- TCL LCD és LED TV-k
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz #28001792 #59807 üzenetére
Igen, valóban 15W jöhet ki belőle
Pedig szeretem, mikor a fader-rel kicsit hátrébb tolom a zenét és középről szól.
Ez esetben is iktassam ki a hátsókat? És mi az ajánlott 10 ezerig előre?BBéci: én köszi, megvagyok mélyláda nélkül. Már csak a helyhiány miatt sem szeretnék. De amúgy sem. Aláírom, hogy jobb lehet, de akkor sem ér annyit nekünk. Sokszor komplett 3D mozit cipelünk a Kalosban
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Üdv
úgy néz ki a Kalosban megdöglött az egyik hátsó, gyári hangszóró.
Tudnátok ajánlani 60-80W között kedvező árút (max.10e), ami picit jobb, mint ami volt?
Nyugis és pörgős zenéket egyaránt hallgatok, több mélyet elviselnék, de mélyládát nem akarok, annyira nem vagyok már fiatal
A fejegység egy Pioneer 180UI 4x50W.
Ilyeneket nézegettem: Mac Audio MPExclusive 16.2, Pioneer TS-G1331i, stb.Aztán miután elolvastam az összefoglalót, picit elbizonytalanodtam:
"A hátsó hangszóró szett az esetek döntő többségében nem szükséges mert a kialakítani kívánt színpadképbe nagymértékben beleszól"Lehet, hogy szimplán el kéne felejtenem a hátsókat és a (jó) elsőket cserélni?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz simi811118 #52922 üzenetére
ok, próba lesz
-
Márton
nagyúr
üdv
van egy Pioneer 180-as fejem egy Daewoo Kalosban.
Meglepően szépen szól a gyári hangszórókkal.Viszont igen gyakran cipelünk magunkkal a csomagtartóban 2x50W Videoton hangfalat
Jött az ötlet, nem lehetne-e erre rákötni a zenét, hogy több basszus legyen?
Vagy ide már mindenképpen erősítő kellene?Nem akarok venni, tehát a kérdés inkább az:
- lenne-e értelme a hátsó gyári hangszórókról rákötni a kábeleket?
- tehet-e tönkre ez bármit az autóban? rádió, akku, kábelezés, stb
- ha hülyeség, egy Kinter MA-180 erősítővel már jobb lennék? (az ugyanis van a fiókban)köszi!
-
Márton
nagyúr
Na, bekötöttem a tápot, egyelőre a fekete föld, piros 12V, de nem kapcsol még be.
A sárgára is kössem ugyanazt a 12V-ot, ugye? Az egyik gondolom az állandó táp,
a másik a slusszkulcsos 12V. Nehogy hülyeséget csináljak.
kösziEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz kacsa7 #43484 üzenetére
Igen, épp a próba előtt állok.
Nyilván ha nincs előrelépés akkor hagyom a fenébe.
De nem szeretem cipelni a nagy Sony erősítőm, eddig az volt, ha nagyobb terembe mentem.
Tényleg nem kell iszonyat hangerő, az emberek csöndben vannak, nem akciófilmet vetítek
Viszont a Pio hangzása nagyon tetszik még a gyári Kalos hangszórókkal is.
50W Videotonra lenne kötve.
kösziEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz kacsa7 #43481 üzenetére
Pont azt akarom elkerülni, hogy ilyen kábel dzsungel legyen, minél letisztultabb dolgot szeretnék.
Mobil mozimhoz használnám 50W-os hangfalaimmal és egy 12V-os táppal. Nem kell irtózatos hangerő, csak szépen szóljon 40-50 embernek (a kocsiban szépen szólt). Most egy ilyennel használom, de nagyobb hangerőn torzít, gondolom 100x jobb lenne a pio-val..
-
Márton
nagyúr
Barkácsolnék, csak az a csati kell ami a fejegységbe megy.
Táp+2 front kivezetésre van szükségem, de nem akarom a gyárit szétvágni.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
üdv,
Pioneer mvh-170ui rádióhoz keresek hátsó csatit.
Mindenhol csak korábbi modellekhez találok.
Nem kell a másik felén semmi csati, csak az kell
ami a fejegységbe belemegy. Tudtok boltot?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
no, akkor melyik az a fejegység a 20ezres kategóriában,
amelyik tud rádiócsatorna bemutató üzemmódot?
Tehát a behangoltakat mutatja 5mp-ig majd ami tetszik,
ott megállítom egy gombnyomással?
A Pio170-nek hiába fejlesztették a kijelző fényerejét, ha
rásüt a nap, ugyanúgy nehezen olvashatóEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz Joe fiú #38716 üzenetére
Felsőfokú támogatás a rádióállomás bemutatás? LOL
Az ócska daewoo rádióm is tudta..
Hogy miért fontos? Mert sokszor a 6 közül egyik rádió
sem ad megfelelő műsort, és ilyenkor hasznos.
Nem levegőbe beszéltek, nálam gyakran használt funkció. VoltAz ntfs-t aláírom, én néztem be. Ez nem nagy gond végülis.
Úgyis lesz egy pendrive csak erre a célra.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Pio170
Kikötöttem tehát a kék kábelt, beszereltem, szép a hangzás.
Viszont:
- nincs ntfs támogatás (ok, nézhettem volna előtte a leírást, de mindenhol nyugtattak, hogy ezek a modellek már kezelik..)
- nem találom azt a módot, hogy a tárolt rádióadókat bemutatja 5mp-ig, és egy gombnyomásra megállítom a bemutatást. Ez nagyon tetszett a régi rádióban, és szintén azt mondták sokan, hogy ez minden rádióban már alap. De akkor hova van eldugva?
- FM adók keresése nem túl precíz, 103.3-at meg sem találta, de kézzel igen.Tetszik a fényessége, és hogy beállítható az időpont mikor halványuljon..
Szóval még barátkozunk.[ Szerkesztve ]
-
-
Márton
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek.
Nincs motoros antennám és erősítőm se egyelőre.
Így akkor a tanács, hogy húzzam szét. De mi baj lesz ha így hagyom?
Mert a könyv ugye azt írja: "egyéb járműtípus esetén soha ne kösse össze"
Mintha komolyabb bajt tudna okozni. Ha viszont nem tud, nem húznám szét..Lógagéza:
nem mondod, hogy minden zenét BT-n keresztül hallgatsz?
Akkor gondolom tökéletes a minősége. Főleg ha FLAC-et is azon nyomod.
Engem is vonzott a vezetéknélküli zenelejátszás lehetősége,
de féltem a BT csak beszédre való, és nem igazán kaptam konkrét választ,
hogy szépen szól zenével is, van legalább FM rádió szintű.Na mindegy, mostmár megvan a pio 170.
-
Márton
nagyúr
Szóval, nem tudja senki mi legyen a kék kábellel? antenna 12v vagy mi.
-
Márton
nagyúr
válasz tboy93 #38696 üzenetére
eleve van egy átalakító ami a széles müanyag csatiból 2-t csinál.
ez ment eddig a rádióba
most a pio-hoz kaptam egy olyat, ami a 2 csatiból ismét egyet csinál,
és ez megy a pio-ba. Úgyhogy 2 átalakító is lesz ott hátul.
Szerencse hogy elfér, mert a rádió igen rövid.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Ott még nem tartok, egyelőre rádió csere van.
Ebben tudsz segíteni?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Megjött a Pio 170UI, megy is holnap a réginek a helyére.
A bekötés valószínű rém egyszerű, de azért rákérdezek, nehogy elbaltázzak valamit.
Szóval egy Kalosról van szó, benne egy Daewoo rádió volt, hátulján a 2 csatlakozó.
Az első és hátsó hangszórók kábelei stimmelnek:
fehér-fehérfekete, szürke-szürkefekete, stb.A másik csati a táp. Itt is stimmel a dolog odáig, hogy piros, sárga és fekete kábel. De a kék-fehérrel nem tudom mi legyen.
A leírás szerint, idézem:
Az ISO csatlakozó tűkiosztása különböző az egyes járműtípusokra. Kösse össze a kékfehér kábeleket ha az 5-ös tű antennavezérlő típusú (?). Egyéb járműtípus esetén soha ne kösse össze a kékfehér kábeleket.
(miért, baj lehet?)
Gyárilag össze van kötve. Most akkor húzzam szét? Honnan tudjam milyen a kaloson az 5-ös tű?
A régi rádióba ment be itt egy kék kábel, szóval elvileg maradhat.
Továbbá ott volt egy narancs színű kábel is, aminek itt most nincs helye, gondolom ez akkor kilőve.Nem akarok se tüzet, se lemerült akksit
köszi!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz kacsa7 #38509 üzenetére
Köszi, én is ezt a pio szettet néztem ki. Persze idővel..
Akkor azt mondod egy pio170ui+pio hangszórószett, mindez erősítő nélkül?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz tboy93 #38487 üzenetére
na, azért csak jobb lesz mint egy gyári daewoo magnó?
akkor miért raknának bele 4x50W mosfetet? Az nem ér semmit??Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz tboy93 #38485 üzenetére
De még mindig igaz az az állítás, hogy gyári hangszórókkal
és erősítő nélkül a Kenwood valamivel szebben szól mint a pio?
Ez az ami visszatart a vételtől, amúgy tetszene.
És a 24bit D/A sem jelent sokat egy autóban?[ Szerkesztve ]
-
-
Márton
nagyúr
Az számít valamit hogy 24bites a DAC vagy sem?
Egyelőre nincs erősítő, komolyan szett. Talán később.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz Shokkolo #38159 üzenetére
hm, utánanéztem, és valóban a bluetooth ugyan beszédátvitelre
lett kifeljlesztve, de ma már használhat más kodeket is.
Sőt, ha mp3-at hallgatsz rajta keresztül, lehet hozzá sem nyúl:"Thus, if you're listening to MP3 or AAC files you stored on your phone, tablet or computer, Bluetooth doesn't have to degrade the sound quality if your Bluetooth receiving device also supports that format"
[link]Csak a rádiónak is támogatnia kell, na ezt vajon feltüntetik a gyártók a leírásban?
-
Márton
nagyúr
válasz kacsa7 #38148 üzenetére
Bluetooth hangminősége egyébként milyen? Cd minőség átmegy rajta?
Úgy köttetném be a rádiót, hogy kulcs nélkül is szolhasson.
Van a 3 közül valamelyikben olyan funkció, hogy pl. 1 óra után
lekapcsol, ha nem értem hozzá?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz kacsa7 #38145 üzenetére
Köszi, na akkor most jól elbizonytalanodtam
Gomb fényerő valóban hasznos lehet, sokat vezetek este.
JVC menü: ok hogy nehéz belépni, de hányszor is kell?
Egyszer beállítasz mindent rendesen, utána már igen ritkán
matatsz arra, nem?Az android teló végülis akkor úgy működik mint egy pendrive?
Azt hittem a fejegységet lehet vezérleni a telóról valamilyen
kábeles v. kábel nélküli kapcsolattal. És emiatt kell spec. szoftver rá.
De ha a telón lévő számokat játssza le, amit a telóról kezelek, ráadásul
kábellell összekötve, akkor miben más ez mintha az AUX bemeneten kötném össze?Ez a szett szimpi ilyen áron. Gondolom "enyhén" jobban szól mint a gyáriak.
Bár a szerelő azt mondta, már a rádió lecserélésével is minőségi ugrásban lesz részem.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz Alpachino #38143 üzenetére
Igen, olvastam h a 2 pár rca hasznos lehet.
Ami viszont picit visszatart:
Nem olvasom, hogy 24bites a DA konvertere, a többinek igen. Ez fontos autóban?
Írták itt előttem, hogy erősítő nélkül a többinek szebb a hangja, és lehet pár
hónapig még így használnám.
Nincs flac supportAndroid vezérlésről valaki? Mi ez? Használjátok?
-
Márton
nagyúr
Üdv,
végleg megadta magát a Kalosomban a Daewoo rádió,
már az előlapja sem marad a helyén , megérett a csere.Ami biztos hogy CD nem kell, és BT sem igazán.
Ezeket néztem ki:
Pioneer MVH-160UI
Kenwood KMM-100R
JVC X210EMelyiket ajánlanátok ha simán a gyári hangszórókra kötöm rá? (egyelőre)
Szempontok:
- gombnyomástól ne recsegjen, ropogjon
- könnyen feltehető előlap (van hogy vezetés közben jut eszembe)
- jól olvasható kijelző nem csak szemből, hanem felülről nézve is
- rádiócsatornák váltása minél gyorsabb legyen
- MP3 mappák kezelése 16-32GB pendrive-on
- MP3 tekerés hanglejátszással is. Ezt tudja valamelyik?
- elérhető rádióállomások bemutatása 5mp-enként, és ami tetszik,
egy gombnyomásra ott marad, de nem írja felül a mentett adókat
- USB-ről teló, stb töltése
- Flac és távirányító előkészítés huszadrangú szempontEzeknél mit jelent az Android vezérlés? Hogy usb kábellel rádugva a telóról
játszik le zenét, vagy hogy a fejegységet össze lehet párosítani a telóval,
és erről irányítjuk a rádiót? Ez milyen vez.nélküli kapcsolat lenne?A pio tűnik kinézetre szimpatikusnak, de olvasom itt, hogy erősítő nélkül
gyenge a hangja?hát hirtelen ennyi,
köszi ha van tippEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- TCL LCD és LED TV-k
- Kordában fogja tartani az S25 a Snapdragon 8 Elite őserejét
- Külpolitika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztalos klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó magyar bolti garival! -
- Intel Core i5-11400F LGA1200 processzor tálcás (hűtő nélkül) - 1 év magyar bolti garival! -
- Kingston FURY 32GB (2x16) KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black 1Gx8 - 12 hó magyar bolti garival! -
- G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 Ripjaws V - 12 hó magyar bolti garival! -
- iMac 2021 8/256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest