Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Melyik tápegységet vegyem?
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Katana28
csendes tag
Hello srácok!
A minap vettem 5.1 hangrendszert a pc-hez. Be is kötöttem az alaplapi 5.1 kártyára. Először ment is szépen kipróbáltam a Far Cry 2-őt meg volt az eszméletlen hanghatás meg minden. Aztán pár órára leléptem gép elől és mikor visszajöttem már nem szólt a mélyláda. Nem állítottam át semmit és nem is kapcsoltam ki a gépet ezalatt. Egy észrevétel: ugyebár a center és a sub egy jag csatiból közlekedik. Furcsamód ha felcserélem a mélynyomón a center és sub csatit akkor a center nem szól a mély pedig igen. Tán valami alaplapi galiba lehet? Megoldaná a problémát ha vennék egy tisztességes hangkártyát? Mert a Win (7, 64 bit) hangmenüben már minden elképzelhető beállítást elvégeztem és érdekes módon a hang tesztelésére kattintva szól a mély is ahogy kell. De játék, film vagy akár zene közben meg se nyikkan.
-
unravel
őstag
-
amianyu
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Zyxel NBG-418-N típusú router megosztót. A beállításában tudnátok segíteni? Köszi!
-
Lompos48
nagyúr
válasz
peter889 #33080 üzenetére
Nem értem az aggodalmadat. Mindhárom változat: Hdd -Hdd, Hdd-Pendrive-Hdd, Hdd-router-hálózat-Hdd ugyanúgy elvégzi a másolást. Ami különbözik az a másolási sebesség. Én évek óta teszem-veszem hálózaton ide-oda, meg külső Hdd-re az adataimat, sok TB-os mennyiségben és eddig baj soha nem történt. Egyedüli gondom, hogy fontos állományaimat 2 vagy 3 eltérő helyen tároljam. Nem a másolás miatt aggódok soha, hanem a hordozó meghibásodásától.
-
Vakegérke
félisten
válasz
ZeroCaptan #33083 üzenetére
-
dethroner
veterán
-
Gallac
senior tag
-
dragonfx
veterán
válasz
Gallac #33084 üzenetére
ne magad hibáztasd.i love otp.
.az ő rendszerük, a szerverük a fos.,kissé behal néha nekem volt már vagy5x ilyen enme negdett be.10 perc mulva meg igen.
amiota ez az uj grafikus felület van egy kalap xar.
amugy neked is kb 3-4 napos átfedéssel jelennek mega történetbe a dolgok? -
Gallac
senior tag
Sziasztok !
Érdekes jelenség megpróbálom összefoglalni:
OTP BANK Direkt szolgáltatás nyilván nem kell bemutatni e-bank szolgáltatás.
Otthoni asztali masinám ( Phenom 2 X4, 4 G ram, Nvidia VGA), Win 7 HUN 64 Bit, IE 9, Firefox, Opera,
Google Chrome böngészőkkel az alant belinkelt jelenséget produkálja.Szűz rendszer SP1-el, JAVA 64 bit install, Dotnet 4.5 fent van, persze VGA, chipset, hangkártya driver fent van.
Linux Live Ubuntu CD-vel ugyanezen a gépen bootolva rendszer feláll Firefox indit és lőn világosság beenged....
Másik gépen itthon Xp alatt hiba nélkül belép, 3 db Céges gépen Win 7 HUN 32bit, és WIN 7 64 HUN bit alatt szintén beenged.
Van valakinek ötlete erre? vagy gyártsak 2 db rakétát és célozzak az OTP irányába vagy pedig ezentúl Linux Live CD-vel bankoljak........
THX
-
ZeroCaptan
tag
lehet nem ide tartozik de tudna nekem valaki írni hogy milyen néven/linken keressem y-utuben az irigy honaljmirigy sókat? pl az iskolásat
-
peter889
őstag
válasz
FRENK1988 #33081 üzenetére
Hogy csak a fájl használatánál derülne ki a hiba? Gondolom, annak azért minimális lenne az esélye.
Mert millió fontosabb helyen használnak hálózatba kötött gépeket, bankok is.
Nincs Pendrive-om. És a későbbiekben majd akarok néha a két gép között adatokat továbbítani, persze biztonsággal.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Egyik gép winchesterének tartalmát (100-200 giga, számomra nagyon fontos anyagokat is tartalmaznak) szeretném majd a másik gép winchesterére átvinni, de nem tudom, mi lenne erre a legjobb megoldás.
A gép hálózati összeköttetésben is lesz egymással D-Link vezetékes router által - azon keresztül is átvihetem a tartalmat.
De éppenséggel a winchester ki-beszerelésével is megoldhatom.
Melyiket válasszam?
A routeres adatátvitel van annyira biztonságos, mint a winchester-winchester közti egyetlen számítógépen belüli átmásolás?Szeretném elkerülni, hogy bármilyen hibás fájl keletkezzék a célmeghajtón - bár nem tudom, teljesen alaptalan-e az ilyesféle félelem.
A segítségeteket előre is köszönöm.
-
total90
veterán
Ma szert tettem egy gépre, amit abban az esetben használnék, ha az enyém bedöglik... A gép egy Acer Aspire X1700. Hardverileg egész korrekt, Intel C2Q Q8200, 4 GB DDR2 800 Mhz, GeForce 7100, nForce 630i, 1 TB merevlemez, optikai meghajtó, kártyaolvasó... tehát egy pót gépnek tökéletes ha a fő géppel baj lenne.
Rá is dobtam a Windowst és fel is ment faszányosan, kicsit használtam és semmi gond... egy ideig. Alapjáraton kb. egy óra után a kép el kezd ugrálni, csíkozódni.
Gondoltam lekapom a ház oldalát és kézrátétellel gyógyítok, de aztán úgy megsütött az integrált VGA hűtője, hogy engem kell gyógyítani.Az létezik, hogy egy gyári megoldás ennyit bír? Szobahőmérséklet 19-20°C volt, tehát még nem is nyári hőmérséklet és semmi használattal, csak úgy magában megfő?
Rádobtam egy GPU-Z-t és közel 90°C-ot jelzett.
Kihathat valami a VGA-ra, hogy ennyire melegszik, vagy szimplán ennyire szar a gyári hűtés?
Apropó gyanánt volt benne egy GeForce GT210-es graf. kártya is, de a kis hűtője és annak zaja előre elriasztott, kiszedtem, gondoltam elég nekem a gyári megoldás is.
Azt tudom elképzelni, hogy a tulaj a melegedés és abból kifolyó hiba miatt operálta bele a kártyát, vagy esetleg tényleg más miatt melegszik ennyire a kártya... mert nem akarom elhinni, hogy magától a rendszertől megfőGyári hűtés [link]
-
Zin
őstag
.amr fájl-t mivel tudnék lejátszani?
-
Budinszki
tag
Valaki help pls
-
Budinszki
tag
Sziasztok .
Vettem a mai nap egy asus R2h-t .
Bekapcsolom táprol akkor tökéletesen működik , de ha táp nélkül kapcsolom be akkor javarészt nincs kép ...
de érdekes mivel egy darabig van és utána nincs ... mi lehet a probléma ? HLP PLS -
pityeszka
őstag
Sziasztok.
Egy laptop szórakozik velem.
Videólejátszáskor, tök mindegy, hogy VLC,MPlayer, Youtube egy idő után kikapcsol fullscreen alatt a képernyő vagy bejön a képernyőkímélő ha az is be van kapcsolva. Kérdésem az, hogyan tudom ezt kiiktatni?
-
Vakegérke
félisten
válasz
salgocomp #33050 üzenetére
A burkolatban egy szabvány winyó van. Nem fognak extra csatlakozóval gyártani winyót csak azért, hogy bedugják a burkolatba. Az persze lehet, hogy 2,5"-os, de a beépítő keretet már kitalálták.
Indításnál olvasható, hogy melyik F gomb a boot menü. Megnyomod, és kijelölöd az USB winyót, passz.
Vagy a BIOS-ban beállítod, hogy arról induljon a gép. -
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Kérdezném a hozzá értőket hogy egy 32GB-os pendrive-ot milyen file rendszerre érdemes formázni?
Jó lenne a 4GB fölötti file-okat is rá tenni, és az élettartam is jó lenne ha hosszú maradna!Köszi előre is!
-
salgocomp
senior tag
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne. Holnap érkezik hozzám egy halott vinyós gép. Ismerősömnél van jó áron, USB-s külső vinyó. Arról én tudom üzemeltetni a gépet rendesen ? Fog bootolni róla, vagy belső vinyót kell vennem ? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
FRENK1988
veterán
válasz
#41635072 #33045 üzenetére
ez csak valami anomália lehet
rekordot döntöttél -
törölt tag
Üdv!
Az normális, hogy egy 1333MHz-es DDR3 RAM 6647MHz-en ketyeg?
A lapom H61-es a proci pedig egy G645. BIOS-ban nem turkáltam. -
Vakegérke
félisten
-
Elvagyok
senior tag
Sziasztok!Szeretnék segítséget kérni valakitől aki ért hozzá hogy hogy lehetne egy 2CD-s filmből 1.2-1.5Gb-s filmet csinálni?Laci.
-
choco01
addikt
Sziasztok.
Vettem egy 16GB-os Hama pendrive-ot,amit tud azt elég gyorsan másolja,de a 6-7 gb-os filmnél azt írja ki hogy: Szüntesd meg az írás védettséget..de minden mást rátudok tenni csak az ilyen nagyobb dolgokat amik egybe vannak,mellesleg mind a 16GB szabad rajta.
Ez miért lehet? -
Zaja2
senior tag
Kijött a tréhomos kocsi és jó lett.
-
sonaj0203
aktív tag
Erre valaki valamit, vagy egy link, hogy hol kérdezzem?
Köszi!!!
-
Zin
őstag
Egyre több játék Vista/Win7...Ezt azért csinálják hogy aki XP-t használ váltson?
-
-
spista222
addikt
válasz
Xarina #33020 üzenetére
Én mostanában jártam kábelhiba miatt hasonlóan.
Nekem az volt a tünet hogy lassan ismerte fel a hdd-t első indításkor ha újraindítottam a gépet akkor fel sem ismerte, kábel csere után megoldódott.
Gigabyte sárga körmös kebeleit ajánlom azzal még nem voltak problémáim de az olcsó noname köröm nélkülivel már elég sokszor. -
nonee
aktív tag
sziasztok!
Pulse H1012 network card xp driverét keresem sehol nem találom..vki tud segiteni ebben?üdv -
Xarina
aktív tag
A ram csak egy slotot foglal el, a hdd hibátlan egyébként az teljesen új is. A live-ot cd-ről indítottam, másik gépben simán indult. Ill. ebben is, kivéve a problémás esetekben. Másik vinyóm nincs sajnos, amivel indítani tudnám a rendszert. Viszont nem minden indítás után jelentkezik a probléma. Tegnap is és ma is miután felismerte a vinyót utánna ha leállítotam a gépet, simán bebootolt róla. Meg eddig ment 3 hetet minden gond nélkül, napi 2-3 bekapcsolás mellett. A telepítés óta semmit nem változtattam a gépen, nem telepítettem új programot, nem állítottam semmilyen beállítást, nem csatlakoztattam új eszközt.
-
Kommy
veterán
Zaja2, leslieke: szerencsére találtam egyet elfogadta a kódot így akkor igazából remélem jó lesz. Majd aktiválásnál kiderül.
-
Zaja2
senior tag
válasz
Xarina #33016 üzenetére
A ram csak egy slotot foglal? Netán kit?
Ha sikerül elindítani a rendszert,akkor HardDisk sentinellel nézd meg a merevlemez állapotát.
Előtte próbáld meg egy kisebb/másik merevlemezről a Live lemezt indítani,vagy pedig teszteld a memóriákat.Egyenlőre ennyi ötletem lenne,de ha ezek nem segítenek,akkor is van még a tarsolyomban hibajavítási javaslat!
A létező szinte összes hardveres hibával találkoztam már,szóval szinte biztosan meg tudom neked mondani mi lesz a baj.(#33015) Kommy,húh! Ez komoly kérdés!
Talán warez,vagy torrent?
-
Xarina
aktív tag
Kb. 3 hete összeraktam egy gépet: Intel E5200 proci, Asus P5B deluxe alaplap, 2Gb Kingston Ram, Radeon 4670 videókártya, 2Tb Seagate ST2000DM001-1CH164 hdd, dvd író, 300w Delta táp. Xp Sp3 oprendszer.
Mindeddig remekül működött, míg tegnap bekapcsoláskor nem ismerte fel a merevlemezt. A biosban vagy semmit nem ismert fel vagy hard diks drive-nak mutatta a pontos megnevezése helyet. Néhány úrjaindítás után a biosban látszódott a merevlemez, de bootoláskor már megint nem. Megpróbáltam egy xp live és egy win 7 live lemezzel indítani a gépet, de azokról sem bootolt be a gép. Egy óra szórakozás után végre minden elindult és minden rendben ment. Este kikapcs, majd ma reggel szintén ugyanez a műsor. Mi lehet a gond? Lehetséges, hogy haldoklik az alaplap?
Ha a hdd-vel lenne a gond, akkor dvd-ről még kellene bootolnia. A tápnak is bőven elégnek kellene lennie ahhez a konfighoz. -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Nálam van nővéremék laptopja, ami nem egy mai gép, de nekik bőven megfelel. Tehát a kérdés, honnan tudnék letölteni egy Windows telepítőt ami elfogadja a gép alján levő Windows XP Home kulcsot.
A lapotp egy Gericom Blockbuster Excellent 1440 -
Zaja2
senior tag
Van valami ötletetek rá,hogy miért csak 3-4Mbit/s jön 5 helyett?
a pingem 30 helyett 60,de a feltöltési sebességem az ugyan úgy 512kbps.Hogy lehet megállapítani,hogy van-e a telefonvonalban törés?
Okozhatja az ezt a fajta hibát?
A szolgáltatómmal beszéltem,és ő azt mondja,hogy nem korlátozták,és semmiféle karbantartást nem végeznek erre. 3 napja ez megy... Plz,segítsetek! -
sonaj0203
aktív tag
Hali!
Segítsetek, freemail-en saját email címemről kapok spam (kéretlen reklám) leveleket, hogyan lehetséges ez?
Hogyan tudnám megszüntetni ezt?
Létezik valami program erre? Vagy hogyan kaphatnám el annak a tökét aki, az emailemet használja ilyen célra? -
barisj
aktív tag
Helló! Most egy ILYEN problémába ütköztem. valaki valami tapasztalat,ötlet?
-
Phvhun
őstag
Üdv néktek,
ki lehet szedni valahogy a wan pass-t tp-link TL-WR1043ND routerből?
Nem találom a netes papirokat, rá akarok tenni egy openwrt-t most, viszont ilyenkor nem lehet hívni ügyfélszolgálatosokat, meg egyébként is lehet hogy felesleges lenne. -
proxie
tag
Sziasztok!
Akksi problémám van a laptopommal (Asus K50AB). (észleli az akksit, de nem tudja használni, ugy viselkedik mintha nem lenne benne az akksi)
Két opcióm van:
1. vagy az akksi meghalt
2. az alaplapon vagy a gépbe (nem értek hozzá) szált el valami vezérlés, hogy nem tud átkapcsolni akksira.Most 97%-ot ír a gép az akksira, észleli ha benne van, ha nincs. Más gépbe még nem volt lehetőségem kipróbálni. Az akksi jó volt még, 2 órát ment vele a gép.
Szerintetek?
Köszönöm! -
peter889
őstag
Sziasztok!
Windows 7-hez és Windows XP Prof.-hoz hány gigás rendszerpartíciót javasolnátok?
Egyszerűbb felhasználói progik, néhány éve kiadott játékok is lennének rajta, viszont azok szép számmal egy Athlon II X2-es gépen.
---
Valaki azt mondta, hogy pl. XP esetében több giga, de inkább 10 giga szabad hely kell a rendszerpartíción a gyors működéshez. (Nem a lapozófájlra gondolt, nem más lefoglalt helyre, hanem tök üres helyre.)
Ez tényleg így van?
Ha igen, Win. 7-hez mekkora szabad hely kell?
---Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // !!!34 cm hosszú,1,8 KG!!!
- Apple Watch Ceries 7 (GPS+Cell.) 45mm alu
- ASUS ROG G15 Advantage - Ryzen 9 - RX6800M 12gb - 32gb ram - gamer - gyári gari - beszámítás
- Philips FHD monitor ELADÓ
- Samsung S9 FE+ 128GB (hálózati adapter nélkül!) számla+garival kb 1 hetes vásárlás
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest