- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ratkaics
senior tag
válasz burgatshow #33079 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
Chesterfield
őstag
Mostanában elég sokat nézegetem a 30k körülimechaless BT fejegységeket.
A szóbajöhető márkák: Kenwood, JVC, Pioneer, Clarion, Alpine.
Kenwood kapásból kiesik, mert nincs mechaless BT feje.
JVC X250-BTE kiesik, mert csak 1 pár RCA van, az X50-BT jó lenne a 2 párral, viszont kifutó.
Pioneer MVH-X360BT mondjuk jó lenne
Clarion FZ502E -nálam ez lenne a favorit, de amiket olvastam az egy gombos kezelésről, elkeserítő.
Alpine UTE-72BT szintén szóbajöhet.
Viszont olvasgatás közben felfigyeltem a 24Bit DAC-ra, ami ezek közül elvileg csak a JVC-kben van, és akkor még nem is említettem, hogy BT-n keresztül fulltime kezel két telefont+1bt médiát, míg a többiek csak egyet.
Valakinek volt már alkalma ezek közül párat meghallgatni? Mennyit jelent az a 24bit DAC?
Mert jelen infóim alapján akkor járnék a legjobban, ha beszereznék egy JVC X50-BT-t[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz PiciPeti #33097 üzenetére
No, leírom az én hifis történetemet, mielőtt én tűnök itt majd a főg@cinek....
Annó, jópár évvel ezelőtt, amikor kocsi került a seggem alá, én is belelkesültem, hogy úúúúú hifit bele!
Sok időt nem szántam a dologra, a haverok kiokosítottak, hogy kell 4 hangszóró, meg egy mélynyomó.
Elslattyogtam a MediaMarktba, körülnéztem, megtaláltam a legszebb, legszínesebb dobozt, az volt ráírva SAL.
Szép narancssárga membránú hangszóró, tök jónak nézett ki, viszonylag olcsó volt, ha már ott voltam megvettem. De hát hátra is kéne valami, akkor már legyen ugyanebből a szép narancssárgából, de 10 centisben van 3 utas is... Szép nagy számok voltak ráírva, azt is betettem a kosárba...Kell egy mélynyomó is, éppen volt, mit ad isten, az is SAL, aktív subcső, sokcsillió watt, menő bulldog belehímezve, ez is kell...
Elköltöttem ~60e Ft-ot, gazdagabb lettem 2 db 13-as mélyközéppel, 2 db 10-es, 3 utassal, és egy aktív subcsővel...
A 4 hangszóró fejegységről hajtottam, az első csak puffogott, a hátsó torzított, és az egészet elnyomta a 300Hz-en dörmögő láda...
De akkor azt hittem, mekkora raj csávó vagyok, ez még a bulákról is lefújja a bugyit, haveroknak is tetszett, sok hangszóró, csinos membrán, stb...Aztán voltam olyan hülye, hogy elkezdtem utánaolvasni a témának, fórumokat, teszteket olvastam, beleültem 1-2 olyan autóba, amiben tényleg hifi volt, és rájöttem, hogy amit csináltam, az egy baromi nagy pénzkidobás volt....
Körbejártam a témát, beszéltem sok emberrel, böngésztem az oldalakat, és ugyanabból a 60e Ft-ból, összeszedtem egy nagyságrendekkel jobb hifit, amit azóta is fejlesztgetek, és fogok is még sokáig.Én is úgy indultam az elején, hogy legyen jobb mint a gyári... Elsőre sikerült egy hangosabbat csinálni, másodikra meg egy valóban jobbat.
Ezért tépem itt a számat, hogy ne essen bele más is ugyanabba a gödörbe, mint én. Főleg, ha már volt annyi esze, hogy előbb kérdez, aztán vásárol.
-
PiciPeti
őstag
válasz PiciPeti #33095 üzenetére
Most nézem a blau méreteit, tényleg kisebb...20-as mély van benne. Így a példa már annyira nem állja meg a helyét, de a lényeg talán átmegy.
Szerk.:
Nem ment át...
Mind1, arra költitek a pénzeteket, amire akarjátok. Nem akarok vitázni, tanácsot próbáltam adni, és megkímélni a pénzkidobástól. Használd örömmel a ládikót, remélem meg fog felelni az elvárásoknak.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz PiciPeti #33095 üzenetére
Már nem azért, de az kit érdekel, hogy a tányér képes 10 centi mozgásra? Értem én hogy menő, csak pont nem érdekel.
Az én igényem az, hogy jobb legyen, a gyárinál. Nem több nem kevesebb. Azt pedig nem nehéz elérni. Még úgy se, ha korlátolt az anyagi erőforrás.
Szóval nem bántás, csak nem te vagyok és nem feltétlenül azt akarom. Részemről itt a vita ilyen jellegű folytatása értelmetlen.
-
PiciPeti
őstag
válasz burgatshow #33093 üzenetére
Szerintem ez sem foglal több helyet, (sőt, ha nem kocka kialakítású a csomid, akkor inkább kevesebbet...)
Ellenben tud ilyet:
És amit a videón látsz, az 28e Ft volt, +7e kábelszett....
Kb 50hsz-el ezelőtt leírtam a véleményem, de ahogy látom fölösleges volt...Nem a kedveteket akarom elvenni, vagy okoskodni, csak egységnyi pénzt sokkal jobban el lehetne költeni...
Én csak jót akarok, de ahogy látom nem megy.
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Skoda Fabiam 2004-es és autóhifit tettem bele. De sajnos az első szettemben generátorzaj van.
egy erősitőm van egy komponens szett elöl és egy mélynyomó hátul. a 4 rca-ból amit középen a két ülés közt vezettem hátra az erősítőhöz, ha kihúzom valamelyik kettőt akkor a zaj megszűnik. De ha visszadugom mind a 4-et akkor nem. Olvasgattam a a neten kipróbáltam már nagyon sok módszert, hogy a fejegység rca kimenet szélét hozzáérintettem a fejegység házához hogy leteszteljem hogy úgy jó-e, meg kívülről vittem neki egy 10es- tápkábelt és úgy is kipróbáltam de semmi. Kivettem a hangszórókábelt és a kocsi másik felén a levegőben az erősitőre rákötöttem de úgy sem szünt meg.Holnap készülök az rca kábelek kikötésével és átviszem a kocsi bal oldali küszöbén hátha jó lesz, és a jobb oldali küszöbön csak a pozitív táp kábelt. Hátha úgy jó lesz. Rá ment 2 napom és még mindig ezzel szenvedek.
Tudnátok segíteni ebben? Mi az a földhurok?Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv, Csaba
-
PiciPeti
őstag
Ezek az aktív blaupunktok úgy terjednek mint a vírus...
Ha belegondolok, hogy Roki P2-t vettem 13-ért....
-
válasz burgatshow #33088 üzenetére
Akkor az RCA kábelt is hátra kell vinni, itt arra ügyelj, hogy lehetőleg úgy vidd hátra, hogy nincs a közelében más elektromos kábel, hiába árnyékolt, ha felszedi a generátorzajt, az kellemetlen. Elsőre fura lesz, hogy a zene nem mindenhonnan jön, viszont ha utána átülsz egy régebbi gyári autóba, el nem tudod majd képzelni, hogy lehet ezen akármit hallgatni.
Ha később nagyobb erősítőt tervezel, komolyabb ládával, akkor lehet érdemesebb 20mm2 kábelszettet venni, ezt 7k pénzért láttam az Autóhifi Citynél, most akció keretében ingyen szállítanak JBL, Crunch és Renegade termékeket. Utóbbi kábelszettre gondoltam. Ha nem akarsz későbbi módosításokat, akkor elég a kisebb.'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
DarkByte
addikt
válasz burgatshow #33088 üzenetére
Jaja, ezt szeretem én is benne. Ha átrakod SW-be az RCA kimenetet akkor megjelenik az EQ opciók között is a Subwoofer mint külön szint állítási opció.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
Isten vagy. Az elektronikával nem lesz gond, a bontás is megy. A kérdésem arra vonatkozott, hogy mi az amit még mindenképp be kell szereznem. Holnap megyek a blaupunktért, az első szettről meg majd értesítenek.
Ez már nekem is eszembe jutott,hogy veszek öntapit, mert szövetkárpitos az autó. :-)
Egyébként relatív a sok. Nyilván nem akarok több száz ezret rákölteni, de valahol azzal is tisztában vagyok, hogy azért nem is csak egy ötös lesz. Plusz pár ezer forint nem a világ vége. :-)
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz burgatshow #33079 üzenetére
Halál ugyanehhez a fejhez van nekem is a Blau-m. Majd én is egy olcsóbb komponens szetet szeretnék még előre, bár így a plusz mélyládával hogy előről lejebb tekertem a mélyet és feljebb hajthattam a magasat azért az összkép javult valamit.
-
TheJoeker
tag
Sziasztok!
Pioneer DEH-X3600UI ről mi a véleményetek?
Ami még esetleg szóbajöhet az egy Pioneer DEH-P6900IB lenne, viszont az használtan.
Egy Pioneer DEH 5600MP-t cserélnék le rá.
Melyikkel járnék jobban a kettő közül?
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
Úgyis ezt fogja mindenki javasolni.
-
Jagi
tag
Hali
Segítséget szeretnék kérni 16,5 hangaszóró szett (2db közép/mély 165mm, 2 csipogó és hozzá hangváltó) vásárlásához.
Van egy Alpine 72BT fejegységem ([link])
Eddig kinéztem egy Fusion RE-CM650 ([link]) de nyitott vagyok mindenre, a 15.000FT árkategória környékén.Ennyiért mit érdemes venni?
Mennyiben javítja a hangzást ha a hangszórókat rákötöm erősítőre (+hátul 2db 10cm noname van)?
Egy ilyenem van: Panasonic CX-M400EN ([link])Köszönöm a válaszokat!
-
válasz burgatshow #33072 üzenetére
Első mélyed lesz, egy cipőben járunk
Amire szükséged lesz, az egy kábelszett. Ez általában 5k, neked, ehhez a ládához bőven elég a 10mm2-es változat. Például ez: [link]. Nem egy high-end készlet, de mint írtad, sokat nem kívánsz költeni.
Ez tartalmazza a tápkábelt/remote kábelt, az RCA kábelt, a biztosítékszettet és sarukat.
Kárpitot kell bontani, sajnos. A tápkábelt az akkumulátortól (pozitív) indulva kell elvinni hátra, úgy, hogy az akkutól max. 30cm távolságra beiktatod a biztosítékot (akkura körsaruval rácsavarod a kábelt, 10-20cm után elvágod, bekötöd a biztosítékot, és a kábelt tovább viszed. A tűzfalon biztos lesz egy gumidugó, ahol kábelek mennek az utastér felé, itt átdugod a kábeled, majd szépen elvezeted az ülések mellett, szőnyeg alatt hátra. Általában a vezetőoldalon mennek az autó gyári kábelei hátra, a tápot ezek mellett célszerű hátra vinni.
A csomagtérben egyelőre maradjon a kábel vége.
Innen két lehetőséged van. Ha biztos nem akarsz a későbbiekben fejleszteni, akár itt abba is hagyhatod. Az említett "kékpont" láda ugyanis elvan remote és vonalkimenet nélkül is, simán magas szintű (hangszóró) jelből is ért, és automatikusan kapcsol ki, ha nincs jel. Kell egy kevés hangszóróvezeték (1.5-2.5mm2), ezzel a két hátsó hangszóród vezetékét meghosszabbítod, rákötöd a láda csatlakozójára, majd a ládán megfelelő helyre bedugod. A pozitív tápot akár méretre is vághatod, majd be a ládába a megfelelő helyre, ezután fogod a negatívot (a fekete, általában egy méteres a szettben), a csomagtérben keresel egy testpontot (ahová csavarhatsz anyát, vagy csavart, nem nehéz ilyet találni, gyárilag is van, úgy lehet felismerni, hogy egy fekete vezeték van rácsavarozva a fémlemezre. Ide körsaruval rácsavarod a negatívod, szépen elvezeted a kábeleket, elhelyezed a ládát, majd bekötöd a ládába a negatívot is. Ennyi. Akkusaru mehet vissza, ládán leveszed a hangerőt 1/4re, bekapcsolod a rádiót, és beállítod neked megfelelően a ládikót.
Elvileg az RCA kábelt is hátra kellene vinni, ezt viszont mindenképp azon az oldalon, ahol nem sok kábel fut, a táptól jó messzire. Neked erre nem feltétlen van szükséged. Kábelszett helyett vehetnél külön kábelt, biztit, stb., de nem jössz ki (sokkal) olcsóbban.
Minimális elektromos ismeretek kellenek, kézügyesség is. Megcsinálják neked Autóhifi műhelyben is, némi pénzmagért.
Ez most elég kaotikusnak tűnik, a sok bontás, stb, de hidd el, megéri. Ha valamit elírtam volna, a többiek kijavítanak.
A láda aljára, ha a csomagtered szövetkárpitos (nem egy műanyag lap hátul) tehetsz öntapadós tépőzárat (a kampós oldalát), így nem csúszik sehová a láda nagyobb kanyarban sem.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
ratkaics
senior tag
A Bluetooth a fontos, illetve az USB lejátszás se hátrány. CD-t nem használok.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
gabber01
addikt
válasz Chesterfield #33075 üzenetére
Meg a 2 pár RCA kimenet.
footy: azért 30ért azt eléggé ki kell fogni, és akkor se BT, se USB. Mondjuk én is annyiért vettem, meg nekem nem is fontosak ezek, de van akinek biztos.
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
erikke17
őstag
Erőből ha Output csatlakozóból viszem a jelet tovább egy másik erőbe akkor gyengül a jel vagy romlik?
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
burgatshow
veterán
Najó, ez a Kékpont aktív mélynyomó tényleg nem nagy darab. Így már esetleg elgondolkodom rajta.
A hátsó hangszorókat csak szimplán ne kössem be és akkor ennyi?
Summary
Oké, tételezzük fel, hogy veszek egy ilyen Blaupunkt mélyládát, illetve előlre az MX165-öt. Mit kell még akkor vennem? Azt se tudom például, hogy hány kábelt kell hátravinni a mélyhez? Az elsők tiszta sor, régi ki, új be.@footy: Hallottam igen, de engem az az egy gondolat vezérelt, hogy ha tovább akarom adni az autót, akkor nem akarom teljesen kiiktatni a hátsót. De akkor maximum nem lesz bekötve és ha odajutok, hogy eladom, akkor szimplán visszadugom.
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz burgatshow #33067 üzenetére
Balance-szal az oldalak kozti egyensulyt allitod. A Faderrel lehet az elso es hatso resz kozott kulonbseget beallitani. Egyebkent miert akarsz hatra mindenkepp hangszorot?
Ne fujjon be a szel?
Hallottal mar jol beepitett komponens szettet? Nalam a hatso ulesen meg senki nem panaszkodott hogy valaami nem stimmelne. -
gabber01
addikt
Én a helyedben a hátsókba nem vennék semmit, és a fennmaradó összeget inkább a beépítésre költeném. Hidd el, nem fog hiányozni hátulról.
Szerintem te is abba a hibába esel, hogy a hangszórócserétől valami csodát vársz, pedig önmagában egy jobb szett nem biztos hogy nagy javulást hoz. Többnyire mindenki a mélyeket és a középtartomány alsó felét hiányolja a gyári rendszerből. Ez önmagában a cserétől nem fog megjönni. Ahhoz meg kell teremteni a feltételeket. Az autóajtók ugyanis nem hangszóródobozok, üreges, lyukas lemezek. Próbáld ki hogy a szobai hifiből kiemeled a hangszórót és a doboza nélkül a levegőben zenél. Na ugyanez van az autóban szigetelés vagy normális ajtópanel nélkül.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Akkor előre beszóród a MX165öt, a csipogót elhelyezed neked kényelmes helyre (a csipogó a magas hangszóró, a pici a komponens szettben). Ezt van, aki az ajtóba a kilincs közelébe teszi, vagy, aki az A oszlop alsó harmadába, van, aki a műszerfal tetejére, sofőrrel szemben (én), és van, aki egymással szembe fordítva teszi a műszerfalra...A wattokat ne nézd, azzal sokra nem mész. Az MX165 elég érzékeny szett, jól hajtható erősítő nélkül is.
Ha hátulra nem akarsz ládát (nézted már a Blaupunt GTB 8A-t? 20k (így kijön a 40k a hangszórókkal együtt), és meglepően kicsi, aktív, erősítő sem kell hozzá, csak kábel hátra), akkor csak mélyközép hangszórókat javaslok, ami nem kétutas. De inkább egy pici láda.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
ThodEE
őstag
Álltalában a kisebb membrán felülethez kisebb teljesítmény adat van ugyan annál a márkának ugyan azon sorozatánál.
Úgy értettem hogy ha kisebb a terhelhetősége a kisebb membrán felületűnek akkor gondolj a balansz lehetőségére mikor a hátsó már túl van hajtva akkor az első lehet még unatkozikhttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
burgatshow
veterán
válasz ThodEE #33066 üzenetére
A balanszot lehet állítani azzal nincs gond.
Ugyanolyan alatt a fizikai méret is beleszámít? Vagy az nem és csak a márka illetve a teljesítmény amiről most szó van? Mert ha a méret is, akkor játszani kell vele, mert az ajtóba hátulra nem fér be u.a. a méret, mint az elsőbe.
-
ThodEE
őstag
válasz burgatshow #33065 üzenetére
Én csak lefordítottam hogy a kolléga kérdésén mi nem érthető számodra.
Nem vagyok otthon a márkákba és komoly útbaigazítást sem tudok adni, de abban biztos vagyok hogy ha a fejegység 4 csatornájára nem ugyan olyan hangszórót kötsz akkor érdemes lesz a balanszot is beállítani ne hogy a hátsók miatt ne szóljanak rendesen az elsőkhttp://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
burgatshow
veterán
válasz ThodEE #33062 üzenetére
Engem nem a színpadkép kialakítás/hangzás érdekel. Ha olyan zenét akarok hallgatni azt úgyse kocsiban akarom. Másrészről pedig mondtam, hogy mivel nem nagy autóról van szó (200 literes a csomagtartó), nem akarok külön erősíteni, meg mélyládázni.
A hátsó hangszórók pedig kellenek, azokról nem szeretnék lemondani.
[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
válasz kavics325i #33063 üzenetére
Én meg rezegjen a kasztni, mozogjon az ember haja, érezze a tüdő hogy nem csak kirándulni indultunk, szóval velem se, mert én nem bírom elképzelni a muzsikát a kocsiba mélyláda nélkül
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
kavics325i
őstag
válasz burgatshow #33061 üzenetére
Tódi írja jól,ha nem diszkót akarsz akkor előre 1 pár KOMPONENS és egy jó használt erősítő.Többiek majd mongyák melyikből milyent,mer én dzsíbíell fan vagyok velem sokra nem mész.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
ThodEE
őstag
válasz burgatshow #33061 üzenetére
Itt jellemzően mindenki a szinpadkép kiépítését javasolja amihez hátsó hangszórók megléte nem lehetséges, másik pedig szerintem az ár volt, 1 pár rendeset fogsz kapni 40ből
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
burgatshow
veterán
válasz kavics325i #33060 üzenetére
Nem értem.
2 pár. 1 pár előre, 1 pár hátra. Felé/alá lőttem? Mondtam, hogy nem vagyok jártas a témában.
-
kavics325i
őstag
válasz burgatshow #33058 üzenetére
1 pár hangszórót akartál írni ugye???
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
burgatshow
veterán
Nem is kellett lemérni, a gépkönyvben benne volt.
Szóval első hangszórók:165 mm és maximum 40W.
Hátsó: 130 mm és maximum 35W.
-
burgatshow
veterán
válasz opeter70 #33054 üzenetére
Így van, @gabber01-nél a lényeg.
Másképp fogalmazva nem akarok erősítőt és mélyládát (amúgy sem nagy a csomagtartó, hátha még beraknék egy erősítőt és egy ládát), de nem is kell mélyláda nélküli, de olyan jó minőségű cucc, ami csillagászati árban van.
Célom, hogy a gyári zörgőt lecseréljem egy normális(abb) minőségűre.
@Samus: Köszönöm, megnézem.
@shteer: A két pár hangszóróra legyen a maximum mondjuk 40k.
[ Szerkesztve ]
-
Imdre
aktív tag
Sziasztok!
Egy kollégám számára szeretnék infót gyűjteni, ebben kérném a segítségeteket - én kicsit tanácstalan vagyok.
Van egy 2004-es lépcsőshátú Fabia-ja, ebbe szeretne egy viszonylag élvezhető rendszert.
Egyelőre csak a fejegység adott, ami JVC kd r731 - ez nem tudom mennyire elfogadható.
Tehát:
- milyen első szett ajánlható? Annyit tudok, hogy a beépítési mélység korlátolt (ha jól tudom nagyon max.60mm)
- milyen mélyláda?
- milyen erősítő?
- bármi kiegészítő...
Keret igazából nincs meghatározva. Az adott fejegységhez, illetve a még ebbe az autóba "beleillő" lehetőségek érdekelnének. -
kavics325i
őstag
válasz k-feri65 #33052 üzenetére
Nem tudom,,,van itthon ez a HK és kint íbéjen megy 100 ójró körül Nagytestvér szóval itthon kutyának se kellett tízé,meg mivel nem nagy kb. mint két hangváltó így bekötöm megpróbálom. Ha jó lesz bent marad ha nem akkor ki veszem. De ez elfér a műszerfal alá szóval....4AWG-s kábel van itthon 4 méter így semmit nem kell vennem. Hsz kábel is van még 4 méter szóval ippeghogy csak bekőne rakjam,de hát tüzelnek a szukák így van elfoglaltságom bőven.
-
opeter70
senior tag
válasz burgatshow #33048 üzenetére
"Mivel a gyári cuccot szeretném lecserélni és nem megsüketülni a kocsiban ezért nem kell audiofil minőség"
Olyat hol hallottál, hogy az audiofil minőségtől valaki megsüketült volna?
Ezek pont ellentétes fogalmak.
"Megsüketülni" (átvitt értelemben) inkább a rossz minőségű hangszóróktól lehet. -
shteer
titán
-
k-feri65
senior tag
válasz kavics325i #33039 üzenetére
heheheeeee...ugye hogy jobb az aktív.....na jó nem biztos...de...
értem én de le sz@..m
-
válasz burgatshow #33048 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint és az összeszedett infóim szerint erősítő nélküli első szettnek Audio System MX165 Plus az ajánlott (20k), esetleg a Hertz DSK165.
Razer6666: nem, a fejek nem tudnak hídkapcsolást. De még egyszer leírom. Hídnál kettő csatornából egy lesz. Mélynyomó hajtásához használják.
-
burgatshow
veterán
Sziasztok!
Előre is bocsánat, de nem értek az autóhifihez viszont segítségeteket szeretném kérni. Adott egy JVC KD-X250BT fejegység (4x50W), ehhez keresnék jobb minőségű hangszórókat egy (halkan röhög) Fiat Pandába.
Mivel a gyári cuccot szeretném lecserélni és nem megsüketülni a kocsiban ezért nem kell audiofil minőség, csak valami normális.
Ja igen, a hangszoró méretek (bár nem mértem még le, de a net szerint) 16,5 cm. Legalább is az elsők mindenképpen, de este lemérem pontosan.
Szóval, kérlek ajánljatok valami ár/érték normális hangszorókat.
Szerk: a fejegység adatlapja ha kell más infó is esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Beretvás #33044 üzenetére
Ezt fejnél megcsinálni...kitől hallottad? Két csatornát összekötni sztereó módban...
Te szerintem a hídba kötésre gondolsz (ilyenkor kér csatorna hajt egy darab hangoskodót), általában bal pozitív és jobb negatív a kötése módja, de ez jelölve van az erősítőn. Rátehetsz bármekkora hangszórót a gyári fejre, -ami 4x45 watt papíron, valójában jó, ha 20 megvan csatornánként (a fej kézikönyve végén a Specifikációk résznél RMS output néven szokták emlegetni)-, csak nem fogja tudni rendesen meghajtani, ha feltekered a hangerőt, torzítani fog, stb. Ha több kakaót akarsz, akkor oda erősítő kell.'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Drago1
tag
Igen 1 ev garancia van ra!A kenwood DDX3023 -as iphon-nal kommunikalt a gps is csak is iphon-rol ment hat az a terkep amit az iphon fejlesztett az valami szanalmas
Legkozelebb olyat amihez az iphonnak koze van soha ,de ezt leszamitva nagyon jo kis fejegyseg volt!
Olvasgattam forumokat valakinek mar 4 vagy 5 eve ilyen kinai utangyartott van az autojaba semmi baja mukodik rendesen!Majd meglatjuk....mindig tanul az ember!
Vannak durva fejegysegek rendes GPS-el hat ja 230 tol a csillagos eg a skoda gyari RNS-510 meg 190 beszerelessel egyutt ,hat gyujthettem volna meg egy kicsit ...
Mindegy tanultam belole ,bebizonyosodott ,hogy ami dragabb az jobb nem veletlen dragabb! -
Beretvás
veterán
Üdw..
Még új vagyok a témában és hallottam olyat , hogy autóban a 4x45 wattos rádiónál ha a két hátsó hangszóró kábeleit összekötöm pozitívat a pozitívval és negatívat a negatívval akkor nagyobb hangszóró is köthető rá.. nekem ez gyanúsan hangzik.. hogy megy ez valójában...
-
Osynho
addikt
-
footy
addikt
válasz Osynho #33033 üzenetére
Nekem az ADM valami 20X50-esnek remlik, de amugy a mazdanal csak a kritikus helyekre raktam. Hangszorofeszek, nyitott reszek athidalasa, stb.
(#33038) Drago1
Sajnos 200 alatt nehez talalni olyan fejet ami jol szol es navi is megy rajta. Talan azoknal erdemes nezelodni ami tudja a mirror-link-et, MHL-t , vagy az iphone-nal osszekotheto. Viszont a gyari kinezet itt is felejtos.
Garancia van a tiedre? Csak azert kerdem, mert eleg hamar meg szoktak makkani ezek akinainoname fejek.[ Szerkesztve ]
-
-
Drago1
tag
A navigacio vegett vettem meg hogy pont oda illik ahova valo teljes oszhangban az auto elektronikajaval es belterevel ,a terkep gyors pillanatok alatt muholdat talal,csak mondom nem ugy szol mint a kenwood DDX3023 -as szolt na mindegy kovetkezo autommal majd okosabb leszek mar nem varialok !
Ez a fantom tap a radio antennahoz bonyolult muvelet? -
drunkyboy
aktív tag
Nálam most van soron a tápkábel bekötése. 35mm2-est vettem, mert az erősítő doksijában is írták, hogy max akkora belefér, de mint kiderült max 10mm2-es megy bele. (Persze, mert a doksiban egyszerre három erő leírása szerepel )
Szépen szeretném megoldani a bekötést, ezért nem tartom valami jó megoldásnak, hogy a kábelt megnyirbálom. Így gondolkodtam tápelosztó blokkon is, de közben találtam egy ilyent a neten: Impact CP 1081Ilyennel még nem találkoztam, erősítsetek meg légyszíves: ez olyasmire való, hogy a 35ös kábel végére szerelem, majd bedugom az erőbe, rögzítem és kész?
-
PiciPeti
őstag
-
k-feri65
senior tag
-
opeter70
senior tag
Asszem régebben már kérdeztem ezt, de még azóta sem vagyok biztos a dologban:
Kb mennyi lehet egy tápkondi élettartama?
Az évek múlásával mennyivel csökkenhet a kapacitása (mert valamennyivel csökken, az biztos)
A hosszú idejű állás, vagy a folyamatos használat csökkenti jobban az élettartamát?Ezt az egészet csak azért kérdezem, mert van egy Dietz 1F-os kondim (feszültségkijelzős, kapcsolóelektronikás). Évek ót a szekrényben áll, de most kedvet kaptam bekötni.
Csak éppen nem vagyok biztos benne, hogy jó állapotú-e még.
Kb 8 éves lehet.
Vélemény?Egyébként az ilyen nagy kapacitású kondik kapacitását mivel lehet mérni? Mert a kézi multiméter erre nem alkalmas.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Köszi a választ!
Igen, tudom, hogy szívás, lehet, hogy kérek hozzá segítséget. Az ajtót emlékezetből is szétszedem, volt hogy napi 3x ment fel-le, amikor a hangszórót operáltam a helyére (13-16cm bővítés, mdf karika, stb).
Szivacsnak valami olcsóbbat néztem ki, pl tojástartó alakút. Bituzáshoz Sinus Live ADM a szimpatikus, kb 14 lap kellene, ha jól számolom, az ajtó kb 75x50 cm-es. Te mennyit használtál el összesen?
-
Drago1
tag
Hello mindenkinek
Uj vagyok meg itt a forumon kerdezni szeretnek,eleg laikus vagyok a temaban!
Tehat van egy adott utangyartott skoda octavia 2 -be valo fe CAN-BUS os fejegyseg/mindenfele teren kompatibilis es kommunikal az auto szamitogepevel/ o az:http://www.automultimedia.info/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=58&category_id=2&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1
Szakszervizbe lett bekotve elso problemam hogy varoson kivul recseg a radio,ez valoszinu fantomtappal megoldhato,bar erdekes elvileg lennie kene erositonek ha gyari kompatibilis na mindegy!
A masik a hangminoseg ,kopog a mely es nem igazan ugy szol mint ,az elozo buta gyari magno vagy elotte egy kenwood DDX3023 2 din -ES FEJEGYSEG!
Valami rosszul van bekotve vagy tenyleg ilyen gyatra a minosege amit azert nem hinnek hogy meg az alap minoseget sem hozna amit mar minden fejegyseg tud!Igazabol a mellyel van a bajom hiaba teszem fel allitgatom 1-+7 ig csak csak nem az igazi!Ugyanazok a hangfalak meg minden ugyan az mint elotte volt kiveve persze a fejegyseget!
Van otletetek esetleg egy hangszoro +- forditva van bekotve vagy nem tudok mire gondolni vagy egyszeruen ilyen azt kesz?
segitsegeteket elore is koszonom! -
footy
addikt
válasz Osynho #33025 üzenetére
Arra szamits, hogy rengeteg munka lesz, foleg hogyha elsore csinalod. Leirast mindenkepp keress, hogy hogyan kell szetszedni az ajtodat. Szivacsnak Sinus Live DSM-et vettem, ez eleg jo, de osszhasonlitasi alapom nagyon nincs. A butizashoz az ADM kifejezetten jo, vagy az STP Silver is nagyon ajanlott. A szivacsnal az elegge cumi tud lenni, hogy hiaba osszenyomhato, picit lehet hogy akkor is kitartja a karpitot, vagy az egyik rogzitobolha nem ugrik vissza miatta.
A motorhangot nehez elszigetelni az utastertol. A VW es Audi is dupla tuzfalat hasznal ra. Nekem a fabiam tuzfala volt belulrol szigetelve a kerekjarati ivek aljaig, de ez nem sok valtozast hozott.
A motorteret en nem bantanam, mert ott ha rossz helyre megy a cucc, akkor eleg nagy galibat tud okozni.
A kerekjarati ivre viszont jo lehet az anyag amit kineztel,de ez csak a futomuzajat fogja csillapitani.
Egyebkent a gyartok sem mindig a szuntetik meg a zavaro hangokat, sokszor csak elhangoljak a zajt olyan tartomanyba ami mar nem zavaro. Jah es ha szigetelsz, akkor az idot es a penzt sem szabad sajnalni, mert a feleredmeny semmit nem hoz. -
Osynho
addikt
Üdv!
Segítség, ötlet kellene! Általános hangszigetelés fog következni az autómban. Az ajtókra bitulap, a kárpitra valami szivacs (erre jöhetne öltet) és így ráfeszítve csavaroznám vissza a helyére.Aztán, mivel az autó elég hangos (1.9D), gondolkodtam a motortér, tűzfal, kerékdobok csillapításán is. Sajnos sok pénzem nincs, de rátaláltam a HB Body 950, 951-re. Ezek elvileg gumiszerű, hangelnyelő réteget képeznek. Kérdés, hogy a gyakorlatban is van-e valami hasznuk.
-
STC Speed
őstag
Koszi
Megprobalom ragasztószalag hátul + repedesbe vmi folyékonyat,majd írok milyen lett -
PiciPeti
őstag
válasz STC Speed #33019 üzenetére
FBS, amire gondoltok, és az ezt tutira nem fogja meg...
Én hátulról megragasztanám valami jó minőségű szalaggal, szemből pedig egy pici pillanatragasztót, vagy palmatexet csorgatnék a repedésbe. Így az élek is ragasztva lennének egymáshoz, és össze is lenne tartva az egész.
Talán nem is lesz nagyon csúnya, ha ügyesen csinálod. -
STC Speed
őstag
Köszi srácok!
Szerintem FSB az tömít..vagy a palmatex is? bele a résbe aztán kívül belül erős ragasztószalaggal.
-
válasz k-feri65 #33016 üzenetére
Palmatex, FSB vagy valami kétkomponensű epoxy. Ezek nagyon szívós ragasztók, az epoxy-t könnyű vékonyan felvinni, és szinte láthatatlan, ja, és öt perc után már használható a cuccos. Az első kettő 24 órás ragasztó.
-
k-feri65
senior tag
válasz STC Speed #33012 üzenetére
én inkább valami szalaggal ragasztanám,, nagyobb felületen fogjon,,,klímások használnak erős szalagot, a csövek összetoldásánál,,könnyű is és nem lehet lerobbantani..van belőle szövetbetétes is.....
szerintem,,,de aztán lehet valaki tud okosabbat...
értem én de le sz@..m
-
erikke17
őstag
Üdv, egy Alpine 3528 és egy 3552, 38 Euróért a két darab megéri? Külsőleg picit "lelakott" de egyébként állítólag működnek.
Jövőben valszeg egy DSK165-öt hajtana..
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Graphics
Jómunkásember
válasz shteer #32870 üzenetére
Beszereltem, beszartam.
Hát hűhh meg ha, eszméletlen tisztán szól, van mély is rendesen, de persze nem mélyláda kalapálás.
Azt hiszem bőven megérte azt a pár ezer többletet, és ez még csak a belépő szint..
Rockford Fosgate R165x3 ajánlott, részemről maximálisan
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
STC Speed
őstag
Erre valaki? -
opeter70
senior tag
válasz PiciPeti #33006 üzenetére
Dupla előlapon nem gondolkoztál még?
Akkor meg lenne oldva a merevségi probléma (legalábbis az előlapé, amelyben a hangszóró van).
Nekem is ilyen megoldású a ládám.
A külső "réteg" pár mm-el nagyobbra van kivágva, mit a kosár külső átmérője, a hangszóró ebbe "beleül" és csak a belső rétegre van felcsavarozva. Ennek többek között az is az előnye, hogy a hangszóró nem lóg ki a láda síkjából így védettebb az esetleges sérülésektől. -
k-feri65
senior tag
-
k-feri65
senior tag
válasz kavics325i #32999 üzenetére
küldtem egy albumot wav ban nem tudom átment-e,,,van rajta minden,,nem csak a bizonyos zenét szerető hangszórók tesztelésére alkalmas....
értem én de le sz@..m
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Wise (ex-TransferWise)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest