Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Video digitalizálás
Aktív témák
-
czpitti
senior tag
Sziasztok.A kérdésem:5850 cf lesz a vasamban de mivel a kétkártyás rendszer hajlamos a melegedésre,vízhűtést nem bírom megfizetni ezért szükségem lenne 2 slothűtőre ami hatékony,lehetőleg plexi uv ledekkel(de ha csak simán pofás az is jó)mert full plexi a házam.És a lényeg:beférjen a két kari közé.Azért kell párban mert úgy mutatós.A segítséget előre is köszönöm.
-
Keksz03
senior tag
nem tudom frissíteni azt az átkozott BIOS-t mert nem jelenik meg az EZ FLASH 2-be mint meghajtó...próbáltam bootable-é tenni úgy ahogy akkor csináltam mikor win 7et raktam fel és sehogysem akarja felismerni...vki help!!!
-
vamzi
senior tag
Sziasztok! Hülye kérdés, tudom, de akkor is eléggé kellemetlen
főleg mert nem ma kezdtem a PH!-t olvasgatni.
Szóval ITCafe-n ha megnyitok egy hírt, akkor hol találom meg a hozzászólások gombot? Nekem eltűnt onnan, ahol eddig volt, vagy is az oszd meg fészbúkon gomb van most ott. Igazán zavaró.
Köszi.
-
Keksz03
senior tag
válasz
szakalistvan #11590 üzenetére
na az asus update az 10ből 5ször nem indul el csak hibaüzenetet dob ki, és mikor letölteném a legújabb BIOS fájl-t mindig fagy úgyh köszi nem kell
-
szakalistvan
senior tag
-
castiel
aktív tag
válasz
Keksz03 #11578 üzenetére
nem jó!
(egyébként baromság ez az elem kivétel meg leállítás..)pontos lépések:
1. belépsz bios-ba
2. defaultra állítasz mindent
3. F10-el elmented és újraindítod a gépet (ha nem tennéd, akkor nem lépnek érvénybe a default beállítások!!!)
4. belépsz bios-ba
5. aztán az EZ FLASH-be
6. pendrive-ról betallózod a fáljt (a pendrive-on a gyökér könyvtárba tedd az új bios-t és ne almappába!!!)
7. miután kész, automatikusan újraindul a gép
8. belépsz bios-ba
9. defaultra állítasz mindent
10. F10-el elmented és újraindítod a gépet
11. örülsz hogy sikerült -
castiel
aktív tag
válasz
dfdfdf #11577 üzenetére
hát ilyenről még nem hallottam és nem is tapasztaltam, pedig játszottam az avp3-al a régi configomon (c2q Q9550, 4gb ram, 5850) és aztán az újon is (i3-530, 2gb ram, 5850) és ugyan olyan grafikán játszottam vele, kb 5fps-el kevesebb volt az újon, mivel alacsonyabb az órajele a procinak és csak 2 magos, és semmi különbség nem volt..
most a laptopon el sem merem indítani, még a mario is akad xD
-
Keksz03
senior tag
sziasztok!
Szóval BIOS frissítés előtt állok, leszedtem az új fájl-t, lementettem a régi BIOS-t!
Szeretném ha vki megerősítene h jól értettem-e amit leírtak!Tehát BIOSba belépek, mindent defaultra állítok, belépek az EZ FLASH-be, betallózom a fájlt amit letöltöttem (1 kérdés: csak floppy vagy usd drive lehet? d:-ről nem tudom betallózni?), az szépen felülírja amit kell,restart-ol, leállítom a gépet, kiszedem az elemet, várok 2 percet, visszateszem, belépek és defaultra állítok mindent, restart és örülök?
-
dfdfdf
őstag
-
-
joecontra
addikt
Üdv!
Egy jelenséget szeretnék 2 képpel leírni és magyarázatot kérni rá:
Ez azután keletkezett, hogy egy programmal egy számára túl nagy fájlt akartam kinyitni, és egy hibaüzenet kíséretében leállt. A hibaüzenet keretében beragadnak az előző képernyők abba a tartományba eső részei.
Erről beszélek: KÉP3
VGA hiba? Más? Tipp?
J
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Netbookra, amin nincs optikai meghajtó, lehet telepíteni bármilyen lemezkép kezelő szoftvert? Tehát lehet rajta használni virtuális meghajtót?
-
castiel
aktív tag
válasz
Keksz03 #11565 üzenetére
Valamennyit biztos, de ez inkább csak játék betöltési időben vennéd észre, vagy programoknál, de ott se nagyon, mivel max 3gb-ot kezel a 32bit-es windows, így kb 2gb memóriád lenne mivel a vga-d 1gb-os
De ha tényleg meggyűlik vele a bajod akkor inkább tedd fel a 32bit-et, nemhiszem hogy belehalsz ha egy pálya nem 10 hanem 15másodperc alatt tölt be.. Vagy hogy a photoshop nem 8 hanem 10másodperc alatt indul el..
[ Szerkesztve ]
-
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem ide való, és nem akarok doupeolni, de hátha itt többen tudtok segíteni:
[link] -
Keksz03
senior tag
bocs h itt kérdezek de nem találtam spec. topicot...szóval a gépem a következő:
C2D E7400 3,5ig húzva
4X1GB Geil Ultra 1066Mhz
500GB
Palit GTX460 1GBtömören ennyi és a kérdés pedig h nagy visszaesés lenne ha a 64bites ultimate win 7 helyett sima 32bites win 7 home-ot tennék fel? 64bittel meggyűlik a bajom a programok miatt amik nem szeretik...ha jól tudom csak 1 giga ramot veszítenék vele!
tehát játékok terén számítana a különbség?
-
sklopp
őstag
válasz
szakalistvan #11559 üzenetére
A középső csöcs a +, a maradék a -.
-
szakalistvan
senior tag
Hali!
Szivargyújtó csatlakozónak melyik a pozitív és negatív pólusa?
Házilag akarom tölteni a GPS-t -
eye4eye
csendes tag
sziasztok! Egyik ismerősöm elhivott magához hogy telepoitsem ujra a gépét win xp-vel. mondom semmi probléma, megis csináltam, minden progit feltettem, mondom jöhet az internet. Fibernetje van az illetőnek és egyszerűen nem tudom megcsinálni. A rooteren minden klappol, világit aminek kell. A gépházba beledugom a netkábelt, és sárgán villog. nem észlel a világon semmit sem a gép mikor bedugom. az itthoni gépen ilyenkor ugye kiirjá hogy "egy hálózati kábel csatlakoztatva lett". nah szépen belementem a hálozat kezelöbe, de olyan nincs is hogy "helyi kapcsolatok" még ilyet sose láttam. Újratettem a windowsot még1*, ugyanez. Elvittem hozzá a laptopomat abba beledugtam a netkábelt, azonnal müködött, netezhettem is anélkül hogy bármi pass-t vagy akármit is be kellett volna irnom. Kérlek segítsetek mert nemtudom mit kezdjek azzal a géppel, és megigértem hogy segitek neki. Bevigyem egy szervizbe? előre is köszi, és bocsi a helyesirásért
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a gép gondol egyet és megfagy fél percre. Ilyenkor semmit nem tudok tenni, egyik program sem válaszol. A winyó felől fura hang hallatszik, mintha nem bírna valamit betölteni. Nem tudom leírni, így folyamatosan töltögöt, mintha "zakatolna".
A windows szokta küldeni a merevlemez hibát észlelt figyelmeztetést már régóta. Újabban küldi azt a figyelmeztetést, hogy a számítógép lassulását vette észre. Ilyenkor kikapcsolja az aerot is...
Szerintetek a winyó a ludas? Sentinel szerint 100/97%-os. A legszebb pedig, hogy szinte új vinyó... -
adam_
senior tag
Egy érdekes jelenség játszódik le a notebookomon. Windows 7 Ultimate rendszer van rajta. Egyik pillanatról a másikra átteszi a felbontás 1366x768 helyett 1280x1024-be, a tálca is átvált eredeti sémára, és rejtélyes módon a C meghajtón, amin maga az op. rendszer is található, 4GB-os szabad tárhelyéről 1,5 GB-osra esik vissza (volt már olyan is, hogy visszaállítás után is 1,5 GB maradt a tárhely szabad területe, de újraindítás után meg megint visszaállt 4GB-ra... érdekes
) Természetesen rendszer visszaállítás segít, de unom mindig átállítani. Mi ez a jelenség?
Előre is köszönöm az észrevételeket!
adam_
[ Szerkesztve ]
-
PH-User
addikt
Hali!
Simson S51 3 sebességes blokkba honnan tudok 4. sebességet venni?
Beépíthető, erről meg vagyok győződve, de hol lehet megvenni a hozzá szükséges fogaskereket illetve a többi alkatrészt? -
sbazsi
veterán
valaki help.
14 frissítést ír a Vista, ami nem akar felmenni.
telepít, kiírja, hogy ok, majd restart után hogy nem.
vista home premium.
bármi ötlet? -
picur10
aktív tag
válasz
nyunyu #11544 üzenetére
Jöttem, hogy visszaszóljak
Vettem végül egy TP-LINK TL-WA701ND típusú access pointot. Már a dobozon lévő kép is mutatta azt a felállást, amire nekem szükségem volt (AP client mód):
http://toko.baliwae.com/images/TL-WA701ND-02.jpgSikerült is beállítani, tökéletesen megy.
nyunyu: Az AP-hoz adott kábellel gond nélkül ment. Őszintén megmondom, hogy nem néztem crosslink-e vagy sem.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
-
nyunyu
félisten
válasz
picur10 #11471 üzenetére
Egy digitális videórögzítőt kellene hozzákapcsolni a helyi hálózathoz, de a kábelezés nem megoldható. A közelben van egy wifis router. Nem volt még a kezemben access point, de megpróbáltam utána olvasni. Azt szűrtem le, hogy kell egy AP melyet repeater módba teszek (mi a különbség a repeater és az universal repeater mód között?!
Nem nyert, kliens modba kell tenni az AP-t, ha meglevo WiFi-re akarsz vezetekes eszkozt kapcsolni.
wifis router ---- / fal / --- AP -(lan lábel)- rögzítő
AP es rogzito koze szerintem crosslink kabel kell, nem valoszinu, hogy egyenes patchcsel menne.
Hacsak nem auto mdi/mdx-es az AP, mert akkor mindegy a kabel kiosztasa.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
-
-
olloczky
senior tag
válasz
L3zl13 #11533 üzenetére
Elkezdeném formázni, de valami zárolási kódot kér, ami nem tudom, hogy micsoda. Kipróbáltam, de nem a pin kód az..(mondjuk, az ki van kapcsolva, de megpróbáltam..) tehát így nem tudom formázni..és azt se tudom, hogy hol találhatom meg a zárolási kódot..
MOD: 0000-val engedte
MOD 2: Működik. Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
L3zl13
nagyúr
eventlog=eseménynapló
Startmenüből kikeresed vagy futtatásba eventvwr.msc
Ott a system logban, az application logban (esetleg Internet explorer logban, ha van ilyen) keress IE hibára utaló bejegyzéseket. Ha találsz ilyet, akkor próbálj rákeresni googlin, esetleg szúrd be ide.sfc /scannow - Futtatásba kell beírni. Leellenőrzi a windows rendszerfájlokat, és visszaállítja ami sérült. Telepítő cd kell hozzá. Nem fűznék hozzá sok reményt, mert nekem nem sokszor hozott eredményt, de azért megpróbálhatod.
-
törölt tag
Másik kérdésem, hogy egy alap felszereltségű laptopra, amit nem használok csak internetezésre, Office alkalmazások használatára és film nézésre, arra melyik Windows 7 verzió feltelepítése az ésszerű?
Gondolok itt arra, hogy ha nem muszály akkor ne lassítsa a gépet az Ultimate, és elég csak a Home Premium vagy a Professional? -
törölt tag
Helló!
Az ATA és a SATA között mi a különbség? -
Rübe
csendes tag
Normális pingem van cod4-ben, de mihelyst beszélnék ts3 progin, egyből kiakad a netem, konkrétan lehet valami programmal állítani a netet használó progik prioritását?
-
olloczky
senior tag
Hello
Adott egy LG GT500-as típusú telefon, és egy 2 GB-os Kingston Micro SD kártya. Egy hete az a gond lépett fel, hogy amikor az elkészült fényképet mentené a telefon a kártyára, egy Hiba ablak jön fel, és nem menti a képet. Tehát az ablakon csak annyi szöveg található, hogy Hiba! Semmi bővebb leírás. A kártyát beraktam húgom Samsung S5230 típusú telefonjába, ott rátudta menteni. A telefonomban kipróbáltam két másik Micro SD kártyát, és azokra is tudott menteni. Tehát elég gubancos..Mi lehet a gond? Vagy csak az az egy kártya nem működik együtt a telómmal? De eddig semmi baja nem volt.. nem értem..
üdv: olloczky
-
Szab02
aktív tag
válasz
DeFranco #11506 üzenetére
Szerintem sok embernek van.. de miért lennél meleg
800 forintért veszel bármelyik piacon..persze nem komolyabbról beszélek..Tudsz vele mérni feszt, áramot, ellenállást, jobb esetben diódát, aztán csókolom. Egy "átlag" embernek bőven elég szerintem, hacsak nem foglalkozik komolyabban az elektronikával.
[ Szerkesztve ]
-
-
kpal
nagyúr
Hali!
Az eddig használt Inetrnet Explorer 8 félig töltbe utána ki is lép ? Tudnátok segiteni . -
sklopp
őstag
válasz
L3zl13 #11499 üzenetére
Sajnos van értelme, egy hivatalos védőföld kiépítése igen súlyos összegbe kerül, ezt kiépíteni nem ilyen egyszerű, hogy lenyomok egy vasat, oszt bekötöm a konnektorba. Ezt nem is javasolnám, tekintettel az ebből esetleg bekövetkező balesetek miatti kártérítési perekre. Ez csak a PC használatára való szükség megoldás, jobb híján.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple II, kompakt Macintosh javítása
- LENOVO THINKPAD E16 G1 - Ryzen 5 7530U, 16, 512 GB, 16GB, Fémházas üzleti laptop 16" kijelzővel
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD