Hirdetés
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
zsolt19900 #17782 üzenetére
a 9853 full aktív fej, a 9813-at nem tudom, a 9812 csak időkorrt tud. én a 9853-at választanám emiatt.
rx44 helyett nézhetnél azért valami finomabban az alpine mellé.
a szettek márkája nem sokat mond, konkrétan miket néztél és mennyiért? zenei műfaj?
jackson 1200w? ha valami 1200 wattos és egy rx44 árában van, akkor nem venném meg az tuti -
Az-X
őstag
Elég sok minden felgyülemlett az utóbbi időben nálam, így csináltam egy listát az eladó autóhifi cuccaimról.
Erősítők:
Audison VR 404 XR - 27.000Ft
Sony XM-C2000 - 17.000Ft
Xetec Gravity 4G600 - 47.000Ft
Xetec Xircuit Xi 240.4 - 27.000FtHangszórók:
Dynaudio MD 140/2 (lágydóm középsugárzó pár) - 32.000Ft
MB Quart PVF 210 + PVI 164 3 (új! 3 utas szett) - 75.000Ft
MB Quart QM 200 TC (20cm-es mélysugárzó pár) - 17.000Ft
MB Quart QSF 216 Nano (High-End 2 utas szett) - 120.000FtMind jó állapotban van, hibátlan működéssel.
Áz árak irányárak. Kérdéssel, ajánlattal... keressetek bátran! Komoly érdeklődés esetén biztosan meg tudunk egyezni, eladni szeretném nem évekig hirdetni őket.
Cserébe értékegyeztetéssel érdekelhet új vagy újszerű hifihez való akkumulátor illetve Audison VR 209 erősítő. (más nem!)
-
orbano
félisten
válasz
szomgab #17783 üzenetére
jr. 1004 szub helyett fontold meg az element 30-as szubot. bár lehet ehhez már gyenge a jr erősítő (ezt megkérdezhetem ha érdekel). a jr szub anynira nekem nem vált be. persze kocsija válogatja.
a blaura úgy értettem a dolgot, hogy nem biztos hogy azzal lesz a legkiegyensúlyozottab ba rendszer. de majd meglátod tetszik-e amit hallasz, addig csak okoskodás -
Virag.h
tag
válasz
WunderKinder #17793 üzenetére
igen, akkor is villog
-
aneda
senior tag
válasz
A 9813 "jobb" mint a 9812, mert van benne aktív cross + 6ch időkorrekció.
Ráadásul szép zöldek a gombjai és a világítása. -
Virag.h
tag
válasz
WunderKinder #17790 üzenetére
azt nem... elvileg akkor kell, és így megszűnik a villogás?
-
Virag.h
tag
válasz
WunderKinder #17787 üzenetére
Külön az autóról kapja a testet
-
Norbi14
senior tag
válasz
Alpine 9812rb van nekem, 30ért jó vétel. Elötte ilyen 10.000ft-os fejeim voltak, amikor először bettem ezt és bekapcsoltam hát oda vissza voltam, hogy milyen hangok jönnek a hangszórókból
Egyedül talán a gyenge fényerő nem tetszik annyira.
Többiről sajnos nem tudok véleményt mondani. -
Virag.h
tag
válasz
WunderKinder #17784 üzenetére
a kábellal nincs probléma(50-es). Aksi: 75ah, és egy branson x3000 erősítő
-
WunderKinder
aktív tag
válasz
Virag.h #17780 üzenetére
Az erősítő külön kap testet az akksiról vagy a kasztnira kötötted? Ha a kasztnira van kötve, akkor nézd meg a testkábelt az akku és a kasztni között. A gyári általában elég vékony, rakj mellé még egyet, ugyanolyan vastagot mint a pozitív kábel. Mekkora erősítőről és akkuról van szó, milyen autóban?
-
szomgab
csendes tag
válasz
orbano #17777 üzenetére
Nagyon köszönöm az útbaigazítást, kicsit utána nézve, valóban ez lesz számomra a tökéletes összeállítás. Visszaolvasva látom, Neked is volt ilyen, és nem másodkézből osztod itt az észt. Hát pontosan ezért írtam én ebbe a fórumba ...
Az itteni hozzászólásokból mélynyomó ügyben is megleltem a tutit, ami nem más, mint a Jr.1004.1. Tehát, most már tudom, mi kell, a megvalósítás viszont nehezebb menet lesz, mert jelenleg kurv@ sz@rul állok. De elterveztem és apránként megcsinálom, még ha az asszony fejreáll is.
Az element szett egyenlőre egy kissé átalakított gyári helyre kerül (már így vettem a kocsit). Persze, szigetelem az ajtókat, cserélem a kábeleket, és ha meglesz az erősítő, kiderül hogyan szól.
A fejegység ... hát, tudom, van jobb. Mindig, mindentől van jobb... Bár ezt az újabb Blau szériát nem ismertem, úgy tudom, a jó hangot nem spórolták ki az alsóbb kategóriás készülékekből sem. Remélem ... Tömegcuccot nem akartam, drágábbra nem tellett, hát ezt vettem. Megszerettem ... -
zsolt19900
őstag
és még egy kérdés lejátszó fronton:
alpine 9812rb vs 9853 vs 9813r ti melyiket választanátok?
első van 30k alatt, középső 40k utolsó 30k körül
és erősítőben, egy magnat rx 44 van betervezve, vagy ha találok egy jackson 1200W os amcsi erősítő, első szettben egy jbl szett, vagy egy fiuson, vagy hertz szett, mélyládában még gondolkodom
jobb, ha tervezek erősítőt az első szetthez is? az kábelügyileg mennyivel jelent többletet?
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
láttam itt ott amott, hogy szó esett első ill. hátsó ajtóba való hangszóró "integrálásáról"
szóval teszem azt nincs hely, de csináljunk
mi is kell hozzá? egy 16cm-es hangszóró párt -igazából első szettet- szeretnék beépíteni, mire lesz szükségem a farikcsáláshoz?
van erről valami leírás, ha van linkelnétek nekem, ha nincs elmondanátok, ha nem nagy kérés
-
Talas
tag
Morel MT 23 vagy 22 valakinél elfekvőben?
Esetleg Morel Elate mellé milyen más magas, ami emészthető árban?
kö... -
Talas
tag
válasz
Virag.h #17754 üzenetére
Csak álló helyzetbe, vagy beindított motor mellett is?
1, Akksi test kábelt nézd meg a karoszszériához hogy csatlakozik a negatív,
2, Ha az erősítő külön testet kap és nem az akksiról jön végig, akkor ott is lehet gebasz.
3, tegyél egy multimétert az akksira menet közben és nézd meg hogy alapba mennyi tud (álló kocsinál kb. 12,72 V a nyugalmi fesz) mennyit esik a feszkó hajtás közben.Lehedt zsibbadt az akksi.
3, Ezt játszd el beindított motorral is. Töltés hiba??? -
orbano
félisten
válasz
szomgab #17771 üzenetére
u-Dimension junior 4.300-as erősítő passzol hozzá, az egyik csatornapárról híbna meg tudsz hajtani egy mélyáldát is. használtan 30k körül, +-5k meg lehet kapni ezt az erősítőt.
Mondjuk szvsz a fejegység szűk keresztmetszet lehet. Az element kick rendes beépítést kap, vagy gyári helyre megy? -
szomgab
csendes tag
@WunderKinder, köszönöm a válaszokat, így most már tiszta a kép.
Egyúttal megragadnám az alkalmat, hogy az itt fórumozó, sokat tapasztalt mesterek tanácsát kérjem egy szerény rendszer összeállításához, mivelhogy sem összehasonlítási alapom, sem fölösleges kidobni való pénzem nincsen.
Amim van: Blaupunkt Madrid 210 fej - jelenleg az autó gyári hangszóróival (Renault Megane hatchback).
A fórumbéli ajánlások alapján megrendelni készülök egy u-Dimension EL-Comp 6 első szettet.
Amiben a tanácsot kérném: az első szettet meghajtó, paramétereiben hozzá illő 2 csatornás erősítő és egy mélynyomó + hozzá való egy- vagy kétcsatornás erősítő.
A cél: egy szerény, de összetevőiben kiegyensúlyozott rendszer, mely a lehetőségekhez mérten megbízható és jó hangzású.
Az erre szánt pénzkeretem igencsak szűkös, de ha azt mondjátok, hogy a u-Dimension-hoz egy 50 E Ft-os erősítő passzol, hát akkor lassanként kizzadom. Aztán, ahogy a keret engedi, jöhet a többi cucc is, csak szeretnék képben lenni, hogy mi is az, amit keresnem kell.
Minden tanácsot nagy tisztelettel fogadok és megköszönök! -
Bla82
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hogy az alábbi 165mm-es hangszórók közül melyiket érdemes megvenni?
Blaupunkt GTx 662SC
JBL CS-6
macAudio Mac Mobil Street 16.2
macAudio APM 16.2
macAudio MP 16.2Illetve ha lenne még valami ajánlatotok 2pár/15k környékén azt is meghallgatnám.
Simán rádióról mennének.
Előre is köszönöm az infókat!
Üdv!
Béla -
zolikaDB
veterán
válasz
zolikaDB #17767 üzenetére
Bocs, ez is ittvan: Kenwood KDC-BT31U, viszont ez drágább.
-
zolikaDB
veterán
válasz
saphancs #17765 üzenetére
Ez nem túl gyakori kategória, ritka a 40 körüli új bluetooth-os fej, ebben meg cd nincs, bár az nem tudom, miért hátrány... Egy pendrive 3e ft, 16GB.
->Clarion FZ501E -
saphancs
aktív tag
Szóval, melyik USB-t, cd-t, mp3-at, és bluetooth-ot tudó készüléket ajánljátok 40 eFt-ig?
-
WunderKinder
aktív tag
válasz
Swiss_audio #17763 üzenetére
Ezen nem csak 1 pár rca van? Mert ha igen, akkor max. egy külső hangerőszabályzóval tudod megoldani.
-
Swiss_audio
tag
Ezen a fejegységen meg lehet valahogy oldani, hogy külön szabályozza az első szetten és a mélyládán a mélyhangokat? Az első szettnek és a szubnak is külön van 1-1 (2csatis) erősítő.
-
WunderKinder
aktív tag
válasz
szomgab #17757 üzenetére
Ha nincs hátsó hangszóród, akkor mindegy melyiket használod. Ha vannak hátsó hangszóróid akkor jön jól a sub out, mert arra nem hat a fader.
Általában még a 80Hz-es vágás is nagyon magasan van, a 100-160-ról meg ne is beszéljünk. Ígyis-úgyis az erősítőn kell majd megvágnod. Az ISO csatiba neked kell belekötni az rca-t, a testet én a többi rca-hoz kötöttem. Vaterán lehet kapni, de kis ügyességgel magadnak is meg tudod csinálni. -
Kvazár
őstag
Sziasztok!
A kocsimban a hangrendszer ingcsak vérszegény, ezért egy kis segítséget szeretnék kérni a felpezsdítéséhez.
Tudna valaki olyan 10 cm-es hangszorót ajánlani, ami értékelhető mélyhanggal rendelkezik?
Thx. Üdv.
-
orbano
félisten
válasz
Norbi14 #17743 üzenetére
A pioneeres, európabajnokságra készülő kocsi legjobb tudásom szerint soudabanddel lett kiszigetelve, ahogy sok más nagyon drága, sok milliós install is.
Nem rossz az STP sem, sőt, csak drágább. De ha 12k-ból tényleg kijön az ajtó rendes szigetelése, akkor az f*sza.
Bírom a *rva okos embereket egyébként carstylingon -
orbano
félisten
attól függ hogyan szól, milyen a többi komponens a kocsiban és hogy azok hogy szólnak, és pláne, hogy tetszik-e amit hallasz, és ha nem tetszik akkor mi nem tetszik a hangján. csak azért, mert sok szép mélynyomót lehet látni a prospektusokban, és igényt generáltak benned a cserére, nem kell cserélj.
-
m3gtr
senior tag
sziasztok
Egy elég régi, kb több mint tíz éves Blaupunkt sub cső van a kocsiban. A kérdésem annyi, érdemes e lecserélni valami újabbra, lenne ettől észrevehető minőségi változás?
köszi előre is -
szomgab
csendes tag
válasz
WunderKinder #17753 üzenetére
Akkor ha jól értem, az ISO csatiban lévő SUB out is az RCA-hoz hasonló 2 V-os előerősítő kimenet (vágott frekvenciával), ami simán csatlakoztatható az erősítőhöz? Ebben az esetben viszont, ha jól gondolkodom, az ISO csatlakozóhoz szerkeszteni kéne egy RCA anyát, amelybe be lehet dugni az erősítő felé vezető RCA kábelt.
Egyébként hangzás, hangminőség szempontból melyik a célravezetőbb: használni pl. a hátsó RCA-t a mélynyomó meghajtására (és vágni a frekit az erősítőn), vagy a már fent említett ISO-s SUB OUT-ról leszedni a jelet? (A fejen a vágás nálam is 3 lépéses: 80-120-160 Hz) -
Virag.h
tag
Nagy basszusnál a fényszóró és minden világítás villog. 4F-os kondi van bent(vagy ez csak azt segíti, hogy a mély szebben szóljon és az aksit kímélje?) Esetleg kevés lenne az akkumulátor?
-
WunderKinder
aktív tag
válasz
szomgab #17749 üzenetére
Ha a fejről szeretnéd szabályozni a vágási frekvenciát akkor a sub out-ot használd, ha az erősítőről akkor kötheted bármelyik rca-ra. A fejen a vágási freki csak 2-3 lépésben szabályozható (nálam asszem 80-100-120 Hz Blau MP57) ráadásul elég magas frekik vannak benne. Ha a hátsó csatornákat is használod a rádión, akkor jön jól mert nem hat rá a fader.
-
Norbi14
senior tag
válasz
Swiss_audio #17748 üzenetére
Darabja árulja.
saphancs:
Akkor mennyi is a keret a fejre? Ha használt is játszik minőségibbet is vehetsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest