Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    válasz Lusu #75477 üzenetére

    Na végre! Kezdettől fogva ilyen válaszra vártam. Végre el lett fogadva, hogy nekem a szükséges minimum elég, és nem kívánok többet, közben pedig nem lettem erősen idézőjelezve lehülyézve.

    Értettem én kezdettől fogva, hogy mit értetek beépítés alatt, de nekem a gyári szettel sem volt különösebb problémám, mivel nem kell nagy hangerő, kicsi az esély, hogy szétrázatom a kasznit, de mivel elhaláloztak az első hangszórók, és közben úgy alakult, hogy többet is autózok, nem csak rádiót szeretnék alap hangerőn hallgatni, hanem a gyűjteményemet is magammal akarom vinni. Gyárilag a CD-s fejegység van a Punto-ban, de az meg olyan érzékeny, hogy egy döccenő után alig talál magára, és ez így szar. Néztem beépítőkeretet, 2000Ft, vicc kategória, tehát ott eldőlt, hogy a fejes is megy. Amúgy egy Pioneer és egy Sony közt fogok dönteni. Egyelőre még vacilálok. De a Pio-nál jobban tetszik a pontmátrix kijelző, olvashatóbb.

    Idő közben ránéztem ezekre a DSP-kre is, és ahogy írod, ezek szerint ma is úgy van mint régebben, igazából most is dedikált eszköz kell, csak manapság nem kerül annyiba. Akkor mégis az van, hogy jól emlékeztem, jól gondoltam. ;)

    Még ha úgy is tűnt, nem akarok én lebeszélni senkit, csak ez egy hosszú és rögös út, tele buktatókkal és csapdákkal, és még mellé jó drága játék is. Haverom, akit említettem, anno jól menő karosszériás volt, nem számított (nagyon) a pénz, ha jól emlékszem, olyan 6-700k körül állt meg a költség a végén (99-ben), ami akkor más összeg volt, mint most. Aztán pár év használat után eladta a kocsit, meg a hifit is, a következő autójába már csak a fejegység és a gyári hsz-k lettek cserélve, és azzal is "elvolt". Ha anno építettem volna magamnak, én is minden filléremet beletoltam volna, de ma már nem. Én inkább az itthoni rendszerre gyúrtam mindig is. Felépítettem egy jól átgondolt, több egységből (lejátszók, erősítő, DAC, stb.) álló rendszert, egy darabig használtam, majd szépen eladtam szinte mindent, ahogy modernizálódott a környezetem, és változtak az igényeim. Ma már csak egy HTPC-m van egy külső DAC-al, egy NAS, erősítő és hangfalak +egy SUB. Meg van egy külön fejhallgatós rendszerem is. Egyszer összeadtam, hogy mennyibe fájt, hát, tudnék venni belőle egy nagyobb, új családi egyterűt... :U
    Amúgy most megnéztem mi ez a true IB, jól gondolom, hogy a SUB egyik oldala a külvilág felé néz? (végtelen doboz :Y) Házban láttam ilyet (képen, cikkekben, stb., élőben sajnos nem), de autóban ez azért meredek. Miket kell kibírnia szerencsétlennek! :D Én amúgy a TL-t preferáltam, pont a hullámhossz probléma miatt, csak ugyebár annak kellett a legtöbb hely, viszont az adta talán a leg kiegyensúlyozottabb eredményt a reflex mellett. (A BP-t sosem szerettem, a zárt meg szépen szólt, de annyira nem ment mélyre, viszont a legkisebb hasznos helyet vette el.)
    Szóval még egyszer, nem állt szándékomban senkit lebeszélni, amiket írtam, a saját nézőpontom a témához.

    És még egy szó a Focal-ról. Persze, hogy tisztában vagyok azzal, hogy nem fogom ugyanazt kapni, ez nem is kérdés. Csak úgy en bloc jók velük a tapasztalataim, az a két szett, amit hallottam, mindegyik, egy környékbeli autóhifi építő cég egyik demó autójában volt, illetve egy ő általuk épített kocsiban.

    [ Szerkesztve ]

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák