- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Asztrofotózás
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
DroiDMester #23698 üzenetére
Nálam is működik a fesz csökkentése MSI 6850 Cyclone-al!
Próbáld meg MSI afterburner-el, beállítgatod, aztán elmented hogy újraindulás után azzal a beállításokkal induljon, aztán még monitorozni is tudod, hogy működik-e!
Amúgy én sok értelmét nem látom ennek a fesz csökkentésnek! -
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #23698 üzenetére
Nálam, így néz ki: [link]
Most nézem, hogy minek ír nekem x8 2.0?
Nem tudom milyen ram van rajta nem néztem még meg.
-
válasz
csucsbicep #23697 üzenetére
igen látszik hogy működik a fesz állítás! (de akkor nem értem amit én néztem miért nem ment
akkor mégis csak a Z68 as lapra gyanakszom!)
tiedén is Elpida ramok vannak? valamint ezen a képen látszik a VGA bios verzió száma és utána a Modell név is az is egyforma a tiedével?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
csucsbicep #23696 üzenetére
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #23695 üzenetére
Igen, hűvösebb is lesz. Mindjárt csinálok arról is összehasonlítást alulfesz vs 1,15V.
Van multiméterem csak sajnos nem jó..
-
válasz
csucsbicep #23694 üzenetére
Érdekes............
és valóban lejjebb is megy? tehát hűvösebb a kártya így 1.v alá feszelve mint a gyári 1,15.v al? az igazi persze egy hardveres mérés lenne hogy valójában annyit kap a GPU (ha lenne egy multimétered meg lehetne mérni)
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
csucsbicep #23693 üzenetére
Itt a kép: [link]
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #23692 üzenetére
Pillanat és csinálom.
-
válasz
csucsbicep #23690 üzenetére
No sikerül a teszt
Mert nagyon kíváncsivá tettél hogy nálad meg megy ugyan olyan kártyával az alul fesz!
-
dobost
senior tag
válasz
csucsbicep #23688 üzenetére
Nézegetem, de nem merem bevállalni... max olyanoktól, akik garanciát vállalnak, új kártyára, viszont úgy nem sokkal olcsóbb, mint a boltban. 6870 már elég ritka, a 7850et nyomatják 55 körül. (mondjuk 40 vs 55ért már meggondolandó a 7850...
)
A probléma ott van, hogy miskolci vagyok és nem tudok elmenni, kipróbálni a kártyát, postán meg rizikós számomra... -
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #23689 üzenetére
Nekem pont ilyenem van, de mindjárt átülök laposról asztalihoz és mutatok képet, hogy ne csak a levegőbe beszéljek.
Nem tudom, most P55 van és nem sokára jön a Z77, akkor tudok majd nyilatkozni, de nem hiszem, hogy ez zavarna be. -
válasz
csucsbicep #23686 üzenetére
Hát én egy ilyet néztem
Ami ugye elvileg ugyan azon a nyákon van mint a 5850.Xtreme (amin megy minden módosítás)
és sajnos nem engedte alul feszelni magát de az a érdekes hogy sem Gpu-Z sem Aida64 nem azonosította be hogy ChiL-8214 es szabályzója van pedig az volt a kártyán! arra tippeltem hogy az Asrock Z68.as lap miatt nem tudná rendesen lekezelni???
pedig az 5850 Xtreme rendesen megy H77.es ASRock lapba
-
KYZRR
őstag
Ha Hynix RAM-mal szerelt Sapphire HD6850 VGA BIOS-at flashelem ra az Elpida RAMOS Sapphire HD6850-re, akkor lehet valami baja?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #23684 üzenetére
Nekem a Sapphire 6850 gyönyörűen alulfeszelhető TRixx-el és meg is tartja, amit beállítok, nem ugrik vissza.
-
dobost
senior tag
válasz
csucsbicep #23683 üzenetére
Hát az tény, hogy 40ért best buy jelenleg. Kis kompromisszummal a BF3 is megy majd full HD-ban.
7850es kártyákkal szemeztem még, viszont horribilis ára van és sztem 60 alá nem fog menni egy jó ideig...
Annyit meg őszintén sajnálok, mert nem vagyok nagy játékos, csak a BF3at tolom rendszeresen. -
válasz
csucsbicep #23683 üzenetére
Sajnos úgy néz ki hogy 68XX kártyákat egyiket sem lehet alul feszelni sem BIOS módosítással sem pedig szoftveresen!
Nekem is is pont ez a gondom a Sapphire 6870 -esemmel!
az én 6870.esem
és mutatok még egy szintén Sapphire HD6850 -et!
szóval szoftveresen ugyan lejjebb veszi a feszt de ahogy terhelés kap vissza áll a BIOS -ba lévő értékre
Ha pedig BIOS ba írunk át (bármit) a szokásos kék halál fogad win betöltés előtt tehát itt sem lehet
Pont ez miatt fogok vissza térni egy Sapphire 5850 Xtreme -re azon megy minden féle-fajta módosítás!
-
dobost
senior tag
-
Bpisti84
tag
Csatlakoztam a "klubhoz" egy MSI 6850-el
-
dobost
senior tag
válasz
csucsbicep #23677 üzenetére
Lehet várok még egy kicsit, hátha egy jobb hűtésű kártya elérhető lesz jövő héten 45 körül...
Nekem nem tűnik túl jónak a PC hűtése... -
XaraX
addikt
válasz
dobost #23670 üzenetére
[link]
Ez pont ugyanolyan.
Megjegyzem, hétfőre rendeltem fizetős futárt, nem jött.
Este rákérdeztem az okra, jött a válasz, nem jól rendeltem, másik menüpont alatt tegyem újból.
Megtettem. Jött a válasz, nem vagyok jogosult erre, rendeljek fizetőst.
Megtettem, némi magyarázatot kérő sorok mellett, jött a válasz, nem kaphatok futárt, mert nem írtam a megjegyzésbe, hogy tisztában vagyok vele, hogy fizetős szolgáltatás.
Megtettem, mára rendelve, nem jött.
Csütörtök van, eltelt egy hét lassan, a kártya még mindig itt van.
Kezd dühíteni a dolog, szórakoznak velem. -
dobost
senior tag
Merre fújja ki vajon a levegőt? Közvetlenül a kártyára? (nem igazán látom, hogy lenne hátul kivezetése erre)
Ha jól tudom a 6870 elég erős kártyának számít manapság a megfizethetők között és elviszi a BF3at full HD-n. (esetleg az FSAA-t kell egy kicsit lejjebb venni) Ezért esett erre a választásom. -
dobost
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek ilyen powercolor kártyája?
39ért elég világbajnok áron van most.Milyen lehet a hűtése? (halk/hűvös)
PC nem szokott rosszakat gyártani általában... (bár fura a ~ 10e forintos különbség a gyártók között, mert a Sapphire 48)Köszi!
Üdv,
Tamás -
RVR400
veterán
válasz
kavics325i #23666 üzenetére
A vezérlőpulton meg kábelhuzigálás helyett két kattintás az alapértelmezett hangeszköz megadása...
-
Asbee
veterán
válasz
kavics325i #23666 üzenetére
Mi az a gyg?
-
kavics325i
őstag
Képzeljétek a gyg 6850-em ha be volt kapcsolva a tv és úgy kapcsoltam be a pc-t akkor volt hang hdmi-n de ha tv kikapcs és be akkor nem látta a pc a tv hangját.Már szervízt hívtam tv-hez minden de az új catalyst-ot kellett feltennem és jó lett.két hétig húzgáltam ki-be a kábelt és csak ennyi...
-
lsc
nagyúr
Nos újra beléptem egy Powercolor 6850 PCS+-al. /K@urva stalker cop mod 1280-ban is megette a 6770-et/.
-
v!ct0y
veterán
Na lecseréltem szinte az egész gépet(alaplap, ram, cpu) és most is csinálja, hogy nem akar elindulni a gép. Vagyis nem pörög fel a ventije a vidikarinak és nem is ad képet. Mostmár csak az lehet a szar..
-
Geri8
tag
ahan. szóval akkor az elso linkelt kártyában rossz a leírás és az valszeg egy ref. kártya annyiért
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #23654 üzenetére
Hát a referencia sem éppen halk, de legalább kifújja a meleget.
-
Geri8
tag
válasz
DroiDMester #23654 üzenetére
össze zavarsz
mindketto asus dc. tehát akkor egyiketse vennéd meg?
és melyik a ref? az elsö? -
válasz
Apone33 #23652 üzenetére
Alap órajelek igen! de aki szeret tuningolni annak nem mindegy és köztudott hogy mindég a Referencia kártyák mennek legjobban tuningban! és még ami a DC ellen szól hogy sajnos a DC hűtések elég hangosak tudnak lenni 3D nél! tehát én mindenképp a Ref 6870.et választanám!
************************************************************************************
#23653 Geri8 semmiképp nem éri meg,jobb a tégla hűtős Ref kártya!
-
Geri8
tag
ehh. köszi nektek!
és megéri az utobbi kártya a+6-8 ezret? -
XaraX
addikt
Kis segítség kellene, hátha ...
Adott egy [ilyen] kártya, ami terhelés alatt, értsd pl játék, hibátlanul működik.
Viszony filmlejátszás, netes videó alatt eldobja magát, különböző színű, általában kék, zöld, háttér, csíkokkal.
Ez akkor fordul elő legbiztosabban, ha bele akarok tekerni, vagy filmet váltok.
Húztam rajta 950/1090-re, így egyelőre nem tapasztaltam.
Visszavonom, mégis, a különbség az, hogy most full fekete képernyő az eredmény.
Valakinek volt hasonló gondja esetleg már? -
Baga1983
senior tag
Sziasztok!
Rendelkezik valaki hasonló karival?
Elég jó árban van, de nem tudom mennyire lehet hangos.
-
Apone33
őstag
válasz
banderasz77 #23633 üzenetére
Az jó, persze lehet hogy nem lesz baja, ha meg mégis akkor majd cserélik.
-
Lmh
őstag
válasz
banderasz77 #23630 üzenetére
Ha van rá gari megveheted
Max cseréli a nagyker, lehet még jobbat is kapsz. szeretnek nem gigát cserére ajánlani, hanem mondjuk sapphire-t. Én így kaptam 2 gigás Sapphire-t helyette.
-
Apone33
őstag
válasz
banderasz77 #23628 üzenetére
Inkább ne.
-
Lmh
őstag
válasz
banderasz77 #23628 üzenetére
Nekem màsfél hónapot bírt, aztán cseréltetni kellett. Hűtése halk.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Erről a kariról van vélemény?
GV-R6850OC-1G Gigabyte
Üdv.
-
hahakocka
őstag
Üdv. Végül ASUS HD 6870 lett DIRECTU hűtéssel mert a Gigabyte-os egy hét lett volna VaporX meg sajna nem volt a boltban. Ez is jó azért ugye? AMD proci FX 6100 lett mellé. 8 giga Hyperx kingston ddr 1600 mhz még mellé. Procira Gaa Kimantec nagy hűtő.
-
-
Lmh
őstag
válasz
DroiDMester #23614 üzenetére
Köszönöm!
Most végülis az a lényeg, hogy végül ne legyen engedélyezve ott az 1-es keretednél az Overdrive?Mert most onnan kivettem a pipát
-
Véletlenül ide írtam a választ olvasd el nem akarom újra be írni még 1X
-
Lmh
őstag
Van arra valami megoldás, hogy Sapphire-om minden egyes gép rr után ne 50%-on/2200-as RPM-en pörögje szét magát a semmiért? Mert annyira így nem poén, hogy minden alkalommal nekem kell visszavennem msi afterburnerrel a fan speedet 33%-ra -.-
-
Edward1981
tag
válasz
westcoastog #23606 üzenetére
A legfrisebb van mindenből!!!
-
Asbee
veterán
válasz
Edward1981 #23605 üzenetére
Én írtam rossz topikba + még válaszra is mentem új helyett. Nem szeretek mobilról írni.
-
westcoastog
veterán
válasz
Edward1981 #23603 üzenetére
Na azt már nem tudom, csökkennie nem kéne, max egy keveset növekedni, esetleg bios frissítés a lapodon, chipset driver.
-
Asbee
veterán
válasz
Edward1981 #23603 üzenetére
- rossz topic bocs
-
Edward1981
tag
válasz
westcoastog #23602 üzenetére
Ezt még megértem de miért csökken a teljesítmény???
-
westcoastog
veterán
válasz
Edward1981 #23601 üzenetére
Ebbe a lapba amúgy sem érdemes a cf, a narancs slot csak 4x-es módban megy.
-
Edward1981
tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom amikor 2 Gigabyte 6850-et Crossfire-be kötök sajnos nincs semmi teljesítmény növekedés, sőt inkább teljesítménycsökkenés tapasztalható!
Az alaplap egy Asrock M3A770DE egy 4 magosított 720BE proci 3,2Ghz és 4Gb ram!
Már szinte mindent kipróbáltam: Ujratelepítettem a Catalystet (több verziót is próbáltam), átcseréltem a két kártyát, tettem fel új bios-t mindkét karira.....
Ahol látom a teljesítmény növekedést az a 3DMark 11!
Ahol nem látom: 3DMark 06, NFS Undercover, COD MW3.....
Köszi a Segítséget!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mobilinternet
- Megkapja a fotós különkiadást a Nubia Z70S Ultra is
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PlayStation 5
- Elfelejtettem a film címét
- Politika
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- További aktív témák...
- Oppo A54s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest