Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asztrofotózás
- DUNE médialejátszók topicja
Aktív témák
-
agemate
addikt
Megér +5k-t a CL7-es GeiL 4GB-os Value kit a CL9-es Value-hoz képest? Mindkét kit 1333-as. A gépen játszom és videót szerkesztek.
-
Voda2
tag
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy az megoldható-e, egy TP-Link Routerrel, Hogy ne a router tárcsázzon(ADSL), hanem a modem, ha már képes rá(D-Link 321B), és a router csak ossza a netet? Mert elég szar a vonalam, és ha normál módon a router is rá van kötve a modemre, akkor eszméletlenül szakad a netem, 10percenként, de ha csak a modem közvetlenül a gépre van kötve, és ő tárcsáz akkor nem. Vagyis nem venni így észre. De amint a modemet Bridge módba rakom, szakadozik a net, és kb 1 perc mire a router visszacsatlakozik! A Modem persze elöbb.
Köszi.UI: Azért ide írtam, mert sehol nam kaptam választ napok óta. Thx
-
Phvhun
őstag
pitepeti71-nek szerintem olyan a ciripelése, amit nem a hangszórók adnak ki, és olyan frekvencián "ciripel", ahogy az egeret húzod, tehát ha nem huzod akkor semmi, ha lassan akkor lassan ciripel, ha meg gyorsan huzod, akkor az usb frissitési frekijén ( alapesetben 125hz-es ) .
Nekem is volt ilyen, de nem tudtam hogy mi csinálhatta.
-
dudika10
veterán
válasz
snoopydog #8992 üzenetére
Például: [link] vagy [link]
Itt a hardveraprón találtam találtam ezeket. Biztos van még millió másik szerviz is.
Egyébként lehet, hogy félreértem amit írsz, de ha nincs meg az a kis panel akkor nem fogják tudni megjavítani.
Miért nem használod DVI-vel egyébként?Mielőtt valaki durván szólna be, beszólok én finoman. Használj írásjeleket, nagy betűket és figyelj a helyesírásra, akkor könnyebben megérthető, hogy mit szeretnél kérdezni és nem fognak belédkötni.
-
snoopydog
csendes tag
segitséget kérek.van egy philips 190s lcd monitorom.elromlot a vga csatolo kivetem belöle a vga vezérlö panelal együt ami azota sincs meg.egy pici kis panel a nagy mellet de most nem tudom megjavitatni mert nem tudom hová kell vinni.remélem jo helyre irok.S.E.G.I.T.S.É.G
-
csokad
senior tag
sziasztok. tegnap raktam fel a win 7est. honnan tudok olyan minialkalmazást leszedni ami mutatja ilyen kicsiben (mint a processzor figyelő) a hőmérsékelteket és az rpm-eket? előre is köszi üdv.
-
törölt tag
olyan, mintha egy picike rejtett kis speakerből időnként morze jeleket adnának. vga nem lehet, azt is most cseréltem, hangszóró meg nincs a gépre kötve
nyugalmi állapotban is csak a win7 fut meg a vinyó swappolgat magában -
dudika10
veterán
válasz
#48613632 #8983 üzenetére
Ha kikapcsolod a hangszórót akkor is ciripel?
Lehet, hogy a hangkártyából jön, az egérhúzás és a vinyóművelet erre utal.Lehet az alaplap vagy a videókártya tápáramköre, de ez terhelésnél ciripelne amikor a tekercsek melegedés hatására tágulnak, összehúzódnak.
szerk.: megelőztek, túl sokáig kotlottam a hsz-en.
-
PH-User
addikt
válasz
#48613632 #8983 üzenetére
Szia!
Lehetnek az alaplapi tekercsek hangjai is, nekem egy P3-as alaplappal volt ilyen gondom.
Vettem a boltban szilikon szigetelőt (sziloplaszt) azzal bekentem a tekercseket, egy napig száradni hagytam, majd bekapcsoltam és elillant a ciripelés.Persze ez egy P3 lap volt, ezért csak óvatosan!
Aztán ez csak egy tanács!
Plusz lehet még a tápegység is, ebben is tekercsek szoktak így ciripelni.
Üdv!
-
törölt tag
hi, tudna valaki infot adni arról, hogy miért ciripel a gépem? egérhúzásnál, vinyóműveletnél zizeg, ciripel
szerintem tudjátok mit akarok mert én már többször találkoztam ilyennel más más gépek esetében, de most ez saját
OS, CPU, RAM csere már volt, táp, HDD, mobo maradt.
ha valaki tud esetleg valamit dobjön már egy pár bötűt ide
kösz -
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Bekötésben kérnék segítséget :$
Szünetmentes táp
UPS PowerMust 800 Pro (800 VA)
1 db VGA kábelem van és 1 amivel a konektorhoz tudom csatlakoztatni, 3 olyan csatlakozó van rajta mint a régi tápokon a monitoroknak, oda kell csatlakoztatni a gépet?Köszönöm előre is
-
PH-User
addikt
Értem Lenry, köszi a válaszod.
FehérHolló - Számomra nem ajánlottad, mégis itthon, egy mezei forrasztópákával kicseréltem a kondenzátorokat és bizony igen stabil lett a lap, a célom elértem, köszi a biztatást!
(Nem SMD cuccokról van szó.)
Cserélni nem igazán lehetett volna, mert komplett rendszer van az alaplap körül.Pulsar - Nincs olyan alkatrész, ami konkrétan érdekelne, csak kíváncsiságból kérdeztem.
NEMO1968 - Értem, köszi. Nem döglött meg semmi, stabilan működik a lap.
Köszönöm még egyszer mindenkinek a válaszokat!
-
SalvadorLynx
aktív tag
egy genius gf112 webkamerát próbálok win7-re telepíteni. Találtam egy vistás driver, de telepítéskor az írja ki "remover.ini check failed"!
-
Benhill
senior tag
Az elkepzelheto h egy ventilatort nem kepes speedfan vezerelni?
3 ventit rakotottem alaplapra, ebbol 2 AC F12pro es ezeknek a fordulatszamat(%), hiaba allitom nem tortenik semmi.
Az egyik venti scythe gyari 4 pines, ezt gond nelkul tudom.tudom h van speedfan topik, de halott
-
Osibaa
senior tag
válasz
forras2 #8972 üzenetére
Szia!
Az ilyen régi driverek újratelepítése előtt javasolt a Catalyst Uninstaller progival eltávolítani minden régi összetevőt és 0-ról felrakni az újat.
cat-uninstaller: [link]
Drivernek vagy az AMD utolsó hivatalos driverét javasolom, vagy ha ez nem tetszik neki, akkor a vidikari gyártójának (Abit?
) honlapjáról származó drivert.
-
forras2
őstag
Sziasztok
Van 1 kis gondom....
Újra telepítettem a windows-om, mert már oda volt.....
Feltelepítettem utána a vga drivert, Ati9200-as vga-hoz....
Feltelepítette, nagyon pöpec, de a felbontás csak 800×600....
Átállítom, rányomok az alkalmazra, és abban a pillanatban puff újra indul a gép, a beállítások nélkül
Már 3 féle 9200-es drivert próbáltam, mindegyikkel ugyan ezt csinálja....
Mi lehet a gondja?Forras2
-
NEMO1968
őstag
válasz
fastleslie #8961 üzenetére
Szia!
Így van,jól látod a dolgokat.Én is ezt javasoltam neki.Pénzben ugyan ott van körülbelül.
Ráadásul ha rajta hagyja az eredeti ventiburkolatot,még a hatásfoka is jobb lesz sztem.
Persze más kérdés,hogy annyi vizet,amennyi 1moszkvics hűtőbe belefér,10 év alatt sem melegít fel a gépeveszélyes hőfokra.
-
fecg21
aktív tag
válasz
dudika10 #8968 üzenetére
Értem hogy mire gondolsz, végül is visszakérhettem volna a teljes vételárat, vagy ráfizethettem volna pár ezret egy 5770-es kártyára, csak úgy voltam vele hogy minél hamarabb zárjuk le az ügyet, még mielőtt esetleg fejbe rúgom valamelyik eladót. de szerintem így se jártam rosszul
-
dudika10
veterán
-
fecg21
aktív tag
-
dudika10
veterán
Hát ez volt a minimum. Nem tudom mennyiért vetted a 3870-est de szerintem még így is jobban járt a bolt mintha vissza kellett volna adni vagy levásárolni az összeget.
Olcsi:: ha csak pár kép akkor vidd el őket szerintem egy fénymásolóba ahol 10 perc alatt bescannelik neked és olcsóbban megúszod mintha veszel egy scannert amire egyébként nincs is szükséged. Ez csak egy javaslat.
-
fastleslie
senior tag
Sok képet? Pár db. esetén, ha elég türelmes vagy, akár az a régi darab is megfelelhet. Ha sok van, mindenképpen egy új és gyors ajánlott. USB2.0... És egy jobb képjavító szoftver...
Felbontásban szerintem már mindegyik nagyon jó, úgysem érdemes maxra húzni, ha nem akarsz borzasztó nagy méretű képfájlokat! -
fecg21
aktív tag
válasz
fastleslie #8900 üzenetére
Köszönöm a segítséged. Az ügymenet egyébként már megoldódott, annyira meggyőző voltam a megbeszélés során hogy az eladók először is elnézést kértek tőlem, aztán nagylelkűen felajánlottak egy Sapphire Radeon HD4850 1GB Gddr3 vga-t, a 4670-es Asus helyett. Kedden fog megérkezni, egy ideig biztosan elégséges lesz, főleg a HD3870 után
-
Olcsi
senior tag
Sziasztok!
Régi fényképeketszeretnék szkennelni... ehhez milyen olcsó és szépen működő szkennert tudnátok ajánlani nekem? Jó a használt, régebbi típusú is, de ha újonnan tud ajánlani valaki valamit, akkor megköszönném... Milyen támpontokat tudnátok adni a kereséshez?
Példának találtam egy ilyet: [link] Szerintetek? -
-
kpal
nagyúr
Tudnátok ajánlani Win Vista-ra ingyenes pps lejátszóprogit ?
-
NEMO1968
őstag
Sziasztok!
Megoldódott a PC-n az internet.
Vírusok voltak a gépen.
Keresés,írtás után helyreállt minden.
Mondjuk érdekes,mert ilyen vírusról nemm hallottam még,ami a teljes nethozzáférést letiltaná.
Úgy tudom,némelyik csak a vírusírtók honlapjára nem enged fel.
Köszi mindenkinek a segítséget. -
Osibaa
senior tag
Miért nem volt ma hazai pálya? Ó-I-C-Á-K-A-V van?
-
válasz
CounterBoci #8952 üzenetére
Persze. Hiszen a kis miniadó/vevő is elektromágneses hullámokat gerjesztve viszi át az információt.
-
CounterBoci
senior tag
Üdv!
Rádiós egeret vettem notihoz, amit dj-ként a pultban használok. Itthon teljesen jól működik, de "élesben" akadozik, nem reagál. Zavarja a mágneses tér? Egy 1200W-os castone tetején szokott lenni a gép.
-
csokad
senior tag
sziasztok ismét egy kérdés
elmondaná valaki hogy ezek micélt szolgálnak?
E-sata,Firewre, IEEE 1394?előre is köszi üdv.
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Akkor esetleg igen.
Kérdés,mennyi az a kicsi,mert a nagyobb farád érték a feszkót is megemeli.
Én így csináltam véletlenül 16V váltóáramból 30V egyenáramot,igaz nem valami stabilat.
Azonnal +ölte a notim alaplapját.
Persze én voltam a láma,mert nem mértem előtte.
Szerencsére csak a töltésvezérlőt,így egész jól +úsztam a kalandot. -
csokad
senior tag
hi
te isten vagy
köszii
először nem volt meg de rákerestem hogy a CD-n keresse ez a mondat jött: "* Decide whether to install a 32-bit or 64-bit edition of Windows 7. To run a 64-bit version of Windows, your computer must have a 64-bit-capable processor." ez kb azt jelenti hogy ki kell választani hogy 32 vagy 64 bit? és az van még hogy 64bites processzor szükséges hozzá. ugye?
-
csokad
senior tag
sziasztok. hogy tudom megnézni hogy egy adott windóz 64 vagy 32 bites-e, ha nem eredeti? előtte hogy tudom megnézni? valahol a lemezt ha megnyitom ott meg lehet?
-
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok. olyan kérdésem lennee, hogy van egy Lenovo laptopom kb 1 éves a gép. Tökéletes a gép , de mostanaban valamiért folyton kidob a wifi net... és amikor ez megtörténik, akkor hiába probálok belepni pl az acces connectionsbe, nem engedi megfagy a gép.. Segitségeteket várom nagyon, mert céges a gép és kellene a munkámhoz. Köszi.
-
simii16
aktív tag
válasz
rumkola #8932 üzenetére
Megvan. A win-ben az energiagazdálkodásnál a minimális processzor teljesítmény is 100%-ra volt állítva... Nem tudom miért, de így már azt hiszem jó lesz.
Bár ahogy belőttem ezt 20%-ra és elindítottam a böngészőt kaptam egy kékhalált. Remélem ilyen nem fordul elő többet.Köszi!
Szerk: Ja és még valami. A HT Link az viszont maradt fix 2000Mhz. Úgy emlékszem régebben ezt is csökkentette vagy rosszul tudom?
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a PhenomII procim (lásd adatlapomon) állandóan 1.4V-on jár és 3500Mhz-en. Semmi energiatakarékosság. Ezáltal eléggé felmelegszik és pörgeti a ventiket, ami win alatt elég zavaró.
Eddig szépen változtatta a szorzót és 1000Mhz körül járt idle, ha jól emlékszem. Biosban nem nagyon találtam rá beállítást csak az "Enhaced Halt State"-et. Ezt enabledre állítottam.
Valaki tud megoldást? -
kryboy
tag
sziasztok volna 1 asus x1950-es pci-e karim , problémám hogy ha rákötöm a monitort nem ad képet!
Felpörög rendesen de kép nincs! -
FehérHolló
veterán
válasz
PH-User #8919 üzenetére
Nem, ő azt fejtette ki, hogy ami lehet nagyobb, az a kondin feltüntetett feszültség érték. Mint ahogy előtte is elmondták.
Egyébként én számodra nem nagyon ajánlom, hogy manuálisan cserélgesd az alkatrészeket az alaplapon. Bízd olyan emberre, aki ért hozzá.
Az alaplapon lévő SMD alkatrészek kézi ki- és beforrasztása egyáltalán nem triviális művelet. Sokan vannak körülötte, kicsi a forrpad, stb. Ráadásul a viszonylag nagy frekik miatt rengeteget számít a forrasz anyag és maga a forrasztás minősége is.Az igazat megvallva, manapság egyszerűbb egy ilyet cserélni, mint javítani. (időben és pénzben is)
-
PH-User
addikt
Hali!
Nekem is van egy újabb kérdésem!
Nem tudtok-e olyan oldalt, ahol meg lehet nézni egy alaplap alkatrész listáját?
Gondolok itt ellenállások, kondenzátorok, chipek pontos darabszámára és típusára?
Esetleg szerviz kézikönyv?Konkrétan Abit NF7-S v2.0-ról van szó.
Köszi!
Üdv!
-
Mappa
addikt
hello
egy kérdés
router linksys WRT54G + WD TV live média lejátszó +1 tb külső vinyó ...összekötve géppel másik szobában
hogy ne keljen állandóan hurcolászni,hálózaton össze van kötve minden stimmel a probléma a következő...ha másolni akarok rá filmeket akkor elkezdi 10.000 kbyte/s a másolást...viszont ez folyamatosan csökken egészen lemegy 1400kb/s
így egy film mire átmegy(10-15Gb mkv-ék) 2-3 órát ír
ez kb 2 hónapos jelenség az előtt nem volt ilyen gond 15-20 perc alatt végzett
tettem azóta új op rendszert is de semmi változásez mitől van ??? mi foglalja le a hálózatot ?
-
kryboy
tag
sziasztok volna 1 asus x1950-es pci-e karim , problémám hogy ha rákötöm a monitort nem ad képet!
Felpörög rendesen de kép nincs! -
-
NEMO1968
őstag
válasz
PH-User #8913 üzenetére
Szia!
Ez bonyolultabb ennél.
Nem 1ező márkájú kondikat keverhetsz,ez nem gond.
Viszont a fajtája 1ezzen +azzal,amit cserélsz.
Gondolok itt papír,elektrolit,csillámszigetelésű,stb.(fene tudja még,milyen)fajtákra.
Feszkóban talán lehet 1kicsit nagyobb,de a farádérték +kell hogy 1ezzen.
Konkrétan a 6V-os helyett tehetsz talán 10V-ost,azonos faráddal.
A 10V-os helyett viszont jobb lenne max.12V-os. -
PH-User
addikt
Hali!
Ismét elektronikás kérdés!
Ha egy alaplapon kondenzátorokat cserélek, akkor6.3V 1800mF cserélhetem-e 10 vagy 16V 2000 vagy 2200mF-ra?
10V 1000mF cserélhetem-e 16V 1500mF-ra?Nem egyező márkákat lehet-e keverni?
Köszi előre is!
-
Satyricon
addikt
válasz
NEMO1968 #8903 üzenetére
Hát az az igazság, hogy van plusz tápom, csak az nem FSP mint amit most használok, hanem valami power valami márkájú, ami eléggé bóvlinak tűnik. Mindegy, sztem majd arra kötöm rá a ventiket, ha rákötöm... Ha meg nem, lehet veszek inkább egy 25centis ventit, azt rászerelem majd azt. Köszi hogy írtatok, Üdv
Satyricon
-
Girmin
csendes tag
Sziasztok!
telefonommal vettem fel zenét rádióból. De a felvétel felénél kb elcsúszott a hangszín.. alig lehet érteni,hogy mi van utána,mit lehet ezzel csinálni,meg lehet valahogy csinálni hogy jó legyen? -
Rendszeresen ezzel klónozom a szerveremet. Ezzel készítettem biztonsági mentést egy friss telepítésű (driverek+ upto date frissítések+aktiválás) rendszerről. (Természetesen pár hónap használat után kíváncsiságbol visszaállítottam, és remekül működik)
Tudod ...ronda, de finom -
-
CloneZilla Disk to disk, vagyis 1 az 1ben másolást (klónozást) is tud.
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani olyan programot Windows XP alá, amivel egy NTFS rendszer particiót át tudok másolni egy másik másik HDD-re (nem akarok pár óráig telepítgetni, ha nem fontos).
Köszi
-
csokad
senior tag
Sziasztok. megvan minden új alkatrészem és építgetem egyedül lassacskán a gépet
Azt szeretném kérdezni hogy, adtak ilyen telepítő lemez vagy nem tudom milyen lemezt az alaplapoz. Namost azt mindenképpen fel kell tenni? A windows telepítés után? Vagy az mi célt szolgál?
-
NEMO1968
őstag
válasz
Satyricon #8865 üzenetére
Szia!
Ha így gyártod a dolgokat,akkor sztem jobban jársz,ha gyártasz a ventiknek külön egy izmosabb 12 V-os tápot.
Bekapcsoláskor elég nagy áramokat tudnak felvenni a fogyasztók.(ún .indító áramlökés)
Biztos láttál olyat már,hogy beindul mondjuk 1 hűtöláda,és pislan 1et az izzó.
Na erről beszélek.
Lehet hogy jobban járnál 1nagy asztali ventivel.
Az 220-as,még táp sem kell neki,és több levegőt szállít,mint a sok kicsi.
Hőfokon biztos sokat csökkentene 1ekkora radiátor,amit autóhoz terveztek. -
Satyricon
addikt
Köszi skacok!!!
Am vízhűtést szeretnék összerakni a közeljövőben. Már a radi megvan, egy 412-es Moszkvics hűtőjét fogom erre a célra felhasználni. Plusz erre a nagyobbacska hűtőre menne rá a 16 db 92 mm-es halk venti, amit a szgép asztal mögé rejtenék el.
Szerinted/tek sokat fog ez a 16 db 92-es venti hűteni a víz hőmérsékletén, vagy hagyjam a francba a ventiket???
Jah, egyelőre csak egy forrófejű 8800 GTX-et akarok rákötni a rendszerre.
Szerk.: Attól, hogy Neked írtam vissza, szívesen olvasom más hozzászólását is a témához
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Dark Souls sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Ukrajnai háború
- Sorozatok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Opel topik
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó ritkaság! Honor Magic 4 Ultimate!
- Szép állapotban lévő iPhone 14, 128Gb (kék) eladó
- Nintendo Switch OLED + 2 db Pro Controller eladó
- Új, Bontatlan Toshiba 2.5" 1TB Canvio Basics (USB3.0 ~5Gbps) fekete külső winchester
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest