- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
TazLeacher #4199 üzenetére
Szerintem is a 280/285 a leggyorsabb, itt valami felreertes lesz akkor es volt 4890 is.
Azert ennyire ne legyel sertodekeny.
-
TazLeacher
nagyúr
Köszönöm a kedves hsz-t, nem hiszem, hogy ilyen hangnemet engedtem volna meg magamnak veled szemben...
És igen, több, mint fél évig volt 280-asom, de ha már itt tartunk Neked volt már 4890-esed? Bár tök mind1. Szerintem a mai napig a 280/285-ös a leggyorsabb 1 GPU-s kártya. Nekem ez a véleményem, tetszik, tetszik, nem tetszik nem tetszik.
Kérlek csak akkor válaszolj, ha meg tudsz ütni valami normálisabb stílust.
-
válasz
TazLeacher #4195 üzenetére
Sose volt az, probaltal mar egy 280-at vagy csak a teszteket bambulod?
-
Dictator^
veterán
Épp egy Vapor-X OC-t hozok el holnap, mennyire elterjedt ez a ventis hiba? felpörög és nincs kép ?
-
Digitalis
senior tag
Sokkal olcsóbb nem lesz a 4890...sőt. Az első fél évben nem hinném hogy módosulnának az árak, szóval bukni nem nagyon fogsz...
Sőt. Én kb. két hete br.49 vettem az XFX 4890 XXX edition-t. ( megjegyzem nagyon király)
Pár napra rá, már ugyan ez 53k és később ~55k lett. (ipon) Már el is fogyott. Valamiért inkább felfelé kúsztak az árak, és nem is kicsit, kb 8-10%-al.
Olyan mintha az új kártyák kijövetele előtti árkorrekció lenne, és a 4890-et most pozicionálnák be az új jövevényekhez viszonyítva... -
ProEvoFan
nagyúr
Lehet h így lesz, ez is egy lehetőség.
De az AMD erkölcsileg most nagyon nagy előnyben van, én bízok benne h nem fogja elbarmolni ezt az előnyt.Miért is?Nézzétek meg, mióta van egy erős AMDnk, azóta tényleg megfizethetőbbek a komolyabb vgak.Persze az nVidiara is szükség van -
finest
addikt
Beléptem a klubba egy 4890 Toxiccal: [link]
-
zack
nagyúr
válasz
PH-User #4182 üzenetére
Attól függ mennyire vagy "besózva".
Ha van játék, amit nagyon tolnál, akkor cseréld el. Ha nincs, és esetlegesen 2-3 hónapot is tudnál várnni az új kártyákra az esetleges csepegtetett import miatt...akkor várj. Sokkal olcsóbb nem lesz a 4890...sőt. Az első fél évben nem hinném hogy módosulnának az árak, szóval bukni nem nagyon fogsz max. 5k-t. Bár ez függ attól is árban mennyi lesz itthon a 5850.
-
PH-User
addikt
Most akkor azt mondjátok meg nekem, hogy lecseréljem-e az XFX HD4830 512MB kártyámat egy PowerColor HD4890 1GB kártyára? (22-be számolnák be a az én kártyám és 42 lenne az új)
-
p87
senior tag
Ne becsüld alá az AMD-t .
HD3870 320SP =>> HD4870 800SP
Itt azért 2,5szerezték az SP-k számát, szerintem most is nagy dobásra készülnek és én reálisnak tartom az 1600SP-t.
Itt az AMD most azért pozícionálja 300USD-ben az 5870 árát, hogy minnél többen vegyék , a rivális NV helyett. 400-500 dollárért M.o.-n 100k felet biztos nem terjedne olyan mértékben mint olcsóbban, és az AMD-nek az az érdeke, hogy minnél többeknek legyen AMD kártyája , és kitaszítsák az NV-t a GPU piacról. -
ImI87
őstag
válasz
Norbesz23455 #4178 üzenetére
OFF
-
Norbesz23455
csendes tag
asszem én Nvidiárol váltani fogok... Amit mostanában kidobnak driverek.. kb szemétbe valok.... 182-es még elment de ujabbaktol meghülyül a 260-as akadnak ajátékok FPS lagg
megy 60FPS-el leugrik hirtelen 25-re utána ismét fel 60-ra...GTA 4.. meg 60FPS-sel közben akad... Ati driverek milyenek?
-
zack
nagyúr
válasz
ProEvoFan #4171 üzenetére
Nekem van egy olyan érzésem hogy nem lesz nagy durranás az 5870, de ne legyen igazam.
Az hogy a 4890 CF-et nem fogja megelőzni teljesítményben, úgy gondolom ez láttatlanban is borítékolható. Én 4890 + max. 30-50% teljesítmény többletet várok az 5870-től. Többet nem.
Pörgessétek vissza az időt, és nézzétek meg hol volt nagyobb teljesítmény emelkedés generációváltáskor...persze lehet ringatózni azon a hajón amelyiken azt mondják "2x gyorsabb az 5870 a 4890-nél", de ez nem az a hajó amelyiken ott csücsül a realitás.Ebbből az aspektusból viszont sok lesz a 90k. Az más kérdés hogy az eredetileg 300 dodó az 55k...
Tehát Amerikában ennyiért lehet majd hozzájutni. Szóval nem hinném hogy egy 300 dodós kártya akkorát ütne, mint itt sokan remélik a topikban. Ha nagyot ütne, az AMD is 4-500 dollárért árulná mint annó az nV a 280, 285 ill. a 295 GTX-et.
Szóval félreértettetek...nem a 90k a sok egy csúcskariért, hanem üzletpolitikailag nem lesz korrekt az EU-s árképzés, főleg ahhoz képest amit tudni fog a kártya.
Én ezt jósolom, aztán meglátjuk mi lesz. -
-
p87
senior tag
válasz
ricshard444 #4170 üzenetére
Igen lehet, itt még minden megeshet.
Mondjuk, ha megcsinálták 1600Sp ben órajel 850MHz optimalizáltak meg memória órajel >5Ghz esetleg 384bit akkor kutya kötelessége hozni és megelőzni a 4890Cf-et. -
-
p87
senior tag
Én nem tudom miért sokallod, mivel valószínűleg a világ leggyorsabb 1gpu-s kártyája lesz, és ha hozza vagy megleőzi a 4890Cf teljesítményét akkor 299USD nem sok.
Na jó szerintem is lehetne olcsóbb.de én reálisnak tartom.
A másik, meg, hogy ha Nvidia lenne ilyen helyzetben, hogy már piacradobják a DX11-es kártyájukat, és lehet hogy lesz is majd 2010ben a "tégla" méretű GPU-kal, akkor nem lenne rest elkérni 400-500USD-t is mint ahogy azt eddigis tette.
Csak kérdés, hogy tudja-e majd hozni az AMD által felállított szintet. -
PH-User
addikt
Megint én!
Mostani kérdésem az lenne, hogy egy 3,2GHz-en járatott Q6600 ki tud-e hajtani egy húzott HD4890-et?
Köszönöm az eddigi válaszokat is!
-
zack
nagyúr
válasz
TazLeacher #4164 üzenetére
Iszonyat sok ez az ár, nem sokan fogják ennyiért megvenni az EU-ban. Ezzel az árral csak 4890 eladások fognak emelkedni, de gondolom az AMD-nek nem feltétlen ez a célja.
-
smiti
veterán
válasz
Henker2 #4127 üzenetére
Úgy ahogy mondod, te elmentél drótért + adtad a hozzávalókat+ kitartóan nézted -----> én meg megcsináltam a szakmai részét
Jajj bocsi, majdnem elfelejtettem, de tényleg a bordák közül te húztad ki a vezetéket, mert én mondtam, hogy inkább te szakítsd el mert úgyis a tied
-
TazLeacher
nagyúr
80K egy zsír új szériás kártyáért nem sok. Ha belegondolsz, a 4870 is 60K fölött debütált...pedig ott szó sem volt új DX-ről, meg miegymásról, csak egy új GPU-ról..emlékeszel mennyi volt annak idején egy felsőkategóriás DX10-es kártya? Eltelik fél év és lemegy ez is 50-60K közé...
-
zack
nagyúr
válasz
Chandler #4160 üzenetére
Gratula az AMD-nek...
A 300 dodó az EU-ban 300 EUR lesz. Tehát 55k helyett az EU 80k-ért fogja kapni....plusz a nagyker haszna+kisker haszna. A verebek, az az mi, meg majd talán 90k-ért megkapjuk.
Ezért fogom még legalább 1 évig megtartani a 4890 CF-et. Baromi erős, és még jó darabig nem lesz DX11 game a DiRT 2 kívül, és ha lesz is a 4890 CF még 1 évig biztos nem fog szégyenkezni. -
Chandler
senior tag
Külföldön elvileg $300 lesz a kezdő ára. (link)
-
PH-User
addikt
Én pedig azt gondolom, hogy az még odébb lesz, míg normális áron olyan teljesítményű vagy erősebb kártyát lehet lesz kapni DX11-esben, mint a 4890.
-
-
Chandler
senior tag
Sziasztok
Ha most vennék egy 4890-es kátyát, meddig tudnék high beállítások mellett játszani vele?
A felbontás 1680x1050, a proci egy amd phenom II 955 lenne + 4gb ram. -
Oké, megnyugodtam
-
zack
nagyúr
Kicsit odébb pedig ott van tisztán és világosan a CF skálázódása 1920-ban...[link]
Vitatéma volt nem túl rég, TTomax állította hogy nincs 90% feletti a CF skálázódása, mert hogy nála 50-60% volt. Még 1680-ban is 80%...
Bár én a 92%-nál is nagy részben többet mérek, tehát ez az alja lehet...számszerüsítve 90-98% közé tenném a skálázódását. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4151 üzenetére
Megveri.
Én is teszteltem...szűréssel 1920x1200-ban persze még nagyobb a különbség. A teszt reális lehet, nem az "all resolutions" az érdekekes, hanem amit 1920 és felette mutat...hiszen nem vesz senki 1280 ill. 1680-as felbontásra GTX295-öt vagy 4890 CF-et. 10% mond a techPowerUp, én 10-15% inkább. Szóval inkább több a különbség mint kevesebb.
-
lsc
nagyúr
válasz
ricshard444 #4151 üzenetére
Szerintük megveri .
-
-
lsc
nagyúr
-
-
JColee
őstag
miért kell eltávolítani a korábbi drivert?
nem lehet csak felrakni az újat
nvidianál így van ha jól tudom -
zack
nagyúr
Próbáld meg Win7 alatt használni a Driver Sweeper-t...lát egy csomó ATi-s bejegyzést, ki is törli ha megnyomod a gombot. Onnantól kezdve viszont 1 driver sem fog felmenni, mert hibával el fog szállni a telepítő. Ennyit a cleaner progikról.
Ha viszont az ATi uninstall-t választod, minden rendben lesz az újabb driver telepítésénél.
-
válasz
PH-User #4136 üzenetére
Véleményem szerint felesleges időpocsékolás.
Az ATI eltávolítója tökéletes a régi driver eltávolítására.Tehát Henker2 azt tanácsolom,hogy a vezérlőpult programok elávolítása menüben válaszd ki az ATI eszközt, mindent megcsinál.
Majd újraindítás után telepitsd fel az újabb drivert. -
PH-User
addikt
válasz
Henker2 #4135 üzenetére
Szia!
Én úgy szoktam, hogy előbb letörlöm a jelenlegi drivert, csinálok egy restartot, ekkor csökkentett módban indítom a gépet, elindítom a Driver Cleaner nevű programot, letakaríttatom vele az össze ATi drivert, ezután újraindítom a gépet, feltelepítem az új drivert, majd még egy újraindítás után újra feláll a rendszer az új driverrel.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Hidd el nekem, hogy azok.
Fusd végig a PH!-ás cikkeit is az úriembernek, és akkor te sem mondasz ilyeneket.
gbors oldala
(a grafikonokat ugyan az idő eltüntette, de szerintem még így is látszik, hogy hozzáértő készítette a méréseket
)
-
Henker2
addikt
Üdv!
Lenne egy kérdésem.Ha most jelenleg a 9.6-os Catalyst van feltelepitve a WIN7 32bit alá
simán rátelepithetem a 9.8-as Catalyst-et, vagy előtte el kell távolitani a 9.6-osat? -
PH-User
addikt
Mert most azon vagyok, hogy a PowerColor-t megkapnám jó áron, és azt olvastam, hogy ezek a HD4890-ek túlhajtásban (GPU terén) elérik átlagosan a 950MHz-et. Viszont láttam egy másik tesztoldalt, ahol az XXX verziót 1GHz GPU órajelen nyomatták, stabilan. Ez az 1GHz más kártyákból, (pl. a fentebb említett) nem hozható ki?
Annak idején, mikor vettem a 4830-at, annyira mondták, hogy XFX-et vegyek, annak lehet húzni brutálisan a GPU-ját! Erre: 685MHz volt stabil 575-ről, holott volt, aki Sapphire-t vett és 800MHz-en járatja még most is...Arról nem is beszélve, hogy az XFX jóval drágább is volt, mint a Sapphire, bár mondjuk hűtése is komolyabb, de az nem hiszem, hogy annyit dobna rajta árban.
Vélemény?
-
kriszbon
őstag
válasz
Norbesz23455 #4121 üzenetére
Nézelődj (Itt) ha más kártyával akarod akkor oldalt választasz.
-
Norbesz23455
csendes tag
Hali! Néztem erröl a HD4890-röl tesztet de mindegyik teszt evvel a sza*os i7-el van most ha nekem van egy Q9400-asom alap orajellel 4GB ram Dual társaságában akkor milyen FPS-kre számthatok? mert mondjuk 1680-ban a CRYSIS Warhead GTX260-asal ment 35-38FPS-sel DX10-ben
Gondolom ez azért erösebb..
Vgy hány %-lékot kell levegyek a mért FPS-sekböl ? az i7 miadt?
Thx -
Hi! Ha 4890-et nem pci-e 2.0-ás foglalatba rakok, hanem sima pci-e 16x-osba, akkor az mennyire fogja le a kártya teljesítményét?
-
PH-User
addikt
A PowerColor-hoz mit szóltok? [link]
Lauda: Te mennyiért vetted újan?
-
MmDorian
őstag
válasz
PH-User #4116 üzenetére
Szia !
Voltak itt a balhék a Vapor-x-szel kapcsolatban...a Toxic drága. Én egyenlőre csak a ref.-eket merem ajánlani, vagy ezt, jónak néz ki, nem tudom van-e tapasztalat valakinek ?!
Ezt is szokták ajánlani, mert gyárilag túl van hajtva... igazából szerintem mind1 melyiket veszed, nagyjából ugyanazt tudják...
1680-ra nem hiszem, hogy szükség van a tuningra egy ilyen kártyánál...
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Milyen HD4890 kártyát ajánlotok nekem, amiben bika erő van?
Konkrét kérdésem az, hogy a Sapphire Atomic megéri az árát?
Meg pl. ott van a Gigabyte Zalmanos 1GB-os OC verziója, azt lehet még húzni?
Kell egyáltalán ezeket húzni?
Tervben van egy 22"-os Acer LCD is.Üdv!
-
MmDorian
őstag
válasz
ricshard444 #4106 üzenetére
Pár hete vettem a Giga 4890-et 43k-ért
Jó vétel volt. Gianninál most is kapni 42-ért, csak szabin van
-
zack
nagyúr
válasz
Henker2 #4109 üzenetére
Sztem a memóriára nem vonatkozik. VRM túlmelegszik, instabil lesz a kártya. Hosszabb terhelésnél szvsz. ki is nyírhatja a kártyát. Én lebeszéllek róla, aztán utána azt csinálsz amit akarsz a benchmark sikerért.
Vagy ha már benchmark, akkor Crysis bench..nagyobb értelme van, mint a Vantage-nak.
-
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4102 üzenetére
Ha különböző órajeleken mennek akkor is mennie kell. Ebben az esetben a gyengébbik kártya órajelén fog ketyegni az erősebbik. Bár a legtutibb, ha 2 egyforma karit veszel, de a különböző brand sem probléma.
Henker2:
1,31V feljebb ne menj ref. karival. Max. 30-40Mhz lehet benne 1,4V-n. Nem éri meg feszt emelni. Én a gyártókat se értem miért kellett eröltetni az 1,4V-t a módosított kártyákon.
900Mhz-nél mennie kellene azért többet. Vedd vissza a memo órajelet alapra, és nézd meg a GPU-t 940Mhz-ről visszafelé. 920-930-at azért kellene mennie.Ha meg sehogy sem megy, akkor antituningos példány, és jobb ha 900Mhz hagyod. Nekem 940-950Mhz között van a vége 1,31V-nél. Ez már jónak számít, de ez gyári OC-s és lehet a GPU-k válogatottak.
-
Henker2
addikt
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy van-e itt olyan aki már húzta /tuningolta/ 4890-es VGA-jat.
Ha van, irjátok már meg, hogy melyik progival csináltátok, feszemelés volt-e? Ha igen azt milyen progival, meddig nem veszélyes a feszemelés...
Én egyenlőre nem tudtam kihozni belőle csak 900/1025-öt 1,313-as alapfeszen, amit az ATT ajánl fel.Köszi a válaszokat
-
MmDorian
őstag
válasz
ricshard444 #4102 üzenetére
Nem. Voltak már itt sokféle márkájú 4800-ok, hogyha ref, mennie kell, de még akkoris ha nem
-
Ugye az nembaj ha 2 különböző márkájú 4890et teszek Crossfire-be?
Mondjuk: Sapphire+ Gigabyte
-
MmDorian
őstag
Enyémmel sincs baj, csak néha cicereg, most pl restart után tökéletes.
btw megérte a váltást a 4850-től, nagyon is. 30%on a venti, és wolfenstein közbe nem megyek 60 fok fölé, a 4850en volt egy musashi, és azzal voltak 50 fokos értékek, igaz halkabb volt, de ez még bőven elviselhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 6800 XT 16GB Garanciával!
- Asus DUAL-RTX5070-O12G nVidia 5070 12GB GDDR7 OC videokártya bontatlan dobozában eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó
- Gigabyte GeForce RTX 2060 6GB Garanciával!
- Gigabyte Geforce GTX 1070 G1 Gaming 8GB Garanciával!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akksi
- Apple iPhone 15 Pro max 255GB,Kábel,12 hónap garanciával
- Vadiúj számlás SSD-k! Kèszleten több darab!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest