- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Home server / házi szerver építése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DUNE médialejátszók topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz TomBoy1986 #30477 üzenetére
Nem is baj az, hogy nem az abszolút überkategóriára koncentrálnak, nekik sem az a fő bevételforrás, meg a vásárlókat se a 600 dolláros árak hozzák lázba. Nvidiáéknál még mindig a "többet erővel mint ésszel" elv alapján tervezik a csúcs gpu-kat, meg is van az eredmény a GTX280 személyében, ami gyorsnak ugyan gyors, de drága és melegszik, ráadásul tényleg ott van a 4850CF, vagy akár a 4870CF, ami még mindig nem kerül többe, de rendesen veri a GTX-et, ráadásul fejlettebb is.
Szerintem GTX280-at kizárólag annak "éri" meg venni, akinek egész egyszerűen nem számít a pénz. Vagy maximalista; akkor viszont mindjárt 3-way SLI A racionális vásárló inkább a "minél kevesebb kiadásért minél nagyobb teljesítményt" -irányba húz és ez az a pont, ahol az ATi per pillanat lemossa az NV-t. -
Pala
veterán
válasz FeRRaR1 #30457 üzenetére
Nyugi lesz még itt 9800GTX+ ULTRA OC akármi, ami már gyárilag szénné van húzva és fűt majd mint egy kazán. De lesz olyan is, aki majd szépen ezt is megveszi. Azokra a tájékozott vásárlókra gondolok, akik pl. a doboz mérete alapján vásárolnak videokártyát (ismerek ilyet) vagy azt állítják, hogy az Ati egy szar, mert minden játékban "envidilya icc ment to bíí plélyd" logó van.
ui: én nem vagyok nv ellenes, szerintem a zöldeknél most a 8800GT és a 9600GT még mindig jó választás, 25-30k között beszerezhetők már újonnan. 9800GTX-nek viszont a HD4850 ellenében semmi keresnivalója, és ugyanez a helyzet a 4870 vs. GTX260 közt is.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz FeRRaR1 #30455 üzenetére
"a HD 4850 meg helyben hagyja a 9800 GTX et is "
Így van, pedig ugyebár a 9800GTX(+) a 4850-es ellenfeleként van jelen és többen mondogatták is különböző topikokban, hogy ez utóbbi szinte alig gyorsabb. Nem értem őket, a netes tesztek alapján a 4850 nem egy helyen keményen lealázza a GTX-et, és ezen nem segít az emelt órajelű verzió (GTX+) sem. Különben meg ennek a GTX+-nak kb. annyi értelme van, mint babakocsira a spoiler, csak felesleges árfelhajtó tényező, a különbség pedig minimális teljesítményben, gyakorlatban szinte észrevehetetlen.
-
Pala
veterán
válasz Bandee2 #30420 üzenetére
karácsonykor még nem is létezett a 9600GT
Amúgy a 9600GT megjelenésekor a HD3850 lassabb volt nála (még a 3870 is egy picit), de a 8.5-ös majd utána a 8.6-os driver megjelenésekor sokat javult a teljesítmény, így most a felállás: 3850 ~ 9600GT, 3870 ~ 8800GT. Persze alkalmazásfüggő.
-
-
Pala
veterán
Far Cry-t próbálta itt valaki HDR-rel + AA-val?
2 problémát vettem észre:
1. Az AA nem működik, ha a HDR be van kapcsolva (Far Cry 1.4, Catalyst 8.6)
2. A HDR meg önmagában nem működik megfelelően, mert amikor konzolból bekapcsolom, akkor még minden teljesen okés, de amint a következő mapra érek, ott valahogy "kikapcsol" a napfény, mármint eltűnik az az effekt, ami a lombokon átszűrődő erős fényt kontrollálja, de a táj megvilágítása megmarad.[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz FeRRaR1 #30387 üzenetére
Érdekes módon a Grid az nekem is jól fut, pedig elvileg ugyanaz az engine van alatta, mint a Dirt alatt. Valszeg optimalizáltak rajta.
Dirt 1280x1024-ben ultra grafikán szűrők nélkül akadozott (time trialban még csak-csak elfutott, de amikor verseny volt és többen mozogtak egyszerre a pályán, akkor K.O.), Grid meg ugyanilyen felbontásban csont maxon se esik 30fps alá, pedig ki sincs hajtva teljesen a vga-m.Crysisnél a hirtelen fordulásoknál "látszik" a 256 mega, főként ha rámozdulok egy nagy nyílt területre, akkor beremeg; hirtelen lezuhan az fps, majd azon nyomban vissza is ugrik, de azért kicsit zavaró. Ezelőtt 512 megás X1950Pro-m volt, ami ugyan jóval lassabb kártya, mégse voltak ilyen gondok a fordulásnál.
-
Pala
veterán
válasz Beowulf_78 #30329 üzenetére
És annak az 5 házventinek nincsen zavaró hangja?
Az én házamba összesen 7db-ot lehet beszerelni (ebből kettőnek az oldallapon van kialakítva a hely, szóval nyitott háznál csak ötöt), de ha ezt mind teleraknám ventivel, akkor félek, hogy felszállna a gépem.
A nyári hónapokkal komoly gondok vannak. Ugyanez a vacak gyári hűtő ugyanilyen fordulatszámon a téli időszakban "csak" 70-75 fokig engedte a gpu-t, ami azért jóval barátibb. Persze már akkor sejteni lehetett, hogy a kánikulában ez kevés lesz.ui: ha lekapcsolod a házventiket, akkor lényegesen megemelkedik a gpu-k hőmérséklete?
-
Pala
veterán
válasz Beowulf_78 #30316 üzenetére
A házam óriási, úgyhogy nem tud annyira "megülni" benne a levegő, igaz, csak egy szem házventi keringeti belülről.
Viszont ezeket a 85 fokokat leszerelt oldallappal mértem, képzelem mi lenne, ha zárt házban próbáltam volna.
Mondjuk közrejátszik ez a kánikula is, ami már néhány napja tart. Eléggé fülledt, párás meleg van a szobámban.
Nem tudom mennyit javítana egy normális hűtő ilyen körülmények mellett.mod: most nézem, idle-ben 55-60 fok között mocorog a gpu (60%-os ventifordulattal, feljebb viszont már zavaró a hangja, 100%-on kész hajszárító)
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz TTomax #30314 üzenetére
Hát akkor asszem veszek egy újat. Bár nem szívesen adok ki lóvét még egy olcsóra sem. Olyan unfairnek tartom, hogy az ember megveszi a vadiúj videokártyát 40k-ért (ennyi volt még tavaly december végén), amin végülis van egy új hűtő, de a hűtési teljesítményét tekintve olyan, mintha ott se lenne. Tuti, hogy emögött is valami üzlet van, direkt szarokat pakolnak a kártyákra. Aztán vagy kiadsz 5-6 ezret vagy még többet egy normális hűtőért, vagy mondjuk alapból veszel egy OC kiadást, amin esetlegesen gyárilag jobb hűtő van, de megintcsak többet fizetsz érte.
-
Pala
veterán
Emberek, Sapphire 3850-nél normális az, hogy gyári hűtővel időnként (sajnos talán nem is időnként) játék alatt 85 vagy akár 90 fok köré emelkedik a hőmérséklet?
Most vettem észre Far Cry alatt, hogy egyszercsak iszonyatosan elkezd pörögni a vga ventije. Nem értettem miért, mert Rivatunerben fix 60%-ra lőttem be. Gyorsan kiléptem a játékból, a CCC 86 fokot jelzett, ami nem túl rózsás. Fagyás vagy képszétesés ugyan egyszer sem volt, de ha ez így marad tovább, kénytelen leszek új hűtőt venni. -
Pala
veterán
-
Pala
veterán
Srácok! (akiknek 3850-ese van)
Nálatok hogy fut at UT3? Normális az, hogy 1280-as felbontásban közepes grafikán üres pályákon is néhol 30-40fps körül megy? Én ezt valahogy kevéskének érzem, pedig a PH!-s tesztekben és a külföldi tesztoldalakon is jóval magasabb fps számokat látok. -
Pala
veterán
válasz DeSanto #17924 üzenetére
Köszi!
Hát, így cirka 4fps-sel kapsz többet átlagban. Nem tudom ez mennyit számít, mennyire lehet játék közben észrevenni.
Ha a procit visszavennéd alapra, lehet, hogy beérnélek.
Nekem mondjuk 1024x768-ban teljesen high beállítások mellett a durvább pályák (főleg a másodikon a falus rész) már szaggatnak, 18-20fps. Itt mondkuk sokat számítana, ha egy erősebb proci megemelné a min fps-t, mert ugyebár az a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz bakosgabor57 #17572 üzenetére
Ha nem akarsz húzni, akkor szvsz egy 6000+ a minimum. Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy ott már azt kapod a vga-tól, amit egy X2-es konfigban elvárhatsz tőle.
De szerintem meggondolatlanul ne rohanj azonnal ilyen procit venni. Nézd meg, hogy mit teljesít élesben a géped (azaz nem markban, hanem játékok alatt) és ha számodra a megfelel a teljesítménye, akkor fölösleges kiadni sok pénzt a nagyobb procira (kivéve ha valamilyen kedvező formában tudsz hozzájutni)[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz bakosgabor57 #17569 üzenetére
6000+ Vagy kisebb példány, 3GHz körüli órajelre húzva.
rollins: pont a minimum fps a lényeg!! Elvégre a max az tökmindegy, hogy 100, vagy 115.
-
Pala
veterán
válasz bakosgabor57 #17566 üzenetére
Nem annyira, mintha mondjuk valami egymagos procit raknának alá, de tény, hogy nem tudja kihozni a kártyából a maximumot. Szóval nem teljesen kiegyensúlyozott a géped, de azért korántsem tragikus a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz bakosgabor57 #17561 üzenetére
Hát azokban a "hasonló" konfigokban jó eséllyel Core 2 Duo vagy Quad dübörög, ami bizony érezhetően erősebb az X2-es AMD prociknál.
Az én procim (szintén X2) húzva jár nagyjából olyan órajelen, mint a tied alapból, és még a 3850-emet se hajtja ki teljesen! Ezekhez a karikhoz minimum 3GHz-es X2 kell, hogy megközelítőleg a legjobb formájukat nyújtsák. -
Pala
veterán
válasz bakosgabor57 #17558 üzenetére
Ezek az eredmények a relatíve gyenge procid miatt vannak, amúgy a konfigodhoz képest ez teljesen reális, nincs elcseszve semmi.
A proci a szűk keresztmetszet, ergo a videokártyát hiába tuningolod az egekig is akár, sokkal több pontot nemigen fogsz kapni. Ha már valamit húzni akarsz, akkor inkább a procit.[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz bakosgabor57 #17555 üzenetére
Az teljesen rendben van.
-
Pala
veterán
válasz pempellini #17524 üzenetére
A motion blurre gondolsz bizonyára. Az 1.1-es verzióban már a menüből ki lehet kapcsolni, az 1.0-ban meg pl. konzolból ki tudod: először "con_restricted=0" a konzolbuherálás engedélyezéséhez, utána pedig "r_motionblur=0" az elmosódás kikapcsolásához. De ha leveszed a post process effekteket közepesre, az is kikpacsolja ha jól emlékszem.
-
Pala
veterán
válasz Bundás22 #16913 üzenetére
Nem ez a gond, a FEAR tényleg ilyen. Lenyúlja az összes szabad ramot, amit talál, szerintem egyszerűen rosszul van megírva.
De ezt ne úgy képzeld, hogy 2 giga fölött is orrba-szájba swappel, de azért időnként megáll egy fél pillanatra (pályák elején szokta csak csinálni).
ui: XP-n is csinálta.[ Szerkesztve ]
-
-
Pala
veterán
válasz sutyi^ #16835 üzenetére
Ismerem a dolog parasztvakítás mivoltját.
Egyetlen darab DX10-es játék sincsen jelenleg a piacon (nem, sem a Crysis, se Bioshock, se Lost Planet, se World in Conflict nem az, és a Call of Juarez sem, bár még abban van a legnagyobb különbség), szóval nem tudni, hogyan fognak teljesíteni a mostani kártyák.
Mindenesetre már az is elég kiábrándító, hogy ezek az ál-dx10-es megoldások is lassabbak.[ Szerkesztve ]
-
-
Pala
veterán
válasz Anthony28 #16820 üzenetére
Egyszerűen ki kell kapcsolgatni azokat a háttérben futó szolgáltatásokat (elsősorban a superfetchinget), amelyekre nincsen szükséged.
Egyik rokonokmnak még a tiednél is brutálabb gépe van, és nála is gyorsabb a Vista, olyannyira, hogy a boot-képernyő után kb. 5mp alatt teljesen betöltődik az egész oprendszer, csak így néztem -
Pala
veterán
válasz sutyi^ #16807 üzenetére
Így van, az az egyetlen egy, ami alacsonyabb, de nem értem, hogy miért. Mert csak itt alacsonyabb! Ha más tesztprogival nézem a cpu teljesítményét, akkor kb. ugyanolyan értékeket kapok, mint xp-nél.
Markban XP alatt 1940, Vista alatt 100-zal kevesebb. A játék tesztek mégis mind gyorsabbak. -
Pala
veterán
válasz Bundás22 #16798 üzenetére
Valószínűleg akkor az játszik közre. Mert ahogy elnézem, mindenki mást tapasztal. Amikor utoljára nv karim volt (Asus 6800LE@GT), az nekem is lényegeseb gyorsabb futott XP alatt. Utána volt egy X1950Pro-m, az úgy nagyjából egál volt, a mostani HD3850 meg már gyorsabb Vistán. Ja és nem is buheráltam a Vistát, csak a superfetchinget lőttem ki, meg a power optionst állítottam legmagasabb teljesítményre.
Bár van egy nagyon fura jelenség, mégpedig az, hogy a 3DM06 tesztjei egyenként szinte mind gyorsabban futnak 2-3fps-el, mint XP alatt, az összpontszám mégis kevesebb. Mondjuk nem mintha annyira érdekelne, csak fura.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Pala
veterán
válasz sutyi^ #16779 üzenetére
Én azt a bugot egyik driverrel sem tapasztaltam, se XP, se Vista alatt... Miért van az, hogy egyeseknél jelen van ez a probléma, mások meg sohasem találkoznak vele? Szerintem nem driver hiba lehet, hanem valami más kavar be. Előbbi esetben mindenkinél ilyennek kéne lennie, vagy nem?
-
Pala
veterán
válasz Bundás22 #16761 üzenetére
Több integrált holmi. Aki ki tudja használni, annak jobban megér(het)i, mint egyesével bővítőkártyákat vásárolgatni.
mod: hehh, nekem is SLI alaplapom van, amikor semmi szükségem rá, főleg nem Ati kártyával. De ez más helyzet volt, mert nem került sokba és nem volt más alternatíva az üzletben, a vásárlás meg relatíve sürgős volt.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz Bundás22 #16730 üzenetére
Nálam a Vista gyorsabb, mint az XP! (az adataimnál látható géppel). Amíg egymagos procim volt egy GF6800-al, addig lassabb volt, de most már nem.
A dx9-es játékok is egy-két kivétellel mind gyorsabbak! Eleinte én is furán néztem, de most már megszoktam és nem is hiányzik az XP. -
Pala
veterán
válasz Foglalt név #16636 üzenetére
Lehet, hogy kifogtál egy rossz darabot.
De azért szerencsére nem ez az általános. -
Pala
veterán
válasz Foglalt név #16631 üzenetére
Érdekes, nekem volt már néhány Asus VGA-m és egyikkel sem volt soha semmi gond. Sőt a 6800LE az egyik legjobb vétel volt anno tőlük. Biztos vannak gyengébben sikerült szériák is, de azért nem szabad ennyire leírni.
-
Pala
veterán
válasz diablo1984 #15468 üzenetére
Nálam a Crysis tökéletesen megy mindegyik driverrel, amit próbáltam (7.11, 7.12, 8.1)
-
Pala
veterán
válasz Armando_19 #15453 üzenetére
Miért, van olyan source-motoros játék jelenleg, ami nem fut el tökéletesen a GTS-en?
-
Pala
veterán
válasz Armando_19 #15448 üzenetére
Ezt nem tudom, Atitoolt sose használok. Próbáld meg Rivatunerrel.
-
Pala
veterán
válasz WildDaemon #15091 üzenetére
Én az Everestnek nem hiszek már egyáltalán. Időnként akkora baromságokat szokott kijelezni, hogy csuda.
Nekem full terhelés alatt 15 fokosnak írja mindkét magot. Holott körülbelül 55 fokosak lehetnek. -
Pala
veterán
Szerintem a Diamond is elég jó... most mondjuk a jó pár évvel ezelőtti tapasztalataimra alapozok (megfordult már a kezemben egy pár Diamond kártya: V1, V2, TNT, TNT2, Savage2000), és ha megtartották a hajdani minőségi szintet, akkor simán felveszi a versenyt az Asussal és társaival. Más kérdés, hogy jó eséllyel itthon nem is lehet beszerezni.
-
Pala
veterán
Nem értem, az X2-re vajon miért csak 1.8GHz-en járó ramokat pakoltak 2.25GHz helyett?
-
Pala
veterán
válasz diablo1984 #14238 üzenetére
sejtem mire értette, nem azért írtam.
Amúgy a hő és a hőmérséklet két külön fogalom!! Mást jelentenek.
Hőmérsékletet meg nem csak Celsius skálán lehet mérni, hanem pl. Kelvinben, Fahrenheitben, Reaumure skálán is. No mindegy, nem vagyok fizikus én se, remélem nem mondtam ultranagy hülyeségeket. -
Pala
veterán
-
Pala
veterán
válasz Alpachino #14043 üzenetére
Áhh, szerintem ha csak az árnyékokat állítod lowra és minden más "tisztességes" beállításon van, még úgy is mérföldekkel szebb, mint a far cry very highon, ultra high waterrel. Utóbbit megnéztem nemrég, és a Crysis mellett nem tűnt valami meggyőzőnek, pedig annak idején még ez is eléggé odaverős volt
Új hozzászólás Aktív témák
- Drón topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tudományos Pandémia Klub
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- További aktív témák...