Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Ti nem tapasztaltok olyat hogy a Blikk weboldalát böngészve sokszor megfagyasztja a gépet az oldal? Egyszerűen nemtudom hogy mi miatt, de ha a Blikk weboldalát böngészem akkor előbb utóbb 5-10 másodpercre legalább megfagy a böngészőm, a firefox ram használata meg 4GB kb.
Semmi más oldallal nincsen gondom csak a Blikkel. Nem értem én ezt.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Zin
őstag
Új rendszert szeretnék és az a kérdésem ha egy másik gépen rakjuk fel akkor ha hazahozom a többi hdd-met felfogja ismerni az uj rendszer?Vagy a komplett gépet kell vinnem, és ugy felrakni?Xp-ről win7-re lesz a csere majd!
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
fps8
senior tag
Olyan programot keresek, ami egy dokumentum file-ból mentés után automatikusan készít biztonsági mentést a hdd illetve más tárolók (pendrive, ftp stb...) megjelölt helyére. Létezik hasonló?
"War... war never changes"
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
egy kis problémával nézek szembe. van egy logitech g500 egerem. amihez régen simán leszedtem a setpointot és tudtam macrozni meg a többi.most bárhogy próbálom mindig egy gaming szoftver 8.40.83 nevűt ad ki azzal meg nem tudom hol lehet ha egyáltalán lehet macrozni vagy esetleg része a setpoint.
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
pusi1981
aktív tag
Kérlek segítsetek!
Hogy a francba tudnám átmásolni egy dll fájlt a c:/windowss/system32 mappába ha nem engedi írásvédettség miatt...
Hiába kapcsolom ki az írásvédettséget azaz kapcsolnám még a windows mappánál azt sem engedi még rendszergazdai jogokkal sem !!!UIAutomationCore.dll kellene bemásolnom egy játék miatt mert a vistás dll kéne neki nem a win7-es...
[ Szerkesztve ]
-
tikshow
addikt
-
likeaRAINBOW
senior tag
Nem erre gondoltam. Tisztában vagyok a dolgokkal. A kérdésem arra irányul, hogyha veszek egy gigabites SWITCH-et, arra kötöm rá a belső, LAN hálózatomat, a routert meg a switchet meg összekötöm egy kábellal, akkor az úgy mennyire fog múködni, lesz-e valamilyen negativuma. gondolok it a DHCP, NAT, és egyéb szolgáltatásokra.
-
tikshow
addikt
válasz @matthew@ #33289 üzenetére
Igen, ha mindenképpen eredetit akarsz. Win7-nél még nem próbáltam. Múltkor kellett újraraknom egy céges gépet, de nem tudtak adni telepítő lemezt. Szereztem egy XP-t valahonnan, felraktam egészen odáig, ahol kéri a kódot és nem fogadta el a gépház tetején lévő kódot, felhívtam az MS supportot, hogy mi a szitu. Mondta a srác, hogy a kód csak XP SP2-vel működik - én SP3-at próbáltam rá felrakni.
-
McDog
aktív tag
válasz likeaRAINBOW #33287 üzenetére
Ha arra számítasz, hogy a hálózatod 1000Mbps-szel fog menni, akkor van egy olyan érzésem, hogy miután csak 100 Mbps-szal jön felé az adat a routertől a switch nem fogja megtízszerezni, ugyanolyan sebességgel engedi tovább..
-
likeaRAINBOW
senior tag
Van itthon jelenleg egy 10/100 MB TP-Link routerem, viszont szeretném a LAN portokat bőviteni, méghozzá gigabitesre. Az járható út lenne, hogy a router alá veszek egy gigabites switch-et? Lenne neki hátulütője?
-
Chris16
csendes tag
Sziasztok!
LAN-on szeretnék olyat csinálni, hogy a számítógépen lévő HD videókat egy mediabox-on szeretném stream-elni. Azonban folyton szaggat az összes videó, ha le akarom játszani. Nekem egy egyszerű TP-LINK WR743ND routerem van, ami 150 Mbps sebességre képes. Nem értek annyira hozzá, de talán ez lehet a lassú?
Chris
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
1) Van itthon egy gép amit régebben újratett egy illető, viszont fel lett rá téve 3 darab Windows XP és egy Ubuntu is, a BOOT-olásnál lehet választani h melyik induljon el, de le szeretném törölni mindet és újratelepíteni az XP-t ezt hogyan tudom kivitelezni h mindegyik le legyen törölve?
2) Illetve van a notihoz egy OEM-es lemez, de az csak SP1-es ha jól tudom, nekem viszont van itthon egy másik XP telepítőm, SP3-al és azt szeretném kérdezni h ha azt feltelepítem és az OEM-es kódot beírom akkor nincs belőle semmi gond, mert az OEM az nem lemezhez hanem alaplaphoz van kötve, ugye?Matthew 24:42
-
AndrisBoy
aktív tag
Sziasztok.
Vasárnap (12.23) nyitva lesz a Westend City Center, avagy az Aréna pláza?
Jégkorizni szeretnék, nemtudom aznap esélyes lehet-e a dolog, de azis elég ha nyitva vannak az üzletek
Köszönöm urak\hölgyek
•°o.OO.o°•
-
peter889
őstag
Hú, most nézem, nem is kifejezetten alkohol, hanem gyógyszertári benzin van itthon. De nem tudom, hány %-os?
Rámehetek vele a procira, vagy inkább ne? Hamar elillan, de szerintem nem 2-3 másodperc alatt.Jav:
Most szétkentem zsebkendővel egy pici műmárvány felületen és 3 másodperc alatt eltűnt a benzin![ Szerkesztve ]
-
Fricu
tag
válasz peter889 #33278 üzenetére
Nincs ebben semmi misztikus. A két fémfelület sosem fekszik fel tökéletesen.
A proci teteje préselt lemez, a borda meg öntvény. Egyik sem precíziós, de nem is kell. A legrosszabb zsír is vagy ezerszer jobban vezeti a hőt, mint a levegő. Ennyi
Ha letörlőd alkohollal, várd meg, míg elillan és száraz lesz a felület.
De vigyázz, a 70%-os is lehet patikai, alapból azt adnak. A 98%-ért kicsit mindig küzdeni kell.
Ellenőrizd, ha kicseppentesz belőle maradék nélkül eltűnik 2-3 mp alatt[ Szerkesztve ]
Fricu
-
Fricu
tag
válasz peter889 #33275 üzenetére
Megteszi a papírzsepi is.
Akkor érdekes, ha száraz repedezett a régi, azt el kell távolítani.
Ha kell oldószer, mert túl makacs a régi, használj 98%-os alkoholt a papírzsepire (70%-os nem jó!! abban sok a víz).
Kapsz a patikában, csak mond, hogy 98%-os legyen feltétlenül.Fricu
-
Fricu
tag
válasz peter889 #33272 üzenetére
Nem kell félned, nemigen tudod elrontani a pasztázást.
Gyufafejnyit tegyél a procira, kend el nagyjából, ha aggódsz az ujjad miatt, egy fültisztítóval is csinálhatod, mindegy, amikor a borda rámegy, úgyis kinyomja a felesleget.
Régen kellett vigyázni, amikor még volt fémtartalmú paszta, az zárlatot okozhatott. A mai fehér vagy átlátszók elektromosan szigetelnek, nem okoznak bajt, ha kicsit elkenődnek.
A csavarozás sem kritikus, meghúzni érzéssel, átlósan.
Sok sikert, nyugiFricu
-
peter889
őstag
válasz spista222 #33274 üzenetére
Köszi szépen az infókat!
Egy korábbi hsz.-emben képeket csatoltam, hogyan tettem be a procit és rá a hűtőjét:
[link]Ezúttal pasztát is teszek a procira.
Szerinted jó lesz?
A proci és a hűtőfém érintkező felületét mivel kell letisztítani kenés előtt? Zsebkendős tisztítás megteszi? -
spista222
addikt
válasz peter889 #33272 üzenetére
Valamennyi nyomódjon ki is az a biztos, gondolom nem olyan pasztát használsz ami elektromosságot vezet így ha valahova kenődik kárt nem tesz legfeljebb nem szép.
Pont most szereltem egy hete olyan hűtőt mint a tiéd és nekem teljesen meg kellett húznom a csavart, akkor fogta jól, mert az a kis lemez úgy viselkedik mint egy rugó, de persze ha nálad jobban feszülne akkor ne nagyon erőltesd.
-
Fricu
tag
Üdv
segítséget kérnék:
Lefagyott a gépem internetezés közben (nem rizikós oldalak), a következő indítások során néhányszor leállt, mikor újra hajlandó volt elindulni a vinyó D meghajtója bár látszik az intézőben, de rámenve üres, formattálni akarja.
Vírusírtó van és aktív.
Azóta a gép működik, prime-stabil, de a D elszállt. (két partíció, két logikai drive C,D).
Az eszközkezelő szerint kifogástalan, de formázatlan.
Persze nem formáztam, sok anyagom van rajta, megmenteném.
Csak partció magic és társai segíthetnek?
Azokhoz kellene egy üres u.akkora vinyó, ami nincs.
Valakinek ötlet?[ Szerkesztve ]
Fricu
-
peter889
őstag
válasz spista222 #33269 üzenetére
A proci bekenésénél inkább kifollyon/kipréselődjön egy kicsi paszta a foglalatra, vagy inkább a proci fémlap legszélére ne kerüljön paszta?
(Mert gondolom, lehetetlen kikalkulálni pontos szétkenődést.)Mennyire kell rászorítani a hűtőrögzítő csavart?
Kicsit félek a pasztázástól, nehogy elrontsam, még soha nem csináltam.
-
spista222
addikt
válasz peter889 #33270 üzenetére
Jól érted.
Amikor minden fent van akkor bedobsz a CD meghajtóba egy bootolható GHOST CD-t és kiválasztod a menteni kívánt meghajtót és megadod hogy a 3. partícióra mentse és milyen néven.
Bármekkorát, be lehet állítani tömörítést is így nem fog annyi helyet foglalni mint a partíció.
-
peter889
őstag
válasz spista222 #33267 üzenetére
Köszönöm a választ, de már csak hogy jól értem-e:
Szóval mondjuk csinálok egy 30 gigás XP partíciót. 2-3 hét múlva feltelepítem rá az összes lényeges progit. Lesz úgy talán 15 gigányi anyagom rajta. Szóval ezt a 15 gigányi anyagot ghostoljam a legnagyobb partícióra?
Ezt a ghostolást el lehet akkor kezdeni, amikor már minden telepítés kész, vagy még a legelején kell elkezdeni?
Max. hány gigás rendszert lehet ghostolni?
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Proci pasztázásában is segítségre lenne szükségem:
Többen ajánlották a kézujjal való paszta szétkenést. Viszont akkor egy pici zsír bele fog kerülni a hővezető paszta anyagába. (A legtisztább kéz is kicsit zsíros.)
Kérdésem, hogy a paszta tulajdonságait érdemben befolyásolja-e, ha egy nagyon kicsi zsiradék belekerül?
Köszönöm előre is.
-
spista222
addikt
válasz peter889 #33266 üzenetére
Kérdésedre a válasz: ne, mert csak feleslegesen növelnéd a partíciók számát és úgyis csak adat lesz rajta tárolva.
DE, mint ahogy előttem is írták felesleges 2-2 partíció, amit javaslok az a kész partíció ghostolása a legnagyobb partícióra miután végeztél minden telepítéssel, így ha valami nagy gubanc lenne kb 10 perc alatt vissza tudod állítani a tiszta Win-eket.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
válasz leslieke #33265 üzenetére
Azért, ha az egyik tönkremegy, legyen hová a másikat azonnal telepíteni. Nagyon lassan tudok végezni a teljes telepítéssel, progik felmásolása, régi win. törlése, stb.
Amíg nem lesz kihasználva az összes rendszer partíció, addig is másolhatok rájuk egyéb fájlokat.Kicsivel kevesebb marad, de akkor azt a kevesebbet osszam még ketté, vagy inkább ne?
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Partícionálással kapcsolatban kérném ki a véleményetek:
A 1 terás winyómon lesznek a köv. partíciók:
30 gigás+30 gigás+60 gigás+60 gigás. Ez 4 db. rendszerpartíció lesz (Win. XP és Win. 7).
Marad kb. 820 giga.
Szerintetek a 820 gigát még osszam két részre vagy inkább maradjon egyben?
Max. hány partíció lehet?Köszönöm előre is.
-
tikshow
addikt
válasz jonnyjoker01 #33261 üzenetére
Hívd fel a DIGI-t. Kell majd az ügyfél azonosító és pár ilyen dolog.
[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Most üzemelnék be egy routert, és kéri a "tárcsázáshoz" szükséges adatokat. Namármost: nem találom azt a lapot amire felírtam a felh. nevet és a jelszót, amit a digi határozott meg. (WAN miniport, PPPOE) Hogyan tudom a jelszót megnézni? A felh.nevet mát megtaláltam, de a jelszót sehogy sem találom.
THXÜdv. Johnny
-
törölt tag
válasz Thunderzolee #33259 üzenetére
A Fraunhofer codec nem ingyenes. Legalábbis a teljes funkcionalitású verziója nem.
Egyébként meg van jobb. LAME encoder, beépül az is a CDex-be, sőt, alapból tartalmazza. Az meg, hogy érgi program semmit nem számít. Használják még mindig elég sokan, megelégedéssel.
-
veterán
Üdv!
Ügyfelemnek kellene egy ilyen codec:
Fraunhofer IISCDex programot használja CD-mp3 konvertálásra, illetve a Nero8-as verziójában van konvertáló (az 1GB-os telepítőjű Nero 8-ban).
Namost újraraktam neki az XP-helyett a Win7-et, és kesereg, h eltűnt a Fraunhofer IIS kodek.
Eddig valahogy úgy volt fent, h beleépült a CDexbe, ill. a Neroba is.
Azt mondta még, h az Audiograbber programban volt benne.Rákerestem az Audiograbberre, a weboldalukról letöltöttük, de nincs benne ilyen, h Fraunhofer IIS.
Keresgetem a neten, de én ehhez nem értek, honnét lehet leszedni így külön kodeket, meg egyáltalán hogy kell azt telepíteni, vagy mit kell vele csinálni, h beleépüljön neki a CDexbe, vagy a Neroba?
Régen fent volt neki a K-Lite codec pack, (most nem raktam fel, csak önállóan a MPC-HC-t, meg a VLC-t), szóval azt gondoltam talán abban volt benne, és az kapcsolódott össze, de átnéztem a K-Lite oldalán mit tartalmaz a kodek packjuk, abban sincs benn ez a Fraunhofer IIS.
Van itt a PH-n codec topic?
Vagy ért ehhez valaki?Mondjuk én nem tudom, a CDex is, meg az Audiograbber is ősrégi programok, használatosak ezek még egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
shadoan
tag
Sziasztok!
Van egy céges laptop és wifin csatlakozunk az itthoni hálózathoz, a windows látja az internet kapcsolatot, kivesszük a proxy-t de nem kapcsolódik sehogy (se böngésző sem egyéb programok). A ping rögtön general failure választ ad, még LAN-on lévő ip címen is. A Steam-et szeretnénk munkára bírni, ami a céges hálózaton nem működik (VPN) de az istennek nem megy. Van valami ötletetek, hogy mit próbálhatnánk?
Eddig az alábbiakat próbáltuk:
- Windows Tűzfal kikapcsolása minden hálózaton
- IPV6 kikapcoslása
- Linklayer topology kikapcsolása (ha ezt kikapcsoltuk még azt sem látja, hogy az interneten van)
- Proxy-t kivettük teljesen
- Proxyt auto detect settings-re állítottukCivilization V-val szeretnénk játszani egyébként (természetesen eredeti).
Üdv, köszönöm,
ShadEzer ember hallgatása sem nyomhatja el egyetlen ember üvöltését
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Ismét egy problémába ütköztem!
A minap arra lettem figyelmes hogy játékoknál azon belül is leginkább az autos,motoros játékoknál torzít a hang!
Friss driver van fent,a bitmélységgel, és a mintavételezéssel próbáltam játszadozni de sikertelenül!
Hangszórók megadták volna magukat?
-
salgocomp
senior tag
válasz Vakegérke #33247 üzenetére
Jelenleg Xbox360-at vettem, és a mellé vásárolt letöltős gépbe, 100/0 %-os a vincseszter. Aztán ismerősöm szólt, hogy maradt nekik raktáron pár ilyen, érdekel-e...hát megvettem, mert azt hittem, hogy lehet rá telepíteni rendesen Windowst. Tehát elsődleges vinyónak lett vásárolva. Meglátom mennyire érdeklődnek érte, és ha nem kell senkinek, akkor veszek ez mellé valami 40-80 gigásat Windowsnak.
-
Vakegérke
félisten
válasz felhasználó2 #33248 üzenetére
Azért kattan hangosan, hogy ne lehessen feltűnés nélkül illegálisan fotózni. Például lányok szoknyája alá.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
regener
veterán
Sziasztok, közületek valaki játszott a The Chronicles of Riddick - Assault on Dark Athena nevű játékkal?
Én ma kaptam kölcsön, felraktam, de a videók után 0fps a főmenüben, és mire megmozdulna a kiválasztás addig újra elindul a bemutató vidi.
OpenGL-es, de win7 ennyire nembírja vajon? -
felhasználó2
tag
Sziasztok
Vettem egy ZTE Kis Plus készüléket. Két kérdésem van.
1. Hol, hogyan lehet a fényképező kioldójának hangját kikapcsolni, némára tenni? Néma üzemmódban is hangosan kattan, mikor elkészítette a képet.
2. Nem tudok adatot tenni rá/másolni róla a számítógépre. Nem tudj a Windows XP telepíteni a softwaret (ezt az üzenetet kapom, miután csatlakoztattam). Kerestem googléban driverre " Zte Kis plus windows xp driver" de nem kaptam rá találatot. Van ötletetek?
-
addikt
válasz pocokxx #33244 üzenetére
Lehet nem túl értelmesen írtam le...
Minden csatorna szól zenehallgatás közben,kivéve a subwoofert...
Láss csodát filmek és játék közben megjön a sub hangja is.
A csatornák hangereje mind maxon van beállítva...Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Vakegérke
félisten
válasz salgocomp #33242 üzenetére
Nincsenek csúszásgátló gumitalpai? Ha vannak, azok alatt találhatóak a rögzítő csavarok.
Amondó lennék, hogy légy óvatos. Akár kidobott pénz is lehet a vételár, ha mellényúlsz.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
addikt
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen kérdezek e ,de nem találtam jobbat...
Szóval a gondom.
realtek alaplapi 7.1 hangkártyára van kötve egy 5.1 hangrendszer,és zenehallgatás közben nincs mélynyomóm!!!!!!!!
Film,és játék közben van,youtube-os klippek közben van, csak zene hallgatás közben nincs..Mindegy ,hogy mp3-at,vagy flac-et hallgatok,3 lejátszót is kipróbáltam,legújabb2.70 realtek driver van fenn(windows7 ultimate 64bit),leszedtem a dolby theatre-t is , semmi változás...
Az én tudásom megállt...
Vélemények????
Üdv,BalázsAminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
Segítség kéne.
Most a napokban elkezdett olyan furcsaságot csinálni a gép hogy ha először indítom el vagy mondjuk 2-4 óra múlva akkor azt csinálja hogy elindítom a battlefield 3-mat betölti a pályát és utána kb 10-20 másodperc múlva elkezd akadni mint állat. Nagy nehezen kilépek belőle de az asztalon is hihetetlenül akad. Megnéztem a feladatkezelőben hogy hogy is állok erőforrás ügyileg és látom hogy a kilépés után a ramból 1gb szabad és a merevlemez fullon terhelve van. Majd mikor már a merevlemez nem pörög fullon azután is a ramom 73% használt. Egyszerűen nem látom hogy mi foglalja le. Miután újra indítom a gépet és belépek a battlefield 3-ba utána tökéletesen működik, semmi akadás nincs. Ez a jelenség csak a battlefield 3 nál van jelen. Hozzáteszem hogy eddig ilyen problémám nem volt pedig semmi változtatás nem volt.
Valakinek valami ötlet?
Windows 8 van fent. 4gb ram van a gépben.
Valószínű hogy a ram miatt kezd el akadni de újraindítás után akkor mért megy? és eddig akkor mért volt jó?[ Szerkesztve ]
-
ch003067
addikt
Sziasztok !
Lesz majd egy rakás S775-ös procim, amik állítólag nagyon melegednek. Mit lehet ezekkel kezdeni ? Lepolírozni őket ?
-
Ice&Lime
veterán
most egy olyan problémám van, hogy kék képernyőt kapok win közben.(win7 x64 ult.)
volt hogy játék alatt és mindig torrent alatt. torrentet elindítom, csak egy file van letöltésben és rá 2-5percen belül lefagy ezzel a kék képernyős dologgal
"dumping physical memory to disk" és itt számlál 100ig aztán újraindul.
ezt néztem a win hibajelentésében abban a percekben, amikor ez pontosan történt. -
Vakegérke
félisten
válasz salgocomp #33228 üzenetére
Ha mered, óvatosan szedd szét, nem lehet ördöngösség. Azonnal látni fogod, hogy milyen csatlakozású, szerintem össze tudod ugrasztani az alaplappal a telepítés idejére.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
joecontra
addikt
brd, McDog
Köszönöm a reakciókat.Amikor kiveszem az elemet, elfelejti a BIOS beállításokat. Áramtalanítani minden éjszakára szoktam, de akkor nem figyeltem meg ilyesmit.
Üdv,
J -
brd
nagyúr
válasz joecontra #33222 üzenetére
Valószínűleg az alaplapi elem gyengélkedik. Ha pár percre áramtalanítod (nem csak kikapcsolod), akkor nem veszti el a BIOS beállításokat?
The only real valuable thing is intuition.
-
joecontra
addikt
Sziasztok!
Egy viszonylag jelentéktelen, de engem néha zavaró gondom van.
Korábban a gép ki- és bekapcsolás közt "tartotta a valós időt", tehát bekapcsoláskor még az internetes szinkronizáció előtt is a pontos időt mutatta.
Néhány napja azonban amikor reggelente bekapcsolom, előző napi dátumot és késő esti időpontot ír rendszeridőnek.
Sejtem, hogy egyszerű lehet a probléma forrása és megoldása is, de konkrétan nem tudom, hogy mit is kellene tennem.
Ha valaki megírja, azt megköszönöm.Üdv,
J -
fps8
senior tag
válasz hunboy1974 #33218 üzenetére
Ez rettentő érdekes. Egyébként ha jól tudom vannak olyan rendszerek amik 1-kábeles megoldással vannak csatlakoztatva az 5.1-es rendszerekhez, de ahhoz olyan kártya is kell. [link]
Ha megnézitek a sima (régebbi típusú) sztereo jag dugókon csak 2 gumi szigetelés van, ezen pedig 3!
Utána kéne nézni a hangkártyádnak, hogy tudja e ezt a funkciót.[ Szerkesztve ]
"War... war never changes"
-
Qru
MODERÁTOR
válasz hunboy1974 #33218 üzenetére
Akkor úgy nem fog szólni mind. 3 kábel kell hozzá.
#nincsbennetarcsi
-
salgocomp
senior tag
válasz hunboy1974 #33215 üzenetére
Nekem az 5.1-em 3 Jack csatlakozóval kapcsolódik az alaplapi hangkártyához. A fekete a kék bemenetbe, a zöld a zöldbe, a rózsaszín a rózsaszínbe. Realtek HD Audio Driver feltelepít, ott átállítom 5.1-re, mély hang kezelés engedélyezése, és minden frankó. A hirdetéseim között megtalálható, hogy milyen hangfalról van szó.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz hunboy1974 #33215 üzenetére
Mindegyik pár hangfal külön-külön színű csatlakozóhoz kapcsolódik. A center meg a mélynyomóé a fekete pl, a két front speaker-é a zöld stb.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz hunboy1974 #33213 üzenetére
Vezérlőpultban átállítottad 5.1-re a win hangkezelését?
#nincsbennetarcsi
-
hunboy1974
tag
Sziasztok!
Vásároltam itt a ph-n egy 5.1 es hangcuccot,pontosan ez az[link]
A gondom az hogy csak a teszthangnál szól és ott is csak két hangszoró,tehát se zenénél se filmnél nem ad hangot.Már probáltam mindent állitani és a hangdriver is uj,esetleg valami ötlet
AFFA
-
salgocomp
senior tag
Hali. Adott egy külső vinyó, amire Windows 7 vagy 8-at akarok telepíteni, de ezzel a hibaüzenettel fogad:
"A telepítő nem támogatja az USB vagy az IEEE 1394-es port használatával csatlakoztatott lemezek konfigurálását". Ezt el lehet kerülni valahogy ? Illetve Windows Xp feltelepíthető ilyen módon, ha az újabbak nem ? -
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Wifi-s megosztással működik itthon a net. Router szomszéd szobában, 1 fal van a gép és közötte. A kérdés arra vonatkozik, hogy az mitől lehet, hogy a feltöltési sebességet maximálisan hozza, míg a letöltés 1.1 MB/s és alatt marad?
20/10-es diginetem van. -
dethroner
veterán
Nyomtatáskor miért írja azt hogy "Nem lehet kommunikálni a nyomtatóval, nyissa meg a nyomtatási sort és a nyomtató menüben a nyomtatás felfüggesztését oldja fel"? Ezt ma kezdte csinálni.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
veterán
válasz ironer23 #33206 üzenetére
Persze tudom tisztában vagyok vele, az ipon-os képpel csak arra akartam célozni hogy ilyen kis bepattintható kábeltartót keresek, nagyobb méretben, illetve több kábel rendezésére. Van is a közelbe egy ilyen bolt, el is megyek megnézni hogy tudnak-e adni valamit.
Köszi a tippet
iPhone 16 Pro Max
-
veterán
Sziasztok
Szeretném megszüntetni az asztalom mögött uralkódo fejetlenséget, keresgéltem én de kábelkötelegőkön kívül nagyon mást nem találtam. Esetleg tipp?
ironer23
Olyasmi megoldás kellene hogy minden kábel külön menjen, tehát ha kiakarok valamit húzni vagy cserélni akkor ne jöjjön az egész kábelhalmaz is.
Ilyesmire gondoltam csak nagyobba, de nem találtam.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
ironer23
csendes tag
Hello mindenkinek!
Nemrégiben irtam egy olyan problémáról hogy 2db ugyanolyan tipusu memoriával nem indul el a gépem. Na már most ez megoldodott.
Viszont: Dual channel módban egyszerüen nem akarja kezelni őket. 4 foglalatom van, 2 fekete és 2 kék szinü. Ha 2 egyforma szinűbe teszem akkor kellene dual channelba müködnie, de BIOS ilyenkor csak 4GB-t ir a 8 GB helyett, AIDA látja mind a két modul, de csak 4 GB-t ir használható memoriánál, Windows rendszer információ irja hogy 8.00GB (4.00GB használható). Most jön még a csavar a dologban, hogy berakom két különbözö szinü foglalatba, azaz Single channel módba, úgy látja BIOS is a 8at és kezeli is minden.Valaki valami ötlet hogy kezelje dualban? BIOS beállításra gyanakodok. Asus alaplap, ehhez készült legujabb BIOS-sal(3029 verzió)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest