Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djdaniel
senior tag
Sziasztok!
Van egy adata 4gb-os pendrive-om, feltettem rá a memtestet, most le formáztam de csak 49mb a mérete.
ez alapján próbáltam sérül pendrive kapacitásának helyre állítása/L]
de nem vált be, valakinek valami ötlete ? vagy esetleg hibás lett a pendrive ? -
ViharVadász
őstag
válasz
anonymus89 #68296 üzenetére
Szia!
8GB-ot nyugodtan fel tudsz tölteni, én 10GB-os videót is feltudtam tölteni
Nem hinném, hogy lenne korlát egyébként ilyenre. Ha esetleg 15 percnél hosszabb a videó, akkor kell egy megerősítést csinálni a profilra, hogy 15 percnél hosszabb videókat is feltölthess. -
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy youtube-ra van-e méret korlát videófelöltésnél?
Más szóval van egy 8Gb-os avi-m fel tudom tölteni? -
pjen
félisten
válasz
shadow1901 #68294 üzenetére
Bocsi akkor félre értettem.
-
pjen
félisten
válasz
shadow1901 #68289 üzenetére
Nem kell ODD.Sajátgép,kezelés,lemez kezelés.....örülsz.
-
Vismajor01
addikt
SziasztokVan egy program egy számítógépen ami egy meghajtón van, és egy másik meghajtón van az adatbázisa. Na nekem kéne az a program mindenestül, hogy tudnám leszedni a gépről és a magamévá tenni?
-
shadow1901
aktív tag
Anno ki akartam próbálni a SteamOS-t (Linux). Feltettem, letöröltem. Viszont hagyott egy ~500 megás leválasztott partíciót ( EFI system partition), amit szeretnék windows alól törölni és hozzácsapni a még nem particionált területhez.
Hogy álljak neki?
Lemezkezelés nem oldja meg, nincs ODD-m. -
eami
veterán
ez akkor fordulhat elő ha alaplap csere előtte nem voltál kilogolva ezekről az oldalakról. A baj az hogy a korábbi belépéskor eltárolt azonosító adatok érvénytelenek lettek, ezért rögtön dobja a hibát.
Próbáld ki először van más böngészővel, hogy tényleg ez lesz e a baj, ha igen, akkor törölni kell a korábbi tanusítványokat / cache, sütiket stb.
-
mijos
senior tag
Sziasztok. A következő a problémám: új alaplapom van és csere után először nem volt net. Felraktam az alaplapi háló kártyát, vagyis programot. Ezután jó lett és van internet is. A vírusírtó ugyanaz. Ennek ellenére, mikor a böngészőben pl. facet, youtube-t vagy mást akarok megnyitni, ahol be voltam jelentkezve valamiféle profillal, ott ez a képernyő fogad:
-
Peti78
őstag
mér ilyen szar a PH keresője?
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Az miért lehet, hogy a monitor kikapcsolt állapotban is bekapcsol, majd kiírja, hogy ellenőrizze a jelkábelt, majd jó 5 másodperc elteltével újra kikapcsol.
Nem mindig csinálja, csak akkor, ha rájön az ötperc. Viszont baromira ijesztő tud lenni éjszakánként arra ébredni, hogy magától bekapcsol a monitorom, majd magától ki
Azt hiszem be is csokiznék, ha a fűrészből a maszk megjelenne a monitoron
Szerk.:
Viccet félretéve: Monitor: Samsung P2470HD, VGA:Gigabyte GTX285 1GB, és DVI-vel vanak összekötve. Am ha DVI-HDMI-vel kötöm össze őket, akkor nem csinálja. Viszont ha a DVI-HDMI-vel kötöm őket össze, akkor néha nem éled fel a monitorom Mi lehet a gond? -
eami
veterán
válasz
Dexter-2000 #68275 üzenetére
birizgáltad a cleartype-szöveg beállítást? ha igen akkor legjobb esetben is format / reinstall rakja rendbe, ha nem akkor lehet elég ha keresel egy másik (akár korábbi) videokártya drivert.
-
kungl
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy EPSON SX115 scanneres nyomató amin van egy scan gomb. Eddig működött a scannelés gombnyomásra, de most már (XP helyet win7 lett) csak a szoftverrel enged scannelni. Valami ötlet, hogyan lehetne működésre bírni ismét a gombot?
-
Dexter-2000
őstag
win 8.1 et raktam és valamiért homályos a kép
driver van, felbontás is a maxon van.
samsung ultrabook 9 series ről van szó -
kiszi07
senior tag
Hali, már bekapcsolás után nem fagy be a Win. Játszom 1 órát tökéletesen működik, ha elindítom bármelyik böngészőt 3 perc múlva se kép-hang. Memtest már 42 percnél jár. 1 pass 0 error.. Legfrissebb driverek
-
kmisi99
addikt
Ha egy játék megy jól 30-35fps el de kb fél-1 percenként lemegy 20fps re majd újra föl mi lehet kevés neki? ram van elég 4gb. cpu vagy vram?
-
b4sxe
aktív tag
Sziasztok! A wifire hogyan tudnék jelszót tenni?
-
-
Amica
csendes tag
válasz
razorbenke92 #68264 üzenetére
Így sem lehet
-
-
tornas
őstag
válasz
leslieke #68254 üzenetére
Már miért volna blődség...
Nem jártam be az egész országot, de akkor pontosítok egy kicsit:
"...vidéken viszont szembeötlő az iPhone és az iPhone-kaliberű (árban és tudásban) okostelók hiánya."
Ez csak egy vélemény és tapasztalat volt, ami nem feltétlenül kell, hogy egyezzen bárkiével is.
-
nagybá
senior tag
Helló mindenkinek!
Olyan kérdésem van, hogy miért van az, hogy több oldal linkjének rákattintása esetén, nem az oldalra megy fel, hanem bejön a google kereső és a kereső részben ez: http://bin.clearspring.com/at/v/1/button1.6.swf a link jelenik meg... Pl. a quakelive.com-ra se tudok felmenni, míg a másik gépen fellehet.
Előre is köszönöm a segítséget.
ui.: a quakelive esetén ha simán beírom a címet akkor se hajlandó felmenni rá, de más oldal esetén is ez volt.
-
tornas
őstag
"bár azt olvastam valahol hogy az átlag userek kezdenek leszokni a PCről mert bőven elég nekik egy tablet is."
Később sem lesz jobb a helyzet "biztonság" terén, mert az hogy sokan tabletre váltanak az inkább a "kényelem" miatt is van. Nem pedig azért mert biztonságosabb pl. az Android vagy az iOS (Pesten több iPhone-t látok mint bármilyen más okostelókat együttvéve, vidéken viszont szembeötlő az iPhone és az okostelók hiánya). Egy tablet ugyanúgy része lehet egy zombihálózatnak és azt is tele lehet pakolni mindenféle szir-sz@rral. Amíg sokan nem fogják fel, hogy a "biztonság" a saját érdekük is, addig nem lesz jobb a helyzet, más területen sem.
-
eami
veterán
válasz
razorbenke92 #68250 üzenetére
közveszély lehet pl ha akaratlan valamelyik botnet tagja, onnantól a fantáziádra bízom hogy minek lehet részese.
amúgy tényleg nem egyszerű szitu, bár azt olvastam valahol hogy az átlag userek kezdenek leszokni a PCről mert bőven elég nekik egy tablet is.
-
Eddig is érdeke volt, nem arról van szó, hogy tenni kell ellene, vagy sem, hanem arról, hogy semmit nem fog változni a helyzet azzal, hogy a hivatalos támogatottsága lejár az xp-nek. Mindig is voltak felelőtlen felhasználók, és mindig lesznek is. Hiába teszel te föl bárkinek bármilyen rendszervédelmet. Amíg ilyen emberek vannak, mint ez alatt a videó alatt 1-2 hozzászóló Ingyen energia! addig nincs mit kezdeni. De ha gondolod, hogy elindítasz egy képzést, Hogyan használjuk biztonságosan az internetet? címmel, akkor vállalok szólj, mert beszállok.
Szerk.: Egyébként a közveszélyt kifejthetnéd bővebben, mert annál tovább, hogy megosztott egy vírusos videót, vagy spammelt volna az email fiókja, a szomszéd Mari néni még nem jutott a köz veszélyeztetésében.
-
eami
veterán
válasz
razorbenke92 #68247 üzenetére
nekem meg az hogy nem csak ön hanem közveszélyesek is, úgyhogy nem csak a saját érdekük hogy rendben legyenek ezek a dolgok hanem mindenki másé is.
(#68248) AssAssynn: net probléma esetleg? milyen netről próbálod?
-
AssAssynn
addikt
tikshow: Példának okáért a különböző oldalak Java-s chatjei nem működnek. Honlapukról szedtem le a legújabbat, 32 bitest.
DS39: Próbáltam már, de azért most még egyszer megcsináltam.
Ugyanúgy letörlöm, újraindítom a gépet, felrakom azt (32 bit), és semmi.
Az a baj, hogy amikor felmegyek a Java honlapjára, akkor ott van középen egy olyan, hogy "Do I have Java?" - rámegyek arra, meg az "Agrre and Continue" gombra és nem mutat semmit csak egy nagy fehérséget. -
A metrón veled szemben ülő 40-50 éves embernek van egy okos unokája, szomszédja, a huszon-iksz éves műkörmös csajnak egy friendzoned kocka barátja, aki megcsinál nekik mindent. Ennek ellenére FB-n mégis rákattintanak az OMG!! Józsi naked video!!! Such wow, many likes!!! jellegű víruslinkekre, esetleg meg akarnak nézni valami filmet, és a google első találatára kattintanak, ami illegál tartalmaknál 99% vírust tartalmaz. Feltelepítenek 50+ toolbart és hasonlókat. Az ilyen userek gépein 90%-ban ivartalanított, virágbolti oprendszer van. Eddig sem voltak jól védve, mostantól sem lesznek nagyobb veszélyben. Ezeknek a felhasználóknak a gépén nincs cégértékű adat, 1000 munkaórás egypéldányos munka, ami veszélyben lenne. Bankolást sem igen intéznek rajta. Innentől kezdve, ha nincs védve a gépük, maximum a farmville accountjuk van veszélyben. Egy esetleges crash bekövetkeztekor meg a szomszéd gyereknek lesz egy kis zsebpénze, amiért újratelepít egy rendszert. Egyikőtök írására nem kimondott válasz, de az xp témában nekem ez a véleményem.
-
eami
veterán
"Neked esetleg van valami ötleted hogy hogy lehetne valamivel biztonságosabbá tenni, mintha csak hozzá se nyúlnánk?"
attól függ mi a környezet, mire van használva, kell rá net, nem kell rá net, net is milyen szinten. Sok tényező függvényében lehet csökkenteni a kockázatot, de leginkább azzal lehet csökkenteni ha támogatott legfrissebb OS fut a gépen.
-
DS39
nagyúr
nem a PH-hoz hasonló IT fórum népéből kell kiindulni, hanem a metrón veled szemben ülő 40-50 éves emberekből vagy a 2X éves műkörmös szifont nyomkodó leányzóból, aki otthon biztos nem a windows pesztrálásával tölti az életét. ezek az emberek vannak többségben, vettek egy gépet, kaptak hozzá egy szoftvert, és FB-re, passziánszra, és hasonlókra használják.
na de nem akarom tovább húzni ezt az OFF-fá váló beszélgetést, ha nem értünk egyet, hát nem.
további szép napot. -
DS39
nagyúr
szvsz a legtöbb felhasználónak segítenek Wint telepíteni a gépére vagy előtelepítve veszi, és fogalma sincs hol kell kikapcsolni vagy ha meg is találja, látja hogy az van mellé írva, hogy nem ajánlott, és nem meri azt választani. az a hardcore "kocka" réteg, akik már dacból is XP-znek, nem teszik ki az emberiség 5%-át se.
-
kiszi07
senior tag
Be lett dugva rendesen a vga, 2db 6 pines csati és a biosban nem ismeri fel(azt jelzi, hogy nincs ott a PCI-expressen).. System browserrel, esetleg valami beállítás lenne ? Sőt vga driver telepítésekor megáll hibával
-
DS39
nagyúr
ezt nem értem mire írod. ha eddig úgy volt ahogy írtad, az XP-s gépek 50%-án mondjuk, akkor most már 100%-án így van, tehát a helyzet rosszabb, és ezen vírusirtó + tűzfal nem segít.
az dugja homokba a fejét, aki megnyugtatja magát azzal hogy ez a kettő helyettesíti a rendszer patcheket. -
Crias
senior tag
válasz
dvdbackuper #68223 üzenetére
Igen én is ezt mondtam a cégnél hogy nem kell minden áron váltani, de ha lesz rá lehetőség akkor ajánlott, de azért ha pár beállításnak van értelme akkor azt megcsinálom.
De akkor ezeknek a rendszergazda fiók átnevezésnek meg ilyesmiknek van értelme?
A név amúgy is miért számít? Ha az adminon van egy jelszó az nem elég?
Mert ha átnevezem ugyanúgy admin jogosultsága van nem?De akkor ezek a lépések feleslegesek?
(#68226) eami
Neked esetleg van valami ötleted hogy hogy lehetne valamivel biztonságosabbá tenni, mintha csak hozzá se nyúlnánk?Ezek céges gépek napi szinten van bankolás meg ez az amaz, de a gépek is elég régiek, szóval úgy gondolkozunk hogy ha lesz lehetőség gépcserére akkor cserélünk kb 1 éven belül gépet is meg os-t is.
Illetve ha valahonnan tudunk keríteni lóvét akkor os-t lehet előbb is cserélünk de egyenlőre erre most nincs keret.De lehetséges hogy pár hónapon belül tudunk cserélni os-t
Illetve a felhő alapú OS-ről van valami véleményetek?
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok!
ERRE valaki valamit?
-
DS39
nagyúr
igen, de most már ha úgy volt, akkor sem jön semmi patch, viszont a vírusirtó + tűzfal nem helyettesíti a rendszer frissítés hiányosságait. tehát hiába van mindkettőből jó, ha rendszered tele van/lesz egy év múlva biztonsági résekkel, boldog boldogtalan betörhet a gépedbe olyan portokon amik engedélyezve vannak a hétköznapi használthoz.
-
DS39
nagyúr
válasz
kiszi07 #68225 üzenetére
az fent van firefox-nál. közben megnéztem az oldal forráskódját (még az átirányítás előtt) és benne van hogy ez a ustream-es link, szóval nem külső kártevő okozza. kérdés ez mire jó. nem tudok oroszul, de lehet ez vmi "kampány" lesz az ukrán-orosz vitához.
eami: +1, a vírusirtó, meg a rendszergazdaként futás egy dolog, az átlag user a win update-t azért automatára tolta és felment, most ez nem lesz, így ugyanazzal a felhasználással támadhatóbb lesz a gépe.
(és így mindenkié, mert sok-sok zombi gép fogja segíteni ezeket) -
eami
veterán
válasz
dvdbackuper #68223 üzenetére
az egy dolog, ha te lazán tolod, attól még másnak nem kell ugyanazt ajánlani...
-
DS39
nagyúr
nem találtam jobb topicot... van egy sorozat feliratos oldal, a TVSubtitles.net [link]
amit megnyitva, 1-2 mp és átirányít egy ustream-es orosz videóra. (minden böngészőn)
ezt meg lehet vhogy akadályozni? ill. kellene aggódnom hogy ezt vmi kártevő okozza? -
Crias
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a cikkről?
Még nem tudjuk lecserélni az xp-ket de addig ezek a dolgok érhetnek valamit, vagy legalábbis egy részük?
Ezt a bios jelszót nem is igazán értem, szerintem a cégnél meg is kergülnének
De az értelmét se látom mert nem a belülről jövő fenyegetések ellen akarunk valamelyest védekezni, hanem a kívülről jövők ellen.A router tűzfala azért valamelyest biztonságot nyújt nem?
Köszi előre is a válaszokat.
-
kiszi07
senior tag
válasz
razorbenke92 #68218 üzenetére
Nos driverek frissítésével megoldódott a probléma, a játékot elindítom és ott meg befagy..
ui:köszi a tippet, játékkal kapcsolatban nem tudom mi lesz.. legújabb VGA driverrel megpróbálom.. Furmark-ot végig csinálta egész jó kis eredmény lett vga min 35 max 72 -
kiszi07
senior tag
válasz
razorbenke92 #68218 üzenetére
Új tápom van 600W-os Thermaltake, megpróbálok a driverekkel ügyködöni
-
-
eami
veterán
gondolom valami olyan partició viszi el a helyet amit a windows nem lát. törölni kell a felesleges particiókat és utána újraformázni.
berakod a pendrive
elindítod a számítógép kezelés eszközt:
windows gomb + R --> compmgmt.mscKikeresed bal oldali listából a
Tárolás / Lemezkezelésközépső sávban megjelennek a lemezek, valahol a lista alja fele pedig a pendrive. Ott majd látod mit nem kezel a windows és törölni is tudod a particiókat majd újat létrehozni.
Formázod NTFSre és kész is vagy
-
kiszi07
senior tag
Csökkentet módban bármeddig bírja, rendesen nem.. Nem tudom mi lehet a baj.. CPU +hűtő jó, VGA 36 fokos, táp elég neki.. Folyamatosan befagy mi lehet a baj?
-
rtcwfan
tag
Üdv!
Az miért lehet, hogy a gépem folyton ledobálja a wifit, tehát ilyen 15-30 percenként elmegy a net és csak úgy tudom megcsinálni ha le-fel csatlakoztatom.
Alaplap: Asrock 960gm u3s3 fx
Win7 Ultimate x64
TP-LINK TL-WN721N -
-
Amica
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy 32Gb-os pendrive-om, és valami pendrive-os op rendszer lett rá telepítve (nem tudom pontosan mi is mert kölcsön lett adva). Konkrétan az a bajom, hogy jelenleg csak 600 Mb-ot látok belőle! Hiába formázom win7-el. Mi lehet a baj?
A válaszokat előre is köszönöm! -
shadow1901
aktív tag
válasz
dvdbackuper #68202 üzenetére
Köszi!
Kipróbáltam mielőtt megkérdeztem, lehet fordítva kellett volna, de ha rövid távon sincs jelentősége, hosszún sem biztos hogy lesz. Ahogy a szavaidból kiveszem. -
dvdbackuper
őstag
válasz
shadow1901 #68200 üzenetére
Nem gond... Semmi jelentősége...
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest