Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MILC felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
peetmaster
üzenetére
Sajnos a VGA-k nem ilyenek...
Ez csak úgy lehetséges, ha hajlandó vagy 1-2 éven belül erről-arról lemondani... Gondolj csak azokra, akik egy éve 4870X2-t vettek... Egy évig minden maxon, utána most már a DX11+tesszeláció bukó, a sebesség mondjuk továbbra is elég jó, és az idő előrehaladtával szép lassan ugyanúgy vissza kell majd butítaniuk a grafikát, mint nekünk, akiknek 4890 van, pedig ők kétszerannyi pénzt öltek a karijukba.... Azt pedig azért nem lehet 100%-osan kijelenteni, hogy az 5850 jövőbiztos, nem tudhatjuk, hogy fog működni a tesszelátor benne, mennyire lesz elég az 1440 shader, stb stb stb.... Mondjuk tuti, sokkal tovább húzza, mint a 4890, de 1,5X annyiba is kerül.... (És még az sem esélytelen, hogy ugyanakkor fogyjanak el...
Ezt komolyabb DX11 progik nélkül nem tudhatjuk...
Bár erre igen kicsi az esély...
) -
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster
üzenetére
sziasztok
szerintem akkor ne NV vegyél külömben nem rossz vga Asus ENGTX285 Matrix sőtt szerintem jó nemrég volt nekem is egy gigabytes 260 as oc kártyám nem volt az sem tossz igaz az NV nem ad olyan éles képet mint az ati más a felépitése
csak ugye ez a dx kavalkád most veszel egy dx11 es vgat 65 ezerért jövőre meg megint lessz valami ujitás ujsorozat akkor megint csere addig még a 4890 es en mennek a játékok én addig biztosan nem cserélek sőtt most beruháztam egy 4870 vapor--x re nem sok difi van a két klártya közt
de ha követni szeretnéd a változást akkor nem 2 évre előre gondolni nem szabad de szerintem a fél év is húzós ki tudja DX12
-
peetmaster
senior tag
5850-re nem kellene sokat ráfizetni (persze nem zsír új 5850-re gondolok).
Hiába, hogy pl. a Dirt2-ben nem lett nagy durranás a DX11, de már mégiscsak DX11-es kártyát kellene venni. Mondjuk engem valami okból kifolyólag nagyon vonz az Asus ENGTX285 Matrix
, de ezt csak így halkan jelentem ki, mert megköveznek az AMD-sek. 
Szeretnék már egy olyan vga-t venni, ami legalább 2 évig még simán visz minden játékot, mert már baromira unom ezt a pc fejlesztgetést.
Ezért képes lennék beruházni egy drágábbra is, aztán 2-3 évig kuss van vga terén. -
odorgg
addikt
válasz
peetmaster
üzenetére
Hát lehet hogy aszt kellene, föleg most hogy válogatos lett a kicsike
De mit lehetne ebben az árban venni helyette 
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster
üzenetére
most jött ki új driver ??
ez már egy hónapos nem ??a 9.11 es
most kell jönni az újnak
azt hiszem
-
peetmaster
senior tag
-
odorgg
addikt
válasz
peetmaster
üzenetére
Akkor mostmár tényleg nemértem, hogy hogy a pi....a van hogy nálam meg nem megy a game ,ugyanazzal az os-el és driverrrel

-
odorgg
addikt
Nekem 32bites win7 szaladgál a gépen de mint irtam, más játékokkal nincs semmi probléma és 1 teszt kedvéért kilett probálva 1 GTX260-al is azzal meg probléma mentessen üzemelt a DIRT2 game
Remélem hoggy a 9.12-es driver majd segit a problémán 
Peetmaster: Melyik driverrel és milyen OS-el ment nálad

-
-
zolisx4
őstag
a hűtés nagyon is számit
ne hidd hogy simán lecseréled és jó lessz ha a twin turbót teszed rá a VRM hűtést neked kell megoldani nem fog sikerülni ha csak nem rendelsz rá külön 7 ezer ért hűtést
ha pedig a hőelvezető lapot rajta hagyod a a vrm miatt akkor a twin turbó nem tudja rendesen lehűteni
Sapphire Radeon HD 4890 1 GB DDR5 2 év gar: 42.990,-ez egy jó kártya kifújja a meleget a házból de itt el kell felejteni a hűtő cserét
MSI Radeon HD 4890 Cyclone OC - 1 GB GDDR5 - 3év gar - 42.900 Ft
ezt pedig olyan házba érdemes tenni ami nagyon szellős sok hőt termel
én az MSI venném meg a de akizárólag a 3 év gari miatt később jobban eladható több garival -
odorgg
addikt
Valaki tapasztalt problémákat 4890 toxic-al DIRT2-nél?
Csakmert nekem elsem indul a játék
Pedig másik gépben is próbáltam 
-
varsam
őstag
Kettő közül melyiket ajánljátok?
Sapphire Radeon HD 4890 1 GB DDR5 2 év gar: 42.990,-
MSI Radeon HD 4890 Cyclone OC - 1 GB GDDR5 - 3év gar - 42.900 FtMondjuk hogy a hűtés nem számít, azt tudom cserélni, van egy Accelero S1-em.
(#5981) odorgg
Fent van az új 9.11es catalyst? -
Cölöp
tag
Sziasztok!
Létezik, hogy a HIS 4890 iCoolerX4 karin nem lehet VRM hőfokot, feszt és áramerősséget nézni? Se a GPU-Z, se az Everest nem látja.

-
HSM
félisten
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Tudtommal csak 1GB-osokon. A dobozon rajtavan, asszem a vonalkódnál. Amúgy jelenleg nem sok értelme van 2GB-osat venni (hacsaknem a hibás 1GB-os szériát akarod elkerülni), mivel gyakorlatilag egyedeül a GTA4 tudja minimálisan hasznosítani a +1GB-ot, máshol pedig pont ugyanolyan gyors lesz. Persze, később jöhetnek még ilyen címek, nem vagyok jövőbelátó, de jelenleg nem látszik szükségesnek...

-
Dyingsoul
veterán
Megtaláltam ebben a topikban azt a számot, amit említettél:
"HD4890 Vapor-X with the following SKU/PN numbers (SKU#11150-05 // P/N:288-1E115-020SA)"
Hogy lehet megnézni ezt a számot? dobozon felvan tüntetve? 2GB-os vaporok esetén is szóbajöhet, vagy csak az 1GB-osokra vonatkozik? -
Dyingsoul
veterán
Erről kérnék véleményt. 24'-os monitorhoz lesz.
-
HSM
félisten
válasz
Jano156
üzenetére
Kérlek.
Reméljük a Sapphire-el több szerencséd lesz... (Vigyázz, abból volt egy hibás széria a Vapor-X verzióból, nézz utána, nehogy olyat kapj, a topicban találsz SKU-numbert vagy mit, hogy mit kell elkerülni...)
Bezzeg a refi, bár hangos, de legalább normálisan müxik...
Ami még jó, de kicsit hangos, az az Asus 4890-e, vagy ami még jó, a Sapphire Toxic, csak picit drága, és nehéz beszerezni. Ja, és a nem-refi XFX-el is már meggyűlt páraknak a baja. 
-
Jano156
tag
azóta volt bios refresh de semmi változás. nekem a 15mp várakozás a kisebbik baj. nagy bajom h nem tudom húzni a gépem. haveromhoz átvittem. neki is ugyanez a lap tápja is és amugy megkapta pluszba én tápomat. semmi minden ugyanúgy tőrtént. ha 1 táppal ha 2 tővel ha bios refresh. szal holnap beviszem és megkérem szépen őket h a zafir radeon témára had cseréljem mán le.
neked meg nagyon köszönöm a segítséget.
-
kris75
aktív tag
Hello!
Valakinek sikerült az MSI tuning programját működtetni NEM MSI 4890-el.Nekem a toxic-ot nem nagyon ismeri sőt el sem indul a progi, köszönöm a segítséget.
-
Béka86
csendes tag
Gigabyte P35-S3-as lapom van

Amúgy próbáltam, mindent fixen, fsb, pci-e, ram szorzó, proci fesz, memória időzítésesek, C1E meg EIST kikapcsolva.Mindig újra indul, leáll és visszaállítja az összeset autora.
Még megpróbálom bátyámnál az i5-ös gépbe beletuszkolni, ha ott jó akkor az alaplapom nem bírja. -
Béka86
csendes tag
Kösz, megnyugodtam, kezdtem azt hinni hogy a táp nem bírja.

Tegnap óta szívok ezzel a mocsokkal. Egy MHz cpu tuningot sem enged, eddig 3GHz-en stabilan ment fesz emelés nélkül, win alatt játékok simán mennek, Everest ki tud olvasni mindent, gpu-z látja. Az alaplap Easy Tune progija viszont nem ír ki PCI-e frekit + Az alaplap MCH chip-je 40 fokra nőtt, eddig tuning alatt volt ennyi, szal még arra gondoltam hogy a p35ös lap nem bírja leboltolni a pci-e és a cpu közti adatforgalmat és ezért nem is enged több fsb-t. -
TTomax
félisten
A Corsair HX520-am 3ágon áganként 18A-t ad le... egy GTX280 meg egy GTS250-et lazán visz egy huzott quad mellett... de vitt már három 4850-et is,és még sorolhatnám,nagyon jó erös bika tápod van... a moduláris tápok mindig egy kicsit jobbak amugy,abban nem nagyon van gagyi,ez az árukon is látszik...
-
Béka86
csendes tag
Hali
Most vettem egy Sapphire 4890 1GB DDR5 New Edition kártyát és ugyanazt produkálja, mint Insokánál és Jano156nál, szóval post screen előtt várakozás + no tuning + ha default értékeket adok meg a BIOS-ban kézzel akkor sem indul(tehát FSB 266MHz, PCI-E 100MHz, stb). És win alól Easy Tune 5 nem látja a PCI-e frekit (üresen hagyja).
Konfig az adatlapomon.Mégsem vagyok benne biztos, hogy a kártya szar, ugyanis ezt találtam a sapphire fórumán:
12V AMPERAGE REQUIREMENTS FOR HD4xxx Cards
Ezek szerint 22.5A kell a dögnek.Nekem CM RealPower m620-am van, ebben 3db 12V-os ág, darabonként 19A erősségen.
linkArról semmit nem találtam, hogy csatlakozónként kell a karinak 22.5A, vagy összesen, mivel két 6tűs tápcsati van rajta.
Szerintetek a kari szar, vagy tényleg kevés a táp, vagy az alaplap pci-e 1.1 csatolója nem bírja? -
Jano156
tag
nekem ugyanez a problémám lapom kártyám minden ugyanaz. ha jól értem nem "szereti" a lapunkat? de miaz h nem szereti iet h lehet megengedni manapsag barmien gyártónak h ne "szeresse"? kénytelen az ember ien helyzetben azér lapot cserélni mert vett 1 új vgat? msi nalam elásta magát.
-
Jano156
tag
éértem köszönöm.
-
Jano156
tag
sziasztok! azt szeretnem kerdezni h most nem rég vettem 1 msi radeon 4890-et. semmit nem váltosztattam a gépen csak a videokarit cseréltem ki, ennek ellenére belassult a gépem vagy 15 mp amig a monitor jelet kap és látom h bootol a rendszer. addig csak stand by on van. tuningot is leszedte a gépemről és nem engedi felrakni. pedig ezelött jócskán volt rajta és semmi para nem volt. stabilan futott. most viszont még feleannyit sem tudok rárakni.
gondolkodtam rajta h táp para lehet a dolog de nem vagyok biztos. most 1 450w chieftec tápom van. -
LÁZ
addikt
üdv, a monitor képének villódzását okozhatja e vga driver hibája vajon? 4890 vapor-x-em van, lett egy 22" full hd philips monitorom, és fehéren villódzik a kép, nem bántóan, de mindenképp zavaróan.

-
HSM
félisten
válasz
peetmaster
üzenetére
Nekem nincs toxic-om, honnan tudjam, milyenek kéne lennie? Azt sejtem, hogy nem kéne zúgnia, de ezt szeintem ő is sejti... De ezt a ziccert nem lehetett kihagyni, bocsi...

-
zolisx4
őstag
válasz
Daffni2
üzenetére
nem tudom amit fel dob lehetőségnek nekem ugye a tőbb szállitási lehetőség közül az 5200 FT meg 2 ezer valami biztositás az nem tudom micsoda meg dombornyomásos kártya kéne hogy tudjak füzetni neten nem gond mert postán is fel lehet adni felhivtam öket hogy miért ilyen sok azt monták nem nálunk van és úgy hozzák be mindegy majd hétfőig kitalálom .
-
Daffni2
addikt
válasz
zolisx4
üzenetére
Szerintem tök egyszerű rendelni, többször rendeltem már onnan,mikor jóval olcsóbb áron kináltak valamit.
2500 a normál szállítás nem tudom az hogy jön ki 15 ezerre.
Nincs semmi pluszköltség,csak ami fel van tüntetve, bruttó ár+szállítási költség.Egyébként szinte mindenhol a világon előrefizetés van,megrendeled kifizeted,és mérget vehetsz rá,hogy azt kapod amit rendeltél,akkor amikorra ígérték.
Elég régóta gyakorlom az internetes vásárlást, főleg külföldről,mert sokszor lényegesen olcsóbb,és ezerszer megbízhatóbb, mint a hazai kóklerek.
Soha semmi probléma nem adódott.
-
jegenye77
addikt
Nekem is elindul úgy is a kártya ha csak az egyik van bedugva.
Lehet tényleg táp függő a dolog. -
HSM
félisten
válasz
peetmaster
üzenetére
Ekkor nem a videocsip melegedne jobban, hanem a tápkábel, ami a kariba megy... De ha az már a hőcsövet melegíti, akkor a fórumtárs a tűzoltókat hívta volna fóromum helyett, az garantált....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zolisx4
őstag
látott már valaki boltban, vagy valahol ahol lehet rendelni ezt a VRM hütést

-
zolisx4
őstag
hát ha nincs bedugva valószinű el sem indul a vga nem hogy melegedjen

hami85
CCC ben nézd meg hány fokos a vga a gpu-z vel még több infót kapsz a vga -ról
és látod a venti fordulatát -
Skizz
addikt
válasz
peetmaster
üzenetére
Az én felfogásom szerint energiaforrás hiányában inkább csökkenne a hődisszipáció, minthogy jobban melegedne a kártya. Arról nem is beszélve, hogyha nincs megfelelő tápcsatlakozó a kártya seggében, akkor rendszerint boot-ig sem jut el vele a rendszer.
-
-
Skizz
addikt
válasz
peetmaster
üzenetére
Kettőnek mi köze van egymáshoz?
-
hami85
aktív tag
Sziasztok!
Sapphire HD4890 Toxic kártyát szereztem be, az lenne a kérdésem hogy másnál is zúg alapjáraton? Mert rohadt hangja van, és a hőcsövek is full forrók rajta alaphangon! Ez normális jelenség?
Üdv
-
varsam
őstag
üdv.
4890 vásárlás előtt állok, és szeretnék tanácsot kérni. Használtan venném a kártyát, kérdésem h melyiket?
Sapphire HD4890 1GB vagy HIS HD4890 Fan TURBO 900MHz? 41-42e forintba kerülnek. -
HSM
félisten
válasz
tom_tol
üzenetére
Ottvan a b*szottnagy ENGLISH gomb, hogy nem működik, nem tehetek róla, mikor linkeltem, az oldal se jött be. de jól emlékeztem, itt van amit keresel: [link] nagyban: [link]
VT242WF, ha később valaki kérdezné, és nem működne a link...
És most kapaszkodj,én sem értem a kriksz-krakszokat, és 3 perc alatt megtaláltam...
Amúgy mit akarsz hegeszteni a karin, amihez ilyen infók kellenek?
-
lujo10
aktív tag
Sziasztok!
Erről a kariról mik a tapasztalatok, mert olyan véleményeket láttam több oldalon is, hogy a ventik elég hangosak (a referenciához képest), s állandóan maxon mennek, illetve nem is elég hatékony ez a fajta hűtés?
Mondjuk a magam részéről kétkedve fogadom ezeket az állításokat, de biztosan próbáltátok, ill. használjátok páran a fenti karit és van bármiféle gyakorlati tapasztalatotok róla. -
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster
üzenetére
ugy olvastam hogy december 4
-
zolisx4
őstag
ezt nem hiszem elFontos tudni:A játék várhatóan magyar szinkronnal jelenik meg. A játék hazai megjelenése a korábban tervezetthez képest sajnos csúszik.

-
zolisx4
őstag
de jó lessz ez a játék
mikor is jelenik meg

-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4
üzenetére
Én is meg vagyok elégedve full hd-ben azzal az 55-60fps-el, úgyhogy el is határoztam, hogy 2010 nyárig 1Ft-ot sem fogok költeni a pc-re, inkább összegyűjtöm a pénzt addig, aztán átváltok i7-re (remélhetőleg addig lemegy jól az ára, főleg az alaplapoknak, mert azok a húzósak). A Quad sohasem izgatta a fantáziámat.
Aztán a 4890 Toxic szerintem még tovább meg fog maradni, mert nagyon bevált.
Ha meg valami játék akadna addig is, akkor megszerzem ps3-ra, és játszok azzal. 
-
HSM
félisten
válasz
zolisx4
üzenetére
Nekem se akadt még semmi hiába van "visszavéve". Ez a visszavett órajel amúgy még mindig egy OC, 1GB-os 4870....
(Csak halk, hűvös kiadásban...
)Amúgy a demóban csak DX11 és DX9 shaderek vannak, azért remélem a véglegehez megcsinálják a DX10-est is, hogy a post process-t fel tudjam húzni medium fölé...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ViTaZi
aktív tag
Helo
Egy kérdés: melyik a legerősebb itthon kapható 4890? (am és ti melyik 4890-et ajánlanátok? csendes és gyors legyen

-
zolisx4
őstag
kipróbáltam a Dirt 2 simán megy szépen full garafikán szaggatás és minden hiba nélkül jól néz ki mikor repül a viz

-
laca000
őstag
válasz
tzsolesz
üzenetére
Bocs,hogy ide írok srácok de lenne egy kérdésem ami nagyon idegesít!
Van egy XFX 4890 kártyám,amikor a Catalyst-el kiteszem TV-re a képet a HDMI 1-re és miután leveszem a beállításokban,hogy ne mutassa tovább a képet és elkapcsolok mondjuk HDMI 2-re és aztán vissza HDMI 1-re akkor megint kiteszi a képet nekem automatice pedig ugye nem kellene!
Mit kell beállítani a Catalyt-ben-hogy ne így legyen?
Köszönöm! -
Cölöp
tag
Sőt, úgy sem csinálja, hogy minden vissza van dugva (fdd, dvd, házventik) és a CPU is húzva van. Csak a vga órajele van visszavéve. Remélem tudok szerezni próba idejére egy tápot, vagy el tudom vinni valahova kipróbálni a VGA-t.
Köszi a segítséget mindenkitől, ha van valami fejlemény, jelentkezek.

-
Cölöp
tag
válasz
zolisx4
üzenetére
Visszavettem a procit (10x200@1,25V) és a VGA-t is (500/490).
Ekkor nem csinálja az említett 1 percen belűli restartot. 3x lement a STALKER, meg 15 percet a Furmark.
Aztán visszatettem a VGA-t normál órajelre (a CPU-t hagytam negatív tuningban), és akkor a 2. STALKER menetben restartolt. (kb. 10 perc alatt)

-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok h a 4890-es szérián belül melyik a legjobb ár/érték arány?Melyik kártyát éri meg legjobban megvenni szerintetek?Olyasmit olvastam h az xfx és a saphire vapor-x kiadásai közt elég sok gyári hibás volt.Ennek mennyi az igazság alapja?
Melyik kártyák a legjobban tuningolhatok?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Zoleee -
scope2007
addikt
ez szerintem is így van...
meg jelenleg.. "szerintem" inkább egy bika 2magos mint egy gyengébb 4magosmondjuk egy E8400 vagy 8500 vagy 8600 és +1.2 ghzet dobni rá...
az tuti hogy elég mindenhez... legalábbis nálam [e8400] még nem volt semmi ami szaggatott volna 1920x1080as felbontáson 4890 1gbal -
HSM
félisten
válasz
BigStraw
üzenetére

Azt mondom, hogy az aktuális népbaromság ez a KIHAJTJA-E, amitől borsódzik a hátam....
Na mindegy, azt mondom, hogy vannak olyan 3D-s programok illetve olyan beállítások, amikben kihajtja, és vannak olyanok, amikben nem. De ezt se igazán értem, miért olyan nagy tragédia, ha nem hajtja ki, és a GPU által tudott 80 FPS helyett kapsz 40-et... Ha meg annyira CPU-limited van, akkor úgyis CPU-t kell cserélned, ha azzal a játékkal és azzal a beállítással szeretnél játszani.... -
Cölöp
tag
Beírom ide is, amit tápos topikba pötyögtem:
Sziasztok!
Leírom a tapasztalatomat, hátha megkönnyítem mások dolgát a későbbiekben.
Szóval adott egy konfig:
Q6700 @3,0 GHz (8x375 ; 1,38125 V BIOS-ban)
Giga P35 DS3R
OCZ Reaper 2x2GB @1125 (~2,15 V)
FSP Bluestrom II 400 W táp (2 db 12V ág: 15A + 14A )
5 db Noctua NFR8 + 1 db Noctua NFR9
Audigy 2ZS
1 hdd
1 dvd
1 floppyés a VGA: HIS 4890 iCooler x4.
Az eredmény: 2D-ben semmi gond, de ha elindítok egy Furmark-ot, vagy STALKER Benchmarkot, 1 perc után restartol a gép.
Konklúzió: ehhez a konfighoz kevés a 400 W-os FSP táp.
Megjegyzés: alapórajeles/alapfeszes Q6700-tel is ugyanez volt a helyzet.
Remélem valaki hasznát veszi a leírtaknak.

Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Yettel topik
- Futás, futópályák
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Ez csak úgy lehetséges, ha hajlandó vagy 1-2 éven belül erről-arról lemondani... Gondolj csak azokra, akik egy éve 4870X2-t vettek... Egy évig minden maxon, utána most már a DX11+tesszeláció bukó, a sebesség mondjuk továbbra is elég jó, és az idő előrehaladtával szép lassan ugyanúgy vissza kell majd butítaniuk a grafikát, mint nekünk, akiknek 4890 van, pedig ők kétszerannyi pénzt öltek a karijukba.... Azt pedig azért nem lehet 100%-osan kijelenteni, hogy az 5850 jövőbiztos, nem tudhatjuk, hogy fog működni a tesszelátor benne, mennyire lesz elég az 1440 shader, stb stb stb.... Mondjuk tuti, sokkal tovább húzza, mint a 4890, de 1,5X annyiba is kerül.... (És még az sem esélytelen, hogy ugyanakkor fogyjanak el...
Ezt komolyabb DX11 progik nélkül nem tudhatjuk...
)

Hiába, hogy pl. a Dirt2-ben nem lett nagy durranás a DX11, de már mégiscsak DX11-es kártyát kellene venni. Mondjuk engem valami okból kifolyólag nagyon vonz az Asus ENGTX285 Matrix
, de ezt csak így halkan jelentem ki, mert megköveznek az AMD-sek. 
De mit lehetne ebben az árban venni helyette 

Reméljük a Sapphire-el több szerencséd lesz... (Vigyázz, abból volt egy hibás széria a Vapor-X verzióból, nézz utána, nehogy olyat kapj, a topicban találsz SKU-numbert vagy mit, hogy mit kell elkerülni...)