Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tikshow
addikt
válasz
-HajTömeg- #37799 üzenetére
Az a fekete csík az esetek 90%-ban nincs ott, csak max a monitorodnak olyan a képátlója, hogy odarakja, mert különben torz lenne.
-
-HajTömeg-
őstag
Sziasztok.
Tudnátok nekem olyan felirat ráégető programot ajánlani, amelyben testre szabható a felirat nagysága, helye?
PL oda tudom tenni az alsó fekete csíkra, ha alul-felül csíkos a film, meg ilyenek.
Most Avi recomp-ot használok,de ezen nincs ilyen lehetőség és nagyon picik a betűk,amiket ráéget. -
dltpwnz
aktív tag
oké megpróbálok 1-2 dolgot, olvastam olyat is hogy a kábel slot kicserélése is segíthet, köszi srácok
-
-
dltpwnz
aktív tag
xp mellé rakom fel, de eddig is így használtam és teljesen jól működött persze külön partición
-
Rivaul
addikt
Teljesen új telepítést csinálsz? Vagy az xp mellé akarod felerőszakolni? Az xp telepítést mostanra gondoltam max fél óra s több képet ad arról mi lehet a hiba. Ha új winyó akkor töröld a particiós táblát s formázd le ha nem tetted volna. Sorra kell menni mindenen ilyenkor. Ha egyik se jön be utána lehet gondolkodni tovább.
-
dltpwnz
aktív tag
válasz
Rivaul #37790 üzenetére
próbáltam xpvel , az kb egy hete van fent csak én online játékra xp-t szoktam ( több fps, nincsenek mikrolaggok mint win7nél) ujabb gémekre pedig win7et, bios full alapon van minden , és igen eddig ezt a win7et használtam ezen a gépen bár nemrég lett véve egy új winchester , a lemezkivevős trükköt pedig már próbáltam ..
-
Rivaul
addikt
válasz
dltpwnz #37787 üzenetére
Más rendszerrel próbáltad? Pl Xp? Nekem is volt már ilyen s miután felhúztam az xp-t ment normálisan ki tudja miért. Esetleg Biosba nem nyomtál el valamit? Alapbeállításra tehetnéd hátha. Ezen a gépen ment eddig ugyan ez a rendszer erről a lemezről? A telepítés végig megy s újra is indul? Ha igen akkor vedd ki az indulás után a lemezt s hagyd úgy dolgozni. Hirtelen ennyi.
-
dltpwnz
aktív tag
válasz
Vakegérke #37788 üzenetére
köszi , de nem a telepítéshez kértem segítséget csak mint problémát szeretném kiküszöbölni mert ez igy marha jo hogy egy win7et sem lehet feltenni, de egyébként akkor mondjuk ugy hogy a Microsoft oldaláról lehúztam egy teljesen legális telepítő iso-t és azzal szeretném feltenni
-
dltpwnz
aktív tag
Sziasztok , valaki nemvágja mi okozhatja azt , hogy nem lehet feltenni a win7et? Az adatokat felmásolja a lemezről eddig oké, de mikor ujraindul a gép és lépne be a telepítőbe csak tölt( néha felpörög a lemez , aztán leáll eltelik 10perc megint felpörög a lemez )... Próbáltam 2féle win7el is
-
Bodin
senior tag
Mivel az SSD-m bármilyen másik gépben száguld az XP-vel, csak ebben az egy laptopban nem, azért a noti és SSD kapcsolatában van inkább a hiba. Szerintem ez specifikus, épp ezért kérdezem van-e valakinek ilyen laptopja. Bios frissítés, vagy mi?
szerk: Úgy értem, ha visszarakom az előző laptopba, újra gyors.
-
rii
nagyúr
van egy HDD-m, 2,5"-os USB, dupla USB-csatlakozót igénylő
OSX-es partició van rajta
OSX kiiírja, hogy nem tudja inizializálni
XP-s gép kékhalált dob (lwehet hogy valami céges program akad össze az USB-vel)
W7-es gép látja a particiókat.a HDD felpörög szépen, ... így első hallásra menthető?
milyen progra lenne az, ami le tudja szedni az adatokat?
-
Brian_GT
őstag
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy a jelenleg 1280x1024ben futattot játékok alatt mekkora veszteségem lesz teljesítményben ha veszek ez a 19" monitorom helyett egy full hds 24"-t?? Volt már régen 24esem, de nyiéván más konfiggal és most kb ott tartok, hogy ha drasztikusan nem bírná el a gépem a monitort, akkor nem vennék. Filmeket tvn nézek, szóval ha a játékom nagyon megsínyli a dolgot, akkor nem inkább.
Core Quad 2.6 , 4GB DDR2 és egy GTX460 OC 768 ami a gépben van, így pl egy dirt 3 fullon megy... kérdés mit produkálna ha a felbontás majdnem a duplájára nőne, ugye 1280x1024ről 1920x1080ra.Ha lehet esetleg olyanok írjanak akik tapasztalták ezt, pont monitor csere végett. Köszönöm!!!
-
Bodin
senior tag
Sziasztok.
A következőben szeretném a segítségeteket kérni. Van egy HP NX9420 laptopom. Tettem bele egy Samsung 830 64GB SSD-t, XP prof 32-et tettem rá. Az előző laposom száguldott vele, de most nem érzek különbséget.
BOOT idő, nagyon hosszú, már az XP telepítése is hosszú ideig tartott. És még 1 furcsaság: Az elején annyi idő alatt formázta le, mint egy HDD-t. Van valami ötlet? A BIOST már átnéztem, de nem lettem okosabb.Köszönöm, Balázs.
-
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérek hozzáértőktől!
A gépem újratelepítés után van és valamiért REMEGNEK A MONITORKÍMÉLŐ BUBORÉKOK vagy pl. amikor lenyitom a legördülő menüt oly darabosan, szagatva nyílik le. Először megpróbáltam a VGA-hoz újabb drivert feltenni, de nem segített. Ráadásul ugyan az van fent mint a telepítés előtt. Tippem szerint a VGA driver körül van gond vagy win beállítás kérdése? WIN7(64) és Geforce9600GT-ről van szó. -
suspect
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne.
Van egy pendrive-om amin elég sok fontos cucc van. Tegnap átvittem haverhoz, akinek a gépére másoltunk fel dolgokat minden hiba nélkül.
Ma reggel használnom kellene de nem tudom. Azt írta ki, hogy trójai van rajta és nem nyitja meg. Konkrétan megnyitom a G-t és üres (pedig a tulajdonságoknál jelzi, hogy ott van rajta még minden.
Ha keresőt használok a gépen, tegyük fel keresem a Jóska Pista nevű képet, azt bedobja a kereső mint találat, viszont nem tudok mindent megkeresni és gépre másolni mert nem tudom a több száz fájl nevét fejből
Hogyan tudom visszaállítani, hogy lássak megint mindent?Mint a képen is látni, ott vannak azok a dolgok rajta:
-
snake1977
őstag
Köszönöm a válaszokat, akkor inkább nem vágok bele..az előélete is bizonytalan.
-
Rivaul
addikt
válasz
snake1977 #37760 üzenetére
Teljesítményre megfelelő s még talán a játékok is elszaladgálnak rajta kompromisszumokkal de nem véletlenül nem találsz belőle túl sok működőt. Általában Gpu hibásak lesznek többnyire melegedés vagy csak a koruk miatt. Ha be is vállalod ne szokj hozzá nagyon mert lehet cserben hagy hamar.
-
snake1977
őstag
Hali. Mit gondoltok érdemes még bevállalni egy 8800GTX kártyát?
Ahogy olvastam nem sok működő példány fut már, kicsit félek tőle.
Csak a kérdésre válaszoljatok, másik kártya jelenleg nem lenne elérhető számomra. -
stopperos
senior tag
-
idlof
csendes tag
Figyeljetek már, AthlonXP alaplapba, amiben agp-s Ati kártya van, abba lehet rakni Nvidia kártyát?
Vagyis azt tudom, h ha agp-s akkor belemegy, de érdemes? -
stopperos
senior tag
válasz
#65675776 #37753 üzenetére
Nálunk az ASRock alaplapok alapból 800 vagy 1066-on mennek. Ha 1333-on akarnánk futtatni a ramokat, akkor a manual külön kitér, hogy melyik jumpert kell átrakni és a biosban miket kell állítani. Nem csak egy sima bios váltás.
Mondjuk én azt javaslom olvasd el a manualt. Sok hasznos dolog benne van. -
idlof
csendes tag
Sziasztok!
Ez mit jelent?
4 x DIMM, Max. 8 GB, DDR3 1333(O.C.)/1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memory
Mármint úgy értem, h az O.C.?
Tehát támogatott ramok a ddr3 800/1066...
De mi az az 1333(O,C,), akkor ez most támogatja a ddr3 1333-t?Mert akkor minden frankó.
Kösz szépen a segítséget!
-
Rivaul
addikt
5 lufis 9k - Előbbi linkem 30 lufis csak itt olcsóbb 15k Olcsóbban s kisebbet nem hieszem hogy gyártanak mert ahogy elnézem nem éri meg.
-
wmati
addikt
Budapesten hol lehet kis adagban héliumot venni ?
-
stopperos
senior tag
válasz
lajthabalazs #37744 üzenetére
Egy lemezen ha megjelennek áthelyezett szektorok, akkor nagyjából már nem biztonságos. Én ilyeneket használok a proxy szerverbe tárhelynek. Most itt van előttem egy Samsung HD080HJ, ez 4780 órás futásidővel, kb 3500-nál jelentkeztek az első problémák, utána a proxyban gyorsan kimúlt 2 hónap alatt. Persze nem garanciális, (mert 2006-ban lett véve egyik asztali gépbe) de hát kit érdekel, mivel nem volt rajta fontos adat.
A smart adatok szerint viszont még teljesen ok lenne, csak 221 szektor lett áthelyezve, és PASSED. -
salgocomp
senior tag
válasz
lajthabalazs #37744 üzenetére
Windowsnak meg filmeknek van használva csak a gép, szóval biztonsági mentés nem érdekel annyira. Inkább az érdekelne, hogy 2 hónap alatt mitől kezdett el romlani ez a hulladék.
Esetleg olyan programot amit említettél, tudnál nekem mondani ?
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
salgocomp #37742 üzenetére
Szia!
A két hónap nagyon durva. Én használtan vettem egy 9000 sokszáz órás merevlemezt még garanciálisan, és az esett 100-ról 99-re a 10.000-dik óra magasságában. Mivel soft-raid-ben használtam, nem nagyon zavart. Aztán napok alatt egyre lejebb, már tucatszám jelezte a rossz szektorokat, és kb egy hónappal később nem látta a rendszer, a tömb felbomlott, a hibás lemezről az adatok nem voltak olvashatóak. A másik felén megvolt minden, garanciát sikerült érvényesíteni, úgyhogy happy end.
Szofverek vannak a bad sector visszaállítására, de nem 100%-os a hatásfokuk, vagy sikerül vagy nem. Javaslom kezdj el biztonsági mentéseket készíteni.
-
Xmodule
őstag
válasz
razorbenke92 #37740 üzenetére
Most raktam a gepbe egy belsö HDD -t kivancsi elszek jo lesz -e most.
-
salgocomp
senior tag
Sziasztok.
Adott egy pár nap híján 2 és fél hónapos Western Digital Blue WD5000AAKX belső merevlemez, aminek a kondíciója ( HD Sentinel) 2 nap leforgása alatt 99, majd 98 %-ra esett le.
Ezt az üzenetet kapom:
"A lemez önteszt során talált 1 hibás szektort.
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra."
Mitől szoktak ilyeneket művelni ezek a masinák ? Van rá mód, hogy visszaállítsam 100 %-osra ? Működik meg minden, csak kicsit idegesítő, hogy nem rég vettem, és már kezd tönkremenni. Vadonat újan vettem.
Előre is köszönöm.
-
@matthew@
őstag
válasz
#85154688 #37739 üzenetére
Nem érinti őket, nekem WD10EZEX volt, csak feleslegessé vált és eladtam, de nagyon jó HDD volt halk és hűvös, ami fura h a WD oldalán sem írják le h hány RPM-es az EZRX, de mindképpen járj utána h ténylegesen milyen, mert 7200 kell rendszervinyóhoz
Bár én a legtöbb helyen 7200-asnak látom
-
-
törölt tag
Sziasztok érdeklődni szeretnék,hogy az alábbi két HDD-t érinti-e a fajparkolgatásos téma?Illetve mennyivel járnék rosszabbul az WD 1TB ezrx vinyóval mint az WD 1TB ezex-el az előbbi green vinyó ez nagy hátrány lenne?Rendszernek és adatoknak használnám..Van ahol az ezrx-re 7200RPM-et írnak van ahol csak 5400-at mi az igazság köszi előre is.
-
teleholmi
csendes tag
Sziasztok!Remelem vki tud infot adni. Olyan kerdesem lenne,hogy egy videot szeretnenk feltolteni a youtube-ra,de szeretnenk levedettetni elotte, hogy kell ezt csinalni? Ebbol tenyleg bejohet penz, ha sokan megnezik? Koszi szepen
-
tikshow
addikt
válasz
Bjørgersson #37732 üzenetére
Abból kiindulva, hogy a monitorosok őket ajánlják állandó jelleggel eléggé megbízható lehet, de nincs saját tapasztalatom.
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Videokártyás topicban már kérdeztem, de nem kaptam rá választ; Oázis Computer mennyire megbízható cég / üzlet? Nyugodtan vásárolhatok tőlük?
-
fastleslie
senior tag
válasz
fastleslie #37729 üzenetére
Megoldottam, némi segítséggel. a Windows bill +R. Előugrik a futtatás ablak. Ide beírtam: %appdata%
Kikerestem a Skype mappát, és a nem működő (vagy foglalt?) fiók felhasználói adatait töröltem.
Így már műkszik, mindössze annyi kellemetlenséggel, hohy a felhasználóhoz tartozó beállítások is az örök bitmezőkre kerültek, de azt fél perc újra beállítani... -
fastleslie
senior tag
Skype-kérdés:
Melyik mappát (fájlt) kell kitörölnöm, ha ismét használni szeretnék egy skype fiókot?
Azt írja ki ugyanis, hogy "Nem sikerült elindítani a skype-ot: ön már be van jelentkezve ezen a számítógépen. Kérjük jelentkezzen ki, majd újra be!"
De hogy jelentkezzek ki??? (más felhasználóval működik)
A gép újraindítása után is azt hiszi, be vagyok jelentkezve, újratelepítés után is megmarad. Legutóbb rákerestem minden olyan fájlra, emelyikben szerepelt a skype, és kitöröltem.Ez segített, de még most sem tudom, melyiket kellett volna kitörölni?
Esetleg valaki? -
banán007
tag
válasz
MasterMark #37725 üzenetére
Köszi, majd megnézem a laptop dobozában, hátha ott van. (nem emlékszem hogy lett volna)
És ha nincs mit tehetek? -
Vakegérke
félisten
válasz
banán007 #37717 üzenetére
Segítenénk készséggel, de kérdésed finoman szólva is értelmet nélkülöz.
A BIOS nem telepítésre szolgál, egész más a szerepe.Kell egy telepítő DVD, méghozzá jogtiszta. Arról bebootolsz, és követed az utasításokat.
Ha ez így sok hirtelen, akkor sajnos nem tudok segíteni.
-
Rivaul
addikt
válasz
Lompos48 #37715 üzenetére
Ezen mi nem volt érthető? Feltett egy kérdést amire kapott választ az hogy én milyen szinonimával oldom meg a válaszadást az az én dolgom s amíg nem azt írom hogy "xar úgy tesa mert csak" addig nem hiszem hogy problémát kell jelentsen az értelmezés. A nem tudod kiküszöbölni annyit jelent hogy nem megoldható úgy ahogy gondolja mégpedig mivel a sztereó nem elérhető egy hangszóróval +az elvesztett hangszóró teljesítménye se nyerhető vissza 1 csatornán 1 sugárzóval. Remélem így megfelel
-
banán007
tag
válasz
MasterMark #37718 üzenetére
Most telepítenék (újra) először Windows-t, de Linuxszal már volt dolgom.
De ha kapnék tőled ehhez egy kisebb magyarázatot akkor megköszönném... -
banán007
tag
Sziasztok!
Adott egy HP Pavilion g6 laptop előretelepített Win7-tel (x64). Újra szeretném a gépet telepíteni.
Hallottam olyat, hogy a biosban valahol lehetséges, de akkor hol?
Vagy ha nem, akkor mit csinálhatnék?Előre köszönöm a válaszokat, ha már volt ilyen kérdés, akkor bocsánat.
-
MeszarosG
csendes tag
Júniusban vettem egy gépet én is raktam össze. Körülbelül két hónapja a következő tünetet produkálja: néhány óránként véletlenszerűen elmegy a monitor képe pár másodpercig. Közben hang van és a program is fut tovább. Ez megtörténik játékban Windows-ban és BIOS-ban is. Biztos vagyok benne hogy nem a monitor vagy a kábel hibás mert Xbox-hoz kötve nincs probléma. Hőfokok normálisak.
Konfig:
Asrock B75 pro3 m
Sapphire Hd 6870
Chieftech Ctg 500w 80pb
Intel i5-3450 3.10GhzMi okozhatja ezt a problémát? Mit kéne tesztelnem?
-
Ha van egy hifim, aminek csak az egyik hangszórója jó és a balanszt áttekerem, h csak az szóljon, akkor ugyan úgy visszakapom a teljes 'tartományt'. Vagy rosszul gondolom?
-
Vicoo
senior tag
válasz
DonThomasino #37707 üzenetére
Így sem működik, 31,5 GB amit lát, azt meg is formázta de a maradéknak nyoma sincs. A BIOS is 31,5öt lát.
-
DonThomasino
veterán
-
Xmodule
őstag
Erre valakinek valami ötlet?
-
RootRulez
félisten
válasz
MasterMark #37700 üzenetére
Úgy működnek, mint az SMC routerek
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest