- ZIDOO médialejátszók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Apple MacBook
- iPad topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciPeti
őstag
válasz
HereGod #40097 üzenetére
Kipróbálás nélkül necces... Hangszóróknál az egyértelmű dolgokon felül ( ne legyen külsérelmi nyom rajta, épek legyenek a terminálok, pille ne legyen beesve) érdemes megnyomkodni a membránt, óvatosan 3-4 újjal, és figyelni, hogy ne legyen semmi hangja. Ha nyomkodásnál serceg, és úgy érzed mintha dörzsölne, akkor felejtős, meg van égve a tekercs.
Erősítőt meg 12V-ról meg kell táplálni, ha bekapcsol, feláll, akkor nagyon nagy baj nem lehet. Külsérelmi nyomokra itt is figyelj.
-
kacsa7
őstag
válasz
HereGod #40097 üzenetére
A ládánál kb. a hangszóró membránt tudod megnézni, hogy nem szakadt-e. Az erősítőnél pedig sok külsérelmi nyom akkor sincs, ha belül szétégett valami... Szóval igazából külsőre nem feltétlenül fogod tudni megítélni.
VISZONT! Az remélem feltűnt, hogy a szett amit venni akarsz egy KOAX hangszórópár. Tehát egyben van a magas és mélyközép hangszóró. Ezt nem biztos hogy kellene eröltetni, ha van rá 1 mód (Fogalmam sincs Tico-ba hova fér el a magas külön). Lábtérből szóló magasoknak sok hasznát nem fogod venni. A típus megjelölés marha csalóka, mert az alapján sima komponens szettnek tűnik, amit itt folyamatosan ajánlgatnak. Viszont amit linkeltél, az ennek a koaxiális verziója... Na az minden volt, csak nem az év hangszórója 3. helyezett 2011-ben az tuti... -
PiciPeti
őstag
válasz
gyikhuszar #40092 üzenetére
Akkor lehet eleresztett a porsapka/tekercs ragasztása. Meg kéne mutatni szerelőnek...
-
HereGod
csendes tag
Sziasztok!
Hétfőn és Kedden mennék ezekért:
Mire figyeljek? hiszen kiprobálás nélkül veszem őket, nagyon nem értek hozzá!!
[link]
[link]
[link]
köszönöm a segítséget!
Szerk: Illetve belemenne egy Daewoo tico első ajtójába, a mx165 plus, mármint ki kell vágni a helyét azt értem, de ha mondjuk nem férne bele, hogy lehetne megoldani? -
Daywalker
addikt
válasz
namyang #40094 üzenetére
Segítek
Mivel nekem is az van így már csináltam B Corsát
Fejből nem tudom a hangszóró mélységét, de egy Hertz DSK165 szett pont befér, nézd meg annak a magasságát. Annál több nem lehet.
A gyári keretet asszem le kell vágni a gyári hangszóról, ha minden igaz, utána használható. Mi próbálkoztunk utólag vett kerettel, de nem lett jó.
A szetthez adnak hangváltót, azt az ajtóba kell tenni a gyári kábelre. Bejön az ajtóba a hangszórókábel, és ha leszeded a kárpitot, látni fogod, hogy a 16-os felett is van egy kivágás középtájon (ezért akár háromutas hangszórót is be lehetne) és ott el tudod helyezni a hangváltót. Gyári kábel bejön, rá a hangváltó, kimeneteit meg a megfelelő hangszórókba bekötni. Nem is értem miért gondolod, hogy bármit a fejegységen kéne csinálni a mellékelt hangváltóval
Valószínűleg a gyári szetten is van hangváltó, már nem emlékszem, azt ki kell hajítani.
Ablaktekerőt nem tudom, mert nekem villanyos...
A fejegység cseréje pedig nem bonyolult, de kell hozzá kiszedővilla vagy vékony csavarhúzó és szenvedés. Inkább a jó bekötés szarakodós. Ha nem értesz hozzá bízd rá olyanra, aki már csinálta. -
sanki85
csendes tag
válasz
namyang #40094 üzenetére
Elvileg le se kell szedni az emelőt.[link] .Hangváltót a gyáriban meg szerintem nem találsz külön, max a hangszóróval, csipogóval együtt.Mondanám hogy csinálj magadnak kiemelő keretet mdf-ből, fából, de ha a fejegység kiszedésére nem állsz készen, akkor bele se kezdj
.
-
namyang
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A hangtechnikához és elektronikához értek valamelyest, de autó ügyben teljesen kezdő vagyok -> bocs a triviális dolgokért.
Egy Régi (1998) Opel Corsa B-ben szeretném kicserélni a hangszórókat. Elsősorban az első kettőt. (egyrészt mert azok mentek tönkre, másrészt, mert nem tudom hogy tudnék hozzáférni a hátsó kettőhöz)
1. Kivettem a gyárit, de én nem nagyon látom, hogy ebből a keretből ezt ki lehetne operálni, és egy másikat tenni a helyére, sebaj, veszek beépítőkeretet (ez jó lesz nekem, ugye?) Mekkora beszerelési mélységű hangszórókat nézhetek hozzá? Ami még befér az ablaktól?
2a. Gondolom valami szettet lenne érdemes venni (tányér alulra, csipogó felülre), de a gyári tányéron nem látok hangváltót, vajon a rádióban van?
2b. Gondoltam több utas hangszóróra is alulra, de megint csak, ha van hangváltó már az elején, akkor sokra nem megyek vele. (meg amúgy is, a magas sokat nem ér a lábamnál).
3. Ha valaki esetleg szerelt már ilyen corsát, hogy lehet levenni az ablaktekerőt?Csak erőből, vagy kell hozzá ész is? (egyelőre a csipogóhoz e miatt még nem fértem hozzá)
4. A szett-es képeken többször látom, hogy van mellékelve még hozzá valami, ami gondolom a hangváltó. Na most akkor nekem teljesen vissza kéne fejtenem a rendszert a fejegységig, és ott bekötni a hangszóró saját kábelét? (szintén visszavezethető arra a kérdésre, hogy hol van a hangváltó, ha egyáltalán van a gyáriban)
5. a fent említett szettnél nekem némiképp szimpatikusabb talán a JBL CS6C vagy a JBLCS760C (egyáltalán mi a különbség?!). Ezekből, vagy igazából bármiből mit ajánlanátok inkább ebben a kategóriában?Köszönöm szépen, és elnézést a sok (és talán nektek triviális) kérdésért.
szerk: később tervezem a fejegység cseréjét is, gondolom az is sokat dob a hangzáson, de arra a szerelésre még nem érzem készen magam, nem olyan triviális, hogy melyik 6 csavart kell kiszedni
-
Tripperes
csendes tag
lassan megjön végre az új mélyközepem...
-
Osynho
addikt
válasz
kalozhun100 #40088 üzenetére
Pioneer 80PRS. Eddig nem tűnik olyan Sz@rnak.
BT60U vs 80PRS
A megjelenés, kezelőfelület, kijelző tekintetében nincs minőségbeli differencia, ezen a téren nem megdöbbentően kiemelkedő a Pio. Nem tűnik gagyinak mellette a Kenwood, sőt, ez a billenőkapcsoló egyelőre nem áll kézre, de még szokni kell. A bugyuta egérmozit gyorsan lekapcsoltam, ilyen kategóriában elég hülyén fest.
Szóval a küllem nem árul el sokat a tudásról, haver 88RSII-je sokkal komolyabb a motoros fém előlapjával, de már a 77MP is tetszett. Szeretem a letisztult, minimalista dolgokat. Egyébként meg lesz@rom a kinézetét, nem azért vettem.
A hangja eddig megdöbbentő. Pontosabban az, hogy ennyivel másabb, jobb, mint a BT60U, még trágya kábelezés mellett is, ipodról. Teljesen igaza volt szakall77 Úrnak.
A legfontosabb kérdés, a fárasztó, természetellenes magas hangok egy csapásra megoldódtak. Önmagában ezért megérte volna a váltás, de úgy egészében sokkal finomabb, "hifisebb", zeneibb lett a hang. Pedig még a csak bedugtam az előző helyére, hangvátló maradt, időkorrekciót nem bántottam, csak a bal első pozíciót állítottam be. Persze a Kenwood más rendszerben lehetséges, hogy máshogy viselkedik, de a Hifo + Maximus szettel nekem zavaró volt a karaktere. Ez egyébként egyes elektronikus zenéknél nem is biztos, hogy hátrány, inkább ízlés kérdése, de rock, metál és főleg hangszeres, énekes zenéknél engem zavart. Azt is érdemes megjegyezni, hogy azért más árkategória a kettő. Szóval továbbra is jó fejnek tartom a BT60U-t, használtan főleg jó vétel.
Az egész egyébként elgondolkodtató és egyben idegesítő. Mármint az, hogy mi minden kell, hogy egyáltalán elkezdjen zenélni egy autóhifi. Nem hig-end, nem SPL, csak egy sima hobby zenehallgatást tekintve. Az első valamire való fejegységem egy Pioneer 5500mp volt, utólag belegondolva egész jó hanggal. Az usb és BT hiánya miatt vettem X50BT-t. Teljes szokol lett a produkció.
Mint egy gyári autóhifi, csak hangosabb. Aztán jött a Kenwood. Óriási lépcső volt, végre előkerültek részletek, lett tere a dolognak. De ahogy együtt él egy cuccal az ember, elkezdi zavarni sok apróság. Lehetne jobb ez is, az is. Közben otthon is hallgat zenét, hasonlít stb. Na, ez a vég. A vírus megöl
És nem járok hallgatózni komolyabb autóhifik közelébe (gondolom ez az egy szerencsém, mert az már sok lenne).
A hét elején érkezik egy 92SD is, megvettem sógoréknál, közben futott be a PRS. Meghallgatnám ezt a Kenwoodot is, de nem tudom mennyi erőm és időm lesz a tesztelésre.
Pár kérdés:
- Nem kaptam hozzá kiemelő villát. Ez jó hozzá? Vagy van valakinek elfekvőben?
- A manualban van brightness a kijelzőhöz, de én csak kontrasztot találtam (ugyanott, ahol elvileg a brightnessnek kellene lennie) Picit túl világos nekem alapból a kijelző. :/
- Érdemes-e szoftvert frissíteni?
- Aktív vágás. A váltó kiszedése után hogy célszerű a kábeleket összekötni? Sodorva, forrasztva, szigetelve jó? Milyen kiindulási beállításokat ajánlotok a Maximus 2.16-hoz? Gyárilag 3800-on vág a váltó, tehát 4khz jó lenne? Meredekség? Vagy próbálgassam és meglátom magam? Az se tiszta, hogy van-e védelem a beállítások elfelejtése esetére? Mi védi a magasakat?
- A mérőmikit az előlapi lukba kell dugni? A hátsó két luk közöl a felső kisebbik a kihangosító mikrofoné a másik meg aux? Az usb kimetek egyenként tudnak 1A-t? Tehát 1 db is elbír egy hdd-vel? Mondjuk ezt mindjárt letesztelem magam.Bocsánat a regény miatt.
-
Unsign
tag
Sziasztok,
Régi Suzuki Swiftbe kellene valamiféle hangot beépíteni. A fejegysegre van kB 9-10e Ft és mellé választani kellene 10 cm-es hangszórókat. Összes keret 15-16e Ft + szerelés.
Ti mi ajánlanátok a fenti adottsagok mellett ilyen low budget kategóriában?
Pl Sencor fejegyseg + JBL pár.
Pesti szerelesre van tippelek?Köszi előre is
-
kalozhun100
őstag
válasz
barack1997 #40087 üzenetére
De miért milyen ez? Miért sz@r?
-
xigris
őstag
Sziasztok!
sikerült egy 8 ohmos autórádiót keríten a kocsiban a hangszórók 4 ohmos megoldható valahogy a bekötés csere nélkül? -
olahpal82
csendes tag
Sziasztok,
SOS segítség kellene.
Clarion DXZ928R manualt, honnan tudok szerezni?Úgy néz ki megvan a fejegység.
-
PiciPeti
őstag
válasz
B-enji #40083 üzenetére
Sajnos elég messze van, így csak felküldeni tudja valakivel. Nekem elég bonyolult akár levegőben is kipróbálni, mert erősítő ülés alatt van, szóval sokat kell bontani...
Mind1, rossz nem lehet, szerintem rámegyek, aztán majd kiderül... Van egy sanda gyanúm, hogy az Audison BT2-nél többet fog mutatni...
-
B-enji
tag
válasz
PiciPeti #40081 üzenetére
Ezt így tényleg nagyon nehéz lenne megmondani, én pl próba nélkül nem vennék már semmilyen kábelt. Nálam pl agyondícsért kábelek egyike sem vált be, pedig volt köztük Van den Hul is... Abszolút rendszer (autó) és ízlés függő.. Eladóval esetleg nem lehetne megegyezni próbában?
-
Shokkolo
addikt
Jo hirek, masfel hat utan vegre bekerult a hifim.
Beul, bekapcs, nagymosoly.Masfel ev utan ujra osszeallt.
-
PiciPeti
őstag
válasz
n.andras74 #40079 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok, ezért nem úgy tettem fel a kérdést, hogy hogyan fog szólni a rendszeremben.
Arra lennék kíváncsi, hogy milyen frekvenciákat nyel el, vagy "emel" ki, milyen jellegű hangzást ad (katonás/meleg/lágy/stb...), mekkora teret, felbontást ad, stb.
Ha pl azt mondjátok, hogy magas tartományban nem jó, akkor kiesik. Viszont ha 1.5-2 KHz környékén elnyel, egyértelműen ez a nekem való kábel.
-
nyikoláj
tag
Sziasztok!
Esetleg tudja vki, hogy 2005-ös bmw e90-be milyen beépítési paraméterű 10cm-es kétutas hangszórókra lehet cserélni a gyáriakat? JBL GTO429, Audison APX 4, Pioneer TS-E1002i közül választanék hangszórót (vagy ne válogassak hanem válasszam a [Gladen One 100 BMW-t] és az biztos befér?) és Alpine CDE-180RM, Pioneer MVH-X560BT közül fejegységet. Egy Crunch GPX 500.2 erősítő és egy MacAudio MPX112 mélyláda megmaradt korábbról amit még szeretnék használni.
Semmi extra igényem nincs, csak a gyárit cuccot lecserélném, hogy egy kicsivel szebben szóljon.Köszi.
Üdv,
Csaba -
PiciPeti
őstag
Én is kérdeznék:
Valakinek van tapasztalata a Vivanco HQ08 RCA kábelről? Hangja, minősége érdekelne...Érdekes, ígéretes felépítésű:
-
KRISSTUS
aktív tag
Az MVH-X560BT -vel nincs valakinek tapasztalata?
Főleg a hangja érdekelne (RCA-n), a kijelzőjéről azt írták valahol hogy elég erős (éjszaka zavaró lehet), de videókat nézve róla, nekem inkább a gombok megvilágítása tűnik erősnek. -
Osynho
addikt
Na, köszi a további fertőzést, ismét a kór áldozata lettem. Gyorsan be is teszem.
-
PiciPeti
őstag
válasz
gyikhuszar #40070 üzenetére
Lehet csak bevezető szál hiba. A hsz kábel forrasztva van, vagy saruval?
A garit meg érdemes lehet megpróbálni, van ahol nem kérik a beszerelésről a papírt. Bár ez nagyon ritka...
-
opeter70
senior tag
válasz
gyikhuszar #40070 üzenetére
Küldtem pü-t.
-
gyikhuszar
tag
válasz
opeter70 #40069 üzenetére
Igazad van, mert közben kimentem, és pont ilyesmiket kezdtem el csinálni. Mivel mindig ugyan az a hangszóró sercegett (jobb oldali közép), próbából kicseréltem egy másikra, és azzal semmi. Utána visszaraktam, majd a közepén lévő porvédőt lefogva a recsegés megszűnik. Ennyit tudna egy made in germany hangszóró? Ez elég elkeserítő. Az vajon mitől lehet, hogy néha recseg, néha nem?
Gari természetesen nincsen, hiába én vettem boltból újonnan, mivel én szereltem be... -
opeter70
senior tag
válasz
gyikhuszar #40068 üzenetére
Valószínűleg a hangszóróddal lesz baj, de mielőtt kiszereled azért a biztonság kedvéért teszteld végig az egész láncot.
Szerencsére nem olyan bonyolult:
Először cseréld meg, az erősítőbe menő rca kábel bal-jobb oldalát. Ha a recsegés "átmegy" a másik oldalra, akkor a fejegység, vagy az RCA kábel a ludas.
Ha viszont továbbra is a jobb oldal recseg, akkor az erősítőn cserérld fel a hangszóró kimenetek jobb-bal oldalát. Ha a recsegés most a másik oldalról szól, akkor az erősítővel van valami gond.
Ha ezek is rendben vannak, akkor jön az, hogy átcseréled az első hangszórókat. Itt ugyanaz a helyzet, mint amit fent leírtam. Ha a recsegés most a másik oldalról szól, akkor irány egy hangszórójavító!
Ha továbbra is a jobb első recseg, akkor a hsz kábel, vagy esetleg a keresztváltó a hibás.
Végső esetben akár még a váltókat is átcserélheted.Daywalker: Én is a Szondiba jártam hozzájuk régebben, azóta kénytelen vagyok kimenni a másik üzletükbe a Jászberényi út elejére (Kőbánya élessarokhoz közel).
Amit linkeltél sajnos nem ismerem, de attól még lehet jó. -
gyikhuszar
tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem: valamiért a hifimben a jobb első csatorna (leginkább a közép) néha elkezd sercegni. Kicsit olyan, mintha ki lenne ütve, vagy valami rezegne a membránon (a zaj kicsit a hangelemezen sercegő tűre emlékeztet). Néha csinálja, néha teljesen jól szól. A csatlakozások rendben vannak (legalábbis amiket eddig néztem).
A fejegység Alpine CDE-178BT, erősítő ESX Signum SE 480, az első szett Rainbow EL-C5.2, az rca kábelek ESX-ek, a hangszóró kábelek márkájára nem emlékszem, de valami normálisabbak azok is, a tápkábelek Kicker márkájúak. A cuccok közül semmi sem idősebb egy évnél, mindent újonnan vásároltam, sokat használva, hajtva nem volt semmi.
-
Daywalker
addikt
Na jól becumizta, 6. kerben megszűnt a marion, most máshol kell keresnem ilyen hangszóró tömítő szalagot (ez a gyurma neve)...Budán sehol sem találtam egyelőre
Ilyesmi jó lehetne? [link] -
Norbi14
senior tag
Most hogy volt alkalmam kipróbálni egy dupla mèly nyomós ládát rájöttem mennyire szar a dld500.... csak dübörög de nem vág mellbe, nem is tiszta...ez a dupla cucc viszont elèg jó, igaz 8mm2 táppal nem az igazi
-
Bootyhunter
tag
Sziasztok!
Peugeot 206-ba szeretném a gyári cuccokat lecserélni! Alpine fejegységre gondoltam, de a hangszórókat fogalmam sincs mire cseréljem. Nem kell őrült nagy hangerő, sokkal fontosabb nekem a hangminőség! Mélyláda nem kell, a fejegységre kb 30k-t a hangszórókra max 40k-t szeretnék költeni! Kezdő vagyok a témában, tudnátok mondani pár tippet?
-
€uro
őstag
válasz
SetCHOO. #40053 üzenetére
Nem sokat kellene még hozzátenned, hogy 31.900-ért megvedd ezt: Pioneer MVH-X560BT
Mechanika nélküli. Egy teljes értékű Parrot kihangosító van benne, ami ebben a műfajban az egyik legnagyobb név. A kijelző világítása pedig szabadon változtatható (RGB: 200.000 színnel).
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
Osynho #40054 üzenetére
Erről a Kenwood KMM-361SD-ről mi a vélemény?
Most akkor ezt a szép hangzást a gyári golf 4 hangszórókhoz igazítanám. -
kacsa7
őstag
válasz
Osynho #40056 üzenetére
A JVC X310BT-t próbáltam, értékelhetetlen volt a kihangosító része. Egyszerűen bárhogy állítottuk be - ráment egy hétvége, utána a hifissel is egy fél óra - nem lehetett érteni normálisan amit én mondtam az autóból. Lehet én fogtam ki egy hibás darabot, de ha egy mód van rá én biztos kerülném.
-
Osynho
addikt
válasz
SetCHOO. #40053 üzenetére
"És legfontosabb, hogy gyönyörűen szóljanak a gyári hangszóróim. Mindennél fontosabb a szép kiegyenlített tiszta hangzás."
Nem fognak.
Sajnos ennyi pénzből nincs csoda, a gyári hangszórók se valami minőségiek, gondolom. A 25 ezres BT képes fejek kb ugyanazt fogják tudni, belépő szint. A márkás gyártók termékei között válogatva nem tudsz melléfogni.
A 2 dinesekkel is az a baj, hogy drágán sz@rul szólnak. Tehát valamire való hangzáshoz jó mélyen kell a zsebbe nyúlni.
-
SetCHOO.
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis útbaigazítás kellene. Golf4-esemhez keresek fejegységet. Valami egyszerű 1Din-es mechanika nélküli fejegységet.
Egyenlőre max 25e körül nézelődök, mert később úgy is belerakok egy 2 dines LCD-st.
A szempontjaim:
Piros gomsor
A háttérvilágítás mindegy, de ha kék akkor passzol a digit klímához.
Mechanika nélküli
USB esetleg SD kártya
bluetooth, Androidos teló van a családban.
És legfontosabb, hogy gyönyörűen szóljanak a gyári hangszóróim. Mindennél fontosabb a szép kiegyenlített tiszta hangzás.Közben nézelődök, keresgélek, de a hétvégén már rendelni szeretném.
Előre is köszönöm a fáradozást, segítséget.
Üdv:
SetCHOO -
n.andras74
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Yettel topik
- Autós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Motoros topic
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest