Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Aktív témák
-
Boxi88
őstag
válasz
pincehely #16705 üzenetére
Szerintem az N-es routerek tudják, még ha nem is a teljes sávszél, de a G-snél lényegesen többet fognak tudni...
-
gg72
veterán
válasz
pincehely #13982 üzenetére
Köszi és ricsi99-nek is, ma délután megpróbálom.
Amúgy a fura kattogó hang indításkor az alaplap hangszórójából jön.
Ha az alaplapon lévő "Power On" gombot megnyomom, akkor elindulnak a ventik, de más nem történik. Lehúztam minden HDD-t és optikait, úgy sem ment, a VGA és RAM-ok nélkül akkor majd délután próbálom.
A procit mindenképpem muszáj leszedni? Már csak azért kérdezem, mert nem összeszerelés után nem működött a gép, hanem stabil, több hónapnyi működés után egyszer csak leállt, semmi kékhalál, csak mintha elment volna az áram. Nem hiszem, hogy a proci meglazult volna, vagy rosszul lenne betéve, stb.
[ Szerkesztve ]
-
mickemoto
őstag
válasz
pincehely #13870 üzenetére
Nálam kiegyensúlyozott energiagazdálkodási séma van beállítva, de ott a Felébresztési idők engedélyezése opciónál csak simán beállítások van, ami engedélyezve volt és most letiltottam, remélem így már nem fog bekapcsolni.Azt nem értem hogy miért csinálja ezt, azaz régebben már volt fent ugyanez a Win7 (igaz másik gépen), de akkor nem csinálta,valamint ennél sem állítottam rajta semmit
na mindegy, Köszönöm a segítséget
baluka26: neked is köszönöm -
agemate
addikt
válasz
pincehely #13621 üzenetére
Variáltam a molexekkel, semmi. Elhiszem, hogy azzal is lehet baj, de honnan szűljek most tápot? FSP400-60APN van havernak, de azon összesen két molex van, esélyem nincs hogy rákössem a GTX-et.
Van elfekvőben Deer meg Codegen, nade azokat nem kötöm a GTX-re..[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
válasz
pincehely #13344 üzenetére
Új BIOS-szal is fennáll a probléma, viszont érdekes dolgot fedeztem fel! Ha nyitva van egy jutúb videó és azt nézem, nem recseg, viszont ha átváltok másik programba vagy akár másik fülre, azonnal elkezd recsegni, majd abbamarad kb 20 másodperc után, de néha berecseg, de kevésbé.
-
agemate
addikt
válasz
pincehely #13344 üzenetére
Igen, csak azóta! Ezelőtt HD4200 IGP, azelőtt meg HD 4850 volt és semmi gond nem volt! (recsegni csak akkor recsegett, ha ment az ET6, de az most fel sincs telepítve!)
Adhatok neki több feszt, de ez az 1.20V olyan szinten elég, hogy még 3.4GHz-en is stabil vele a processzor! -
agemate
addikt
válasz
pincehely #13342 üzenetére
Tuning nincs, sőt, a proci alulfeszelve megy 1.20V-on, ami kisebb (-14W) TDP-t eredményez.
A Windows amit felrak magától, ott hang sincs, mert valami digitális izét telepít, én meg jacket használok az erősítővel való összekötésre.
Megpróbálok BIOS-t frissíteni az alaplapon, van kint új.
Prime+Furmark tegnap vagy 20 percig ment folyamatosan és nem volt leállás, semmi. -
agemate
addikt
válasz
pincehely #13316 üzenetére
Elméletileg bírnia kéne, a kártya max 160W-ot eszik, a tápnak a 12V-os ága viszont 360W-ig terhelhető, a processzor 125W+vga 160=285W
Annyira nem lehet leterhelve. Játék alatt nem is kapcsolt le.
Megpróbálom átvariálni a 6 tűs PCI-e csatit másik molexes ágra, hátha..[ Szerkesztve ]
-
L3zl13
nagyúr
válasz
pincehely #13308 üzenetére
Nem vagyok UPC-s szóval nincs ezzel tapasztalatom, de tudtommal ez a korlátozás nem azt takarja, hogy meg se nyikkan a feltöltés, úgyhogy ha nálad ez a tünet, akkor valami más gondod van.
Ha tévednék a fentiekben akkor elnézést.
Majd valaki úgyis kijavít ez esetben.[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz
pincehely #9364 üzenetére
160-ast 320-asra felesleges konvertálni, mert nem lesz jobb a minősége... Egyébként én Easy CD-DA Extractor-t használok hasonló célra.
-
kisza25
félisten
válasz
pincehely #8708 üzenetére
hát ebben a gépben integrált VGA van, az a rendszermemóriát használja így hát ha memóriagond lesz akkor cserélhető és memtesztel megtudod nézni azzal van e a baj
amúgy a turion rohadt mód bír fűteni nekem is az van és terhelve a 100fokot nyaldossa
ha nem mered szétszedni es neki porszívóval
először én sem mertem szétszedni, most meg 10perc alatt megvagyok, szétszedés, tisztítás, pasztázás, összerakás[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz
pincehely #8592 üzenetére
Nem tudom, mit csinál ez a hack, de ha ez a +4bit-et nyújtó PAE-t aktiválja amit a processzorok támogatnak elméletileg, csak nem szokták használni az oprendszerekben 1-2 kivétellel (talán Server 2003-ban volt), akkor egy hack-el elméletileg simán el lehet érni, hogy ne 2**32 hanem 2**36 legyen a felhasználható memória. Ettől függetlenül a 2GB-s határ ami egy programnak van az ugyan úgy él. De elméletben működhet egy hack is.
De ez a hack összebarmolta a rendszert szerintem is. -
phaet0n
tag
válasz
pincehely #8457 üzenetére
Az eredeti kábelt már amúgy "szétbarmoltam", kivágtam egy szép kis részletet, ahol feltételeztem, hogy van a szakadás, ezután összeforrasztottam, és működik is, de még most is kontakt hibás, csak most kiderült, hogy egészen más helyen (is) - kb. majdnem ott, ahol kijön az egérből. _Azért gondolom, hogy nem a forrasztás gáz, mert ha stabilan tartom a vezetéket, és csak ott mozgatom, ahol most feltételezem a törést, akkor jön elő a hiba.._ Igazából azzal nem voltam tisztában, hogy a többi, mezei USB kábel is így működik-e.
-
superecneB
őstag
válasz
pincehely #8443 üzenetére
Van ilyenem, jelenleg ez a megoldás van, csak az alaplapi hangkari elég fos, vis szokatlan a siberia usb-s hangkarija után nem hallom annyira pontosan az ellenfelet. Meg tervezem h lecserélem a Siberiat egy Plantronics DSP-500 amin csak USB van. Szal akkor a megoldás egy komolyabb hangkárty a agépbe és jack elosztó. Köszi a helpet, kár h nincs erre megoldás windowsban
Rebirth II.
Tudtommal
250 Hz (4 ms), 500 Hz (2 ms) or 1000 Hz (1 ms)[ Szerkesztve ]
-
phaet0n
tag
válasz
pincehely #8445 üzenetére
Ha azt mondja nekem valaki, hogy az olcsó usb-s egér kábele ugyanúgy van "lábazva" (vagy nem tudom, mit csinálva, arra gondolok, ahogy hozzá van csatlakoztatva az egér "alaplapjához"), akkor szívesen megcsinálom ezt a mókát, de ha azt is ugyanúgy vagdosni-forrasztani kell, akkor ugyanott vagyok..
-
szakalistvan
senior tag
-
ttower
aktív tag
válasz
pincehely #1776 üzenetére
tápegység trafóban a fém lemezeknek nem tetszik a dolog. monitorom ugyanilyen. oldalba szoktam vágni és rögtön tudja hogy mi a dolga.
gog: chris tv-t feltettem és onnantól a tuner semmivel sem volt hajlandó még képet sem adni. se media center, se semmi. csak win telepítés segített.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz
pincehely #1753 üzenetére
Hátt az alaplapom leírásában csak annyi állt, hogy: Csatlakoztassa a kábeleket az alaplapon levő belső csatlakozókhoz, és foglalatokhoz,beleértve az IDE/SATA csatlakozókat, az elülső panelen levő audio csatlakozókat, az USB IEEE 1394 csatlakozókat stb. Ezzel aztán kva sokra mentem...
Van kép is hozzá, de azn csak a HDD led, és a Power gomb bekötése látható... Ilyen barmokat... Na mind1 a lényeg, h megvan már az USB is. Úgy kellett csatlakoztatni, ahogy gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz
pincehely #1750 üzenetére
Igen!
De sz*pás volt az egész, mert olyan kis hely volt a 2 tű között, hogy eszméletlen...
Ezért mindegyik csatlakozót meg kellett szépen faragni.
Most a szintén 2 előlapi USB-t akarom bekötni, remélem nem cseszem el vele a gépet.
Szerk.: 3 évig gyüjtöttem az energiát, és türelmet, hogy keressek a neten leírást, + még meg is csináljam.
Hátt... Ráment fél nap, de megérte!
[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
válasz
pincehely #1740 üzenetére
Értem. Ha esetleg nem erre kellene kötni, és rákötöm? Érhet bármilyen féle kellemetlen meglepetés? Úgy értem, a gépem vagy a hangkarim nem adja meg magát ugye?
Szerk.: Gyorsan lekaptam az oldallapot, és megnéztem az előlap vezetékeinek nevét, sztem ezek lesznek azok:
EAR L - fehér, ebből jön egy EAR R fekete vezeték
EAR R - piros, ebből jön egy EAR R fekete vezeték
GND - barna
MIC DATA - barna
MIC VCC - feketeVagyis ezt a 7 db-ot kellene a megfelelő helyre bekötnöm.
Ebbe kérném a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
-
Tompo92
senior tag
-
pitbull93
tag
válasz
pincehely #1370 üzenetére
Az igen de szerintetek ez már nem pofátlanság???Most őszintén ???De amúgy én ugy gondolkodtam nem egyesével hanem kompletten akarom az egész gépet össze rakni amúgy erről a gépről lenne szó!:
-ALAPLAP:-Gigabyte GA-X58A-UD7
MEMÓRIA:-Corsair Dominator TR3X 3x2GB DDR3 1600 Mhz DDR3 memória KIT CL7
PROCESSZOR:-Intel core i7 920
VIDEOKÁRTYA:-ASUS EAH HD 5970 2gb
SDD:-Kingston SSDNow V+ Drive 64GB (SNVP325-S2/64GB)
HDD:-HITACHI 1000GB 7200rpm 32MB SATA2
HÁZ:-Zalman ZM-GS1000-BK Full Tower
TÁP:-Corsair HX650
OPTIKAI MEGHAJTÓ:-Optiarc (NEC) 24x AD-7241S LightScribe SATA fekete 5400
PROCESSORHŰTŐ:-Prolimatech Megahalems
Ventillártorok (processzor)PWM :-COOLINK SWiF 2120P 2db
Ventillátorok(ház):-COOLINK SWiF 2120P 4db
Hangfal:-Genius SW-N1000 5.1
Egér:-Logitech MX518 Optical
Billentyű:-Logitech Ultra Flat billentyűzet PS2/USB, magyar
Ventilátorszabályzó:Zalman ZM-MFC1 Plus
Monitor: BENQ G2420HD -
Aktive96
tag
válasz
pincehely #1173 üzenetére
én se nyultam semmihez, én is nem rég raktam fel ujra a win7-t
problémám:
asztalból indulunk (nincs semmi nyitva) akkor ha IE8-t inditok akkor a kezdőlap jön be, de onnan ha mondjuk épp a youtube-on vagyok és nyitni akarok egy uj lapot akkor nem a kezdőlap jön be hanem a youtube, az elején nem zavar de ha vmi lassú oldalon vagyok pl: iwiw akkor elég zavaró hogy mindig ezt tölti be ujra és ujra
de köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- BestBuy topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Autós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Fiio m15s dap hordozható zenelejátszó
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Nintendo Switch CFW okos! 32+64GB Dual Boot OFW+CFW Tinfoil Hekate + hordozó tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával