Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulaszu
senior tag
Helló,
van közöttetek valaki, aki használja a "Google Csoportok" szolgáltatást?
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, de nem találok fórumot vagy supportot a szolgáltatáshoz.
Előre kösz.
Üdv -
psg5
veterán
Sziasztok!
Nem tudom melyik topik a megfelelő, diktafonhoz. (Az effektív ezzelfoglalkozók kihaltak)
Tízezer forint körűl keresek diktafont, egyszerű kezelhetőség, távolabbi hang felvétel, ne "ceruza" elemez legyen, hanem tölthető,pl usb keresztűl vagy hálózatról közvetlen aksival.
-
törölt tag
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy a monitorom DVI csatlakozójába mennyire kell meghúzni a DVI kábel csatlakozóján lévő 2 kis csavart,hogy ki ne essen a monitor DVI aljzatából?A minap észre vettem,hogy a DVI kábel végén lévő csatlakozón a műanyag burkolat meg van hajolva a sarkainál,ez azért lehet mert túl erősen belehúztam a monitorba (csavarhúzó segítségével).Az lenne a kérdésem,hogy a monitor DVI aljzata nem sérülhetett-e meg attól,hogy túl erősen belehúztam a két kis csavarral a kábel DVI csatlakozóját.Tehát ezt húztam bele túl erősen,és a műanyag burkolat a 4 sarkánál meg van hajolva,károsodhatott a monitorom DVI aljzata a nagy erő miatt?[link]
-
agressiv
addikt
válasz
anonymus89 #37987 üzenetére
Beszarás, minden megvan, csak az nem ami kéne. Csak a tálcáról kell fénykép körítés nélkül és egyben látszódjon az egész. Úgy felismerem, ha körülnézek és más is.
Valaki.
Dsubot hogy tudok biztonságosan elosztani?
Egyszerű VGA switch-el meg lehet oldani, ami lehet mechanikus is akár.
Hány eszközől lenne szó?
-
Rivaul
addikt
-
W1
senior tag
Sziasztok!
Adott egy G31-es alaplap, műküdik, semmi gond, de valami trutyi van rajt, sok helyen, hogy tudnám lemosni, mivel nem károsodik? Az igaz, ha berakom magam mellé a kádba, szivaccsal átmosom víz alatt, stb és hagyom kiszáradni, akkor nem lesz baja? Mit ajánlotok?Más:
Falra szeretnék egy 19"-es monitort felfogatni. Szerintetek a gipszkarton elbírja? Mivel rögzítsem a konzolt, ami stabil? Nem szeretnék arra kelni, hogy a fél fal a pofámba esett.Más2:
Dsubot hogy tudok biztonságosan elosztani? Több eszköz-egy megjelenítő "kombó" lenne. -
agressiv
addikt
válasz
anonymus89 #37972 üzenetére
Így a kitörött rész helyéből elég nehéz megállapítani.
Szedd ki a tálcát és az egészet fényképezd le.
-
anonymus89
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #37980 üzenetére
Ez kiindulópontnak jó köszi szépen.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
anonymus89 #37979 üzenetére
Ha a "rossz" pont ugyanilyen, akkor passzolni fog. Azt kell nézned, hogy ki gyártotta a meghajtót. Kinek a gyárából származik.
-
anonymus89
addikt
válasz
Dexter-2000 #37977 üzenetére
No igen ezt nem vitatom csak tényleg érdekel, hogy kb. ennyi baja van vagy még más is lappang.?
Csak tényleg nem tudom, hogy találok egy rosszat és kiveszem a tálcát vajon passzolni fog-e ez a nagy harci helyzet. -
Dexter-2000
őstag
válasz
anonymus89 #37972 üzenetére
igazából nem nagy összegért (5-6000Ft) lehet venni egy újat és akkor elég sok időt megspóroltál...
Viszont ha szeretsz barkácsolni akkor sok sikert a művelethez -
kenny123
addikt
válasz
Neil Watts #37975 üzenetére
Én még ott sem találtam kifejezetten ilyen kábelt. Esetleg egy linket tudnál dobni?
Köszönöm!
-
válasz
enginev3.0 #37974 üzenetére
[link] Tekintve hogy official MS partner, így ennél hivatalosabb nem is lehetne, vagy MSDN, vagy egyéb szabadnválasztott forrás. Amennyiben a kulcs eredeti, akkor jó, hisz nem a lemez számít, azt beszerezheted akárhonnan.
Ja és a Digital River hivatalos MS partner.
kenny123: 6k-ért láttam eBayen. Az megfelel?
Üdv. core2
-
enginev3.0
félisten
Honnan tudnám az eredeti win7-et letölteni? Csak a telepítő kellene amit aztán tudok aktiválni
-
kenny123
addikt
Mini HDMI-RCA kábelt hol tudok venni olcsón? Nem találok sehol neten.
-
agressiv
addikt
válasz
anonymus89 #37970 üzenetére
Ha csak a tálca törött és azt kicseréled akkor nyílván jó lesz, hogy meliyk passzol bele az már jó kérdés. Vannak különböző gyártóknak saját megoldásaik, de a legtöbb (olcsóbb) általában ugyanarra a hardverre épít, hogy a tied melyik, azt nehéz látatlanban megjósolni.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok lehet nem jó helyen teszem fel szóval kaptam egy asztali dvd lejátszót és az a hibája, hogy a tálca fele szó szerint nincs meg gondolom letörték.
A nagy kérdés, hogy ki lehet e csak azt cserélni és ha kicserélem bármelyik jó lesz-e bele vagy Lg-t kell néznem? -
HoaryFox
őstag
válasz
Dexter-2000 #37968 üzenetére
Nem hiszem, hogy komoly problémád lenne belőled, de ha biztosra akarsz menni, akkor tarts egy 1,5-2 méter távolságot
-
Dexter-2000
őstag
új router vásárlásán vagyok ami 5 GHz-es lenne.
Mivel a fejemtől kb 1 méterre van az antenna nem tudom hogy milyen élettani befolyása lenne reám vagy érdemesebb lenne akkor már inkább távolabbra tenni a routert? -
Winne
nagyúr
Adott egy Sidewinder X6-os billentyűzet, amibe sikeresen belefolyattam némi üdítőt. Kiszárítottam gyorsan, működik is rendesen, viszont néhány gomb ragad sajnos. Hogy tudom őket úgy kiszedni, hogy tuti ne törjenek?
-
Rivaul
addikt
válasz
kornyiktamas #37963 üzenetére
Amúgy nem a legjobb ötlet pont az alaplapon spórolni. Ez az egyik legnagyobb hiba általában de azért ez megfelelő lesz.
-
kornyiktamas
aktív tag
sziasztok
a következő weboldalról linkelnétek nekem kb max 18 ezer forintért egy alaplapot ami sata3,ddr3 és a következőknek megfelel amiket bele szeretnék rakni:
hdd 500gb sata 3 64mb
Gigabyte GTX 650-TI 1GB
500W FSP HEXA
ddr3 kingston 1600mhz 4gb ram
proci intel-core i3 3220 -
Satro
csendes tag
A #37901-esre valaki? Vagy az is jó ha tudjátok , hol remélhetek választ.
-
ggg666
őstag
válasz
KaiotEch #37946 üzenetére
"Ájájájájáj itt vannak bajok"
Nálad lehet, úgy látom nem tudtad értelmezni a kérdést.A tápon a 8 pinesek azok általában 2x4 pinesből állnak, pláne egy minőségi tápnál.
1: ÖsszeItt egy darab 8 pines van
2: Ez most ugye vicc. Nem, egyetlen lap sem működik memória(és cpu[kivéve az integrált]) nélkül, ezekbe DDR3-as sima ram kell, notissal nem fog menni szintén.
Tehát ha nem lesz benne ram és proci, akkor a főkapcsoló ez miatt nem tudja áram alá helyezni a lapot, és nem kapcsol be a táp?
3: Teljesen mind1, de jobb ami külön procis.
Tehát a külön proci jobban bekapcsolja a tápot?
"Ájájájájáj itt vannak bajok"
Hát erre csak én is ezt tudom mondani.
-
freaghill
őstag
válasz
KaiotEch #37946 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Lejjebb az előző hozzászólásomban írtam, hogy konkrétan milyenek vannak, milyen szintűek és mennyi ideig tartanak
Ha esetleg el is tudnék helyezkedni ezzel a munkával akkor megszakadós munka szokott lenni?
Az a cél, hogy nyomok egy ilyet utána meg külföld, vagy már külföldön tanulni egy ilyen szakmát, de csak akkor tanulnám kinn, ha fizetnek is mellette valamicskét.
-
ggg666
őstag
A lényeg, hogy tudom hogyan kéne beindítani, de a védelem miatt szeretném alaplappal, ha valami gond van le tudjon kapcsolni a táp.
Az alaplapot nem akarom használni csak arra kellene, hogy a főkapcsolóval be tudjam kapcsolni a tápot amire rá vannak kötve a winyók.
Ehhez is kell ram és proci?
"A tápon a 8 pinesek azok általában 2x4 pinesből állnak, pláne egy minőségi tápnál"
Egy darab 8 pines van a corsair hx 750-esen.
-
KaiotEch
nagyúr
válasz
ggg666 #37941 üzenetére
Ájájájájáj itt vannak bajok
A tápon a 8 pinesek azok általában 2x4 pinesből állnak, pláne egy minőségi tápnál.
1: Össze
2: Ez most ugye vicc. Nem, egyetlen lap sem működik memória(és cpu[kivéve az integrált]) nélkül, ezekbe DDR3-as sima ram kell, notissal nem fog menni szintén.
3: Teljesen mind1, de jobb ami külön procis.(#37945) freaghill: Attól függ, hogy sima, vagy felsőfokú. Hálózat telepítés, karbantartás, szerverek telepítése, beállítása, programozás, webfejlesztés, és sok baromság...
-
freaghill
őstag
Ha jelentkezek egy rendszergazdai OKJ-s tanfolyamra, akkor ott mit tanulhatok?
Kimerítő válaszokat várokVagy esetleg ti mit gondolnátok jobbnak, ezek az infósok közül? Programozásnál attól féle, hogy kibukok, mert a matekom nem a legjobb.
informatikai rendszergazda emelt szintű 2 év
infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető emelt szintű 2 év
műszaki informatikus emelt szintű 2 év
szoftverfejlesztő emelt szintű 2 év
távközlési technikus emelt szintű 2 év
CAD-CAM informatikus emelt szintű 2 év -
föccer
nagyúr
válasz
ggg666 #37941 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor csak azért akarod az alaplapot használni, hogy beindítsd a tápot? Semmi másra?
Ha csak ennyi a cél, akkor ahhoz nem kell alaplap, be lehet indítani nélküle is. Most melóhelyen vagyok, így nem nagyon tudok keresgélni a youtubon, de keress rá a power up atx power supply without motherboard kifejezésre. Biztosan találsz használható leírást a mikéntjéről.
üdv, föccer
-
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Aki tud segítsen pls.
Kinéztem ezt az alaplapot:
De nekem csak arra kellene, hogy egy nagy chieftec házban lenne kb
20-25 darab 3TB-os merevlemez.
Egy corsair hx750-es tápot kellene csak a bekapcsolás miatt összekötni
vele, de azon 8 pin-es atx csatlakozó van, ezen az alaplapon meg 4
pines.
1.Tehát minden probléma nélkül össze tudom -e kötni vele?
2.És a másik kérdésem az hogy processzor és memória nélkül ez működne-e?
3.Vagy inkább egy integrált processzoros alaplapot ajánlotok
memóriával? (memóriám van bele, akár notebook akár sima) -
salieven
aktív tag
Sziasztok.
Mint gondolom azért itt sokan vannak akik ipon-ról szoktak vásárolni. Olyan kérdésem lenne hogy ha vissza szeretném mondani a rendelést ahhoz mit kell tennem? Vissza kell küldetnem a futárral és kész vagy mi? Mert az elállás jogát találtam de nem értem pontosan. Szóval valaki tudna gyorsan segíteni ebben?
-
Malanrion
tag
Sziasztok erre valaki?
kérdeztem a topikjában, de nem kaptam rá választ -
stopperos
senior tag
válasz
csabyka666 #37929 üzenetére
Nekem van egy "hasonló" Samsungom. (HD080HJ, már korábban volt szó róla vagy itt [#37746] )
Kérhetnék viszont egy szívességet: Van egy dolog, amit meg szeretnék próbálni, de nem tennék fel emiatt Windowst, linuxra meg nincs megírva a program. Ugye a Seagate felvásárolta a Maxtort és a Samsung HDD részlegét is. Van egy SeaTools szoftver amivel lehet kezelni a merevlemezeket. Meg tudnád nézni, hogy mennyire kezeli a Samsungodat? Pl elérhető e a long test.
Sajnos a linuxos smartctl mindig kihal ennél a lemeznél. Most pl egy 80 Gigás text fájlban számoltatom a sorokat, hogy az olvasást kikényszerítsem.
-
-
stopperos
senior tag
válasz
csabyka666 #37925 üzenetére
Esetleg milyen típusú a vinyó és mekkora a mérete? Hány órát futott, hány éves?
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
csabyka666 #37925 üzenetére
Inkább ne legyen rajta OS, ahogy fontos adat se. Szerintem.
-
-
KaiotEch
nagyúr
válasz
csabyka666 #37923 üzenetére
Szia. Nem értem a kizáró okot. Attól hogy bad sectoros, még lehet rajta OS, és futhat rajta progi is, csak nem valószínű, hogy hosszú életű lesz.
-
Üdv!
Adott egy vinyó 20 bad sectorral. Tudok rámásolni, és róla másolni fájlokat gond nélkül. Szerintetek mekkora eséllyel fog futni rajta stabilan egy oprendszer, ha futtatok mellette egy HDSentinel-t is?
-
nova001
senior tag
hello
lumia 900 tudja a wp 8-at ? vagy csak 7.8 ? -
stopperos
senior tag
válasz
JohnnyX #37917 üzenetére
A 9200 SE directX 8.1-es és a 8500-as széria lelke még valahol megtalálható benne, de áttervezve, hogy olcsón eladhassák. Alapból 64 Mega ram van rajta, és 64bit-es.
A GF4 MX-4000 pedig GF2 MX ből származik, tehát DirectX 7. (Vagy DX 8.0, bár ennek nem hiszek) A 128 Mega memóra nem igazán sokat számít, mert 64bit-es a busz.Én személyesen 9200SE-vel találkoztam, átírtam a bios-t, hogy alapból magasabb legyen az órajel (200->300Mhz) és tettem rá nagyobb bordákat, hogy bírja is. Jól tuningolható kártya az Ati-tool a segítségedre lesz.
-
prokxy
veterán
válasz
prokxy #37902 üzenetére
Megvan a hiba!
Az volt a gond, h az msconfig, rendszerindítás, speciális, processzorok száma fül 4 volt és nem 8, azt kivettem és már látja a cpu-z mind a 4 magot és az indexek is megjavultak, azaz lett 7.7 lett és a ram is felugrott 7.6-ról 7.8-ra. /IPON-os SSD beállítás alapján csináltam, scak úgy néz ki h, h akkor nem a max proc.számot választottam ki/
Most itt nem az index a lényeg, hanem az, h ebből láttam, h vmi nem stimmelt.
Köszi a segítséget! -
JohnnyX
őstag
Melyik az erősebb?
Mind2 agp.
Gef 4 mx-4000, 128mb tv out
vagy
Ati 9200 se (errol bovebb infom nincs) -
Vakegérke
félisten
válasz
Ricardo128 #37914 üzenetére
Azúttörőaholtudsegít!
-
KaiotEch
nagyúr
válasz
Ricardo128 #37914 üzenetére
Nincsmit kérem kölcsönbe a monitorodat 1 napra
-
Vakegérke
félisten
válasz
Ricardo128 #37910 üzenetére
Szedd le innen az 1.60-as DOS BIOS-t.
Ha rákattintasz a sorban lévő piros keresztre, elolvashatod a "hogyan"-t.Szerk: Remélhetőleg nem lesz szükséged rá.
-
Ricardo128
senior tag
válasz
Initializes different devices through DIM. - ez a 38-as error.
Utánanéztem, valami RAM baja lehet. Teszek egy próbát. Azért mér segítsetek, mert hülye vagyok hozzá.KaiotEch:
Köszönöm szépen, nézem is -
KaiotEch
nagyúr
válasz
Szia. Ott kéne kezdeni, hogy mi is az a 38-as kód -> User Manual -> 38 Initializes different devices through DIM. Tehát azokat a ramokat szedd ki szépen és vagy cseréld meg, vagy próbálkozz csak eggyel. Az is lehet, hogy csak nincs a helyére pattintva rendesen.
-
Ricardo128
senior tag
Valaki segítsen kérem!
Asrock 870 Extreme 3 típusú alaplapommal nem jön be a BIOS, nem jön be a rendszer. Szerencsére van hibakijelző az alaplapon és 38-as kódot jelez. Semmi egyedi dolgot nem csináltam a gépen, nem töltöttem le semmit, amiről azt gondolnám, hogy bajt okozhat. Utánaolvastam, kérdezték azoktól, akiknek ugyanez a bajuk volt, hogy frissítve van-e a BIOS? De ha nem tudok belépni a BIOS-ba, hogyan frissítsem? Egy BIOS reset megoldaná a gondot (CMOS reset) ?
Ha megoldódott majd a későbbiekben a gond, akkor mire kell odafigyelni legközelebb, mit csinálhattam rosszul?
Előre is köszönöm, nagyon fontos lenne!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Neil Watts #37907 üzenetére
Vagy -szerencsés esetben- le is töltheted később valahonnan.
-
-
invasio
tag
Sziasztok!
Aránylag szűk költségvetésből kellene összerakni egy gépet tervezésre.
Q9550 proci és 8 GB DDR3 RAM mellé Ati FireGL V7200 (256 MB / 256 bit) vagy egy olcsóbb, de 1 GB kártyát, mondjuk GF G210 vagy 520 (64bit) kártyát javasoltok ?Mennyit számít a grafkártya memóriamérete ?
-
Sziasztok!
Van arra valami megoldás, hogy egy ustream előadást felvegyek bizonyos időponttól kezdve? Pl. ha holnap reggel 7:40-től szeretnék felvenni egy streamet, úgy hogy nem vagyok a gép közelében akkor arra van valami megoldás?
Üdv. core2
-
prokxy
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #37891 üzenetére
Csak érdekes, mert win reinstall előtt 7.6 volt, újraraktam és 7.3, sőt az SSD is csak 7.8 a 7.9 után és a RAM is csak 7.6 a 7.8 helyett.
-
Satro
csendes tag
Sziasztok!
Két kérésem lenne: digitalis kamerát és fülhallgatót kéne ajánlani.
A kamerát építkezési területeken használnák. A videók a pereskedésnek veszik elejét, ezért fontos, hogy ha baj van a kamerával, Akkor is le lehessen menteni. Az sem lenne utolsó, ha az előbbi körülményt is bírná. Szívesen venném egy jártasabb tanácsát.
Fülhallgató ügyében pedig egy olyat keresek, ami egy évet kibír kábeltörés nélkül napi 2-3 óra használat mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest