- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Asztrofotózás
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zolisx4
őstag
válasz
szijartg #22383 üzenetére
Ami 10 cm re van ventilátor az nem olyan mintha fölötte van jó hogy a bordán keresztül fújja a levegőt ,de maga a GPU nem olyan meleg mint a borda, tehát annyira meleget nem tol rá a venti mint amilyenre magától felmelegszik a memória .
Ez egy hiba forrás lehetett ,.csucsbicep
Nem volt vita -
zolisx4
őstag
válasz
csucsbicep #22378 üzenetére
Azért nem olyan sok ,4 db azt hiszem ,.
Nekem is pont ez a fajta van ,esélyes lehetek én isIgazából bármikor bármelyik, tönkre mehet .
De én azt gondolom hogy nem kapott megfelelő hűtést ,a memória .
-
szijartg
őstag
válasz
csucsbicep #22378 üzenetére
hát sajnos akkor az enyém is beállt a sorba
lehet olyanok lesznek mint a 6850es gigák. -
szijartg
őstag
válasz
csucsbicep #22376 üzenetére
11179-09-20G
pont ez -
szijartg
őstag
válasz
Turbolada II #22374 üzenetére
osztom a véleményed... sajnos.
amúgy sapphire 6870zoleeno1: amúgy ha eljut a win-ig és nagy nehezen elindítom a azt a progit akkor rá 1-2percre feketeség és kifagy az egész gépezet.
-
echterion
nagyúr
Közben kiderült még egy apróság a kártyámról: ha két képernyő van egyszerre bekapcsolva, akkor a feszt nem veszi vissza, csak az órajelet 300-ra. Ha csak egy van beállítva, akkor a feszt is visszaveszi meg az órajelet is lenyomja 100-ra. Így már 55 fok körül van idle, 25%-os ventivel.
-
KYZRR
őstag
Sziasztok!
Sikerült megoldani a feszemeléses témát.
Nos, MSI afterburnerrel már nem lehet emelni a Vcore-t.
Ellenben, a Sapphire Trixx nevű porgrammal lehet fel is, és lefele is állítani a feszültséget.
Most 1.25V helyett 1V-on megy, 800/1100Mhz-en. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
szijartg #22360 üzenetére
A kép, amit linkeltél tipikusan vga RAM problémára utal
Más: nem találtam hirtelen megfelelő topicot, tehát ide nyomom be:
Az Afterburnert hogyan lehet rábírni, hogy mutassa magát Crysis közben? Most leszedtem a Wreckage c. kiegészítő kalandot és visszaemlékeztem, hogy a többi alatt se ment az AB. Illetve megy, de a játékban nem hajlandó megjelenni. A fraps okés és az AB is minden másnál, beleértve a Crysis2-t. Ötlet??
-
szijartg
őstag
válasz
szijartg #22358 üzenetére
leszedtem a drivert, így el tudtam indítani a gépet 800as felbontásban, de így néz ki.
ha mozgatom az egeret akkor még jobban csíkozik.
ha feljebb viszem a felbontást fekete fagyás.
néha restartnál még a bootig sem jut el, azaz a monitor sem kapcsolódik be.
de gondolom ezt nem a táp okozza, hanem a szar vga.
erősítsetek meg benne -
zoleeno1
veterán
-
szijartg
őstag
srácok, kéne valami vram csekkelős progi... sapprire 6870 (nem ref)
tegnap még jó volt a gép, ma is. felraktam az új drivert aztán azóta már 2x bedobta a csíkos halált aztán kifagyott a gép.
most nem tudom, hogy a driver miatt vagy kezd szaródni a kártya. -
Mustármag
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ.
Azt hiszem az alapfeszes nem éri meg, fesz emeléssel meg félek hogy kinyírom, u-h hagyom inkább. -
MrM94
addikt
válasz
Pickle Rick #22348 üzenetére
1280x1024 ben tolom
nincs penzem mas monitorra
-
zolisx4
őstag
Nem tudom mire emlékszem
de úgy emlékeztem hogy hűvösebb volt ,már igy nem tudom .Ha másnak is hasonló akkor minden oké .
-
zolisx4
őstag
válasz
Valkűr #22346 üzenetére
Sziasztok.
Nézzen már nekem valaki egy 6870 hőfokot ,alapon visszavett órajellel 40 fokos .
Böngésző vagy videó közbenIgy alakul persze nem mindig megy 900/1050 ez váltogatja néha pont így sikerült mentenem .
De viszont terhelve ,felmegy
Kb eddig úgy emlékszem mintha nem lett volna ilyen meleg de nem biztos ,most a szobáan sincs nagy meleg -
kisza25
félisten
válasz
Valkűr #22342 üzenetére
ha azt veszed, hogy 6850 vs 6870 10eFt az árkülönbség és 6850 950Mhz-en kb hozza 6870-et így spórolhatsz 10eFt-ot és, ha megnézed 6850 vs. 7850-et ott sincs olyan egetverő különbség (kb15%)és azt is tuninggal csökkentheted és spórolhatsz további 20eFt-ot, szóval ez az igazán gyors kari dolog 100eFt környékén van azt meg nem sokan engedhetik meg maguknak
(ja és akkor ahhoz egy erősebb proci, táp....)
-
belinho
senior tag
Szerintem érdemes húzni ha már adott ez a lehetőség. Link
-
Valkűr
addikt
persze de ott már feszt is emelnek..ami nem veszélytelen, épp erről beszélünk. Ja még azt elfelejtettem, h nem mindegy az sem, h milyen felbontáson nézed. Én mindig a full hd felbontást veszem alapul. Egy ilyen kártyával nem 1280-ban fog senki játszani. Legalábbis remélem
-
Valkűr
addikt
itt a tesztekben is látszik, h a 6870 és a húzott 6870 közt is alig van néhány fps különbség.
-
Smani
senior tag
válasz
Valkűr #22331 üzenetére
Akkor azt is nézd meg azok a gyárilag komolyabb kártyák hány +mhz-el vannak húzva...
Tök mindegy mert itt a topikban is van olyan 6850 ami 1Ghz felett megy.
Szerinted a 725mhz-en vantage 16400 körüli gpu pont és a 985mhz-en 19850 körüli gpu pont nem sok? Gta4-ben is "kicsit" megemelkedtek a min fps-k.
Bánom is hogy eladtam
-
Valkűr
addikt
Egyébként azt nézd, h hány százalék az amit húztál rajta, és abból kilehet számolni ez hány FPS lesz kb..
-
Valkűr
addikt
Akkor nézd meg egy gyárilag kicsit komolyabb kártyák a tesztekben hány fps számmal magasabb értéket produkálnak.. A legtöbb eddig 6-10 fps volt amit láttam. Akkor egy házi húzásnál szted mennyivel lesz magasabb? De itt most amúgy sem az 5850-ről beszéltünk, hanem egy kevésbé húzható kártyáról.
-
Valkűr
addikt
Sztem eleve értelmetlen ezeket tuningolni, mert alig lesz valamivel jobb. Az a 2-3 fps meg sem fog látszani, sokkal inkább beképzeljük, hogy hú de jobb lett.
-
zoleeno1
veterán
válasz
Pickle Rick #22322 üzenetére
Nem tudja annyira túlhúzni. Hamarabb fog hibázni, fagyni játékok vagy tesztprogik közben, mint tartósan 90 fölé menni.
-
Turbolada II
őstag
válasz
dangerzone #22321 üzenetére
Néma. Nekem is ref. 6870-hez hasonlító kártyám van.
-
dangerzone
addikt
Srácok , a refhűtős 6870-es mennyire hangos 2d-ben?
3d-ben nem érdekel, ott süvíthet.
-
zoleeno1
veterán
válasz
csucsbicep #22319 üzenetére
Én úgy fogalmaznék, hogy fesz emelés nélküli tuninggal nem lehet kinyírni a vga-t, mert ha túl is melegszik, egyszerűen lekapcsol a védelem
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Gigabyte HD6870 SO kártyámat szeretném tuningolni és ismerősöm óva intett hogy sokkal könnyebben ki lehet nyírni a kártyát mint egy procit(procit már alapfesszel tuningoltam sikeresen)
Ez igaz? -
echterion
nagyúr
válasz
csucsbicep #22316 üzenetére
Ja, visszaveszi. Illetve eddig 300-on volt, meg maxon a vram, mert mindig be volt kapcsolva a 2. monitor. Most már csak 100-on van a gpu, és a vramot is visszaveszi, mert csak akkor kapcsolom be, mikor kell.
Viszont lehet, megvan a gixer oka: az Aida kb. 10 fokkal melegebbnek méri, mint az AB. Most játék alatt sem volt 73 foknál melegebb AB-rel mérve, Aida-val meg jóval 80 fok felett van. Idle megy is szépen vissza, egy perc alatt 60 alá hűlt.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
echterion #22315 üzenetére
Az idle akkor is sok. Nekem a Sapphire alapon 1000-et pörög, aminek 1(!) ventije van és nem kettő, és így 40 körül mozog max, ha videot nézek, akkor talán 45-50. Ráadásul a házam is csak közepesen szellősnek mondható. Visszaveszi magát a kártyád 2d-ben rendesen?
Terhelve ok a dolog. -
echterion
nagyúr
válasz
csucsbicep #22313 üzenetére
Dehogynem jó. Mint már mondtam, csendmániás vagyok és le van véve a ventifordulat nagyon. Amúgy egy Gigabyte-ról van szó. Nekem tök 8, hogy 50 fok vagy 65 idle, sőt, terhelve tőlem 80 is lehet. Meghalni ettől nem fog, ha meg igen, akkor amúgy is szar (volt).
Persze, benne van az is, hogy a 4 GHz-re húzott i3-ason nem túl nagy hűtőborda van és csak alacsony fordulaton járó Swif2-esek vannak a házban (elől-hátul), ami eléggé zárt helyen van (csak elől és hátul tud mozogni a levegő, oldalra nem nagyon.Mod.: Most hűvös van itt a szobában, nem olyan meleg, mint hétvégén, így konstans 51 fok alaphelyzetben.
-
Valkűr
addikt
válasz
csucsbicep #22313 üzenetére
Nálam alapon 30 fok körül mozog..
-
lehella
senior tag
válasz
echterion #22307 üzenetére
Nekem alapállapotban a videókártya 32 fokos volt most a napokban, a venti profilt nem állítgattam, elvileg minden default. Viszont kiváncsi lettem, hogy ha kihúzom a házhűtőt, akkor mennyivel fognak nőni az értékek. Elvileg nem kéne hogy sokkal ugorjanak, mert a tápegységem alsó 12-es ventije is azért szívogat elfele
-
echterion
nagyúr
válasz
Byga007 #22287 üzenetére
Így sem lett jobb.
A lényeg: xp alatt ha kártyát cserélsz, jó eséllyel nem úszod meg az újratelepítést. Nálam ez volt mindig, ha hardvert cseréltem vagy bővítettem alatta.(#22297) lehella: Az igen, 56 fok.
Nálam terheletlenül is 68 fok körül van, igaz, konstans 25%-os ventifordulat mellett -> terhelve meg most hétvégén 72-75 fok körül volt. Viszont cserébe hang nélkül teszi a dolgát.
-
Valkűr
addikt
Ne felejtsétek el, h a VGA kártya hőfoka és melegedése ugyan úgy függ a szellőzéstől, PC háztól amibe teszitek. Nálam 50 fok fölé eddig nemigen akart menni. Aerocool X Strike házam van, eben az árkatban egy igen jól szellőző háznak gondolom. A CM V6 házamban jóval magasabb hőfokon üzemelt ugyan ez a rendszer.
-
lehella
senior tag
Így is elég meleg van a lakásban néha, árad a gépből is a kompót
Az előző gépemen megfigyeltem hogy a 8 éves használat alatt, hogy a proci hőfoka alapjáraton felmászott 30°c-ról 45°c-ra (Athlon XP2400+ ugyanazzal a hűtővel, pasztacsere nuku), mindig is szerettem monitorozni a dolgokat. Az új gépnél is két órát eljátszadoztam mire az ízlésemnek megfelelően beállítottam az Aidát, hogy a képernyőn mutassa a számomra fontos adatokat
-
Lmh
őstag
válasz
lehella #22300 üzenetére
Ez olyan dolog, hogy ameddig nem tudtad, semmi bajod nem volt vele. Mármint pontosan te nem tudom mióta nézed, inkább magamról beszélek
Pár éve azt sem tudtam, hogy létezik everest (akkor még az volt) meg hasonlókMinden ment mint a karikacsapás, semmi para nem volt és nem is ment tönkre semmi. Aztán mióta végom az OSD-t, azóta minden hülyeség kint van és játék közben többet nézem az értékeket mint a játékot magát
Más/off példa: Amikor elkezdtem búvárkodni, fogalmam nem volt róla, hogy létezik computer ami méri a merülés adatait, milyen gyorsan jössz fel, dekót ad.....Szépen merülgettem, soha semmi bajom nem volt. Úgy jöttem fel 8-10 méterről mint a rakéta ( jó a fejfájást utána nem tudtam hova tenni, de komolyabb bajom nem volt XD ) Aztán megkaptam az első computeremet és a halak és korallok helyett a karomon lévő órát néztem 0-24-ben xD Jah és 5 percig tartott mire feljöttem 8 méterről a felszínre.
Ami, ami, az, az! Használni kell az eszedet oszt csókolom -
csucsbicep
nagyúr
válasz
Dark KillerX #22302 üzenetére
Akkor kipróbálom.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
csucsbicep #22301 üzenetére
Nálam tökéletes!
-
csucsbicep
nagyúr
12.4-el milyen tapasztalatok vannak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dragon Age: Origins
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest