Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 3D nyomtatás
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
DJ WOKKY
addikt
én fognék egy adott rendszer lemezt, pl.: xp, sp3, win7, akármit, és azzal néznék bele 1.
De csak annyira, hogy ott mit látok, meglévő partíciókat, vagy sem...Ha semmi biztató, akkor meg kellene próbálni egy legutolsó helyes működést előcsalni belőle, legalább annyira, amíg le tudod másolni róla a cuccokat..
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
ez olyan, mintha pl: csinálsz egy xp-t a rendszer meghajtóját megcsinálod, viszont ha 2 partíciód van, a 2. partíciót nem hoztad volna létre...
Én megpróbálnám egy rendszerindító lemezzel megnézni, hogy ott mit mutat...
Gondolom leformázni még nem kellene, mert vannak neki rajta kelendő adatok. -
kutga
nagyúr
válasz
DJ WOKKY #32087 üzenetére
Működött, csak gondolom az oprendszer sérült mert egy idő után leállt a gép (sajnos nem tudom milyen hibaüzenettel).
Amikor először rákötöttem usb-n az enyémre ment rendesen, elindítottam a vírusirtást de félbe kellett szakítanom. Legközelebb amikor újra akartam kezdeni már nem ment.
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Kölcsönkaptam egy Samsung IDE notebook vinyót hogy futtassak rajt vírusirtást és töredezettségmentesítést. Egy USB-s rackbe tettem bele, bekapcsolás után a meghajtó felpörög, az új eszközt az XP felismeri, de meghajtóként nem jelenik meg a lemezkezelőben.
Többször próbáltam, majd visszaraktam abba a notebookba amiből kiszedték, de bootnál IDE eszközként nem ismeri fel, nem indul a gép (a kiszerelés előtt még ment).
Meghalt volna a vinyó? Vagy mi lehet a baja?
-
alone81
csendes tag
Van valakinek tippje, honnan lehet beszerezni 0,5m vagy kisebb USB A- mini usb B kábelt?
Mindenhol csak a standard méterest vagy nagyobbat találom. -
Lotusz
tag
üdv, tudtok valami jó módszert mp3 lejátszó kijelzőjén levő karcolások eltüntetésére?
-
sagvary
aktív tag
válasz
Realradical #32069 üzenetére
moha21 is:
Csak 25.000-rel megy, minden 1000-es, illetve a router 100-as, de a switch 1000-es amire mindkettő kötve van.
[ Szerkesztve ]
-
DjDanee87
addikt
SSDn a firmware frissítés olyan, mint egy VGA driver telepítés? Leszedem, telepítem és ennyi? Nem kell formázni miatta ugye ? Nem értek hozzá.
-
sagvary
aktív tag
A gyakorlatban mennyi az 1000-es hálózaton a másolási sebesség nagy filek esetén két routerre kötött gép között?
-
jhos910
senior tag
Hali!
Hogy tudok gyorsan összefűzni pdf-eket? (elég sok van)
Thx a választ
-
mrlt
tag
válasz
vergilx #32054 üzenetére
Valami TP-Link router ~5-6K, meg amennyi UTP kábel kell nemtudom mennyi lehet métere kb 60ft volt mikor utoljára vettem, +2db RJ-45 csati az is valami 20ft.
Esetleg egy Router+Wifi Stick (~2K) az asztali géphez, és akkor mindkét gép wifin kapja, nem kell kábellel szórakozni.
a TP-Linktől láttam már ilyen Router+Stick kombót egybecsomagolva is.Csak azért TP-Link mert olcsóság a lényeg és amit kell azt tudja de semmi extra
[ Szerkesztve ]
-
stm_
tag
válasz
Xarina #32052 üzenetére
Akkor az más lesz..amire én gondoltam ott egyszerre max 1ikon körül lehetne keret.
Próbálj csinálni egy képet ,hogy fest az asztal,hátha közelebb visz a megoldáshoz.Egyébként az ikon vagy az ikon szövege körül van keret? Mert akkor Xarina -le is írta a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
vergilx
őstag
sziasztok!
itthonra, családi házba kéne nekem a lehető legolcsóbban a netet elosztani, egy asztaliba menne, és egy notiba.
tudnátok mondani vezeték(pc)+vezetékes(noti) megoldást, és vezeték(pc)+vezeték nélküli(noti) megoldást? -
mrlt
tag
válasz
tomgabor #32047 üzenetére
Ha nincs Chipelve megveheted, amúgy strapabíró jószág, de ha tömték mindenféle lemezzel akkor az hamar kinyírja a fejet szvsz.
Chip nélkül is ügyesen lehet okosítani.
Ha tudsz szerezz FAT-et meg hozzá Ethernet adaptert és mehet bele vinyó is, fullos géped lesznekem régi vágyam egy ilyen kombó.
[ Szerkesztve ]
-
tomgabor
senior tag
Szerintetek merjek PS2-t használtan venni? fele annyiba kerülne mint az új. Wii-t vettem használtam és jól befürödtem vele, spórolni akartam 17e Ft-ot de majdnem buktam a 30-at amit kifizettem érte.
-
hekkerman
tag
csáó
popszegecset hogy tudok a legegyszerűbben kiszedni? amibe a popszegecs van lyuk, akkora mérettel kifúrom?
-
Xarina
aktív tag
Anyám gépén az asztalon lévő ikonok nevében megjelent egy keret, pont úgy, mintha kijelöltük volna az összes ikont. Hogy lehet ezt visszaállítani a normál állapotra? Ill. mitől lehet ez, mert a beállításokat senki sem piszkálta?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
kexksz #32037 üzenetére
Fogalmam sincs mi a Minecraft - és ez nem zavar engem egyáltalán - de a venti felpörgése az fogyasztásnövekedésre utal, ami természetes a fps növelésnél (ha ez a frame per second-ot jelenti). Akkor pedig valahol nagy áram folyik, ami belefütyül a hangutakba. Innen passz!
-
kexksz
addikt
válasz
Lompos48 #32028 üzenetére
Nincsen sajnos semmi minőségibb hangfalam, ami van az már akkor elkezd zúgni mikor bedugom a konnektorba, így lehetetlen lenne vele ilyet tesztelni.
Amúgy azt néztem, hogy Minecraftben ha lekorlátozom az FPSt 40re akkor nincs olyan hang, ha pedig nem rakok fps korlátot és felszökik a menüben akár 2000-re is, akkor felpörög a vga venti és a füles is elkezd sisteregni.
De ez a kevésbé idegesítő dolog, igazából ez nem is zavar, csak a szinte folyamatos sípolás.
Fülest nem szedem szét, mert garanciális és akkor bukó.
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. A probléma a következő:
32 bites Vistám volt a gépen, nyáron lett volna ha jól emlékszek két éves. Olyan hibaüzeneteket dobott, hogy a Windows Defender leállt, az ablakkezelő leállt.. majd jött egy kékhalál. Éreztem, hogy baj van, szóval lementettem róla mindent ami fontos, és újratelepítettem immár Win 7 64 bites rendszerrel.
Amíg nem volt a gépre telepítve semmit, addig ment minden, néha kicsit döcögött. Ma elérkezett a pillanat, hogy visszamásolom a régi dolgokat, és telepítek pár fontos programot, de másolás közben iszonyatosan lelassult, majd magától újraindult a gép. Induláskor pedig a Error loading operating system üzenetet dobja és nem hajlandó elindulni. EZt az üzenete és azt hogy nyomjam meg a Ctrl+Alt+Delete gombokat Win 7 telepítése előtt is adta, de akkor néhány áramtalanítás után elindult most még azt sem.Mit csináljak? Még garanciás, ha esetleg hardver lenne, mert én arra gyanakszok...
Következő lépésem a Linuxal való barátkozás lesz, de az a baj, hogy tanuláshoz Office programok miatt jobb a Win mert érettségin az van, nem OpenOffice, és ősszel szeretnék előrehozottan érettségizni emelt infóból.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Másnak sem megy a cdcovers.cc, vagy csak nekem nem jön be egész nap?
-
kexksz
addikt
válasz
kexksz #32024 üzenetére
Illetve az első napon nem vettem észre a problémát (kb 1 hete van meg) aztán 2-3 napig ilyen volt, majd magától megjavult. Most meg valamiért nem volt jó a mikrofon, gondoltam rossz a csatlakozása, kihúztam mindent és visszadugtam, aztán azóta megint csinálja... Nem tudom mire vélni.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Barett 50cal #32021 üzenetére
dobtam pü-t !
#32022) kexksz: tesód nyilván ott lakik ahol te.
Elvinném messzebb... valami ismerőshöz, meg megnézném a vezetéket, valamint nyomnék rá kontakt sprayt, hátha...
Ha kicsit értesz hozzá, szereld szét, hátha látsz valami szembetűnőt belül...[ Szerkesztve ]
-
Barett 50cal
senior tag
Valaki nemtud olyan személyt itt a PH!-n aki felvásárol hardvereket? pár merevlemezről lenne szó.
Privátban, igy nemlesz kampány.!!!
Köszönöm! -
mrlt
tag
válasz
kexksz #32017 üzenetére
Mindenféle ilyen zúgást, sistergést valamilyen gépből jövő interferencia okoz, ami szerintem a nem megfelelő földelésre vezethető vissza. lehet kapni ilyen zavarszűrő cuccokat, de nemtudom mennyit ér.
Nekem olyan is volt hogy a fejesben akkor hallottam sistergő hangot, ha mozgattam az egeret.Ezt olvasd el hátha segít valamit.
[ Szerkesztve ]
-
kexksz
addikt
-
mrlt
tag
válasz
DjDanee87 #32012 üzenetére
Nemtudom, szerintem nem lehet külön a belső vinyókat. Külsőre nemtudom milyen hatással lehet mert az nekem is van usb rack-ben, és az leáll úgy 5 perc után mindig gondolom a rack elektronikája vezérli. (a belső nálam Samsung 1TB, a rackben pedig WD Green 1TB van)
Állapotfigyelésre pedig HD Sentinel. Folyamatosan figyeli is a vinyókat és visít ha baj van.
[ Szerkesztve ]
-
mrlt
tag
válasz
Mr.Csizmás #32009 üzenetére
A Power Exif-ben elvileg van Batch Process úgy megcsinál sok képet egyszerre.
Virágboltban kapható. -
DjDanee87
addikt
És nincs lehetőség csak egynél beállítani ezt? Mert ahogy nézem ez mindre vonatkozik, viszont van a gépben 2 meg egy külső. És van egy olyan tippem, hogy nem ajánlatos folyamatosan járatni fölöslegesen a vinyókat.
Más kérdés: Hol tudom megnézni az állapotukat? (lehet valami rpogram is, ha win7 nem tud ilyet)
-
mrlt
tag
válasz
DjDanee87 #32007 üzenetére
Az energiagazdálkodásnál, a vinyó leállítása X perc után, azt lehúzod hogy soha legyen.
Úgy mindig forog, és nem fog akadozni mert nem kell megvárni a felpörgési időt.Angol win7-em van: Control panel - Power Options - Edit plan settings - Change advanced power settings - Hard Disk - Turn off hard disk after, és ott legyen Never.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
milyen programmal tudnám rátenni egy képre az exif adatokat? a kimásolgatás, szerkesztőben beírogatás nem nyerő, mert több képről van szó.
-
DjDanee87
addikt
hi
kaptam egy ilyen választ másik részében a fórumnak:
"az éppen megpihent green hdd újraéledése okozza a "beakadást"
nem feltétlen kell black vinyó, csak ne engedd takarékra a green-t, ha játszol róla
a hang a vinyó felpörgése az üzemi fordulatra"Ezt hogy tudom lérni, hogy ne pihenjen meg játék közben a vinyó ? Hol lehet beállítani?
-
Jofi81
őstag
Kb. fél órája, egyik pillanatról a másikra eltűnt az iGoogle kezdőlapom. Tehát csak az alapértelmezett téma és a modulok jönnek be annak ellenére, hogy be vagyok jelentkezve. Másnál is volt már ilyen? Mi lehet az oka?
-
zalman90
őstag
válasz
Realradical #32001 üzenetére
az ujra telepités megoldotta , és a gépem is gyorsabb lett igy , azért köszi
-
scope2007
addikt
hali!
van valaki aki tudna szerezni HAF932höz porszűrőt?
igazából lenne egy tökéletes.. de itthon nem kapni.. esetleg abba benne lennék hogy többen rendelnénk és megoszlana a postaköltség is... valaki?ja egyébként erről beszélek: DEMCIFILTER HAF932
-
erikke17
őstag
Üdv, ma egy kicsit rendezgettem táp kábeljait mikor arra lettem figyelmes hogy ami megy HDD-re sata tápcsati megy egy narancssárga kábel ellenben a többi sata tápcsatin nincs. Ezen a satas tápcsatin amin van a narancssárga csak ez az egy csatlakozó van nincs több leágazás. Ez mit akar jelenteni?
Táp Eurocase 550W ha minden jól megy cserélem minőségire.