Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Aktív témák
-
törölt tag
Oooh az e-bay nem egeszen igy mukodik
Nem fix aras cuccokra kell menni, hanem Best Offer, vagy Auction. Ezek nem olyan kurrens termekek, hogy napi 20-at eladj beloluk, es kinalat van, szvsz szerintem 100GBP alatt elhozhato egy hasznalt tesztelten
A posta meg 2 kg alatt nem veszes, en szerte europaba kuldok ajanlottan, 10-12 font (Royal Mail International signed for Small packet)
-
Beco75
csendes tag
Hello!
Tudna valaki segiteni? msi ex600-ra tettem fel windows 7-et, két hétig ment a hálózatról a net rendesen, de most indulás után 1 perccel már azt irja ki, hogy nincs hálózati hozzáférés az ipv6 kapcsolatnál. Szolgáltató szerint minden ok. Valami beállitási hiba lesz, azt irja ki, hogy a dns kiszolgáló nem válaszol. Mit csináljak?
Köszi -
forol
tag
Sziasztok!
A notimat HDMI kábellel csatlakoztatom LCD tv-hez, a noti egy timeline 3810-es gép, tehát a hdmi portja tud hangot is továbbitani, ezt használtam is. Ámde tegnap óta valahogy az istenért sem tudom a hangot a tv-re varázsolni. Mikor át szeretném állítani hogy a tv-n szóljon a hang akkor egy ilyen hibaüzenetet dob ki, hogy egy másik program már használja az eszköszt és hogy zárjam be azt a programot elöször. igen ám de minden akár minimális kapcsolódható programot bezártam, a hangot nem bírtam működésre bírni a hibaüzenet megmaradt.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok! -
-
whisky75
tag
nem tudom milyen árat és mit fognak mondani péntek felé, de már görcsbe van a gyomrom már most.
-
whisky75
tag
tudja e valaki hogy honna lehetne egy toshiba L40 16H notebookhoz alaplapot szerezni? Sehol nincsen.
-
csokad
senior tag
Sziasztok. TP-LINK routereknél érdemes frissíteni a Firmware-t? ha igen honnan tudok friss verziót leszedni? ha nem , akkor miértnem?
-
L3zl13
nagyúr
Kötheted közvetlenül is, cross kábellel, de ha van routered akkor még jobb. Akkor egyenes (straight) kábel kell.
Ha közvetlenül kötöd, vagy nincs DHCP szerver a hálózatban, akkor mind a kártyán mind a gépen kézzel kell beállítani az IP-t.
Utána akár közvetlenül kötötted, akár routeren/switchen keresztül hozzá kell adnod a gépen helyi nyomtatóként (!) TCP-IP port típussal. -
PH-User
addikt
válasz
WildBoarTeam #9479 üzenetére
Már lényegtelen, újratelepítettem.
-
rii
nagyúr
hogy lehet ilyen href-es izét csinálni aláírásba, hogy rövid link legyen, és ne olyan buzi hosszú?
-
törölt tag
Helló!
Laptopoknál olvasható, hogy dedikált videómemória. Ez azt jelenti, hogy van külön grafikus kártyája saját memóriával a gépnek, vagy ezzel is a rendszermemóriát (RAM-ot) használja?
Mire kell vásárláskor odafigyelni? -
WildBoarTeam
senior tag
válasz
PH-User #9477 üzenetére
Mire dobja fel? Úgy értem mit csinálsz a gépen amire bedobja ezt a hibaüzenetet?
Amúgy az explorer.exe az a felületi megjelenítést (pl.: asztali ikonok, start menü elemek, stb.) szolgálja.
Nem lehet, hogy olyan beállítást akarsz neki megadni (esetleg olyan kiegészítő kisalkalmazást akarsz kitenni), ami nem jó? -
nesa
veterán
Az a helyzet hogy laptop lenne javareszt rakotve ,ott meg eleve csak USB vagy UTP van , szoval aztmondod UTP kabelel is osszelehet hozni, a scaner resz nem erdekes csak a nyomtatas.
Kothetem UTP kebelel egybol a gepre? XP van a laptopon
Ja es ehez vajon milyen UTP kell sima vagy forditott?
-
PH-User
addikt
Hali!
Erre van megoldás?
Win7 Ulti x86
-
L3zl13
nagyúr
Ez egy elég komoly gép ahogy elnézem. Feltételezhetőleg elsősorban hálózatos felhasználásra lett tervezve, tehát igen, működnie kell hálózaton. Bár a hálózaton keresztüli szkennelés nem tudom hogy van megoldva ennél a típusnál, azzal lehet gond.
A beállítás hálózaton egy fokkal bonyolultabb, de azért nem vészes.
Alternatíva lehet esetleg egy USB-LPT adapter, vagy egy PCI-os LPT-port kártya.
-
szimcsi
senior tag
Ja, nem szóltam, talán rájöttem
-
nesa
veterán
Udv!
Adott egy xerox workcentre pro 320 amit lehet hasznalni nyomtatonak is ,2db csati van rajta, egy hagyomanyos nyomtatoport meg egy UTP hogy tudnam ezt osszekotni olyan alaplappal amin nincs nyomtatoport ,sajnos nincs olyan routerem se amin lenne nyomtatonak hely.
Esetleg ha UTP kabelen kotom ossze a gepet es a fenymasolot az mukodhet?
-
szimcsi
senior tag
Hello,
Usb-s külső merevlemezt szeretnék formázni, azzal nem volna gond, de hogy is tudnék partíciókat létrehozni? köszi -
PH-User
addikt
válasz
szakalistvan #9462 üzenetére
Szia!
Semmit nem rontottál el, már jó a minősége. Csak kell a YT-nek egy kis idő, míg feldolgozza.
Boldogat Neki!
Üdv!
-
szakalistvan
senior tag
Hali!
Most töltöttem fel egy videót youtube-ra,de olyan fos lett a minősége hogy nézhetetlen.Windows movie maker-re csináltam,mit rontottam el? [link] -
agemate
addikt
Lenne egy windowsos kérdésem. Játszottam, kiléptem és eltűntek a játékok ikonjai az asztalról. Újraindítottam a gépet és úgy sem álltak vissza. Ez mitől lehet? A Windows relatíve öreg, április óta van fent, vírus tudomásom szerint nincs, esernyős Avirát használok, naponta frissíti a definícióit.
Már máskor is, előző win telepítésnél is előfordult hasonló. -
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne felétek, az itt látható videón lévő német kapcsolás érdekelne.
Írtam a feltöltőnek, de nem válaszol.
Ha tudtok, segítsetek!Előre is köszönöm!
Üdv!
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy vettem a minap egy Parrot Party Bluetooth-os hordozható hangszórót és ha bluetooth-on küldöm rá a zenét, akkor a legmagasabb hangtartományban recsegést lehet hallani. Akksi nem lehet probléma, hálózatról megy. Távolság sem, mert mindegy hol van az adó (NOKIA telefon, PC-s USB bluetooth) akkor is recseg. Firmware-t is frissítettem a Parrot-on de semmi.
Ha kábelről küldöm rá a zenét, akkor tiszta.
Kérlek segítsetek mitől lehet ez? Ez a Parrot elég minőségi cucc, szóval nem hinném, hogy vele van a gond. A bluetooth átvitellel lehet a probléma?Képen mellékelem a Parrot Party adatait, hátha segít.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
tvelvet #9449 üzenetére
Általában az STP-ben is a normál színkódot használják, szóval passz. És ahhoz sem fűzök nagy reményt hogy valaki kapásból vágná ezzel a sárga-fekete-piros... színkóddal az ekvivalens bekötést.
Szerintem jelölj ki egy egy párat narancs, zöld, kék és barna párnak. Azokon belül pedig egyet-egyet szín/fehér-színnek és ez6t helyettesítsd be a szabvány bekötési sémába.
-
Jhericho
tag
Egy Labtec wireless desktop 1200 -ásom van és nemtudom vele felébreszteni a gépet és a BIOS-t se irányítani. USB-s. valami HELP?
-
tvelvet
csendes tag
Hali!
Segítség kellene STP kábel bekötésben. Tudom hogy kell szabvány UTP-t bekötni, de STP, aminek nem ugyan olyanok a színei mint a szabvány UTP-nek. Na annak nemtudom.
A lényeg.
Router-kábel-kábelhosszabító (cat5ös dugaj megy mindkét felébe)- kábel- pc
színek:
citromsárga, zöld, piros, kék, narancssrága, barna,szürke, fekete. lényegében router-pc között kell, ( patch ) kabel.Ez a típusú kábel..
Valaki segítsen, hogy rakjam rá a dugajra pls -
dudika10
veterán
-
milszab
senior tag
válasz
dudika10 #9443 üzenetére
Mikor még nemvolt meg szünetmentes akkor is csinálta! Valamelyik cucc nem stabil a rendszeremben szerintem! Csak nemtom hogy mi...Nincs esetleg valami progi vagy nem is tom mi ami megmondaná mi okozta a restarrtot! Mer mikor belép az xp kiírja hogy súlyos hiba után állt helyre vagy valami hasonlót!
-
a000
őstag
Sziasztok
Kérdésem a következő. Keresek olyan skype telefont, ami olyan mint egy rendes telefon, be lehet dugni a netkábelt a dokkolóba, ergó mindig fent lenne skype-n. Tehát nem kell hozzá külön gép vagy más, hanem a telefon áll külön+net és így skype-n állandóan elérhető vagyok szgép nélkül. Létezik ilyen? -
dudika10
veterán
válasz
milszab #9442 üzenetére
A második probléma akkor jelentkezik amikor a lap áramtalanítva van (direkt vagy véletlenül, mind1, lényeg, hogy nem kapott egy pillanatig áramot).
Ellenőrizném azt a szünetmentest, hogy valóban jó-e.
Próbáld ki, hogy lehúzod róla. Ha úgy nem csinál hasonlót akkor megvan a ludas.
Ha kikapcsolod a gépet és áramtalanítod akkor bekapcsnál is ezt kell hogy tapasztald. Elindul, majd újraindul és elindul rendesen. -
L3zl13
nagyúr
válasz
milszab #9437 üzenetére
Készenléti állapotban egy idő után le szokott kapcsolni a vinyó.
Energiatakarékossági beállításoknál lehet beállítani, hogy ez ne történjen meg, vagy feljebb venni az időt.Arra nem igazán sikerült rájönnöm a hozzászólásodból, hogy van-e más probléma is azon kívül, hogy zavar a felpörgő vinyó kattogása.
-
JanR
addikt
Na valaki erre mondjon mar valaki valamit.
Tegnap panaszkodtam, hogy a gep ujraindul meg bios postscreenel (is), meg win loadnal. A tap rendben van, mert a sajat tapommal is ezt csinalta. Aztan kaptam egy olyan otlete, hogy pasztazzam ujra a procit es utana probaljam meg. Meg is tettem es mukodott is rendben a gep, de ahogy ma megint kapcsoltam volna be a gepet nem indult el, bios postscreenel ujra is indult. 5let? Ma kapok masik ramokat, hogy megporbaljam azzal is. Remelem nem a proci a ludas
Mod: pedig tegnap ujrapsztazas utan meg is izzasztottam a gepet, nem melegszik es nem is hibazott a CPU, nem ertem. Ram tesztet nem nyomtam. Vagy esetleg RAM QVL listaban nincs benn az a modul ami most a lapban van (ASUS P5GZ-MX) es ez okozza a hibat? Csak talalgatok..
-
dkface
aktív tag
Hello!
Van egy razer habu egerem és az a problémám lenne vele , hogy firmware update után egy ideig ment de azóta nem akar működni egyáltalán , mint amikor áramszünet van bios frissítés után. Na már most , a habu topikjában találtam egy leírást hogy mi a teendő ilyenkor , a copperhead szoftverén keresztül felrakjuk rá a firmware-t. Na ez meg is történik , ennek ellenére még mindig Freescale USB JW32 ICP-nek látja az egeremet . Nem tudnátok mondani valamit hogy mit kéne vele csinálni? -
milszab
senior tag
Sziasztok! Mióta új gépem van az egerem folyamatosan világít! Tudom már volt iylen topik,de nemtalálta memgoldást sehol! Az alaplapomon nincsen smemi jumper, a biosban letiltottam mindent! Az usb-s cuccok amik villogtak most nemcsinálnak semmit Ugye ps2-es az egerem nah mondom veszek 1 átalakítót és akkor jólesz! Hát ugyanaz a dolog! Nem tom mi az istent csináljak már vele! Gigabyte GA-X48-DS5-ös lapom van!
Jah meg akkor még 1et kérdzek ez is aztvan hogy új a gép! Elég soxor készenléti állapotba szoktam rakni és ilyen kor jön az hogy már akkor vagy mikor újraélesztem, akkor újraindul! De olyan szinten hogy a vinyó is lekapcsol! MIkor indul a gép újra, akkor kezd el felpörögni! Nem tom milehet a gáz!
Köszi!
-
manutdzoli
senior tag
válasz
manutdzoli #9432 üzenetére
Senki?
-
total90
veterán
-
Retekegér
MODERÁTOR
Valaki meg tudja mondani, hogy ezeknek a csavaroknak van-e valami speckó nevük? Illetve számtech bolton kívül hol lehet ezeket beszerezni?
-
Telepítettem az MS pps nézőkéjét. Viszont ha a levelezőben próbálom +nyitni a mellékletet, azt mondja nincs hozzá program társítva. Viszont ha lementem, akkor simán megnyitja dupaklikkre. Az is érdekes, hogy már a levelezőben a viewer ikonjával mutatja a pps mellékletet. Szóval társítva is van, meg nincs is.
Találkoztatok ilyen problémával? Van rá megoldás? -
csokad
senior tag
Sziasztok, mi a különbség a CM 690 II Black Advanced meg a CM 690 II Black között? sehol nem találok választ, a sima 690 II-vel tesztet sem találtam
-
agemate
addikt
Lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek, de ugye AM3-as proci AM2+-os lapban együtt tud működni 2x1GB DDR2 800-as ramokkal?
-
dudika10
veterán
válasz
WildBoarTeam #9420 üzenetére
szerk.: Bocsánat, (#9421) pitepeti71-nek akart menni válaszként.
Én úgy szoktam, hogy fogok egy képet ami szép színes és könnyen el tudom különíteni rajta a színeket, kinyomtatom és megpróbálom beállítani hozzá a monitort.
Nem tudom mennyire lesz így színhelyes, de nyomtatásnál nem ér olyan nagy meglepetés. Máshol meg nem érdekel, ha nem azokat a színeket látom amit oda elképzeltek, nem igazán befolyásol semmit. -
törölt tag
monitor szinhelyesseg kalibraciorol tud valaki valamit? az OK h a Catalyst-ban mindent lehet, de mihez lojjem be? Igazabol valami etalon kellene. Mert en itt vakerok vele tegnap este ota, most sikerult elfogadhato kepet varazsolnom, de a feher az pl piszkosszurke, meg ha ranezek a laptopra, egy adott site szinskalaja igencsak tavol all ettol, amit be akarok loni.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
hekkerman #9415 üzenetére
Indítsd újra a gépet és lépj be BIOS-ba. Mézd meg ott is ezt csinálja-e. Ha igen, akkor mechanikai vagy elektronikai hibája van, és valószínűleg kuka.
Esetleg még szétszedheted, hogy akadályozza-e valami a mechanikát.
Ha így nem húzódik vissza, akkor lehet szoftveres a gond.
-
SOAD19
addikt
Hali!
Olyan gondom lenne, hogy miután beléptem a yahoo-s mail-emre előjött, hogy az egyik ismerősöm off-ban írt nekem vmit a messenger-en keresztül, csak pont kiléptem és nem tudtam elolvasni. Kérdésem, hogy vissza lehet-e nézni vhol?! A yahoo-s messenger proginál mentve vannak az üzenetek, így ott vissza tudom nézni, de itt a Yahoo mail-nél nem találom, hogy lennének mentve az archívok.
Köszi!
-
hekkerman
tag
Kis problámám lenne a tsstcorp sh-s223f típusú dvd meghajtómmal:
Amikor kiadja a tálcát egyből vissza is húzza. Neten keresgéltem, de nem nagyon találtam ilyen hibára vezető oldalt.
Ötlete valakinek?
Előre is köszi. -
Nindzsame
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem volna a segítségetekre!
Túl vagyok egy proci váltáson (4400+ ról 6000+). Az első dolog amit láttam ennek kapcsán egy kékhalál volt,meg a második is. Win7 másodszori (bois defaultra állítás után) újraindításakor az összeomlás okán a rendszer helyreállítás/hibakeresést választva kb 5 percig kattogott magában a gép, de nem talált megoldást a problémára, azomban a probléma maga megszűnt. Kékhalál azóta nem volt még!Ám a proci melegszik, mint állat, ami kicsit ijesztő a számomra. Főleg mert procit úgy néz ki, hogy folyamatosan pörgeti a rendszer. Illetve nem hallom, hogy másként tenne. Everest alpból 48/42 fokot mér kb, teszt alatt pedig ez fel megy 70/68 fokra is.
Ma újra pakolom a rendszert, hátha ez hiányzik neki, de nem tudom, van-e más egyéb lehetőség amit választhatnék, vagy legalábbis amit érdemes volna megtenni az alacsonyabb hőmérséklet érdekében, és hogy ne a látszólagos max órajellel ketyegjen a kis csoda.
Amúgy egy m2n-x es alaplapban van az athlon 6k+ szépen bekenve a proci háta, bár csak egy gyári hűtő van rajta, de nem tudom, hogy ez normális hőmérséklet-e.
Ha más nem, téppeket azért kérnék tőletek, hogy egy ilyen gépre milyen hűtőt érdemes venni, ami kb hibernálná a procit!Üdv és előreis köszi a fáradtságot és a válaszokat!
Emil -
total90
veterán
Hali!
Mit jelent az, hogy ha egy programról írják, hogy "volume verzió"
-
törölt tag
... szoval magas ez nekem meg mindig.
ha a TV-m max felbontasa 1920x1080, akkor valszeg ennyi keppont van vizszintesen es fuggolegesen. (nem szamoltam meg meg de ez mostmar erdekel, lehet ejjel nekilatok
)
De ha en ezen a felbontason hasznalom, akkor elvileg ki kellene hasznalnia a maximalis szelesseget. de akkor mi a fekete keret????
egyebkent mas, alacsonyabb felbontasban ott is van kep, tehat nem fake hanem resze a valodi megjelenitonek. akkor most hogy is van ez??? -
törölt tag
lehet ennek valami koze a 60Hz-hez???? most eltuntettem az outlinest, de csak ugy tudtam, hogy olyan piszkosszurke feherem lett ami mar ronda. ok, nem akarok photoshoppozni, jatekra filmre, meg netezni kivalo igy is, de messze nem szinhelyes. kivancsi lennek altalanosan ilyenek e a fullhd megjelenitok. tudtok esetleg olyanrol, ami nagyobb kepfrissitest tud ezen a felbontason?
-
törölt tag
ja valami lesz asszem .... kicsit kavartam a beallitasokkal, es rajottem, hogy csak 60Hz-en gazos, kisebb felbontasban tueles a kep. de maxon, 60Hz-en olyan, mint egy regi konvergencia hibas CRT
-
L3zl13
nagyúr
válasz
#48613632 #9402 üzenetére
Digitális bemenetnél nincs értelme a méretezésnek.
Egyes bemeneteknél még azért szokott lenni a menüben. Főleg konzolok miatt. De ez TV-nként változó.
A fekete csíkot meg tüntesd el VGA driverből.
Fehér keretre csap tippelni tudok: Lehet, hogy valamelyik beépített "képjavító" eljárás csinálja. Próbáld meg kikapcsolni azokat.
-
törölt tag
Es most en kerdeznek valamit, szam szerint kettot
1. LCD tevekrol eltunt teljesen a kep meretezhetosege? Csak mert monitorkent hasznalva, 1920x1080 felbontasnal kb 1cm fekete keretem van korbe
CRT-nel anno lehetett meretezni.
a masik
Vilagos hatter eseten, ajegzampol, itt a PH-n a fekete betuk korul feher vilagito korvonal van, mintha outline lenne. sehogyan sem tudom eltuntetni ... ez mitol van?????
kosz elore is
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó ritkaság! Honor Magic 4 Ultimate!
- Szép állapotban lévő iPhone 14, 128Gb (kék) eladó
- Nintendo Switch OLED + 2 db Pro Controller eladó
- Új, Bontatlan Toshiba 2.5" 1TB Canvio Basics (USB3.0 ~5Gbps) fekete külső winchester
- Black & Decker töltőt keresek
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS X570 Plus - Ryzen 7 5800X - ROG Strix RTX 3090 - 32GB DDR4 - 2TB m2 SSD - Noctua NH-D15S Black
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest