- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Billentyűzet gondom van
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
Aktív témák
-
pincehely
addikt
Körülbelül egy hete nem aktiválódik a képernyőkímélőm!
MSDN x64 home win7 SP1, minden frissítéssel.
Nincs vírusom, nem változtattam a rendszeren azóta.
hiába állítok bármit, nem történik semmi.
Ötletek? -
pincehely
addikt
Hiába van beállítva, nem kapcsol a képernyőkímélő. Erre kéne megoldás.
Kb 1 hete csinálja, pedig a rendszerbe nem nyúltam bele.win7 Sp1 X64
-
pincehely
addikt
Sziasztok!
Milyen programmal tudok bluray filmet lejátszani?
Mintha az mpc-hc vitte volna régen, de most meg sem nyikkan.
Total media theatre akad, powerdvd még jobban akad. -
pincehely
addikt
Sziasztok!
Milyen programmal tudok bluray filmet lejátszani?
Mintha az mpc-hc vitte volna régen, de most meg sem nyikkan.
Total media theatre akad, powerdvd még jobban akad. -
pincehely
addikt
Sziasztok. Tudom, hogy nem vág tökéletesen topic témába, de jobbat nem találtam.
Van egy Pirelli adsl Routerem a T-comtól.
Ezt szeretném összekötni egy TP-Link WR1043ND-vel.
Szóval a Pirelli továbbra is dolgozna a telefonon(voip), illetve modemként működne, és a wifit pedig a TP-link Router biztosítaná.
Össze is kötöttem őket: Pirelli 1-es portról, a TP-link WAN portjába.
Mégsem megy.
Ötlet, hogy ezt hogyan kéne? -
pincehely
addikt
Tiszteletem!!
A következő kérdéssel fordulok önökhöz.Adott egy Pc, amiben a nyáron cseréltem alaplapot, és ramot.
Akkor a tulajnak a tápcserére már nem volt igénye(Codegen).
Azóta azonban beszereltem neki egy Chiefteh-et.
Ez volt egy hónapja.Most sem a windows7, sem az Xp nem hajlandó feltelepülni.
Windows 7 a fileok kibontása közben nem talál fileokat, Xp, pedig a telepítés közbeni első restart után azonnal kék-halált dob.A megérzésem, hogy vinyó lesz a ludas.
Vagy újra a ram lenne? -
pincehely
addikt
Mely router képes kezelni a fiberpower120 internetcsomagomat?
A jelenlegi sebesség: 125/10,5mb/s.
Sajnos a Linksys wr54g kiakad 40mb/s-nél, és érezni, hogy erőlködik a szerkezet.TP-Link 1043ND. Ezt találtam, megfelelő árkaiegóriában, kérnék véleményt, esetleg ajánlást másik típusról, gyártóról.
Ha a hardverapróból kapok ajánlást, azt főleg megköszönném. -
pincehely
addikt
-
pincehely
addikt
Én elsősorban alaplapra gyanakodnék.
Volt is egy hasonló esetem a nyáron.
Gép elindul, ventik felpörögnek, majd egy fél perc múlva kikapcsolt, de volt olyan is, hogy nem.
A vicces az volt, hogy 30 indításból egyszer elindult, még a rendszer is felállt, jó is volt következő restartig.Próbálkoztam más rammal, más táppal, de csak nem javult meg.
Processzort alapvetően kizárhattam.
Alaplap csere óta tökéletesen üzemel a drága.Kérdés: Nem is csipákol az alaplap indításkor? Van rajta hangszóró?
-
pincehely
addikt
válasz
Nova96 #13904 üzenetére
Ha csak és kizárólag a képekre, videókra, zenékre, dokumentumokra gondolsz, akkor nagyon egyszerűen: A régi gép vinyóját beteszed az újba, és mindent átmásolsz.
Esetleg ha ez nem játszik, akkor kérsz egy USB-s külső vinyót, először a régi gépről mindent feltolsz rá, majd az új gépre másolod róla. -
pincehely
addikt
-
pincehely
addikt
válasz
Joccccc #13516 üzenetére
Ha már fel vannak púposodva a kondik, akkor minél hamarabb, ha lehet már holnap vegyél új tápot.
Ilyenkor a tápegység, ha működik is, nem képes stabil feszültségekkel kiszolgálni az alaplapot, és az egyéb eszközöket.Ha a táp nem is hal meg azonnal, azért a géped többi alkatrészét kinyírhatja.
-
pincehely
addikt
válasz
Norbi21 #13505 üzenetére
Nézz körbe, hogy milyen szolgáltatás elérhető.
UPC-nek van egy diák csomagja, amihez nem szükségeltetik hűségnyilatkozat.(15/3-as)
Kicsit drágább, mint a rendes előfizetés, de ha nem érzed biztosnak a talajt a lábad alatt, akkor jól jöhet.Amúgy a fent említett UPC-nek, és a DIGI-nek is van a honlapján egy olyan szolgáltatás, ahol megkeresheted a címed szerinti elérhető szolgáltatások listáját.
-
pincehely
addikt
válasz
agemate #13333 üzenetére
A windows által feltelepített hangkari driver van fent, vagy a gyártóét tetted fel?
Nálam okozott ilyen problémát az utóbbi.
Sőt, ha jól emlékszem az Intel által kiadott illesztőprogram csomag is okozott ilyet, szintén nálam.
Szóval, ha bármelyiket te telepítetted fel kézzel, akkor szedd le, és próbáld meg.Ellenben futtass egy LINX-et, és egy Furmarkot egy időben, hogy biztosan kizárhassuk a gyenge táp eshetőségét.
LinX-nél állíts be minnél több ramot, de úgy, hogy még a Furmarknak is jusson mellette.
Terheld halálra a rendszert, és kiderül, hogy bírja-e az a táp.Tuning nincs esetleg?
-
pincehely
addikt
-
pincehely
addikt
válasz
FehérHolló #13311 üzenetére
Kerestem, csak nem találtam.
Ezek szerint létezik ilyen fórum?
Akkor nekiveselkedem még egyszer. -
pincehely
addikt
A kérdésem az lenne, hogy van-e rá valami lehetőség, hogy kijátszam a UPC filemegosztó korlátozását? A letöltéssel nincs probléma, a feltöltés azonban meg sem mukkan.
Millió portot próbáltam már, de egyik sem hozott megoldást.Kérem, ha valakinek van használható megoldása, azt privátban írja meg nekem.
Amennyiben ezzel a kérdéssel megsértettem valamilyen PH alapelvet, akkor kérem a post törlését.
-
pincehely
addikt
160kbs-es MP3-at szeretnék 320kbs-é, és 64kbs-é alakítani?
Milyen programot ajánlotok erre a célra? -
pincehely
addikt
Barátnőm MSI laptopjánál a következő hibajelnés állt elő:
A kijelző olyan szemcsésszé vált, mint amikor túl van húzva a vga.
Illetve a képernyő felső részén szinte egy színuszjel látható vibrálva.
Post közben is látható, így nem szoftveres a gond.
Mi lehet a hiba? -
pincehely
addikt
Próbáld meg, hogy ha fel van tekerve a hangerő:
Ugye sistereg kicsit.
kezd el fogdosni a gépházat itt-ott, fogd meg a hangkártya fémes részét(ahol becsavarozod).
Nézd meg, hogy ezeknek a tapicskolásoknak a hatására változik-e a sistergés.Nincsen esetleg Tv-tuner is az alaplapra csatlakoztatva?
-
pincehely
addikt
válasz
kmisi99 #8631 üzenetére
Ez így nagyon nehezen fog menni.
Kapcsolatok száma stb, természetesen van a te kliensedben is.
Először is milyen neted van, mekkora a sávszél?
Kattints utorrantben ott alul a kis zöld ikonra, és ott válaszd ki a feltöltési sebességed, majd a program automatikus konfigol mindent.
Ha nem zöld az ikon, hanem sárga, vagy piros, akkor portot kell nyitni. -
pincehely
addikt
-
pincehely
addikt
Köszönöm a válaszod!
Próbáltam a kábelt fordítva is.
válaszok:a.) Ezzel a kábellel volt használva egy másik gépben, mielőtt betettem ebbe.
b.) A Biosban tuti engedélyezve van
c.) A floppy tuti jó, hisz mint fentebb írtam, egy másik gépből telepítettem át, ahol hibátlanul működött.Fene tudja, megmarad ilyennek.
-
pincehely
addikt
Erre varjatok gombot:
Van egy Siemens Esprimo pc.
Ebbe tettem bele egy floppy meghajtót.Akárhogy forgatom a kábelt sehogy sem működik.
A Led a meghajtón folyamatosan világít.
És most jön a lényeg:A windows XP cd/dvd meghajtónak ismeri fel, pontosabban: INKRIBS SCSI CDRom Device.
Amúgy ez egy sony floppy meghajtó.
Ilyennel még nem találkoztam, és nem is tudom, hogy ez miként lehetséges.
Várom, hogy valaki feloldja ezt a rejtélyt. -
pincehely
addikt
-
pincehely
addikt
válasz
superecneB #8438 üzenetére
Játékoknál nyugodtan elfelejtheted ezt a megoldást.
De ha annyira szeretnéd egyszerre használni a két eszközt, akkor vegyél egy Jack elosztót, és dugb be a Front out-ba az 5.1-et, és a fülest is.
Ha értesz hozzá otthon is készíthetsz ilyet, de szerintem olyan 150ft boltban. -
pincehely
addikt
válasz
WonderCSabo #8429 üzenetére
Bocsi, annyira nem vagyok jártas a témakörben, én csak élvezem a hangot.
De most, hogy mondtad beugrott lelki szemeim előtt a film elején a hanghoz párosított szép ezüst logó. -
pincehely
addikt
válasz
WonderCSabo #8427 üzenetére
5.1 Genius SW HF 5005.
Hangkari: Realtek Hd audio ALC 889A
De mindjárt meghallgatom fülessel is, van egy hifi minőségő Sony-m.Szerk:
Na meg is történt a füleses hallgatózás.
Ugyan úgy, és ugyan ott van egy kis pattogás a dolby signál elején. Olyan, mintha bakelit lejátszó lenne a forrása. -
pincehely
addikt
válasz
WonderCSabo #8424 üzenetére
Meghallgattam Foobarral 3X, és MPHC-val 3X.
Egyedül a Dolby signál előtt/elején hallottam egy kis recsegést/pattogást.
Amúgy nem.
Persze ezt írhatjuk a Realtek hangkari hibájára is.
No meg a Genius hangrendszerem sem egy Hifi eszköz a kis TDA erősítő IC-éivel. -
pincehely
addikt
válasz
kmisi99 #8391 üzenetére
Én a helyedben a kábelre gyanakodnék.
Ha beépített, akkor próbáld meg azt "átmozgatni", hogy hol lehet megtörve.
Ezt akkor is megteheted a kábellel, ha nem beépített.Ha van a monitoron csatalkozó, és a kábel mozgatás nem hozott sikert, akkor én ott keresném a hiba okát.
Áramtalanított állapotban szerintem beleleshetsz. De nehogy bekapcsold, mert több 10.000V van benne.
Nézd meg hátha meglátod a hiba okát.
Ha nem megy, akkor keress fel valakit aki azért ért ilyenekhez, szerintem nem lehet nagy was ist das megjavítani.
Arra ügyelj, hogy ha hasznot nem tudsz, nagyobb kárt ne okozz. -
pincehely
addikt
Egér vásárlás előtt állok, és nem tudok dönteni a következő két versenyző között.
Roccat Kova, vagy Microsoft sidewinder X5?????
Légyszi gyorsan mondjatok véleményt, mert még ma meg kell rendelni, hogy a zöldek kihozzák.Köszi, Pincehely
-
pincehely
addikt
válasz
fastleslie #7968 üzenetére
Már találkoztam ugyanezzel a problémával.
Számtech boltban, garanciális javítás nevén, megragasztották a felfogatót.
Ez hőre lágyult, és nagyon hamar el is engedett.
Ekkor került hozzám a gép, és az apróban találtam lefógatót, ami megoldotta a problémát.
Nézz szét egy kicsit. -
pincehely
addikt
válasz
RootRulez #7948 üzenetére
Nekem olyanom van már vagy 2 éve.
Semmi gondom vele, mondjuk nem is használom sokat.
Amúgy tiszta lutri ez a dvd író vásár.
Az általad említett típust egy havertól kaptam, mert nála rossz volt, nem volt hajlandó írni, és sok mindent nem is olvasott.
Nálam meg hibátlan.Másnak meg már 2 NEC-t gariztattam, mert 1 hónapon belül mind tönkre ment. MOst cserébe Samut kapott azóta nincsen azzal baj.
Fene tudja mi a bajuk ezeknek. Szerintem mindet hulladéknak gyártják már manapság.
Az én gépemből 2 hete már ki is szedtem, mert nem használom ,ha mégis, akkor esata-kábellel felcsatlakoztatom. -
pincehely
addikt
Helló emberek. A következőben kérnék segítséget.
Van egy Antec előlapi kijelzőm a hozzá tartozó távirányítóval. Eddig ez rendben van.
Ehhez jár az imon szoftvere, ezen belül a lejátszáshoz az iMEDIAN Hd nevű program.
Meg lehet adni benne, az indexelt helyeket, épp úgy, mint a media centerben, és onnan játssza a filmeket.
Illetve csak játszotta, mert egyik napról a másikra akűrmit szeretnék megnyitni, azt írja, hogy a hiba a file megnyitásakor. Látja a filmeket, csak valamiért nem játssza le. Illetve le tudná, mert mikor megpróbálkozom egy másik megnyitásával, akkor egy 2 másodpercre elindul az előzőleg indított média.
Tanácstalan vagyok. -
pincehely
addikt
Szeretnélek megkérni titeket, hogy van 2 percetek töltsétek ki a kérdőívemet.
Főiskolai szakdolgozathoz kellenek az adataok.
A Prohardver felhasználók internetezési szokásait viszgálja.
Ezer köszönet:
Pincehely
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AliExpress tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dobozos HP Pavilion Plus 14-eh Fémházas Ultrabook -35% i7-13700H 16/512 Intel Iris Xe OLED 2,8K 90Hz
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- MOST NAPONTA -1000 FT: Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged