- Milyen házat vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Milyen egeret válasszak?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lite
őstag
válasz
Wiz Khalifa #72073 üzenetére
Pedig lehet itthon kapni, egy pesti boltban, illetve a face-es csoportban is van, aki forgalmazza. De a németektől való rendelés (Amazon, ARS24) is járható út, ott még jó akciók is vannak. Átlagban 119 EUR a szett új ára. A felsoroltakból talán a Kicker, de inkább szerezd be a Rainbow-t. A felsorolt stílus-repertoár nálam is szól, ezért javaslom annyira...
-
Lite
őstag
válasz
troll81 #72074 üzenetére
Beteszed egy ládába, szobában rákötsz egy normális erősítőt és elindítod az Isotek System Enhancer cd második track-jét, ismétlésre állítva. 24 órán keresztül folyamatosan (de max 100 óra). Ennyi. De ezt olyankor amikor nem vagy otthon, mert azt a zajt hallgatni borzasztó...!
-
Ununqatrium
aktív tag
Nos, bár a kérdésemre választ nem kaptam, gondoltam, megosztok itt némi tapasztalatot, hátha valakinek jól jön, aki nem szeretne sokat áldozni hangszórókra és a 20 ezer alatti árszegmensben keresgél.
Cca egy hónapja vettem egy pár JVC CS-J620 féle "csodát" netes értékelések alapján, gondolván, a gyári fingtól csak jobb lesz. Ez a cucc kritikán aluli. Halk, visszafogott magas hangok, minimális tolerancia minden téren, pofátlanul erőlteti a középhangot, valamiért azt is egy bizonyos frekvencia-tartományon belül - pont a legkellemetlenebb részét. Hangszigetelt ajtókban is egy hulladék, a gyári papír membrános műanyag kosaras hangszórópár köröket ver rá, nem kitömött ajtókban is.
A helyére raktam egy pár Ground Zero GZIF 65X cuccost, amihez alig 37 euróért jutottam hozzá újonnan, tudniillik kifutó széria. Másodlagos autóba nem akartam sokat zenére költeni, és bár a hobbiautómban elég pofás hangélményt sikerült kreálni, ez a termék az áráért számomra ennek fényében is egy főnyeremény. Nem túl hivalkodó, ércesnek egyáltalán nem mondható magas hangok, abszolút színezett közép (nem túl drága JBL termékektől megszokott hang), de leginkább hivalkodó a mélytartomány. Hasonló szintet se vártam ennyi pénzért, pont az ízlésemnek megfelelő, ami valószínűleg sok fület bántana... és sokat nem.
-
Czimby
addikt
válasz
Wiz Khalifa #72089 üzenetére
Igen mert a 13-as mélyközép magasabbra tud menni, itt lehet lesz egy kis gödör az átvitelben, de nem hiszem, hogy meghallanád.
-
Czimby
addikt
válasz
bandi0000 #72091 üzenetére
Én rendeltem 304-et és 305 jött helyette szóval szerint 304-303 már nincs készleten.
Ráírtam az autohifi outletre náluk sincs már 304.Egyébként a 304/305 full ugyanaz mindenben, csak a design frissült.
(304-en firmware-t kell ehhez frissíteni, de utána megegyeznek tudásban) -
bandi0000
nagyúr
Na végül is ezt a 3-at találtam, ami minden tekintetben elfogadható
Valaki meg tudja mondani melyiket érné meg megvenni, vagy hogy melyik lehet a jobb?
Mind3 Kenwood
Pár ezer Ft különbség van köztük, nyilván az a jobb amit több helyen árulnak, mert akkor helyben is meg tudom venni, de ha egyik többet tudna valamivel többet nyújtana akkor azt venném
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #72089 üzenetére
Igen tudom. De elég sok bolt szállít kis hazankba. Konkrétan ez az rainbow dl-c6.2.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Czimby #72087 üzenetére
Na az infók: [link]
Majdnem full egyforma a két mélyközép:
13cm - 16cm
110W - 120W rms
34-34.000Hz - 30-34.000Hz
91dB - 91dBA magas sugárzó ugyan az.
A hangváltó picit másabb.
Vágási frekvenciája a 13cm-es hangváltójának 4.100Hz míg a 16cm-es hangválója 3.800Hz.
Szerintem mehet a 13-as hangváltó meg magas a 16-os szetthez mert nem lesz gond.
(#72088) troll81:
Melyik az az ez? Meg én magyarba vagyok, itt nem kapható már a 16-os.Am a Maximum az 15k újonnan a 13-as és 16cm-es szett is.
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #72086 üzenetére
Ez a Rainbow szett is van 125 eu tól pl én is vittem tavaly 4 bontatlan szettet haza.akkor jobban akcióban volt.
-
Czimby
addikt
válasz
Wiz Khalifa #72084 üzenetére
Vedd meg mindkettőt, és a 13-as szettből a hangváltót + magasat használod a 16-osakkal.
Mivel a magas ugyanaz, a hangváltó meg lényegében csak a magasat illeszti pl 2500Hz-re kompatibilis kell legyen. De azért nézz utána ugyanaz-e magas, meg ne adj isten a hangváltó nem-e vágja a mélyet is bár ez nagyon-nagyon ritka.
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #72084 üzenetére
Vegyel egy rainbow szettet be is fér rendesen hangra is jo es nincs semmi probléma utána. Később erősítő is mehet ra ha lesz. Ez a leg egyszerűbb megoldás. En azokat teszem skodaba pár nap múlva ismét egyet építek.
-
Wiz Khalifa
veterán
Egy kérdés.
Ha találtam újonnan Mac Audio Maximus 2.16-os mélyközép hangszórót akkor milyen hangváltót és magassugárzót ajánlotok hozzá?
Mert sajnos ez nem szett. Csak mélyközép hangszóró.
Mert viszont tudok Mac Audio Maximus 2.13-as szettet ami rendes szett tehát van hangváltója meg magas sugárzója és ha jó lehet a magas meg a hangváltó a 13cm-es csomagból a 16-os mélyközéphez akkor nincs gond mert hátra meg nem tudok tenni csak mélyközepet így a szettel tudok játszadozni.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
bandi0000 #72079 üzenetére
Közben találtam ezt a pioneert nyilván ennek nincs beépített, de nem is lényeges annyira, viszont ha jól láttam, akkor olyan kábelt adnak hozzá, amit be kell kötni, ehhez lehet külön szerezni ISO csatisat? Mert a régi Kenwoodomhoz olyat adtak, amit csak simán rá kellett dugnom a kocsi ISO csatijára és ment is
-
dmad
aktív tag
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Létezik olyan fejegység, aminek beépített mikrofonja van? Tehát ne kelljen szétpakolni a kocsiban a mikrofonokat vagy az nem is ér sokat?
-
troll81
addikt
sziasztok ki hogyan járat be subot?
e felől érdeklődnék.
-
Wiz Khalifa
veterán
Nem volna rossz de nem lehet kapni itthon. Meg gondolom nem olyan 30k lenne.
Esetleg ezek közül valaki valamelyiket?
KICKER CSS 674
Focal RSE-165
Hertz ESK F165.5
Audison APK 165Amúgy nekem volt egy Opel Calibra-m abban egy Hertz DSK 165.3 volt és szép volt számomra annak is a hangzása. És akkor még ott nem külön erősítőről hajtottam hanem a fejről és a gyári "hangváltóval" volt használva.
Amúgy a zenei sítlusom: Sub Rap, Hip-Hop, R&B, Trance, Progressive, Psyhedelic, House.
Mélynek ez lesz betéve ajánlás alapján: KICKER CWRT102 (15l-es zárt ládába)
-
Lite
őstag
válasz
Wiz Khalifa #72056 üzenetére
Nekem direkt Octavia-hoz gyártott mdf kiemelőm volt hozzá, még a németektől hozattam, de a jobb oldal még úgy is gáz volt.A gyári rácsot rárakni szintén határeset volt... Mondjuk, az ablak még így is éppen le tudott menni mellette, de, hogy ott 1 mm-nél több hely nem maradt... 68 mm volt a beépítésem.
Amit javaslok (és ahogy nézem, Troll kolléga is ezt mondta): Rainbow DL-C 6.2
Nekem ez volt bent, a saját váltójával (is, meg aktívban is), szinte nem is kellett belenyúlni eq-val a hangjába, ha a saját váltójával használtam (csak 16 kHz-en kellett visszavenni, alul el volt vágva 63 Hz-nél). A magasa is befér a gyári helyre.
Hip-hop zenéknél szub nélkül is megállta a helyét, Dimples D - Sucker DJ (Ben Liebrand Mix) -nél olyan tere volt, hogy a cimbik nem hitték el, hogy az ajtókban van a hangszóró...
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #72070 üzenetére
Nem hiába. Csak nem tudom mostani vagy nem. Én éltemebe nem hallottam ezekről. Azt hittem a régebbiek. Mert pl Maximus-t is nem rég lehetett még venni.
Én úgy tudtam hogy a mostani az a Star Flat, AMP, Mobil Steet meg a társai...
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #72069 üzenetére
Látom hiába írom, hogy engedd el a mostani mac audiot.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #72068 üzenetére
Még ami "adatra" szimpi de lehet a valóságban nem az az a Premium S2.165 meg a BLK 2.16.
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #72067 üzenetére
Olimpicot ugyan nem hallottam, de a nagy mágnesen kívül nemsok jót tartogat az a hangszóró. Protector sem túl jó. Amiket én ajánlottam azokon csak mac logó van, de semmi köze hozzájuk.
Nézz szét gladen, audison, hertz,.dls, u dimension vagy használt cuccok közül, mert ott ezért az árért elég jókat lehet kifogni. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #72065 üzenetére
Protector?
Amúgy nem vagyok Mac párti. Mit ajánlatok ami 25-30k és az Olympic-ot hozza színvonalban?
-
gramofon89
tag
válasz
gramofon89 #72065 üzenetére
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #72058 üzenetére
Az über az belépő hulladék, hiába vagy ennyire mac párti én megértem csak akkor régebbi szériákat keress azok értek valamit. Maximus, absolute mondjuk ilyet sehol nem fogsz találni kb nekem három évbe telt
vagy esetleg ami phaseből lett mac az viszont bitang cfs ha jól emlékszem. Ezek teljesen minőségi cuccok nagyon jó hangminőséggel.
Nemtudok képet feltölteni, mert nagy méret. -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Előző autómból megmaradt egy Hertz DSK 165 komponens szett. Az a kérdés, érdemes-e beépíteni a mostani autóba, ha ebben gyáriak vannak, de mégis megvagyok elégedve a hangjukkal? Gyári fejegység, és ez marad is, a bass teljesen rá van tolva, viszont a hátsó hangszórók helyére 1 mélynyomó menne erősítővel (High level input-ra). De nem tudom, érdemes-e beépíteni a Hertz-et vagy sem? -
Wiz Khalifa
veterán
Esetleg ez? [link]
Am az Olympic előtt egy Hertz DSK 165.3 volt alapvetően nekem annak a hangminősége is tetszett.
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #72060 üzenetére
Rainbow szettet keress azok jok olcsók használható ak volt jo par de egyet se próbáltam belőle. Sajnos
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #72060 üzenetére
Azt elhiszem nezz bele használt jobb szettet azzal is jobban jársz. Facebook on keresgelj
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #72058 üzenetére
A saal boxer nem annyira belépő szint a gladen alpha az pl. En a 40 k tol ajanlanam a szetteket... Ott akar passzív akár aktív ott mar lehet hajtani szolni fog rendesen. Az olympic mely szintjére nem sok megy le az biztos.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gramofon89 #72057 üzenetére
Nekem nem belépő szint kell mert akkor marad a most benne levő Sal Boxxer. Ahogy látható nekem valami fasza kell mint az Olympic. Csak hát az nem fér be...
Akkor mi van olyan 25-30k értékbe ami nem belépő vacak de jó is? Nem olvastam rossz infókat arról az überkraftról amúgy. Csak hogy a hangváltója nem az igazi.
-
gramofon89
tag
válasz
Wiz Khalifa #72052 üzenetére
Én azt az übercraftot elengedném, kb semmire nem jó kategória. Inkább másik márkából választanék belépő szintet.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #72054 üzenetére
Tegyel ala annyit ha engedi, vagy láttam magára a karpitra mdf bol mart 2 cm keretet ami a gyári rács helyére ment es ugy mar befert a mely hangszoro is. Azt hiszem otthon lattam mar valakinek.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
troll81
addikt
válasz
Wiz Khalifa #72052 üzenetére
Minden is bemegy mindenhova
mi nem fer el?
-
Wiz Khalifa
veterán
Mac Audio Olympic-ot cserélnék Mac Audio Überkraft-ra.
Sajna az új kocsimba az istennek se fér be az Olympic akár hogy akarom...
-
Ununqatrium
aktív tag
Hali.
JBL mélyközép hangszóróiról 20 ezer körüli ársávban mi az általános vélekedés? Szeretnék venni egy pár 16 és feles hsz-t, és eléggé Hertz párti vagyok, viszont most tudnék jó áron, kiárusításban vadiúj JBL darabokat. Elgondolkodtatott. Érnek valamit vagy túlárazottak?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- Gitáros topic
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest