Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crysis 2011
aktív tag
nem tudja valaki hol tudok olyan crysis 3 csomagot venni ahol jár hozzá figura?
-
akos727
senior tag
Van valami olyan eszköz ami az usb stick 3g-t befogadja es azt wifikent tovabbitja?
-
djnyakesz
aktív tag
válasz
KaiotEch #38693 üzenetére
Áhh nem is rossz!
Már csak az a kérdés, hogy vajon az miatt nem indult el a gép mert rossz a Lenovo alaplap, vagy azért mert rossz a táp kábele ?
mert az vicces lesz ha socketet cseréltetek benne közben meg az egész lap nem is fog menni a géppel!
Megnézem mennyi egy ilyen socket csere...köszi!
Szerk:
10ért tudok venni olyan lapot ami nekem kell, szóval ha tényleg 7-10000 nem éri meg!!! -
Rivaul
addikt
-
Rivaul
addikt
válasz
djnyakesz #38686 üzenetére
Ezt te már otthon nem csinálod meg. Nem ezt írtad az elején "pár fogat sikerült elgörbíteni"
Itt ph-n keress valakit aki megcsinálja. Menthető de fizetned kell érte így valóban lesz tanulópénz. Ha nem akarsz vele foglalkozni akkor másik lap bizony.
Sry a dup-ért csak megakadt az egerem s duplán küldte a szerkesztettet
-
Rison77
senior tag
Üdv,
Valaki tud még működő ingyenes dynamic dns szolgáltatást? -
agressiv
addikt
válasz
anonymus89 #38684 üzenetére
Az is jó és alkohol, vagy hasonló..
-
agressiv
addikt
válasz
anonymus89 #38678 üzenetére
Pucold meg a lencsét, ha ez nem segít, talán a lézer áramát lehet állítgatni, de egyébként nem érdemes vele foglalkozni.
-
mouzrr
őstag
Sziasztok! Telefonnal kapcs. van kérdésem. Adott egy Optimus Black telefon, és a 2.3.4 gyári billentyűzet egy akksiinfót adó program szerint használja a gyorsulásmérőt, ezáltal nagyon meríti a telefont. Ez mitől lehet, mire kell az neki? Mit tehetek ez ellen?
-
Rivaul
addikt
válasz
djnyakesz #38680 üzenetére
Ha nincs a lapra felírva akkor simán végighúzod a csavarhúzót mindegyiken s ahol bekapcsol ott meg is van. Nem tudsz kárt tenni benne, nem zár össze semmi olyat amiből baj lehet.
mouzrr
Telefonosok -
Rivaul
addikt
válasz
djnyakesz #38676 üzenetére
A lábakat egy szemöldökcsipesz, körömvágó olló kombóval szoktam sok érzéssel visszaállítani. Nem annyira az egyenességre kell figyelni hanem a szimmetriára a többivel. Ha az meg van a lapba téve kicsit még helyre teszi magát. A bekapcsoláshoz fogj egy csavarhúzót s zárd össze a power tüskét az alaplapon így elindul a gép.
-
stopperos
senior tag
válasz
djnyakesz #38676 üzenetére
1) Megmenthető. Én késsel szoktam visszagörbíteni. Olyankor lenyúlok a tövéig, és próbálom ott hajlítani. Mondjuk egy AMD cpu-n könnyebb a helyzet, mert ott jobban hozzáférsz érthető okokból. De már egy procinál is izzadok, nem hogy egy alaplapnál. Azért legyen a kezed a főkapcsolón.
2) Ismeretlen gép bekapcsolását csavarhúzóval oldom meg. Gyorsan végigzongorázom a tüskéket a jobb alsó sarokban. Nem egy szabványos megoldás, de működik. Aztán a Biosba bekapcsolom az On Power Loss - On funkciót. Így ha el akarom indítani legközelebb, akkor csak lekapcsolom a főkapcsolót, és felkapcsolásnál indul. Persze ez csak ideiglenes megoldás.Ennyit tudok segíteni, a többiek lehet okosabbak.
-
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom melyik topikban lenne ennek a helye, remélem jó helyen vagyok most...
Kicsit hosszú lesz, és most már idegölő is
Van egy asztali gépem, és kaptam egy másikat is.Előbbi:
CPU típusa: DualCore Intel Pentium E2180, 2000 MHz (10 x 200) (s775)
Alaplap: MSI MS-7293VP
Rendszermemória: 3072 MB (DDR2 SDRAM)
Transcend JM2GDDR2-8K (1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Kingmax KLCE88F-B8KU5 (2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM)
Videokártya: ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB)Utobbi egy Lenovo M81:
Lenovo Thinkcentre M81 0385
CPU: Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz
Merevlemez: Seagate ST500DM002-1BD142 500GB SATA II
Videokártya: Intel HD Graphics 2000 Dynamic Video Memory (integrált)
Memória: Synchronous 4GB DDR3 SDRAM, 1333 MHz, PC3-10600 (16GB-ig bővíthető)
DVD ROM: TSSTcorp DVD-ROM TS-H353CAz én gépemből kivettem az alaplapot, és mindent hogy a Lenovo lapot építsem bele (az én gépemet el akartam ajándékozni a családnak)... Minden jól ment addig míg a kábelezéshez nem értem.
A Lenovo lapon más a bekapcsoló gomb/hdd led/ reset gomb hoz kötődő kábel (néztem a Lenovo eredeti házában, ott az egész kábel egy, és azt tudod rákötni a lapra).
Az én házamban (Scaleo P) a kábelek 3 részre oszalanak ebből kifolyólag nem tudtam rákötni!Okos tippet kaptam: vágjam szét a kábelt, és a Lenovo házból a másik kábelt kiszedve, passzítsam össze a színeket. Mondanom sem kell írtó nagy ostobaság volt, de már mindegy!
Na most van egy félkész átépített gépem, bekapcsolni nem tudom mert a Lenovo lapra nem tudom rátenni a csatit.
Joker: A CPU-t megbuheráztam (ne kérdezzétek miért, hosszú) és véletlenül fordítva raktam vissza, és pár fogat sikerült elgörbíteni!
Kérdések:
1) Megmenthető még a lap? Hogyan? CPU fogakat hogy egyensítsek ki?
2) Hogy tudnám bekapcsolni a gépet, hova dugjam a fránya kábeleket, s miképp oldjam meg!?
Természetesen a Lenovo M81 lapról értelmes leírást hogy a kábeleket hova meg mit...nem találtam! Csak egy általános user manualt amiben nincs semmi(AZ MSI lapom ezért volt jó, mert ott hülyegyerek módjára le volt írva mindent mit hova dugj
)
Köszi előre is
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Ma Youtube közölte velem hogy szükséges az új Flash Player a videózáshoz. Le is töltöttem fel is raktam de most akárhol videót akarok megnyitni lefagy a gép teljesen, csak gombbal tudom újra indítani. Mit lehet csinálni ilyenkor?
-
agressiv
addikt
válasz
anonymus89 #38673 üzenetére
Konkrét kérdést tegyed fel.
-
anonymus89
addikt
válasz
Intel fan11 #38100 üzenetére
Nem így akartam no mindegy..............
Tud valaki segíteni dvd lejátszó probléma ügyében?
-
@matthew@
őstag
-
Jamby18
senior tag
Hello!
win7-et szerettem volna újra telepíteni egy ASUS K50C laptopon.
F2->Boot menü->Boot sorrend..1. CD/DVD, 2. Hard disc...... Save and exit.
Ennek ellenére hiába bent van a telepítő cd, betölti a rajta lévő windows-t. Újraindítással és kikapcsolással is próbáltam újraindítani a gépet, de mindig az eredeti win7-et töltötte be.
Nem találkoztam még ilyen hibával, a boot sorrend, optikai meghajtó első helyre állításával mindig sikerült eddig asztali gépeken rendszert telepítenem.
Előre is köszi az ötleteket. -
petakpa1
őstag
Laptopomban behalt az OS (WInXP), újra kell telepíteni.
Szerencsére anno még mikor feltelepítettem a szűz rendszerről csináltam egy image-t Norton Ghost-talEzt kopiznám vissza rá, csakhogy.
Ha már benne vagyok, akkor egy füst alatt a HDD-t is kicserélném SSD-re, tehát a Ghost-tal az SSD-re másolnám vissza a HDD-ről készített image-t. Működni fog ez?
Az SSD-t már előkészítettem, két partícióra szedtem, melyek közül az leső lesz az OS-é. A legkritikusabbnak azt érzem, hogy ugye az SSD-nél más a partíció eltolása 1.048.576 bájt vs. 32.256 HDD esetében, amiről anno az image készült. Fog ez problémát okozni?
Továbbá korábbról mintha az rémlene, hogyha nem ugyanarra a HDD-re kopiztam vissza az image-t amiről készült annó, akkor bár a windows simán felbootol, eljut a bejelentkező képernyőig, de be már nem hagy jelentkezni, hanem a jelszót beütve újraindítja a gépet. Mintha érzékelné, hogy hohoho turpisság van a dologban, ez a rendszer nem erre a vinyóra lett telepítve. Tapasztalt már valaki ilyet?
-
Eternitys
aktív tag
Szia!
Nem tudom megkaptad-e olvastad-e egy multkori üzenetet amit küldtem, de beteszem ide hátha tudnál benne segíteni.
A Google keresési eredmények oldalához szeretnék beállítani egy a találatok szélességét megnövelő scriptet.
A script ez lenne: [link]
Azért lenne rá nagy szükségem mert widescreen(1920x1200-as) monitort használok, és e nélkül a Google találatai teljesen a képernyőm bal oldalán jelennek meg és így a képernyőm felét se foglalják el, a jobboldalát pedig teljesen üresen hagyják. A skript viszont megnöveli a találatok szélességét.
A gond csak annyi lenne a scripttel, hogy az első kidobott Google keresési oldalt tökéletesre megcsinálja de amint a második oldalra lépek a találatok szélessége a Google alapértelmezésre áll vissza.
Ezzel a scriptel [link] pedig a képernyő közepére tudom hozni a találatokat, így a kettő jól működne együtt.
Hálás lennék ha tudnál segíteni, hogy a további oldalakon is működjön a script ne csak az elsőn.
Köszönöm előre is.
Másik: rtorrent tényleg már látom, köszi
, öregszem már vakulok....
-
forras2
őstag
Sziasztok
Digi tv van nálunk bekötve, 2 helységben. Az egyik helységben van ez a Digis beltéri, nálam viszont csak 1 kis kütyü van, amibe a beltériből 1 lankábel szerűség megy bele.
És olyan gondom van, hogy több csatornát beraktak időközben a pakkba, amit lehet nézni ahol van a beltéri, de nálam nincs, ahol a kis kütyü van. Digit már 1 hete hívogatom, de vagy foglalt, vagy b@asszák felvenni, ezért inkább érdeklődök itt is, hátha itt előbb kapok választ.
Mit tudok vele csinálni, hogy az újonnan berakott csatornákat én is tudjam nézni? -
golyani
őstag
vettem egy 16Gb-os pendrive-ot (USB2). ha NTFS-re formázom, és elkezdek másolni nagyobb fájlt, akkor elindul ~130MB/s-al és csak egy idő után kezd lelassulni és beállni a tényleges sebességre. FAT32-nél egyből jó. asztalimon és a notin is próbáltam már, ugyanaz a helyzet mindkettőn. jó lenne valami megoldás
Köszii!
-
matthew95(2)
senior tag
Üdv! Lenne egy problémám, remélem tudtok segíteni. Adott egy HP photosmart c5180, legalább 2 évig nem volt használatban. Most újra elakartuk kezdeni használni. Vettünk bele utángyártott patront. A nyomtatófejtisztításnál még nem volt semmi probléma, szépen kinyomta a színeket. Viszont feketét egyáltalán nem nyomtat, vagy más színben nyomja ki hiányosan, értsd. egy mondatból kihagy szavakat... Valaki esetleg tudná, hogy mi lehet a probléma? Esetleg maga a patron, hogy utángyártott? Ismerősöm ugyanilyet használ, igaz a nyomtatója más márkájú. A válaszokat előre is köszönöm.
-
choco01
addikt
Sziasztok.
Melyik a legjobb magyar nyelvű particionáló program? -
-
Vakegérke
félisten
válasz
Astrasattila #38636 üzenetére
Nincs mit.
-
-
KaiotEch
nagyúr
válasz
Notebook2012 #38642 üzenetére
Vatera játszik?
-
Notebook2012
tag
Sziasztok!
Ilyet keresnék csak nem 12,7mm-est hanem 9,5mm-est: [link]
Tudtok segíteni? -
sanyek2
senior tag
Erre valaki?
-
nonee
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy HTC Desire telefont,és azt csinálja hogy bekapcsoláskor kiirja hogy htc kék háttér és ujraindul..viszont pluszba nemtudom azt hogy limited service..most akkor nem lehet rakni uj rendszet?:S -
nyirir
csendes tag
hello egy olyan kerdesem lenne hogy valaki esetleg tud valami jo streamelős programot ipadre? olyan kellene ami a pc-t atlövi ipad-re és eleggé gyors és ne csak azonos wifihálozaton működjön. Teamviewer-ről hallottam, hogy nem rossz meg láttam másfajta megoldásokat is de hátha valaki tud jobbat. Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Eternitys
aktív tag
hello. utorrentben hogy lehet a megcsinálni következőket?:
1. az eszköztáron a "letöltött adatok és torrent fájl törlése" menüelemet megjeleníteni hogy ne kelljen mindíg jobbklikkelni a letöltött file-okra és úgy törölni?
2. témákat letölteni a klienshez?( mert én nem találtam sehol, csak toolbar skineket). egészen pontosan valamilyen sötét témát keresek.
3. ha nincsenek hozzá témák akkor megváltoztatni a hátteret más színre a vakító fehér helyett?köszi előre is
-
reset
senior tag
Hali!
Böngészés közben, egér jobb klikk...és időnként csak egy halvány keret látható - teljesen üresen, menüpontok nélkül. Ismételt kattintásra (2-3---kísérletre) megjelenik a teljes menüsor....Drivert eltávolítottam, így is viccelget...Ha a mikrokapcsoló lenne rossz, akkor az üres keret sem jelenne meg / gondolom...
Mi lehet a gond?
Közben megnéztem; másik egérrel is csinálja - vmi szoftveres gebasz lesz...
Egér: Razer DA V2 -
sanyek2
senior tag
válasz
crysis 2011 #38628 üzenetére
Igazán nincs mit.
-
zoknipóc
csendes tag
SOS Kérés!
1 napos baleset biztosítás létezik?
Azaz ha ma bontom a tyúkólat, és rám esik a gerenda ami eltöri a karom, akkor fizessenek egy láda aranyat.Ha létezik akkor fejvédő nélkül tolom.
-
Vakegérke
félisten
A Total Commander nem látja a BD-RE lemezemet, amin pedig van anyag, történetesen mkv fájlok. Létezik módszer, amivel rá tudom bírni, hogy olvassa?
-
sanyek2
senior tag
válasz
crysis 2011 #38623 üzenetére
Én azzal folytatnám, hogy átnézem a BIOS-t nem e állítottam át valamit, vagy épp nem-e volt bios reset.
Sőt, ha jól emlékszem nekem is volt hasonló, és az volt a baj, hogy új proci került a lapomba, és igazából a win7-nek nem tetszett. Letöltöttem egy újat, kipróbáltam 30naposként és jó volt. Ha minden igaz... Sajnos már rég volt, nem tiszta az emlék. -
Satyricon
addikt
Sziasztok
Igazából nem tudom hol és kinél érdeklődjek, emiatt írtam ide a topicba
Mivel gyerek korom óta érdekelnek az elektronikai és számítástechnikai (pl: videó, magnó, hifi, vga, alaplap, stb) alkatrészei és felépítése, szeretnék elvégezni egy okj-s elektronikai műszerész tanfolyamot. Eddig azért nem tudtam elvégezni, mert nem volt érettségim(kicsit későn érő tipus vagyok!
) Legjobban az érdekelne, hogy vajon megéri-e elvégezni. Úgy értem hogy ezzel a szakképesítéssel a mai világban el lehet-e helyezkedni műszerészként(nem olyan gyárakban a gyártósorokra gondolok, ahol pl: a 8 általánossal rendelkező munkások is ugyanazt a munkát végeznék, mint pl. én!). Vagy esetleg tud valaki olyan iskolát, ahol olcsóbban meg lehet szerezni ezt a szakmát? mindenképpen csak OKJ-s tanfolyam jöhet szóba!
A másik: Tudnátok olyan szak könyveket, esetleg a neten olyan oldalakat mondani, ami hasznomra lehet? Szeretnék egy kicsit előre tanulni. Köszi előre is a felvilágosítást
Szerk.: Komolyan gondolom a dolgot, nem "fellángolás"...
-
sanyek2
senior tag
válasz
crysis 2011 #38618 üzenetére
Szomszédomnak is ilyen problémája volt.
Nála is meghalt a vinyó. Igaz ő nem sajnálta.. ideges típus...
Annyi hibás szektora volt hogy javítani sem lehetett. -
válasz
crysis 2011 #38618 üzenetére
vinyó gond lehet.
peter889: tiff esetleg?
Üdv. core2
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani a BMP képformátumnál érezhetően tömörebb, de veszteségmentes formátumot?
Köszönöm, előre is.
-
crysis 2011
aktív tag
Sziasztok
Segitség kellene!
olyan problémám van hogy amikor az asztali gépemet bekapcsolom kiirja betöltés előtt hogy nyomjak ctrl+alt+delete=ujrainditás
3.-dik után sikerül elinditani a gépet!
ujra lett már rakva a gép de még mindig csinálja!
Valakinek ötlete? -
harcikoca
senior tag
youtuben lehet csak magyar videokat keresni
-
sanyek2
senior tag
Jó reggelt, jó hétvégét!
Mirillis Action! nevű programmal volna némi problémám.
Haver ajánlotta, akinél tökéletesen fut minden funkciója.
Nálam nem.
A game módban nem aktív a felvétel mód, akár el van indítva a játék, akár nem. Ezért kénytelen vagyok képernyő módban felvenni... Vagyis csak kénytelen lennék...
FPS kijelzés csak akkor látható, ha nem vagyok a játék ablakában, és nem indítja el a felvételt, mikor én arra F9-el parancsot adok.
Felvételi beállítások: AVI, 1080p 60FPS
Először azt hittem csak azért nem stimmel, mert nem új. Frissítettem. Legújabb van fent alap beállításokkal, regisztrálva.
Havernál fut, nálam nem.
Esetleg nem kedveli a hardvereimet? -
Vakegérke
félisten
válasz
Astrasattila #38608 üzenetére
-
süti81
csendes tag
Siasztok! Jó reggelt mindenkinek!
Bocs az offért, de meg tudnátok mondani, hogy hol találom a gépbeárazós topikot?
Kösz előre is! -
Mainsteam-nak mi az ellentéte?
-
KaiotEch
nagyúr
Üdv. Valaki mondja meg nekem, hogy a ROG CPU-Z, AIDA64 és a CrystalDiskInfo-nak W7 alatt miért nincsenek ikonjai? Ezek hova tűntek el?
-
Lenry
félisten
válasz
alex devil #38606 üzenetére
valószínűleg ennyit kezel a noti alaplapja / chipsete.
milyen típus pontosan?(#38607) bendikeee11 simán lehet, hogy túlmelegszik, mert nem jó a hűtő és ezért akadozik.
-
Astrasattila
tag
Sziasztok!
Van egy Asus K52F gépem. Most telepítettem rá XP-t. Minden jó, kivéve egy drivert. Kerestem neten, de nem találtam hasznos információt. Amit keresnék: PCI egyszerű kommunikációs vezérlő. Hardverazonosító: PCI\VEN_8086@DEV_3B64. Úgy gondoltam, hogy az Intel honlapján megtalálom, de sajnos nem. Vagy nem jó helyen kerestem, vagy nem is Intel? Addig találtam Intelt, hogy 8086, de a másik sor már nem stimmelt. Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Üdv:Attila -
bendikeee11
tag
Sziasztok. Egy érdekes problémám lenne. Van egy játék (wow) amivel játszani szeretnék. Az a probléma hogy amikor elindítom és játszok kb 5 percig akadás mentesen megy, utána elkezdi azt hogy kb 15mp-ig akadás nélkül megy, és 5 mp-ig akadozik. és ezt egymás után. grafikát teljesen levettem, a gépigény így teljesen megfelel. ja és még valami, úgy veszem észre mintha mikor nem akadozik, olyankor talán a proci hűtőjének a fordulatszáma feljebb megy, és amikor akad akkor nem hallani semmit. (lehet h nem a hűtő az,csak tipp volt).
Hogyan tudnám ezt megszüntetni? vagy mivel?:S nagyon idegesítő.
Előre köszi a helpet.
Üdv. -
alex devil
senior tag
Sziasztok!
RAM-ot cseréltem egy Dell laptopban. Eddig 2giga volt benne, tettem bele 4-et. (A 2 gigásat kivettem és egy 4 gigásat tettem be) A Windowsban is átállítottam 4-re. A videokártya 512-es. Még mindig csak 2 giga használható RAM-ot lát a rendszer, mi lehet az oka?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
PH-User
addikt
Sziasztok!
Ilyen beltérit tudok valahogy PC-re kötni, hogy azon nézhessem a TV-t?
Fontos lenne, köszi!Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest