Új hozzászólás Aktív témák
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Vga vásárlás előtt állok, és olyan kérdésem lenne , hogy
Sapphire Radeon HD6870 1024MB PCIe (11179-09-20G)
ezzel a tipussal szokott lenni valami gond?
Mert olvastam 6850nél van valami black screen gond valamelyik tipusnál,
77xx nél meg a gigabyte al van gond, igaz bios frissités segit.
De ez is elég csábító ezzel az árral
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11180_18_20g_hd6850_1gb_gddr5_vapor_x_pcie/186868
Megéri a felárat a 6870? -
Speedy86
aktív tag
Még 1 utolsó kérdést engedjetek meg nekem
A gyári softal fel lehet húzni 1030ig a mhz-t. (6870). Ennek szerintetek van értelme vagy aránytalanul nagy fogyasztástöbblet lesz és melegedés? Van valami határ amin ti járatni szoktátok? Vagy ez még alapon is elég mindenhez?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
kisza25 #22694 üzenetére
A mai VGA-knál nem is annyira a félvezetők nem bírják a magas hőmérsékletet, hanem sokkal inkább azoknak gyenge minőségű forrasztása. A környezetvédelem jegyében ma már ólommentes forrasztó pasztát alkalmaznak, ami a gyakori nagy hőingadozás/hőmozgás következtében különösen a GPU és VRAM BGA-k forrasztási kötései elfáradnak. Ezért nem mindegy, hogy milyen mértékű és gyakoriságú hőingadozásnak van kitéve a VGA.
-
csucsbicep
nagyúr
Én sem értem ezt a hő problémát ebben a topikban, ezek nem egy slotos ref 4850ek. A legtöbb 6850/6870 normális hűtéssel rendelkezik és nincs alul méretezve, és a Bart sem melegedős szerencsére.
-
keke69
őstag
válasz
kisza25 #22694 üzenetére
Természetesen azokra a kártyákra értettem ami nem OC-s.
Ha ez ilyen egyszerű akkor nem értem az embereket.Kell venni a 6850-6870 helyett pl 6950-t és nem kell feszt emelgetni.Ja,hogy erre nincs keret,de arra van hogy vegyünk egy másikat ha elbassza,akkor meg megy a sírás rívás.
De részemről a téma lezárva!!!Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa,de aki kurvának áll ne csodálkozzon ha megbasszák! -
kisza25
félisten
válasz
keke69 #22693 üzenetére
na ja egy autó milliós nagyságrendű(de legalább százezres), egy VGA meg tízezres, ez elég rossz hasonlat, na meg itt sok esetben a gyártó mellékel tuning programot, pl. az én sapphire HD6850 kártyámhoz a TRIXX mellékelve volt, a HD6870 gyárilag 900Mhz-en megy, ha azzal azonos feszültségen, azonos órajelen, azonos GPU-t hajtok(pár letiltott SP), azonos hűtővel, az miért menne előbb tönkre
amúgy meg az autómra van még 6év gari a motorja meg kihegyezett(6300rpm-nél van a max 105ló) tehát pörgetnem kell, ha haladni akarok, gondolod adna rá ennyi jótállást a kia, ha nem bírná ki a motor -
keke69
őstag
válasz
kisza25 #22692 üzenetére
A gf-nek alapból magasabb a hőmérséklete.Különben igazad van,meddig akarod használni ez itt a kérdés!Veszel 1 olcsóbb karit mert nincs pénzed "nagyobbra" aztán neki állsz kockáztatni a szén tuningal,hogy nyerjél vele pár fps-t kockáztatva ezáltal a kártyádat.Hát mindenki maga tudja!
Egy utolsó hasonlat
Én is szeretem a gyorsulást de nem fogom az autómon minden sebességben tiltásig nyomni a gázt! -
keke69
őstag
-
-
KYZRR
őstag
válasz
Tothgera30 #22686 üzenetére
Anno az AGP Sapphire HD2600Pro-m XT órajeleken játék alatt karcolta a 140°C-et.
És nem tiltott. (Rendesen fel is fűtötte a szobát)
-
Bezzeg milyen nehéz volt odáig feltoszni a hőfokot, már alig melegedett 95 fok után, de végül csak sikerült egy kis fesz.emeléssel
. Nagyjából tudom hogy hogy bírják ezek, volt 4890-em, egész keményen meghúzva, az még 120C körül is vígan repítette a GTA IV-et, persze hajnal közepén, de akkor a GTX280-ról nem is beszélek, mertugyeazenvídija, ez a topic meg nem az
.
-
KYZRR
őstag
válasz
Tothgera30 #22683 üzenetére
Nyilván a tiltás még akkor tilt amikor az Szilíciumnak nem eshet baja.
Si 120-130°C-ig bírja. ezért tiltanak 100%c körül. hogy ne essen baja a VGA-nak. -
-
Beri
addikt
válasz
Turbolada II #22681 üzenetére
Konkrétan egy 4850-et láttam letiltani 120nál, bármilyen stabilitási probléma nélkül.
-
zoleeno1
veterán
+1, durván túl van már lihegve ez a hőfok kérdés... Volt idő amikor én is feszt monitoroztam a VGA-t, CPU-t, már-már azt vettem észre, h game közben többet figyelem a pillanatnyi hőmérsékletet, mint magát a játékot... Aztán végig gondoltam, hogy néhány éve program sem volt a gépemen, amivel monitoroztam volna, nemhogy feszt ezen görcsöljek, és akkor sem volt semmi baja semminek, pedig egy nulla ventis, zárt doboznak nevezett valami volt a házam. Azóta sz@rok bele magasról, nagy ritkán tolok valami tesztet azért, h minden ok e, de alapjában vége már nem foglalkozok vele. Azért van a védelem, h lekapcsoljon ha baja van.
-
Beri
addikt
válasz
#21346560 #22673 üzenetére
A 48xx 120 foknál tiltott és nagy valószínűséggel (ugyanúgy szilárdelektrolitos kondik, stb.) ezek sem teszik hamarabb.
Smani: Tudom, hogy elírás, de attól még igaz. Nem kell azt a hőmérsékletet sem nézni.
Soha nem fogom megérteni, hogy az egységsugarú júzer minek vizslatja a load-okat, hőmérsékleteket, szabad memóriát, stb., amikor mindene hibátlanul működik. Oké, értem én, hogy kíváncsi, de a kártya sokkal jobban tudja, hogy mikor túl meleg. Nem lehet megsütni egyiket sem. Nagyon kemény voltmoddal ÉS elégtelen hűtéssel lehet érdekes dolgokat elérni, de aki felteszi a "nemtúlmelegakártyám" kérdést, annak nagy valószínűséggel nem ez a célja. Ha mégis és a VRM gyorsabban melegszik túl, mint a GPU és valami csoda folytán ez hardverhibához vezet, akkor visszaviszi szépen a kártyáját és addig veri az asztalt, amíg ki nem cserélik. Égésnyomhoz ugyanis még ez is kevés.
-
Speedy86
aktív tag
Én is ettől féltem, ujraraktam directx-et, vga drivert, alaplap drivereket és semmi. Ekkor ujraraktam a játékot és megjavult
Egyébként nézegettem a kártyához kapott softokat. Ez ugyebár 900on megy alapból. Érdemes húzni kicsit? 60 fokig melegszik terhelve az még jónak számít?
-
még egy érdekes dolog a 460 768 gtx em volt és full jól ment a cs minden maxon most meg fps laggom van 1100 on ezzel a fossal
ez mi??
-
shapphire karim van, hogy lehet le venni úgy a feszt hogy gpu-z szerint úgy is maradjon
olyan mintha ugrálna 1,175 és 1 között(trixxel állítom)
-
KYZRR
őstag
válasz
csucsbicep #22666 üzenetére
900/1050Mhz
Sajnos a RAM már 1060-nál csíkoz. -
KYZRR
őstag
válasz
csucsbicep #22664 üzenetére
Nekem 850/1050 ment 1V-tal.
-
csucsbicep
nagyúr
Valaki már próbálkozott az alulfeszeléssel gyári órajelek mellett? Este ki tesztelem az enyémet.
-
Speedy86
aktív tag
válasz
csucsbicep #22656 üzenetére
-
Smani
senior tag
na uraim én mentem. 5850-re váltottam.
-
Speedy86
aktív tag
válasz
csucsbicep #22653 üzenetére
jaja, tegnap este raktam újra. 12-4_vista_win7_64_dd_ccc ez a cataclysmos driver lett feltéve.
-
Speedy86
aktív tag
válasz
Tothgera30 #22650 üzenetére
dx11 alapból van fent win7en. A rendszer most lett telepítve. Nem értem mi lehet a probléma :S
(#22651) csucsbicep Igazából olyan mintha egyes textúrák hiányoznának. Vagyis csak meghatározott helyeken pirossal van egy karakter nagyságú téglalap. Meg a menü fele egy vörös téglalap. Lehet valami directx11-es gond? Szar a gyári 11 ami a win 7en van? pl CS, fifa 2012 tökéletes
-
válasz
Speedy86 #22649 üzenetére
Bármi tanácsot szívesen fogadok. - Mondjuk add el nekem
!
Újabb verziójú DirectX fent van? Rakd fel az összes drivert ami a honlapján van, úgy mennie kell. Ha más nem, akkor rakd újra a gépet, telepítsd fel az új drivereket és kizárjuk hogy két driver összeférhetetlensége lenne az oka!
-
Speedy86
aktív tag
Sziasztok!
Megjött végre az új vga. asus 6870. Őrületesen tetszik a 2400xt után XD. De van egy apró gond vele. Nem indulnak el a játékok
Letölöttem a legujabb cataclysmet, valai régebbi kellene? dirt3, alan weak el se indul, skyrim meg elindul de piros textúra hibák vannak mindenhol. Van ötletetek mivel kellene próbálkoznom? Bármi tanácsot szívesen fogadok.
-
Z10N
veterán
válasz
Aidan85 #22644 üzenetére
Ok. Tegnap este megint produkalta munka/bongeszes kozbe, egy napos uptime mellett. K*rva zavaro, hogy kimentem a konyhaba mire visszajovok a munkamenetem elszallt
Meg szerencse, hogy surun mentek meg van session + batch backup. A hibakod 116 itt is. Majd meg atnezem az esemenynaplot, illetve minidumpot es az xml log-t. Ahogy latom, nem csak ATI/AMD-nel hanem nVIDIA-nal is jelentkezik, ugyanugy korabbi (nv7000), mint kesobbi (hd7000) szeriaknal. Forumokat olvasva teljesen fuggetlen attol, hogy laptop/asztali, friss telepites vagy mar agyon updatelt. Szoval szoftveres gond lesz szerintem. Vicces, hogy a display driver kapja a legszigorubb WHQL ellenorzest es ennek ellenre BSOD a vege.
-
Ugyan ez a kártya van az én gépemben is, de én nem tapasztaltam, hogy hangos lenne még BF3 alatt sem. - Pedig ott már igen csak megjön a hangja, mint egy porszívó.
IDLE állapotban nem is lehet hallani. - Dehogynem, alapon 1000rpm körül pörög a ventije. Ne röhögtess már, nekem a gépben 400 és 200rpm-en mennek a ventik, jó hogy hallom azt a kib@szott VGA hűtőt.
Most megnéztem Trixx-ben és 60% feletti venti fordulatnál jön meg a hangja, igaz akkor már elég hangos. - Alatta is van, csak neked nem tűnik fel! De nagyjából erről beszéltem.
-
Huroq
senior tag
válasz
Tothgera30 #22643 üzenetére
Ugyan ez a kártya van az én gépemben is, de én nem tapasztaltam, hogy hangos lenne még BF3 alatt sem. IDLE állapotban nem is lehet hallani. Most megnéztem Trixx-ben és 60% feletti venti fordulatnál jön meg a hangja, igaz akkor már elég hangos. Mondjuk ez a hang dolog tényleg elég relatív. (Kinek mi a hangos.)
-
Aidan85
aktív tag
Ezt a pizsamás dolgot úgy képzeld inkább el, hogy villant egyet a monitor, elsötétül, majd amikor visszajön, akkor full screen-be ez a csíkos kép. Nem esett szét a kép, és nem is feketedtek el egyes részei. Vagy az egész elment, vagy elindult a film/játék.
Megírom majd, hogy mit találtak a szervizben. -
-
Polllen
nagyúr
válasz
csucsbicep #22640 üzenetére
Itt is kösz!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
werszomjas #22619 üzenetére
F1 alá kell az erős proci, ha tovább mennél tuningban biztos hozna még. Meg az a játék az AMD procinak nem nagyon fekszik.
Polllen: Inkább vegyél hozzá egy PH X4-et, az már elég lenne a 6850-nek.
-
Ervin bá
csendes tag
válasz
zoleeno1 #22637 üzenetére
Én is csöndesnek gondoltam. Ehhez képest szerinted milyen a hangja? Vagyis ez zajos lehet? Gigabyte GTX460
-
zoleeno1
veterán
válasz
Tothgera30 #22636 üzenetére
fura... nem véletlenül fel volt emelve a venti fordulat mint a disznó szoftveresen (pl: Afterburner, Trixx)? Mert hangosnak egyáltalán nem mondhatóak a Sapphire-ok, a 3 ventis giga oc-m azzal a "csoda" hűtéssel sokkal hangosabb szerintem.
-
-
Z10N
veterán
válasz
Aidan85 #22621 üzenetére
Ertem. Nalam az overclockkal nincs gond 975-1025/4800. Bar mostanaba mar alig van idom a BF3-ra, ugyhogy nem volt meghajtva egy ideje, szoval csak alapon jar 2D-ben. Ezt a hibakodot megnezem. Amikor majd a garanciaztatas megtortenik, irnal majd privatot mire jutottak a szervizben (GPU, MEM hiba). Hetvegen most majd felrakom az uj 12.4 CCC-t es kiprobalom azzal mit muvel. Remelem csak tenyleg ez a baja, meg majd megnezem csak egy kijelzovel. Nalad a kep nem fagyott szet elotte? Ezt a "pizsamas" hasonlatodat most megprobalom elkepzelni, nem inkabb ugy fest, hogy a kep egyes reszei elfeketednek? Udv.
-
Ervin bá
csendes tag
válasz
Tothgera30 #22608 üzenetére
Esetleg ez volt? Sapphire HD6870 És mennyire hangos, zavaró? Nem gondoltam volna.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Dark KillerX #22630 üzenetére
Köszönöm urak, akkor megkergetem így és meglátjuk.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Dark KillerX #22627 üzenetére
Az a helyzet, hogy egy régi hyper tx van hozzá és így nem próbáltam meg feljebb tolni. Ezt alapfeszen szépen viszi max 50 fok.
Azt mondod 4Ghz körül már rendben lenne? Mert akkor lehet beszerzek egy tx3-t, azzal nyugodtabban csapatnám neki.
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
egy 6850 kihajtásához milyen proci lenne kb. a nyerő? Jelenleg egy Athlon II X3 440 @ 3,5Ghz mellé kerülne, de gyanítom kevés lesz hozzá. A cél 1680x1050. Elsősorban amd fronton keresgélek.
Köszi!
-
KYZRR
őstag
válasz
Azt nem szabad piszkálni, mert meghalhat a VGA.
100Mhz-re van hitelesítve.
És hatással van a SATA vezérlőkre is.
Sávszélességet növeli, de mai játékok nem annyira terhelik a sávszélt.
Talán 103-on menne ha rugdossák, de akkor számíts rá, hogy a VGA és a HDD 1 éven belül meghalhat. -
Aidan85
aktív tag
Csíkozódást én sem úgy gondoltam, mint amikor hibás a memória, hanem, mint egy monitor tesztnél látható kép, tehát eltűnik minden, és csak egy pizsama csíkos kép fogad.
Az a 22 fok mondhatni extrém körülmények között volt...persze semmi durvulás, csak több ventilátorral is hűtöttem, és maxon pörgettem a sajátját is, plusz este az ablakon át jött a hűvös...
Egyébként 40 fok körül van üresjáratban nekem is. Bár az enyém lehet egyedi eset, 6 hete van meg a kártya, és tuningot se bírta, GPU tuningnál már +25 MHz-től kiakadt.
Konkrétan egy ehhez hasonló hibakódra gondoltam.
Egyébként az elején nekem is csak néha csinálta, aztán egyre sűrűbben, mikor már egy sima HD filmmel is akármikor tudtam reprodukálni, akkor döntöttem a gariztatás mellett... -
Smani
senior tag
válasz
Nincs.
-
-
Asbee
veterán
válasz
werszomjas #22616 üzenetére
Jó az elgondolásod, de ez játék és felbontás függő is.
-
Z10N
veterán
válasz
Aidan85 #22614 üzenetére
Hello. Nalam kimondott csikozodas nem jelentkezett, marmint memoria hiba. Inkabb olyan, hogy eyefinity-t hasznalva az eger megakad, majd a 3 kijelzo kozul az egyik lekapcsol majd szep sorjaban a tobbi is, termeszetesen a kep is megfagy kozbe. Nekem is csak mostanaba kezdte. A melegre nem fognam, mert amikor 30°C volt a honap elejen akkor ment, majd mikor beallt a huvosebb ido akkor kezdte, de ilyen ido marciusban es aprilisban is volt (12.3) megsem csinalta. Ezzel a szobahomersekletre akarok utalni. 22°C?
Nekem csak bootoloasnal van annyi. Mikor mar az asztalon vagyok 40°C folott van, bar nalam az Eyefinity miatt tobbet fogyaszt (47-49°C). Itt a videozas megy (youtube, mkv, stb.) bongeszes is. Hosszabb session alatt szokott elofordulni amikor nincs kikapcsolva, szoval olyan 1,5-2 nap utan. Az a baj terheles alatt (BF3) meg megy, ezert nem ertem. Kezdek arra gyanakodni, hogy tenyleg az alacsony homerseklet es orajelek (?) nem tetszenek neki. Ha meg garanciaba visszakuldom, ugy sem tudjak reprodukalni a hibat (eyefinity, tobb napos uptime), illetve terhelesenek vetnek ala ami alatt semmi baja. Milyen hiba kodra (116) gondolsz? Udv.
-
werszomjas
addikt
Üdv.
Van nekem egy Asus HD6850 DirectCU kártyám.
900/1100MHz-re húzva Afterburnernben.
Az normális, hogy játék alatt nem 100%os terhelésen fut a VGA? Vagy nem is kell 100%on mennie? (Átlagban olyan 70% körüli a GPU usage)
Csak mert most húztam kicsit a processzoron (előtte kevés volt a VGA.hoz), hozott is bőven FPS-t, de nem tudom emeljem-e még tovább a CPU órajelet?
Az elgondolásom: azért nem megy 100%on a VGA mert még mindig nem hajtja ki a CPU, de javítsatok ki ha ez nem így működik
-
Aidan85
aktív tag
Nálam is hasonlókat produkált (Sapphire 6850), azt hiszem 1-2szer kaptam kék képernyőt az "atikmpag.sys"-el, többi esetben vagy pizsama csíkos képre váltott, vagy lekapcsolt a monitor. Nekem hirtelen jött elő, kb 2 hete... Előtte semmi baja nem volt. kicsit tesztelgettem, drivereket rakosgattam fel, hátha az lesz a gond, friss win, minden... De nem javult... 22 fokos GPU-val már egy böngészőt nem tudtam megnyitni vele, 30-40 fok között win működött, de ha HD videót indítottam, akkor eldobta magát, ha valahogy felkúszott a hőmérséklet, akkor meg még a BF3 is tökéletesen ment több órát is.
Hét elején visszaküldtem gariba, kíváncsi leszek mit mondanak rá.
Ha jól rémlik nálam 116 volt a hibakód. -
lehella
senior tag
Skacok nem tudom hogy másnál is előfordult-e a probléma, 12.3-as catalyst van a gépen, már 3x feljött a frissítő képernyő hogy ledurrantsa a 12.4-es catalystet, letöltöm, telepítem és mindig a 12.3-as marad a gépen valahogy. Mi lehet erre a megoldás?
-
Z10N
veterán
Hello,
Mostanaba a 6850-nel jelentkezik az "atikmpag.sys" BSOD hiba. Semmi komoly terheles, ertsd netezes, videozas. Utana olvastam es elvileg, csak driver hiba lesz. Jelenleg a 12.3 van fent es csak mostanaba kezdte el ugy ket hete, eddig jol mukodott, ezert is nem ertem. A 12.4 megoldana ezt? Bar lassan itt van a 12.5 is. Eyefinity alatt 250/2000(effektiv) -re veszem lejjebb, amivel eddig meg nem volt gond, de ha alapon hagyom akkor is jelentkezik. Hofokok rendben (cpu, gpu, mem). Memtest hiba nelkul lefut.
ui: Lehetseges, hogy az alacsony mem freq. miatt csinalna ezt?
Udv, Z.
-
-
Ervin bá
csendes tag
válasz
Tothgera30 #22571 üzenetére
Szia. Hogy érted, hogy hangos? Melyik típus volt, és a többihez viszonyítva kb hol van? Köszi
-
-
belinho
senior tag
Olvass már visszább pár hozzászólást!
Telesírta a topikot, hogy még nagyítóval sem talál,meg elkapkodták, meg drága, erre felnézek az apróba pont olyan asus 6870 amilyet keres, jó áron és még személyesen is át tudná venni Nyíregyen kell még ennél több?
Gondolom azt nem akarod hogy megvegyem és még házhoz is szállítsam neki mi vagyok én üzletkötő!Tothgera30!
40K alatt nem is fogja adni, mivel zsír új 3év garival, én sem adnám. Szerintem csapj le rá, amíg el nem viszik, megbízható eladó, vagy akkor tényleg sokáig nem lesz még kártyád! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest