-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
válasz
Joe fiú #34195 üzenetére
Ezekszerint neked jó a tapasztalatod vele, mégiscsak ugyanolyan fejed van. Nade a fej saját DACjához képest milyen?
És ha már itt tartunk, ezzel a KCA-s adapter biszembaszommal minden generációs ipodot meg lehet etetni, vagy valamire figyelni kell? Hovatovább melyik generációsok az ajánlottak hangminőség tekintetében?Osynho: az az USB nem szabvány usb kábel ami az ipodhoz kell. Ha jól tudom csak analog out protokollt enged rajta az apple. Vagyis trükközés nélkül, amire nem sok fej képes csak pl. a footy által említett Alpine ida-x001 meg talán az x305-öt láttam még máshol említeni, a fej DAC-ja már nem szól bele a jelbe (legalábbis a DA konverzióba), ami egy jó marha drága felső kategóriás fejnél elég nagy kicseszés szerintem.
-
Osynho
addikt
válasz
gabber01 #34194 üzenetére
Most okos szeretnék lenni, tehát aki használ ipod-ot kocsiban, az segítsen.
Tehát. Van egy Kenwood BT60U fejem. Elégedett vagyok vele, de nem akarok cd-zni, usb-n viszont csak mp3-at és aac-t tudok megetetni vele. Használtan láttam egész emészthető áron Ipod Classic-okat, az 5. generáció elvileg elég jó hangú. A tervem az, hogy egy nagyobb pendrive-nál nem sokkal többe kerülő használt ipod + egy hozzá való kábellel megoldom a gondjaimat.
Nade!
Mi a jel útja, mi végzi a konvertálást? Milyen jel közlekedik ide-oda, hogy tudja vezérelni a fej a lejátszót? A gyakorlatban: Ipod-ra zene-> KCA-iP101 kábel (ebay-en 1351ft
) -> fejegység usb bemenete. Nade így digitális lesz a jel, ami közlekedik.
Vagy hol itt a turpisság? Ez a marketing duma: iPod USB Direct Control Function. Tehát ezzel vezérli az ipodot.
Szerzek kölcsönbe egy ipodot és kipróbálom. Ez így nem állapot!
Joe fiú: Na, ha te aktív használója vagy, akkor segíts, kérlek!
Ráadásul neked is ilyesmi Kenwood fejed van, ha jól emlékszem.
-
gabber01
addikt
válasz
k-feri65 #34193 üzenetére
Úgy néz ki mintha én képben lennék?
Annyit tudok, hogy az én fejegységemhez külön kábel és adapter kell, de mivel usb nincs a 9855ön, ezért ez az egyetlen megoldás ha nem akarok mindent CD-re kiírni.
Viszont az iPodokon egyébként sem usb van ha jól tudom, de lehet van vmi átalakító hozzá.
Egyébként igen, elvileg a fej látja és kezelni is tudja ami az ipodon van, viszont utobbinak a DAC-ján keresztül kapja az áldást, ami szerintem egy nagy böszmeség, de ez van. Csak alig néhány fej tudja kikerülni, de azt se tudni igazából pontosan, hogy hogyan működik. Erről gyártói információ sem nagyon van. Vicc ez az egész. Gyűlölöm az összes almás fost a szemét megkötéseik miatt. -
footy
addikt
Továbbvíve a korábbi eszmefuttatást, miért hallani különbséget az egyes ipodok hangja között hogyha ugyanazon a fejen hallgatom? Miért van különbség a CD és az ipod minősége között? (A CD szerintem még mindig jobb minőségű)
Érdekes eredmény a P99-nél. Na ezt a különbséget már nem biztos hogy kihallanám
-
footy
addikt
válasz
k-feri65 #34186 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az Apple nem engedélyezi a digitális audio kimenetet a dockcsatlakozón keresztül. (Az IDA-X001 ami valahogy kitrükközi)
Kb 2éve ástam bele magam a témába, lehet hogy azóta más a helyzet, bár ezt két dolog cáfolja.1. Ha tényleg digitálisan lenne illesztve az ipod, akkor az új lightning csatlakozó használata nem befolyásolná az ipod/iphone kompatibilitást. Viszont ha megnézi az ember a kompatibilitási listákat, akkor az iphone5/s sehol nem szerepel, mindenhol csak a 30pines eszközök vannak.
Most nézem, hogy a Pio-k közül az összes újabb támogatja2. A legótvarabb fejegség is tud ipodvezérlést, de m4a-t szinte egyik fejegység sem játszik le.
-
-
opeter70
senior tag
Egy szub erősítőnél milyen damping factor érték számít elfogadhatónak minimálisan?
-
footy
addikt
válasz
Osynho #34180 üzenetére
Jol erted, de az igazsaghoz hozzatartozik, hogy a zeneidet at kell konvertalni ALAC audioba (m4a).
Van arra is lehetoseg(Rockbox) hogy az Ipod(nem mindnel, csak a regebbieknel) flac-et jatszon le, de akkor nem mukodik a taviranyitas, tehat a fejegysegrol vezerles ilyenkor felejtos. Az ipod-ot apple usb kabellel kotod a bemenetre. Van arra is lehetoseg, hogy a vonalszintu jelet kinyerd a 30 pines dock csatlakozon keresztul, ilyenkor a fejegyseg aux bemenetere kell kotni, de a taviranyitas felejtos. Eleg nagy minosegbeli kulonbseg van az ipodok hangja kozott, altalaban a regebbiek jobbak amelyek wolfson DAC-kal vannak szerelve. Ez azert is fontos, mert ugyen a konverziot az ipod vegzi. Tudomasom szerint 1 olyan fejegyseg van ami ki tudja kerulni a DAC-ot, az Alpine IDA-X001. Ez elvileg kinyeri a bitstream-et az ipodbol, viszont az ara korantsem barati. -
Osynho
addikt
Valaki felvilágosíthatna az ipod + fejegység kérdéskörben.
Szóval így megoldható nagy mennyiségű veszteségmentes zene lejátszása. Ha jól értem a fej segítségével lehet keresni a számok között, és az meg is jeleníti a dolgokat. Az ipod-ból kinyerhető line out, ha minden igaz. Ezt hova kell kötni a fejre? Nekem pl egy Kenwood BT60U-m van. Van hangminőségbeli különbség az egyes ipod generációk között, ahogy olvasom itt-ott (wolfson dac).
-
Harsonás
tag
válasz
kavics325i #34178 üzenetére
Gondolom van valami rejtett mondanivalója kérdésednek.
-
Harsonás
tag
Használt már valaki közületek ilyen földhurok izolátort. Van valami hatása a hangra?
-
kigoi
senior tag
Ha a hangváltómon állítok jósági tényezőt akkor a fejegységen felesleges, vagy ott is érdemes állítani?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
runner 125 #34155 üzenetére
Igen, de kell neki 12V is, különben mit erősítene?
-
üdv
Pioneer DEH-X8500BT-vel kapcsolatosan van valakinek tapasztalata? megér 50et? 40-50 körül keresgélnék fejet még mindig.. -
gabber01
addikt
válasz
Joe fiú #34166 üzenetére
Ártani nem árthat.
Hátha megnyerem közben a lottót is...oh wait, nem is lottózom, az problem?
Amúgy igen, ezzel együtt teljes lenne a fej. Igazság szerint nincs semmi más lényeges dolog amit ne tudna a legújabb fejekhez képest.
zalman90: Ajjaj, na az zörögni fog rendesen.
Amúgy persze, jobb mint a semmi. Csak meg ne fájduljon a fejed majd tőle. Tudod, mint a rossz piától.
Hosszútávon egy rossz hifinél csak azon kapja magát az ember hogy fáj a feje és nem tudja élvezni a zenét, meg "túl hangos és bántja az ember fülét". Ebből szokott az lenni, hogy na, akkor vegyünk valami jobbat, a régi "szart" meg adjuk el. Korábban erre gondoltam, hogy vajon miért válhat meg ezektől az előző tulaj ilyen potom pénzért.
-
Shokkolo
addikt
válasz
zalman90 #34163 üzenetére
a mélyek mellett ott van egy "kopogó" hang... aminek nagyon nem kellene.
kibéleled a ládát és eltűnikaz + 1-2e Ft maximum ráfordítás egy ekkora ládánál.
Legolcsóbb megoldás: szivacslap, vatelin (nehéz ragasztani), vagy a leg-gagyibb: tojástartó duplarétegben.
Sánd rá a szívacslapraMár egy 2 centis is csodát tesz
-
Joe fiú
senior tag
válasz
gabber01 #34156 üzenetére
Bass Laci hirdeti fészbukon már vagy két hónapja..szerintem nem sok érte, de relatív, én drágábban vettem, de nekem ennyi pénzt bőven megért, jobb mint usb-ről zenélni és így minden hiányérzetem elmúlt az Alpine fejjel kapcsolatban.
Simán kábel az újabb full speed fejekhez lenne jó..de mivel ez nem az..ezért kell az AI-net csatlakozós interface adapter.
-
zalman90
őstag
válasz
gabber01 #34161 üzenetére
itt lakik helyben a csávó , kihasználtság miatt adja el... , nekem nem kell komoly cucc , meg túl sokat se akarok rá költeni , kb ennyit gondoltam rá .. és ha megéri mért ne , de nem vagyok otthon ezeknek az árában
valamelyik nap írtam hogy hülyeség e házimozit rakni az autóba , ma kipróbáltam
és meggyőzött ezért akarok 1 mélyet rakni a kocsiba is hogy ne csak a szobámba szóljon
(#34162) Shokkolo: hogy érted hogy kopog ?
-
Shokkolo
addikt
válasz
zalman90 #34160 üzenetére
maximum... de többet semmiképp sem.
1 jótanács ha megvezsed:
a láda kopog mint a franc... szerezz valami szigetelőanyagot és béleld ki. a zenei "élményét" megduplázza. (srry az idézőjelért, de sajnos tényleg elég vacak)Havernak volt... csodát tett vele egy kis bélés a ládába
-
zalman90
őstag
Hali , véleményt szeretnék kérni
Használt MNC sub box és MNC hurricane 200w erősítő páros megér 10.000 ftot ?
-
Shokkolo
addikt
válasz
runner 125 #34155 üzenetére
elvileg igen... csak közzé iktatod be, de nem tudom mennyi értelme van ?!
én kipróbálnám nélküle... -
Harsonás
tag
Megjelent a kocsimban egy kis alapzaj az erősítő bekötése után. Amint feltekerem a hangerőt 60-ból olyan 10 15 re már nem is hallom. Ilyen pattogós a gázadásra nem sokkal csak épphogy változik a hangja. Csak járó motornál van jelen. Érdekes módon csak a jobb oldalon van jelen. Ez mitől lehetséges. Földhurok? foglalkozzak vele egyáltalán, mert olyan halkan sosem hallgatom az erősítőt.
-
-
runner 125
nagyúr
Apropó, már csak egy kérdésem lenne.
Elvileg az FM antennája elég gyenge ennek a fejegységnek, egy srác szerint kell hozzá venni egy erősítőt és azzal tökéletes.
Ez pl megfelelő volna hozzá? H kell csatlakoztatni? Szimplán a fejegység antennacsatlakozója és az autó antennája közé?
Köszönöm.
-
Shokkolo
addikt
válasz
runner 125 #34144 üzenetére
a DVBT tunered 3 RCA-jából csak a sárga RCA ad videó jelet... a másik 2 a sztereo hang... ergó mondjuk pont az Aux-In pár
Probléma megoldva... és még 1 kamera helyed is marad -
runner 125
nagyúr
válasz
MunezXBK #34141 üzenetére
Na várjál, ezekhez nincs sok közöm, na.
Szóval, akkor a VIDEO AUX-ra rá tudom kötni a DVB-T tunert (de annak 3 ilyen RCA csatija van, még egy fehér és egy piros is, az nem gáz? ), a CAMERA1-re meg a kamerát - de annak is 2 dugója van, de a fejegységen meg egyet látok.
Segí' már, köszi.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
runner 125 #34139 üzenetére
1db Aux video-t és 2db kamera feliratos RCA-t látok. Mi kell még?
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Valaki segítsen egy kicsit kiigazodni ezen:
Szeretnék egy ilyen 2 din széles, multimedia-s kütyüt.
Viszont, szeretnék rákötni egy tolatókamerát és egy MPEG-4-es DVB-T vevőt.
Ehhez elvileg 2 videóbemenetre lenne szükségem, de ahogy látom csak 1 van.
Hogy tudnám megoldani ezt? Létezik valamiféle videóelosztó?
Köszönöm.
-
gabber01
addikt
-
borat26
aktív tag
Akkor most mit is vegyek? Kezdek kissé elveszni a halomnyi infoban. Ez ennyire nehézkes? Vagy csak szimplán kevés a pénzmag?
Nincs egy olyan fejegység se, ami ezekkel a kritériumokkal a 60 ezres árszegmensben bátran ajánlanátok? -
opeter70
senior tag
A CZ702-vel én is szemezek mostnában, de nekem a Clarionokon sosem tetszett, hogy az RCA aljzatokat ilyen 10 centis árnyékolatlan (?) madzagokra biggyesztik rá.
Nem lehet, hogy pont ott szedi össze a zajt? Épp elég kábel tekereg a műszerfalban körülötte...
Régen volt nekem is Clarionom és annak is elég magas volt az alapzaja.
Ha a többi gyártó be tudja építeni az aljzatokat fixen a fej hátuljába, akkor a Klári miért nem?
Mondjuk az tény, hogy beszerelés szempontjából előnyösebb. -
footy
addikt
válasz
borat26 #34120 üzenetére
Eddig nem bantam, de meg 2 napja van bennt. Nalam most ero nelkul van bedobva mert nincs bekabelezve az auto, igy semmilyen alapzaj nincs. Viszont erovel sem volt vesz ha a gain jol be volt love. Csak a szamok kozotti szunetben lehetett hallani allohelyzetben. A masik dolog, hogyha a kovetkezo napokban megutalnam, akkor sem tudom, hogy mit vennek, mert ennyiert nem tudok jobbat. A 178-as alpine-t en is neztem, de nekem az 70euroval dragabb lenne, es akkor a vagas buko.
Az utodnal a clarira gondoltam, de igazabol a legtobb gyarto marcius kornyeken hozza az uj modelleket. A Clarionnal szerintem valami nagyobb ujdonsag fog jonni vagy kimarad ez az ev, mert a Cz702-hoz kepest a CZ703 csak frissites.
-
borat26
aktív tag
De a DEH 80PRS 100.000 fölött van. Min 30+. Ezresekben. Ennyit már tuti nem fogok költeni fejegységre. Már a 178 is a rászánt 60k fölött van. Én simán lemondanék egy csomó pluszról, mint a bt, a tunelt, a facebook értesítések, meg minden egyéb más sallangról, mert ezeket nagyrészt tuti, hogy nem fogom használni.
-
footy
addikt
válasz
k-feri65 #34109 üzenetére
0 hangeronel nemit az aramkor. Teszt CD-vel probaltam, ahol van olyan track amelyikben sokat beszelnek.
En is azon csodalkoztam, de biztos hogy balra tekerve tunt el a susogas es az ESX-en "forditva" van a gainEbben lehet valami visszagondolva a Bit Ten-re ami csak 2,5V-ot tudott amikor az alpi 3555-on feljebb huztama gaint, meg nem torzitottak a hangszorok, de kicsit mintha elettelenebb lett volna.
-
borat26
aktív tag
És ha eltekintek az aktív vágástól?
Marad az 1 usb, időkorrekció, min 2 pár rca. Így tudtok ajánlani fejegységet?
Kicsit tartok a Clarion CZ zajosságától.Esetleg ezrekről tud valaki valamit?
Alpine CDE-177BT
Alpine CDE-178BT -
k-feri65
senior tag
felfelé tekered a gaint és megszűnik a susogás?? az hogy??? de ugye nem zene közben,,hanem nulla hangerőnél állítva...
nekem minden erősítőnél elmegy a dinamika ha a fejnek az rca voltjára állítom a gaint...na jó hallgatható,,,meg semi rendszerzaj,,,de olyan lapos az egész akkor.
-
footy
addikt
válasz
k-feri65 #34107 üzenetére
Nem tudom miert recseg, de az egyik hangszoronak szerintem perec. A masik hibatlan, ha oldalankent megcserelem, akkor is marad a hibajelenseg, szoval elegge hangszorohibanak nez ki.
Ezt altalanossagban tapasztaltat a dinamikaval vagy csak bizonyos felallasban? Egyebkent erdekes, hogy amikor Bit Ten volt bennt, akkor pont hogy lefele kellett venni a gain-t es ugy szunt meg a susogas. A klarinal pedig pont ellenkezoleg.
-
k-feri65
senior tag
nekem még megvan az mb-m az van az Öreglányban,,,nem műanyag az, hanem valami műanyagra hasonlító mittudomén mi...az a hangszóró olyan mélyre lemegy,,hogy én senkinél nem halottam még olyan hangzást amit az tud....miért recseg???
ja a dinamika...hát ha én 5 voltra állítom a bemeneti érzékenységet az erősítőn akkor elég lapos lesz a hang....kb 3-3,5 volton már megjön,,,de 2 volt körül meg már ott a susogás ..az alapzaj....
-
footy
addikt
válasz
borat26 #34097 üzenetére
Ezt neked kell tudnod. En ugy emlekszem, hogy az Alpine nem tud vagni. Vagy megis?
(#34099) k-feri65
Miert tunik el a dinamika? Neked is muanyagkosaras volt az MB 164? Elsore eleg gagyinak tunt, de a hangja mondjuk nem volt rossz, legalabbis amlyik nem recsegett(#34102) kavics325i
Kivancsi lennek, hogy mit mutatna a Pio ugyanebben a rendszerben. Bar arra most tuti nefizetek ra, mert az asszony igy is zabos -
k-feri65
senior tag
válasz
kavics325i #34104 üzenetére
az meg higgyen annak akinek volt...ha meg nem hisz akkor mitbánom én.....
-
k-feri65
senior tag
válasz
kavics325i #34102 üzenetére
szerintem is a prs egy jó fej....sőőőt ha a kapcsolását nézzük,,kb ugyan az mint az rs2...jó persze az usb meg a brutusz miatt vannak más kapcsolások,,,de én a DAC müveleti erősítők.... stb stb re gondolok,,,amik a hangért felelősek..
És valóban a fej a jobb bal különállítósdi miatt csak akkor áll vissza rendes hangra ha alapra visszaállítod...de mondjuk ez az rs eknél is így volt -
kavics325i
őstag
válasz
k-feri65 #34099 üzenetére
Én amikor elvittem az erősítőm szervizbe,hogy alapzajos és csinálják meg,egy hónap múlva felhívtam őket,hogy mivanmá' és azt mondták,hogy ők bizza semmi alapzajt nem hallanak.Asszittem ott fosom össze magam.Mondom nekik,hogy média márkt.
Asszongyák jó akkor vigyek egy magasat a rendszeremből. Hozzáteszem ezek ilyen 100Km-es kérdések voltak szorozva 2-vel mivel oda-vissza. Megérkezem,beköti és egyből zaj.Jajjj tényleg mondják,azt hittem helyben megfejelem őket.Jó hát akkor majd szólnak.Haza megyek és 1 nap múlva hívnak,hogy nem tudják kiszedni az alaplapot a helyéről.Mondom EEEE? most jöttem el tőletek.Hát ők nem tudják megcsinálni nehogy eltörjön. Megint oda-vissza itthon egy HÁZTARTÁSI GÉP szerelőhöz el és elmondom búm-bajom. Jó majd holnap reggel rá néz. Onnan én boltba és vásárolok. Egyszer csöng a telefon a BOLTBAN,hogy hát csak nem hagyta nyugodni és kiszedte az alaplapot. Ez kb. 5 PERCEL azután,hogy eljöttem tőle. Majd szétbaszott az ideg,hogy másfél perces dologért járkáltatnak 200Km-eket velem. Megint emmezekhez oszt neki láttak. Most ott tartunk hogy 50-ES HANGERŐIG!!!!!!! nem hallok alapzajt a fülemet a magashoz téve amikor átlépem 51-RE!!!!!! akkor lesz zaj.ADDIG NINCS SEMMI. Szóval lehet fátyolos a hangja német SZAKEMBEREK szerint,de engem kielégít a tudása.
Egyébként én is észrevettem,hogy amíg a Network2-ben a hangerőbe belépsz hosszan és mondjuk a jobb-ot állítod és úgy hagyod nem lépsz ki hosszan,hogy mindkettőre vonatkozzon az állítás addig más a hangja.Hiába lépsz ki a menüből.Mihelyt kijössz úgy,hogy előtte hosszan a stereo-ra vonatkozóan-ra hagyod akkor helyre áll a rend.
Szóval a PRS-nek NINCS alapzaj problémája 50-ig.Ha valaki alapzajt hall ott a rendszer MÁS TAGJÁVAL van a baj.
KONKLÚZIÓ___Engem nem érdekel ki-mit-hogyan hasonlít össze a PRS-el. Én úgy érzem jó döntés volt ezt vennem.És nem elfogult vagyok vagy ha igen akkor arra a fej adott okot.Egyébként FOOTY nagyon KORREKT volt a beszámolód és új fejben valóban elhiszem,hogy abban az árszegmensben NEM TUDSZ másik alternatívát.
És én elhiszem,hogy a nyócvan PRS-nél is van jobb,de én annyit NEM SZÁNOK RÁ.
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Még mindíg fejegységet kefesek.
Amire szükségem lenne:
Min 2 pár rca(de inkább három a későbbiekre gondolva), időkorrekció, aktív vágás, legalább 1 usb.
Van ugye ez a Clarion cz 702,vagy 703, de mondjuk Alpine, esetleg Pioneer fejek is szóba kerülhetnek.Tudtok a fenti felsorolásnak megfelelő típusokat ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest