci van és 2X256mb memória. minegy megpróbálom újra éleszteni a hűtőbe rakós módszerrel és megkisérlem az everestet rátenni,hogy megtudjuk vére mit is keresek ÉN
-
fekaaaa
csendes tag
Milyen videókártyákon fútnának el laptopban a cod4,lol,wow játékok mi a minimum videókari?
gondolom ezek az integrált vieókarik nem jók meg meghalnak a játékoktól nem?:S -
Dell XPS
veterán
válasz
spywear #6869 üzenetére
Értem, amennyiben megtörtént a pasztázás és a hűtőbordánál hőmérséklet különbséget is tapasztalsz, akkor elképzelhető, hogy valóban cserélned kell a heatpipe-ét. Mivel nem egy gyakori hibajelenség, szvsz ellenőrizd le mindenképpen a vásárlás előtt.
(#6870) Mulderpapa: Ja, hogy javítószett áll rendelkezésedre a cseréhez, akkor így nem probléma, még ha nehéz is bekapcsolni ..
Azt nem tudom sajnos, hogy a kérdéses alaplap szerelhető-e a laptopba, nem tartom esélyesnek, de megnézem.
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz
Dell XPS #6867 üzenetére
Megérné, mert 5e Ft volt a laptop kompletten, dobozostul úgy, hogy még a memória, hdd sem hiányzott belőle és tulajdonképp működik még, csak nehéz bekapcsolni.
Ezt a lapot kb. 16e-ért javítanák és akkor még mindig van egy elég "forrófejű" AMD-s gépem, ami kitudja meddig lesz jó. Azt esetleg tudod, hogy mely alaplapok mennek bele? Találtam Intelest, de az integrált vga-s. Ha jól emlékszem, árulták ezeket Intel proci+Ati vga kombóval is. -
spywear
tag
válasz
Dell XPS #6868 üzenetére
Úgy van,hogy elindítom a gépet megy a venti,aztán kis ídőre le áll,aztán megint megy folyamatosan csak gondolom ahogy felforrósodik a proci hűtőborda utánna leállítja az autómata prociérzékelő a gépet teljesen valószínű,hogy a bordában lévő higyany kerinés sült be legalábbis ezt mondták nekem!!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Mulderpapa #6866 üzenetére
Át tudod szerelni, viszont kell hozzá még; hűtés, processzor is. - Ez így megérné?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Mulderpapa #6863 üzenetére
Szia,
Szvsz alaplap problémád van, ezt pontosítani BGA szervizben lehetne.
-
Mulderpapa
aktív tag
-
NEMO1968
őstag
válasz
vajdahunyad1 #6861 üzenetére
Szia!
Először is engedèlyezd újra az Intel kártyát.
Ha minden driver fent van,akkor nem ütközhet a kettö,viszont automatikusan váltogatja őket a grafikus igényeknek megfelelöen.
Alapértelmezésben az integráltat fogja használni.(az lesz pl. a WIN)
A játék alatt pedig átvált az Nvidiára. -
vajdahunyad1
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy: van egy Asus K73SV Laptopom és 2 videókártya van benne. Egy integrált Intel HD és egy Nvidia Geforce GT540M. Azt hallottam hogy ez esetben érdemes az integráltat letiltani mert bezavarhat a másiknak, nem tudom hogy ebből mennyi igaz de úgy voltam vele hogy egy próbát megér. BIOS-ba leakartam tiltani az intelt de nincs rajta rendes bios csak valami butított fajtája... amiben szinte semmit nem tudok csinálni... mindenesetre mivel ott nem bírtam letiltani vezérlőpultba letiltottam a gyengébb kártyám. De újraindítás után átvette az Nvidia a gépet és még a windows se fut rendesen alatta és a felbontást sem tudom 1600*900 as ra állítani. Ezután letöltöttem az nvidia honlapjáról különböző programokat amik optimalizálhatnák a kártyát és természetesen a legújabb drivert raktam fel, még nem is a béta verziót hanem az utolsó úgymond kiforrott verziót. Úgyhogy nem értem hogy hogy lehet hogy pl: a DMC5 fullon megy rajta és a windowst meg nem akarja. Szóval a kérdés összetett először is érdemes letiltani az Intelt vagy ez hülyeség? Ha igen akkor mi lehet a probléma?
-
spywear
tag
Annyi van a tetejére írva,hogy NOTEBOOK valami...... foxconn van az alaplapra írva most még többet nem tudok ja meg ez valami márkajelzés szerintem CQ12,ha ez segít nekem valamit előre is köszi a segítséget ez egy 5 gyerekes kicsit szegényesebb családé lesz (most is az) jól át dobták őket mint szart a palánkon 17.000 ért vették hibásan nekik próbáljunk meg segíteni,megpróbálok képet felrakni a hűtésről meg egy sorozat számot,ha valaki tu ebben az ügyben segíteni azt megköszönnénk!!!
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Packard Bell EasyNote F6211-HC-845HG típusú laptopom van és olyan hiba jött elő rajta, hogy nem akar egyes usb eszközöket felismerni, amik ezelőtt tökéletesen működtek. Usb elosztóval csatlakoztatott eszközt például semmit nem ismer fel, de van egy egér, illetve egy pendrive is, amit egyik porton sem ismer fel még elosztó nélkül sem.
Van valakinek ötlete? -
Volt egy erős gyanúm, azért nem szóltam bele először, mert az N-es nem megy tönkre.
Igen, sajnos széria hiba. Meg tudjuk javítani. Ha feljössz Pestre délelőtt, akkor délután már viheted is el.Ha hozol fürdőgatyát, akkor addig tudsz strandolni nálunk; a VITUKI szabadidő központban!
-
válasz
Dell XPS #6849 üzenetére
Basszus; nagyon gáz, de ennyi idő volt amíg újraindult.
Hihetetlen; van a BIOS-ban opció az IDE módra; az USB natív DOS alapú támogatására, már csak a Win95-ös driverek hiányoznak a support-ból. De azt, hogyha UEFI van a HDD-n hogyan lehet kikerülni arra nincsen mód sehogyan. Ahogy írtam Lacinak; már sikerült lebénáznom a Recovery partíciót véletlenül az UEFI-vel együtt: majdnem agyvérzést kaptam olyan cifrát káromkodtam a lányom előtt, hogy aztán kaptam tőle letolást rendesen -
CATTER
csendes tag
Sziasztok adott egy vaio laptop aksi csere után. ezt írta ki. az aku állapota kritikus. tölteni nem tölti. Az aku új de utángyártott. win 7 64 bit. help. előre is köszi.
-
Dell XPS
veterán
válasz
KillHates #6841 üzenetére
Utána olvasva lehet találkozni a problémával (főleg Linux-nál), de csak pendrive-ról való telepítésnél írtak róla. Viszont a Secureboot, Fast boot opció mindenkinek megvolt a USB legacy engedélyezése után, ha az UEFI-t nem is tudták elérni érdekes módon. Kíváncsi leszek a megoldásra..Akkor megoldódott..
-
Jó megint "hallani" Felőled! 206-os volt rajta és már abban sem találtam az opciókat amiket írtam, aztán felfrissítettem 214-re és azon kívül, hogy hangosabb lett a hűtése
nem változott semmi sem sehol (először nem indult a frissítés után; nem kicsit rándult össze a herém
) aztán kellett neki még egy bekapcs és beröffent a drága) Viszont a 214-essel már beindult a Win7-es SSD-vel, így legyalultam a DISKPART-al a UEFI-t a gyári, 500-as HDD-jéről. Viszont ment vele a gyári helyreállító partíció is
Köszönöm az érdeklődésed, minden rendben csak meghalni nincsen időm...
-
Rico33
aktív tag
Jóreggelt!
Adott egy Asus a6f noti, bekapcsoláskor villannak a ledek egyet de nem indul el.Komoly lehet a baj?
köszi
-
ravail
senior tag
-
spywear
tag
Na gyerekek ilyet még nem rittyentetünk össze sose betojt a hűtés a notbookban nem telepítette a windows-t hamar kikapcsolt már az elején melegedett a proci( 2.4 256k 533) megfogtuk és beraktuk a hűtöbe és jelenleg fut a telepítés!hogy utánna mit kezdünk még nem tudom de kéne hozá hütöborda majd!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Gépem topikjában nem kaptam választ, így nagyobb tömegek felé próbálom feltenni a kérdésem:
Hibernálás vagy készenlét? Tenném fel a kérdést. SSD van a gyári vinyó mellett. Nem szoktam kikapcsolni a gépet, hibernálom vagy készenlétbe teszem. Számolgattam és 8 GB / hibernálás, nem sokára már 16 és néha van, hogy napi 2x, ez meg írt adatban több TB egy év alatt. Azon gondolkodtam és teszteltem is az utóbbi pár napban, hogy mi van akkor kikapcsolom az automatikus hibernálást és csak készenlétben van aksiról. Eddig jónak tűnt nem találtam hibát, de biztonságból most rákérdezek inkább, hogy ha közben cipelem, és sokat van készenlétben akár 8-9 órát attól nem lesz baja semmilyen alkatrésznek? Működhet így ez a dolog sokáig? Köszönöm
Egy G75-ről van szó bár ez nem hiszem, hogy tényező.
-
válasz
Dell XPS #6840 üzenetére
Még nem próbáltam, máris nekifutok azzal.
Írja a net, hogy a Win8 bolondbiztos üzemmódja eltünteti a BIOS-ból a UEFI kikapcsolásának a lehetőségét, amit kacifántosan de vissza lehet kapcsolni ha van működő Win8 a gépen; rendszerbeállítások, boot beállítások, uefi beállítások, uefi kikapcsolása más eszközökről való indításhoz. Ez után elő kellene tűnnie a BIOS-ban a Secureboot és a Fast boot opciónak, ami jelen esetben nem történik meg -
Adoka120
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Nem rég felraktam a windows 7 ultimatet a Acer aspire one netbookomra.
Sajnos a fn gomd megnyomásával nem történik semmi, hangot leveszi de nincs pl effekt hogy megy lefele a hang eddig volt. Semmilyen progit nem találok esetleg tudtok valami tippet? -
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni; van nálam egy Asus UX32-es notebook amire Windows8-at rakott fel a gazdája, de most a Windows7-et szeretném visszaállítani a helyreállító partícióról. Viszont megy a UEFI, tehát hiába nyomkodom az F9-et nem akar boot-olni a helyreállító partícióról, hanem azonnal "berántja" a win8-as boot-ot. Ha kiveszem a HDD-t és berakok egy olyat amin Win7 van, akkor meg nem indul el a gép, hanem belép a BIOS-ba. A BIOS-ban viszont nincsen secure boot illetve fast boot opció sehol
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion DV6-1200eh notebookom, ami hidegen (pl. ha áll fél napot), akkor nem kapcsol be, illetve alvó állapotból sem tér vissza. A venti pörög, a gép "melegszik", de a kijelző sötét és a numlock, capslock ledek villognak megállás nélkül. Elvileg a villogás száma alapján ezek hibakódot jeleznének, de nem találtam ennek megfelelőt.
Működés közben egyébként hibátlan a gép, sok óra után is, illetve "melegen" tökéletesen ki-be lehet kapcsolni, hidegen pedig úgy tudom elindítani, hogy bekapcsolom, nem indul el, de hagyom kb. fél percet menni, utána ki-be és újra hibátlan.
Mi lehet a baja? Elképzelhető, hogy proci, vagy inkább chipset? Most lett újrapasztázva, de ennek ellenére szerintem magas a CPU 60-70 fokos hőmérséklete netezés közben. (bár egy Athlon X2-ről van szó...) -
Dicker
őstag
Sziasztok!
Van egy gépem. Dell N5010.
Bekapcsolás után fekete képernyő jön be, és pittyegő hang, ami pár másodpercig szól, majd leáll egy pillanatra, és újrakezdi. Mi lehet a hiba forrása? 7 rövid sípszó van, az meg virtuális mód hibára utal, ez pontosan mit takar? Kuka? -
pajinka
tag
Sziasztok, segítség kellene!
Tegnap vettünk új laptopot, lenovo g580 (20150 altípus), nem sikerült belőni a wifit.
Az eszközkezelő szerint a Qualcomm Atheros AR9485WB-EG drivere, amit a típus megadása után a lenovo honalpjáról töltöttem le, rendben működik. A diagnosztikai segédprogram viszont már azt sem tudja ellenőrizni, hogy be van-e kapcsolva (és nincs LED, ami jelezné), a win 8 hibakeresője szerint lehet, hogy az illesztőprogram hibás.
Több drivert is próbáltam telepíteni.
Ötletek?
-
cattus
addikt
Van egy "Milyen notebookot vegyek?" topik, oda leírod, mihez kell, meg belinkeled ezt a gépet és megmondják megfelel-e a kettő egymásnak.
Amúgy az Edge széria már inkább átmenet az üzleti és a konzumer között, de inkább az első kategóriához van közelebb, mint az IdeaPad szériához.
-
_seth_
veterán
Asus A6U laptop az alábbi hibát produkálja:
-Kép van de pl túl piros, de mp és a kép helyrejön
-Kikapcsol az lcd de az FN+F7 azaz LCD ki/be gombbal be lehet kapcsolni de kikapcsol ismét.Mi lehet a hibás? Újraidnítás, csökkentett mód és mindentől független.
LCD vagy inverter a gond forrása?
-
-
Sziasztok.
A gyors segítségeteket kérném,lenne egy Lenovo Thinkpad Edge E135 noti amit megtudnák venni 50k ért.Mit szóltok hozzá? megér ennyit? meg alapba mit lehet tudni erről a notiról? jónak számít?megbízható? amit tudok róla hogy
cpu AMD Fusion E2-1800
ram 4gb ddr3
hdd 320gb 5400
kijelző 11.6" led
vga AMD Radeon HD 7340Mkb ennyit mert persze az apróságok! Szerintetek,jó minőségű cucc ez?normál használatra megfelel?film nézésre,netre,zenét hallgatni kellene.Az akksi elvileg 4 órát bír hds szerint 5 napot üzemelt.Köszönöm szépen a válaszokat!
-
ZeTE
tag
AVE!
Olyan kérdéssel fordulok a nagyérdemühöz hogy egyik napról a másikra irgalmatlanul belassult a böngészés a a laposomon. a torrent ugyanolyan sebességel megy a speedtest ugyanazt mutatatja mint eddig de van hogy akár 20-30 másodpercig csak tölt és utánna ugrik be az oldal ha beugrik. Ez mitől lehet? Viruskeresés Nulla virust talált. Valakinek nincs ötlete? Ui: Mind 3 böngészővel (Chrome,Expolrer,Firefox) ezt csinálja.
-
Hunyika2
tag
Sziasztok!
egy olyan kérdésem lenne, hogy hol tudom beáraztatni a notebookom?
lenne egy egy éves Samsung lapos, amit szeretnék eladni.
köszi előre is...
-
NEMO1968
őstag
válasz
songoku1981 #6819 üzenetére
-
SPeti1984
senior tag
Azzal vittem szevízbe, hogy nem jelenik meg kép a laptopon és kicseréltek 3 IC vagy valami ilyesmi kütyüt az alaplapon és akkor az megjavult. Mondták, hogy feltelepítik nekem és hát most ott tart a dolog amit leírtam hogy kék halál van telepítés közben. Úgy kaptam a laptopot hibásan szóval nem tudom mi jó vagy mi sem. A HDD-t azt én használtam külső adattárolásra tehát az biztosan jó (sőt másik gépben fel si tudták arra a winyóra telepíteni). A szervízben meg memtestet futtattak tehát gondolom akkor a memória is jó kell hogy legyen. Úgyhogy nem tudom mi lehet, de remélem sikerül megoldani mert az eddigi javítás 15 ezer Ft-ba került tehát nem szeretném ha kidobott pénz lenne.
-
songoku1981
tag
Lehet olyan programot találni az interneten olyan programot ami blokkolja az olyan feleslegesen futó programokat ami lassítsa a laptopot?
-
S.J.
tag
sziasztok
acer emachines e725 laptopom van és el"törött" a töltőnek a vége. nem igazán van pénzem új töltő vásárolni, elég lenne csak a "fej" és ráforrasztanám valahogy. lehet kapni ilyen fejet és ha igen, akkor hol keressem?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van nekem 1 ASUS n55sf laptopom amiben 1 nvidia 555 ketyeg 1giga rammal. Utóbbi időben a samsung tv-et használom fő monitornak hozzá így a FHD adott. Na most, sok játékban, hiába nem mai darab így is alacsony fps-em van, szerettem volna 1920x1080-ban játszani, még ha nem is a legjobb beállításokkal, mert tudom h ez a vga azért már nem a legjobb (annak ellenére h nem is alsó kategória). De a gond az, hogy 1 konkrét példával éljek: Diablo III pl. nem hogy minimumon nem megy rendesen FHD-ban, de még 1600x900-ban sem megy sokszor akadás nélkül. Holott 22-es monitoron simán ment majdnem fullon 1680x1050-ben.
Kérdésem az lenne, hogy ezt fogadja el, csak szimplán gyenge a HW vagy esetleg lehet vmi megoldható probléma is? (latest driverek vannak fent, ssd-t használok, részletesebb konfig itt, i5-2430-al,4giga rendszer ram)
-
Ruszki
senior tag
válasz
NEMO1968 #6813 üzenetére
Üdv!
Hát az informatikában minden hibás lehet ami el tud romlani!
Azt nagy vonalakban írtam mert a minap találkoztam olyan géppel amire a tulaj két drivert varázsolt(ATI és Nvidia) azt ne kérdezd hogyan csinálta.
A gép nem is akart elindulni de ha elindult akkor is vagy fél nap volt mire bejött a win!
Csökkentett módban leszedtem mindkettőt vissza raktam a jót természetesen és jó is lett!
Azt már csak mellékesen jegyzem meg,hogy tele volt szemetelve az egész gép!
Nem vettem kötekedésnek amit írtál!
Az ember mindig tanul valamit a másiktól!Üdv,Ruszki!
-
Adoka120
tag
Sziasztok!
Nem rég nézelődtem használt laptopok után és meg akadt a szemem egy msi gépbe.
Intel atom n270van benne 1,6ghz de turbo boost lehetőség él.
Nekem egy Acer aspire one gépem van ugyan azzal a n270 procival de a biosba nem tudom állítani a szorzókat. Van lehetőség arra hogy tudjam húzni a procit én is 1,8-ig? -
NEMO1968
őstag
Na most jól megkevertük szegényt az ellentmondó válaszokkal.
Telepítettem már pár gépet,(sajátjaim és másokét,asztalit és lapost is)de ilyen hibával még nem találkoztam hogy nem megfelelelő videodriver kikapcsolást okozzon.
Persze ez nem jelenti azt hogy nem lehetséges,nem kötekedni és vitázni akarok,csak(számomra) furcsa dolog. -
Ruszki
senior tag
válasz
HerrWeasel #6808 üzenetére
Simán okozhatta igen!
De ha így jó akkor így kell hagyni!
Akár az is lehetett,hogy összeakadt valamivel aztán ezt a hibajelenséget produkálta!SPeti1984
Esetleg próbáld meg egy másik telepítő cd-vel!
Biztos,hogy jó a HDD és a két ram!?
Külső olvasó tuti jó!?
Ha jók akkor lehet alaplap gyanús!
Mit csináltak vele a szervizben!? -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet az hogy a notim (Fuji Amilo PA2548) amit használtan kaptam telepítés(win 7) közben kékhalállal behal? Memteszt már meglett nézve mivel szervízbe volt és ott lett megcsináltatva és most az a gond hogy nem tudják feltelepíteni, csak gondoltam rátok kérdezek hogy ez mitől lehel. Azt tudom hogy külső íróról telepítik mivel az rossz benne ill én raktam bele most egy hdd-t is ami jó tehát az nem lehet a baj. 1db 2gb és 1db 1gb-os memória van benne ami memtestnél nem dobott hibát tehát gondolom az se lehet rossz.
-
NEMO1968
őstag
válasz
HerrWeasel #6808 üzenetére
Szia!
GPU driver nem valószínű hogy tud ilyet csinálni.
Az max. nem települ,vagy ha nagyon nem jó,akkor kékhalállal újraindul a masina.
Nem ártana feltenned egy CPU hőfokmérő progit.
Javíthat a dolgon(ideiglenesen)ha veszel sűrített levegő palackot,és kifújatod vele a szellőzőket.
Persze előbb-utóbb mindenképp takarítás-pasztázás lesz. -
HerrWeasel
csendes tag
Annyit pontosítok, hogy nincs nálam a laptop, barátnőmé a műszer. Én csak ilyen közvetítéses/távvezérléses tevékenységet próbálok folytatni.
Időközben talált egy új videókártya drivert, amivel most látszólag jól működik a ketyere.
Okozhatta ez a problémát?Köszi
ui. lefuttattatok vele azért egy Everestes diagnosztikát a biztonság kedvéért, amint kitudom rángatni a játék bűvöletéből (vagy AIDA64 ahogy most hívják)
-
Ruszki
senior tag
válasz
HerrWeasel #6806 üzenetére
Pedig lehet,hogy melegszik a lapos!
Futtass rajta egy Orthos tesztet hátha csak melegszik!
Aztán majd a kiderül,hogy mi a helyzet!Üdv,Ruszki!
-
HerrWeasel
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy lenovo G580, olyan karácsony környékén lett megvéve.
A probléma a következő: játékoknál szokásává vált, hogy fogja magát és kikapcsol. (Mint amikor az asztali PCt tápellátását megszakítom). Érdekesség, hogy ez míg pl Aion, WoW, Sims3 közben ~ 5 perc után bekövetkezik, addig csak úgy alapjáraton, vagy épp League of Legends mellett is vidáman elüzemel egész nap.Frissítettem a drivereket, megnéztem hálózatról aksi nélkül működtetni, csak aksiról működtetni, de semmi. Amikor kikapcsol nem érződik melegnek se.
Valami ötlet?
Köszi -
ReWGeT
tag
Hali!
Laptop vásárlás előtt vagyok, és mivel pár évig nem akarok vele bajlódni egy 4 magosat szeretnék, így az i5-ösöket néztem de amelyiket megnéztem mindegyik 2 magos 4 logikai szálas, a kérdésem hogy lehet-e még olyan laptopot kapni amiben a régi 4 fizikai magos i5-ös van 160 körül? vagy esetleg ugyanolyan a teljesítménye az újabb generációs két magosoknak?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Sziasztok!
Adott egy dell 7520. A GPu-t (7730m) szeretném kicsit feltornászni. Fesz emelés nélkül afterburner-el lehet húzni biztonságosan?
Köszi
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Nálam van telepítésre egy ASUS Transformer TX300CA Hibrid notebook.
A gyári win8-at már legyalultam, mert sok dolog nem stimmelt vele, most 64bites win8 van rajta. Van egy eszköz, amit nem sikerül helyreraknom, és ismeretlenként kezeli.Hardverazonosítók:
ACPI\VEN_ATK&DEV_4001
ACPI\ATK4001
*ATK4001A gyártó oldaláról az összes driver feltelepítve, köztük ez is (ATKACPI driver and hotkey-related utilities Version V1.0.0027), de az ismeretlen eszköz nem tűnik el reboot után sem. Mit csinálok rosszul vajon?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync