- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
KriszXJR
tag
válasz dseres #43300 üzenetére
Szerintem ne elsősorban a spirálcellásat részesítsd előnyben hanem az agm-et.
A spirál is agm, de hagyományos agm-et kapsz 40-körül.
A tartóssága szerintem megéri az árát.
A 25ezres Banner-eket két-három évente cserélnem kellett.
(és nem azért mert leültettem a hifivel, ennyit tudott....)
Az optima jelenleg 8éves........ Viszont ez 55-60ezer.
Lehet kicsit spórolni........, az agm dupla, a spirál agm tripla ár. -
Ozy
tag
válasz dseres #42920 üzenetére
nem tervezek most egyéb beruházást elég volt ez is...
Igazad van abban, hogy kivárok egy jó ideig amíg kialakul bennem a jövőkép a fejlesztést illetően
Amúgy ez csak olyan idézőjeles probléma amit nem láttam előre és tudok vele élni. Tapasztalatnak kiválló és legközelebb egyel nagyobb erőt kell majd vennem a tervezettnél.kigoi: nem szedegetem le a sarut, de ha elviszem szervizbe és olyan munka van a kocsival akkor ők leszedik (nyilván biztonsági okokból)
-
Ozy
tag
válasz dseres #42492 üzenetére
Akkor ha jól értelmezem a szavaidat, ha nem az általad és itt a fórumban is sokat emlegetett noname fosok közül választok (sal ....és társai) akkor olyan nagyon nem tudok mellényúlni.Ez mondjuk biztató...Már csak azt kell leküzdenem magamban, hogy nem tudok ennyi pénzért olyan minőségű erőt venni amilyet szeretnék, tekintettel arra, hogy esetemben csak az új jöhet szóba. Megpróbálok keresni egy rock zenéhez megfelelő szép hangú erőt és szettet. Ha valakinek van ötlete vagy tapasztalata akkor azt szívesen veszem.
-
Ozy
tag
válasz dseres #42486 üzenetére
akkor ebben a kategóriában ne is várjak csodákat???
mondjuk nagy csodát nyilván nem várok de annyi de annyi gyártó van, hogy nehéz kiigazodni...Ráadásul nem tudom eldönteni, hogy mik lehetnek a valós wattok és mik a megmarketingezettek...Nem tudok elhelyezni például mindenki által ismert márkákat sem a skálán lsd: pioneer, jbl, alpine, crunch stb... -
Snoop27
őstag
válasz dseres #42434 üzenetére
Ertem, koszi szepen a reszletes leirast. Sajnos en mar itt ellottem, mert koaxos hangszorokat vettem elore (Alpine 1725S), ami tudom nem az igazi, vettem nemreg hozza egy JVC KW-AV61BT lejatszot, remelem ebbol a kombinaciobol ki lehet hozni egy jobb, vagy legalabb egy kozepes hangzast, gyerekes apuka vagyok, sok penzem nincs bele fektetni Habar erzem, hogy egy erositot es melynyomot fogok venni hozza (miutan kikerem a velemenyeteket), de persze csakis hasznaltat.
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
Snoop27
őstag
válasz dseres #42424 üzenetére
A kiemelo gyuru az a szimpla mdf gyuru vagy valami specibb dolog? S a karpitozas alatt mire gondolsz? Az ajto szigetelesere jon? Bocs, tudom lama kerdesek, de szeretnek temaban lenni
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
opeter70
senior tag
válasz dseres #41272 üzenetére
1 Ohmon kevésbé lesz kontrollált a mélynyomó, ezért valóban, ahogy írtad, pontatlanabb a hangja.
Saját tapasztalat: A Signat RAM3 1 Ohm stabil, ki is próbáltam 2 db 4 Ohmos mélynyomóval (amelyek 2 Ohmra voltak párhuzamosítva), hídba kötve az erősítőre. Iszonyatos hangnyomást produkált, de engem nem győzött meg a hangja. Kicsit pontatlan és brummogós lett, úgyhogy vissza is tértam az 1 mélynyomós felállásra.Ezzel a felállással, ami neked van, szerintem maradj egy jóféle 2 csatornásnál.
-
Osynho
addikt
válasz dseres #41272 üzenetére
1 ohmon nagyobbat löknek, mert ugyanaz ez erősítő több W-ot ad le kisebb ellenálláson. Ha bírja. És ez az egyik hátrány, a fokozott terhelés, melegedés. Több hátrányt is leírtál, mint pl a kisebb kontroll. Amennyiben nem cél a hangnyomás, a helyedben maradék 4 ohmnál, egy jobb 2 csatornással, a mostani erősítő meg maradhatna az első szettre.
zsolt19900: Te látod, hogy mennyire légmentes a szigetelése ezeknek a lapoknak. Minden esetre én szigetelném, mivel a fém rezonál és nem is bíznék a teljes fedésükben.
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz dseres #41268 üzenetére
B-enji-t kiegészítve:
4 Ohmos subhoz inkább 2 csatornásat javasolnék (hídban). Ugyanis monoblockból nem könnyű olyat találni (megfizethető áron), amelyik 4 Ohmon is megfelelően nagy teljesítményt ad le.
2 Ohmos subhoz viszont az esetek 90%-ában monoblock ajánlott, mert ha azt hídba kötnéd egy 2 csatornás erősítőre, akkor azt 1 Ohm-mal fogja terhelni, amit viszonylag kevés erősítő visel el. Monoblockból viszont már egész baráti áron lehet olyat találni, amelyik 4-500 Wattot kitol magából 2 Ohmon.[ Szerkesztve ]
-
B-enji
tag
válasz dseres #41268 üzenetére
A monoblock-ok nagy általánosságban digitálisak. Előnyük a jobb hatásfok, kevesebb áramfelvétel, kisebb hőtermelés, kompaktabb méret, és a jobban alul illeszthetőség is (nagy esetben 1 ohm stabilak) esetleg több beállítási lehetőség is van rajtuk a kifejezetten mélysugárzó alkalmazás miatt. Viszont érdemesebb belőlük a drágábbakat venni, szerintem az olcsóbbak elmaradnak hangban az erősebb kétcsatornásoktól.
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz dseres #41064 üzenetére
Igazából nem ragaszkodok én a CD-hez mindenáron. Ha van olyan készülék, ami azt a hangminőséget tudja USB-ről, azon az áron, akkor körbeér a fejemen a vigyor... De mint tudjuk ilyen nincs, szóval az én kompromisszumom inkább a CD, mint a minőség.
A miérteket leírtam már az imént...
Amúgy egyáltalán nem határolódok el a fejlesztésektől, pl az új Sony okosteló dokkolós fej kifejezetten érdekelt. Egészen addig, amíg kiderült, hogy BT-n keresztül megy a hangátvitel illetve elég belépő kategória a fej jelfeldolgozó része. Ha a telefon USB-ként működne, és pl csak a telefonbeszélgetés, és a navi hangja lenne BT-s, akkor elég jó kis motyó lehetne.
-
Osynho
addikt
válasz dseres #40591 üzenetére
Nekem a beolvasás például egyáltalán nem bosszantó. Az autót egyébként is melegítem (főleg ilyen hidegben), így tök mindegy az a 10-20 sec. Mire bekötöm magam, letörlöm az ablakot, már meg is találta a 150gb wav-ot. Sokkal jobban idegesített az iPod, ami másodperceket várt számváltások között, a tekerésnél is lassú volt, a gomb elengedése után még tekert egy kicsit, így nehéz volt eltalálni a kívánt részt. 2,5-es hdd-vel minden gyorsabb. Ezt a linuxos megoldást nem értem, de jó lenne megoldani ezt a buta sorrend hibát.
B-enji: Nem lehet az ipodon navigálni, ha a fejegység kezeli.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz dseres #38558 üzenetére
Nincs trükk. Hidalásnál a 4Ohm valójában 2+2Ohmból tevődik össze (ezért sem ajánlatos 2Ohmos nyomót hidalni, mert akkor az erő eredő ellenállása 1+1 lesz, amit igen ritkán bírnak), a két csatorna összekapcsolása miatt. 2Ohm-ban pedig többnyire jelentősen több teljesítményt tudnak leadni. 2x55 alapból 110W lenne, de 2Ohm-nál valószínűleg le tud adni egy csatorna 85W-ot is: 2x85W=170W
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz dseres #38518 üzenetére
Ez így azért nem igaz, hogy nem számítanak a W-ok.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem a minőség mércéi, de bizonyos mértékig figyelni kell a teljesítményekre és terhelhetőségekre! Itt számítanak a W-ok, és csakis a valós W-ok (RMS). Azaz nem ideális egy 40W RMS erősítőt egy 150W-os szettel párosítani.
Aztán az, hogy ezek a W-ok milyen minőségben jönnek ki...na, az megint egy más tészta, és ilyen értelemben szokták mondani, hogy ne a W-okat nézd. Mert lehet, hogy egy 400W-os nyomó százszor különb, mint egy 1200W-os, pl.
De teljesen figyelmen kívül hagyni ezt a karakterisztikát hülyeség, olyan nincs.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Osynho
addikt
válasz dseres #38518 üzenetére
Azert az nem teljesen igaz, hogy a wattok nem számítanak. Az megint mas kerdes, hogy sok gyártó kamuzik. Viszont egy subnal igenis fontos! Nem is feltétlenül a hangerő miatt. Neked ráadásul egy durva dld-d van zart ládában. Persze, hogy nem eleg neki egy 4 csatornás hidalt ereje. Szerintem, ha ezt megkérdezted volna a vásárlás elott, többen is megmondták volna.
[ Szerkesztve ]
-
kigoi
senior tag
válasz dseres #38515 üzenetére
Szerintem használt erőket nézegess,nem akarok senki pénztárcájában turkálni de ha dl12őt vettél akkor szerintem kicsit sok lesz az a 90ezres 240.2 a rendszerbe,és még ráadásul ő sem egy erőgép.
1000.1D meg pláne, 140ropis erő.
De ha ezek neked tényleg nem drágák akkor én ilyen erőkhöz nem dld-t illesztenék hanem valami zárt ládába tervezett AS-t vagy gladent pl x-ion 12 vagy gladen sqx12,ezek zártban érzik jól magukat és zeneibbek mint bármely dld.
Nekik zártban viszont a 1000.1.
Biztatáskép én hibátlan dls cad 15ot vettem 57ért szállítással használtan.
Én a helyedben át értékelném azt az elérhető árat,én is ilyen voltam mikor építettem,semmi nem volt drága csak jó legyen a rendszer de sokat lehet spórolni kis türelemmel és használt cuccokkal.Más.amennyire tudom jók ezek a mosconi erők de csak nekem furcsa a súlyuk?
1000.1-es 2ohmon 1000W (papíron) súlyban meg csak 2,5kg,oké hogy D osztály,jobb a hatásfokuk de ez nagyon kis súly.
Nekem a cad 15 2ohmon 900W ,szintén D osztály és 6,4kg. -
Khaosz55
addikt
válasz dseres #38497 üzenetére
Akkor 4 ohm hidalva mit tud RMS-ben?
Belinkelem a mély láda tervezőbe beírt paraméterek alapján milyen lesz a hangszóró hangja zárt illetve reflex esetében. Hozzáteszem nem vagyok profi de ezek az értékek relevánsnak tekinthető.
A sárga a zárt láda ebben az esetben 15 Liter a javasolt láda méret.
A világos kék a reflex láda. Látható hogy brutális mélyre lemegy majd.
A reflex láda esetén 50Literes láda méretet adtam meg. Ehhez a következő paraméterek jöttek ki:
50L láda
Refelx cső hangolása 38Hz
Reflex cső mérete 10cm átmérő 26cm hossz !!!Ha kisebb a láda egyre nő a reflex cső hossza.
Ha kisebb a reflex cső átmérője lehet rövidebb a cső viszont 100% hogy szélzaj lesz.Hozzá teszem hogy refelx esetén 38 Hz-nél lesz egy kb 22ms késése a hangnak.
Szóval reflexben nagyot fog szólni de ez pop disco zenére jobb.
-
Khaosz55
addikt
válasz dseres #38491 üzenetére
A DLD DL 12 megnézem Win ISD-ben. Egyértelműen reflex ládába való. Nagyon jó lineáris átvitele van és nagyon jól mélyre megy reflex esetében. Megpróbálok egy képet majd berakni. Viszont nagy átmérőjű reflex cső kell hogy ne legyen szélzaj. Ebben az esetben viszont nagyn hosszú cső kell. Megkeresem.
Mekkora ládát szeretnél reflexre kb ?
A DLD DL12-es dupla tekercses. 2 db 2 ohm. Ezt te most 4 ohmra kötöd be vagy1 ohmra?
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz dseres #38491 üzenetére
Nem a zárt ládával van a baj, hanem a gyenge erősítővel. Bár az ilyen dld-k inkább veretésre valók, mint elmélyült komolyzene-hallgatásra, így gyakrabban teszik reflexbe. Ettől még lehet jó zártban is, csak egy erőművet kell rákötni, de reflex ládában is sokkal nagyobb erősítőre lenne szüksége. Az a mosconi nagyon jó, hajtsd a szettet aktívban (ha olyan a fejed), a subnak meg vegyél egy combos 2 csatornást.
38493: Igen.
[ Szerkesztve ]
-
opeter70
senior tag
válasz dseres #35555 üzenetére
Igazából az A oszlop alsó 1/3-a környékén lenne ideális.
Ha az ajtóba teszed, a színpad magassága eléggé le fog csúszni.
A különbséget az ajtó és a tükörháromszög között neked kell hallanod.
Ha nem tudod eldönteni, akkor az a megoldás, hogy kösd be, de még ne szereld sehova a magassugárzót.
Tegyél a hátuljára egy kis kétoldalas ragasztótszalagot és próbálgasd különböző magasságokban elhelyezve.
A füled rögtön meg fogja mondani, hogy megéri-e feljebb szerelni. -
opeter70
senior tag
válasz dseres #35249 üzenetére
Ne érts félre, igenis szükség van az új készülék vásárlókra. Különben mi használt cuccokat keresők, mit vennénk meg később tőlük féláron?
Csak arra akartam rávilágítani, hogy új eszközök megvásárlásoz megfelelő anyagi háttérrel kell rendelkezni és tisztában kell lenni azzal, hogy adott pénzösszegért lényegesen alacsonyabb minőséget kapsz újonnan, mint használtan. A garancia pedig, mint már említettem, lóf@szt sem ér. Még akkor sem, ha szakműhelyben szerelték be, mert akkor jön a "nem rendeltetés szerű használat" szöveg és egyéb kibúvók.[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz dseres #35249 üzenetére
én relatíve régóta hifizek, de ugyanúgy nem értek az elektronikához és nem látok bele. és ezzel még nagyon sokan vannak itt, senki nem lesz műszerész a hifizéstől meg kell hallgatni, vagy megbízható eladótól, megbízható típust vásárolni. nem nagy művészet, főleg nem PH!-s segítséggel...
ezt a szarrá hajtást pedig nem értem. az erősítő nem autó, hogy hidegen pörgetik és tönkremegy, mert rossz a kenése. nincsenek benne kopó alkatrészek, szinte indifferens, hogy mennyit volt használva. a hangszóró már más tészta, de ezek mind olyan dolgok, hogy ha rosszak, akkor azt a süket is hallja, nem a hegedű 4-ik felharmonikusa fog elveszni, hanem recseg, mint az állat, vagy nem szól.
egyébként én jobban megbízom a ki tudja hány éves genesis erősítőmben, amit 55 eerért vettem, újonnan 200e fölött volt, csúcsminőségű alkatrészekből, mint egy újonnan megvehető alsókategóriás alpine, vagy akármilyen kommersz erősítőben, amiben mindennel spórolnak, amivel csak lehet. és ha elromlana benne 1-2 kondi, még akkor is jobban jártam.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
opeter70
senior tag
válasz dseres #35244 üzenetére
Ezzel azért én is vitatkoznék.
Semmivel sem rosszabb egy használt cucc, mint egy vadonat új. Sőt!
Ha valaki kicsit járatos a műszaki dolgokban, az tapasztalhatja, hogy az esetek nagy százalékában az új készülékek a garanciaidő lejárta után rövid idővel mennek tönkre (tisztelet a kevés kivételnek).
És itt most szándékosan nem (csak) autóhifiről beszélek, hanem bármilyen műszaki cikkről.
Épp nemrég költöttünk egy kisebb vagyont a mosógépünkre, amelyiknek 3 hónapja (!!!) járt le a garanciája.
Apámék tv-je szintén a garanciaidő lejárta után nem sokkal ment tönkre.
És még sorolhatnám...
Viszont az a készülék, amelyik "túlélte" az első 1-2 évet, az a tapasztalatok szerint még nagyon sok évig működik tovább.
Én személy szerint 12 éves házimozi erősítőt használok, amly sosem volt még javítva és teljesen hibamentes. Az autómban is van 10+ éves erősítő, szintén hibátlan."Az a helyzet, hogy kezdőként nem merek használtat venni, nehogy valami leselejtezett rossz cuccot sózzanak rám "
Itt is csak néhány egyszerű szabályt kell betartani:
- Sohasem veszünk látatalanban (pl. postán) műszaki cikket.
- Mindig ki kell próbálni vásárlás előtt és lehetőség szerint belekukkantani, hogy volt-e már belenyúlva, javítva.
- Ha van rá mód, akkor egy tapasztaltabb ismerős segítségét is ki kell kérni vásárláskor.Aki pedig a garancia miatt venne új készüléket, azt el kell, hogy keserítsem, mert a kereskedők 99%-a csak akkor vállal garanciát bármire is, ha szakműhelyben számlával (vagy esetleg a kereskedő saját műhelyében) történt a beszerelés, ami újabb többlet kiadást jelent.
Ez konkrétan annyit tesz, hogy még a vásárolt fejegység ISO csatlakozóját sem dughatod össze otthon (bármennyire egyszerű is), mert ha bármi probléma lenne vele, a kereskedő rögtön a beszerelésről szóló számlát fogja kérni.Akit a fentiekkel mégsem sikerült meggyőznöm, az szaladjon nyugodtan új készüléket venni.
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
Ahham, hát ez teljesen logikus amit mondasz...nem azért ajánlunk használt cuccot, hogy aztán szívjon vele a user, hanem mert töredék áron, értsd. fele annyi pénzért vagy még kevesebbért kapsz kategóriákkal jobbat, a jelenlegi rendszeremben mindent használtan vettem, még az IC kábelt is.
-
orbano
félisten
azért mert _NEKED_ nem szimpatikus és félsz tőle, nem kéne kioktatni az itt lévő többséget
én a kezdetektől fogva használtan vettem, még nem fürödtem rá. a minőségi cuccokra általában vigyáznak. ráadásul szoktunk segíteni mazsolázni a hirdetések között. ne mis tudom van-e itt az igényesebb hifitsták között olyan, aki újonnan vásárol megfizethetetlen áron dolgokat. főleg 180 ezres keretből...[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
footy
addikt
-
Joe fiú
senior tag
válasz dseres #34819 üzenetére
Vehetsz olcsóbban is jól használható fejet..pl. 50-60k környékén Kenwoodot, amely szintén nagyon jó, csak nincs aktív vágásod, szettnek a zero nagyon jó, ami passzolna hozzá az Audio System, Steg, Mosconi erősítők, ezekből bármelyik is választod nem nyúlsz mellé, szubhoz érdemes szintén ezek közül valami combosabb kétcsatornásat választani, és ahogy footy is mondta a mélyet a legutolsó helyre rakd a döntés során.
Illetve ha nem ódzkodsz a használt szettektől, akkor ilyen összegért ki lehet fogni nagyon jókat.
-
footy
addikt
válasz dseres #34816 üzenetére
Itt legtobben a minosegre gyurunk
300e-bol mar jo rendszert ossze lehet rakni, foleg hogyha hasznaltat(erobol mindenkepp hasznaltat vennek) is bevallalsz.
Milyen zenet hallgatsz?Jah latom az elozo hsz-ben irtad.
En erennyi penzbol ezeket vennem:
- Pioneer P80RS
- Gladen Zero 165
- Steg K4.04
- AS HX08
- Steg K2.01
+ szigeteles, beepites[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest