Új hozzászólás Aktív témák
-
vhunor
őstag
Haha, teljesen véletlenül vettem észre előbb, hogy a dupla molex-6 pin átalakítónál csak az egyik molexet kötöttem be amikor beraktam a kártyát a gépembe (XFX 4890 XXX). Becsületére legyen mondva, tökéletesen üzemelt, sőt a tuningot is csont nélkül vitte
.
-
odorgg
addikt
Hát neked tényleg mákod van
Én 240/200 nál nemtom lejebb vinni mert külömben 960/1050-re váltásnál lekapcsol a ToxicDe ezis jobb mint amit CCC-vel el lehet érni úgyhogy maradok ezeknél a bios beállításoknál
Sajna ATT nálam nemakar müködni rendessen, pedig kipróbálnám mitis tud.
(#5294) HSM: sajna 160/300-as beállítással már nem müxik.
Mindkettőtöknek köszönöm szépen a segítségeteket
-
vhunor
őstag
Úgy fest nekem mákom van a radírjaimmal 2D-ben, eddig mindegyik ment 100/200/0.9v-on.
-
-
odorgg
addikt
Mondjuk nekem Win 7 32bit-es OS-em van, lehet hogy ez nemtetszik neki?
Arra is gondoltam, hogy biosban minden 2D/3d beállítást beállítok 100MhzGPU+200MhzMEM-re és akkór nem ugrálna le fől, CCC-ben meg csak ki-be kelene kapcsolgatnom Ati overdrive-ot ha épp játszani szeretnék. -
-
HSM
félisten
Nem neked kell. Ott az ATT-ben az auto 2D-3D OC opció... Beállíthatd, melyik profilt aktivála neked 2D-ben, és melyik profilt 3D-ben. Az esetek 99%-ban működik is. A maradék 1% az egy bizonyos HD formátum, amihez kevés a 2D-módú órajel, de valamiért az ATT nem kapcsol fel.... (100-ból 1 ilyen videóm, ha van, hamar észreveszed, ha bekövetkezik, akadva játssza le...
)
(#5286) vhunor: Pontosan, ahogy mondod. ATT-vel is villan órajel állításnál, de az ATT ésszel kapcsolgat, észre sem veszed, a kari magától meg sokszor 2D-ből is felváltana gyakorlatilag ok nélkül...
(Igazából okkkal, de ebbe most ne menjünk bele)
-
odorgg
addikt
Ok megnézem, de jobban örülnék ha valaki tudna segíteni a bios átszerkesztésében
Szóval ha van valaki, aki keni vágja a témát, akkór segítsen beállítani a z órajeleket légyszivesMert elméletileg bios-ban is meglehetne oldani szerintem, és akkór nemlenne szükség sem CCC-re, sem pedig ATT-ra. Meg hát azért kényelmessebb is vólna, ha nemkellene profilokat aktiválgatni
, hanem a VGA tenné a dolgát magátool.
-
danilla
őstag
Vagy a honlapját.
-
odorgg
addikt
Szia!
Látom nálad a GPU/MEM 100/200 Mhz-en ketyegnek!
Ilyen alacsonyértékeket is belehet állítani 2d-ben?
Nekem jelenleg 240/300-ra van beállítva 2D-ben, de akkór ezekszerit lehet lejebbis vinni?
Mert akkór csökkenteném énis, csak eddig még, ilyen mélyre, nem mertem sülyedni -
kellaci
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a választ! Azért írtam mert van a 4890-nek 2Gb-os változata de ezek szerint az X2 név nem volt a legjobb kifejezés.
De amúgy mit gondoltok a 4890 2Gb-os változatáról?
-
HSM
félisten
válasz
sipikacsa #5268 üzenetére
Ja, és természetesen az általam leírt módszert próbáltam XFX 4890 XXX-en is, sikerrel, bár azt csak egy napig nyúztam...
(#5271) sipikacsa: Sokak szerint le kell szedni a CCC-t, nekem vígan elvanak egymás mellett, igaz, mindkét progiban alkalmazásvezéreltek a 3D beállítások (AA, AF, a maradék meg minőségire van állítva mindkét helyen), az overdrive-ot kikapcsoltam a CCC-ben, a képernyővel kapcsolatos többi dolgot pedig a CCC-ből állítgatom. Még nem kaptak össze, szerencsére.
A 300Mhz-es memória kevésnek tűnik, de néhányaknak kevesebb is működött, ilyen 200Mhz, az már nekem is túl kevésnek tűnik... Én úgy voltam vele, ha a CCC-ből hagyja levenni akár 500Mhz-re is, akkor a 300-ból nagy baj nem lehet....
De ha úgy nyugodtabb vagy, tedd 400-ra, szerintem az a 100Mhz nem számít sokat.
-
Stargun!
tag
válasz
sipikacsa #5265 üzenetére
Én a ref. hűtős 4890-eket nem ismerem, de a korábbiakban néhányan nagyon dícsérték az XFX ref. hűtős kártyájának hangját (illetve halkságát idle módban). Az előző hozzászólók a gyári hűtésből az optimális csendesség kihozásában hasznos segítséget nyújtanak.
Amennyiben az Ati TrayTools lehetőségeit kimerítetted és komolyan gondolkozol a hűtőcserében, akkor megosztanék veled pár gondolatot.
1. Garanciavesztéssel járhat a felszerelése.
2. Nagyon precíz, magabiztos hozzáállást igényel a csere úgy, hogy semmi nyoma ne legyen a gyári hűtőn. Ha még nem csináltál soha ilyen munkát gondold meg 3x mielőtt nekivágsz!
3. A 4980-en található VRM-ek nagyon komoly hűtést igényelnek. Az S1-eshez csomagolt öntapadós VRM hűtőbordák ebben az esetben használhatatlanok. Mivel az említett kártya ref. hűtős, ezért külön VRM hűtőbordát nem tartalmaz, csak a nagy felületű öntött alumínium hőelosztó lapot ami az egész kártyát befedi. Ha ilyen kártyára szeretnél S1-et feltenni, akkor szét kell szedned a ventilátort úgy, hogy a hőelosztó lap maradjon felcsavarozva a kártyán. Én ilyet még nem csináltam, de elvileg el tud férni ilyenkor is az S1. A konkrét típussal kapcsolatban azért körbe kell nézni mielőtt belevágnál bármibe!
4. A S1 valószínűleg a legjobb hűtési teljesítményt képes nyújtani a lehető legkisebb légszállítású ventilátorral, tehát más kategória a csendessége, mint bármely más megoldásé.
Fentieket összegezve látható, hogy hűtőcserébe csak nagyon komoly elhatározást követően érdemes belevágni. Ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.
-
HSM
félisten
válasz
sipikacsa #5265 üzenetére
Ati tray tools-ban létrehozol egy 2D profilt, 160Mhz, 0,925V (ha jól emlékszem ezt adja fel, ezt fogadd el, amit te állítasz be, sajnos nem müxik, csak a 3 gyári feszérték közül, amit felkínál alapból) valamint a memóriák lemehetnek 300Mhz-re. Ez kapásból amúgy -40W fogyasztás, üresjáratban....
Emellé érdemes csinálni egy 3D profilt, ízlés szerint. Az ATT-ben bekapcsolod az automata tuningnál, hogy 3D profilt alkamazza, ha kell, és a 2D legyen ha 2D kell. Ezzel minimumra tudod szabályozni a hűtőjét üresben, és hűvösebb is marad, és legfőképpen stabil, nekem hónapok óta így megy.
[link] Ez nálam szellős házban, 2x fokban. Ja, és az ATT előtt nekem is 25% volt üresben a venti. (Ez a 9xx-as fordulat, amit everestben látsz, 20%, ez a minimum, ennél kevesebbet csak %-ban tud kiírni, de már a venti nem lassul.
)
A linkelt képet nem pont ide készítettem, de minden látszik rajta everestben, úgy van beállítva a VGA ATT-vel, ahogy neked is írtam. 160/300Mhz, 0,925V, ja, és az alany egy sima referenciahűtős, 850/975Mhz-es Asus 4890, nem az újabb, speckóhűtős csoda.) -
-
sipikacsa
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítség kéne a guruktól.
Probláma:XFX4890XXX (900/975) idle állapotban 60-64 fokos egy Antec P182-es házban. Szőrös fánk alatt 84-87, de ez nem izgat. (idle - csönd a lényeg).
Az Általatok írt 44-50 fokos idle hőmérsékletet, és 17-20%-os ventifordulatot hogy sikerült elérni? Nekem 60 fok alá sehogy nem megy. 23% ventivel. És ezt már hallani.
Kapjam szét a garis kártyát és kenjem újra a hűtőt, vagy a Stargun! által említett AC Accelero S1 a végső megoldás? Esetleg a Biosban kapjam lejjebb a sebességet vagy a feszültséget?
Kissé tele már a hócipőm a hőmérsékleti adataitokkal.Kamuztok itt össze-vissza..
Előre is köszönöm! Üdv Mindenkinek! -
Henker2
addikt
válasz
PowerBuldog #5263 üzenetére
Igen!
Ez volt a probléma... -
Henker2
addikt
Szerintetek ez mi lehet:
Windows7 64bit alatt, egy benchmark progit szerettem volna futtatni a vga-n és ez az üzenet jött:Védett memória olvasására vagy irására történt kisérlet
Ez gyakran arra utal, hogy a memória más területe sérültTalálkozott már valaki ilyen üzenettel? Tud valaki tanácsot adni?
Köszi -
danilla
őstag
válasz
kellaci #5259 üzenetére
Valószínűleg a 4870x2-re gondoltál.
4870x2-be szerintem ne gondolkozz, inkább akkor már 5870/50. A 4890 viszont költséghatékonyabb, és mindenhez elég, és egy darabig elég is lesz, ha csak nincsenek extra nagy igényeid (gondolok itt: három monitor, extra nagy felbontás élsimítással).
4870x2-öt szerintem már felesleges vásárolni. -
kellaci
csendes tag
Sziasztok!
Gép vásárlás előtt állok és mindenképp HD 4890-et fogok venni csak azon gondolkozok hogy a HD 4890 X2 nem lenne jobb vagy abban az árkategóriában van jobb?
Ezzel a kérdéssel fordulok hozzátok! -
Henker2
addikt
válasz
PowerBuldog #5257 üzenetére
Megpróbálkozom vele!
Szólok, hogy lett-e valami változás. -
-
Henker2
addikt
Sziasztok. Windows 7 64bit-es oprendszerem van.
Feltelepitettem az ATI Tray Tools-t, és beállitottam a 100/200-as értékeket a 4890-emhez.
De ezt irja ki:
Gépújrainditás után jön ez be. Beállitás után, újrainditásig működik rendesen. A 2D/3D váltás is.
Mitévő legyek?
Köszi -
olloczky
senior tag
szia
ezt már megtaláltam én is de azért köszi..direkt ezért írtam ide, hátha tud vki vmit erről..
üdv: olloczky
-
olloczky
senior tag
sziasztok
nem tudjátok, hol lehet kapni msi cyclone SOC-ot? néztem árgépen, newegg-en és sehol nem találtam.. :-( igazából csak az ára érdekelne
üdv: olloczky
-
Stargun!
tag
válasz
Daffni2 #5248 üzenetére
Ez teljesen korrekt eredmény.
Az én adataimhoz tényleg fontos tudni, hogy a tápom nem elégséges, a házban nagyon megáll a meleg a kártya fölött, valamint furmark alatt sem ment most a 12 cm-es venti gyorsabban, vagyis gyakorlatilag nincs hangja.
Egyébként ez az OC verziójú Giga 4890 azért is jó választás, mert az UD verzióra épül, vagyis Ultra Durable. Tehát duplavastag föld- és táprétegeket alkalmaz a NYÁK-on ami a jobb hőelvezetést és hőelosztást biztosítja. Ráadásul a gyárilag rátett VRM borda bár nem olyan magas, mint a Zalman által gyártott ZM-RHS90, de szerintem nagyon közel állhat hozzá hatékonyságban.
Az igazi az lenne, ha létezne a kártya hátoldalára feltehető nagy, egybefüggő hűtőborda, ami esetleg az eredeti hűtőrögzítési pontokon lenne felcsavarozható és hővezető párnákkal a GPU és VRM területeknél érintkezne a NYÁKkal. Lehet, hogy csinálok valami ilyesmit egy normál, elektronikai célokra gyártott nagy felületű bordából...
-
Stargun!
tag
válasz
Daffni2 #5233 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz, a Gigabyte GV-R489OC-1GD nagyon jónak tűnik.
Egyébként ha valaki olvasta az előzményeket az láthatta, hogy ilyen kártyára tettem fel Arctic Cooling Accelero S1-et egy 12 cm-es AC PWM-es hűtővel.
Most pedig sikeresen visszatettem rá a gyári VRM hűtőbordát, mivel ez gyárilag sem ref. hűtős kártya és ez a borda nagyon szuper. Az S1-hez csomagolt öntapadós VRM hűtőbordák itt nem jók semmire (viszont az S1 RAM bordái nagyon jók, mert a kártyán eredetileg a RAM-okon nics borda.)Ráadásul kiderült, hogy az S1 bordáit egy kicsit ide-oda eltolva a hőcsöveken simán egymásba simul a VRM borda és az S1 borda. Így ráadásul az VRM bordáját is hűti a még nagyobb felületű S1, mivel összeérnek a felületek.
FurMark alatt ilyen összeállításban a maximális hőfokok, levett ház oldallappal:
GPU Temp.(DISPIO): 71 °C
GPU Temp.(MEMIO): 86 °C
GPU Temp.(SHADERCORE): 77 °CVDDC Phase #1: 109 °C
VDDC Phase #2: 89 °C
VDDC Phase #3: 86 °CMVDDC Phase #1: 77 °C
MVDDC Phase #2: 75 °CMindezt egy kb. 600-as fordulatú 12 cm-es ventivel az S1-en ráadásul úgy, hogy a kártya fölött megreked a meleg levegő, ott nincs jó légáramlás ebben a régi házban (az újban már lesz...).
Ráadásul a táp szinte 100%, hogy nem elegendő, mert FurMark alatt már hallani hogy nagyon enyhén búg (FSP 350W), úgyhogy a VRM hőfokokat ez is befolyásolhatja. Emiatt ez csak rövid (2-3 perc) idejű mérés eredménye, nem akartam tovább nyúzni.
-
scope2007
addikt
megjelent az új ati cata!
-
TomiLi
addikt
-
TomiLi
addikt
válasz
Devid_81 #5240 üzenetére
Kacérkodom vele én is! És hát igen... a fogyasztás.... jajj...
Ezt a gépet csak játékra akarom használni... (ablak alatt lesz a radiátor helyén....)... Nem mehet egész nap...mert az olyan mintha éjjel nappal porszívóznék....
Igazság szerint most az okos ember vár, minként alakul a VGA piac.... De mire körvonalazódik....Szerintem jővőre lesz teljes mindkét oldal palettája, és ha nem jön megint egy válságosdi, akkoraddigra állnak be az árak.... Bővebb lesz a választék is.... Csak hát türelmetlen vagyok....
Mindenesetre Neked is köszönöm a tanácsot!
-
Devid_81
félisten
Annyiert vegy egy 5850-est es tuningold meg a GPU-t
Es mindjart nem 380Watt lesz csak a ket VGA-d...meg ha a Core i 7 is kapja az ivet akkor jajj a villanyszamlanak
Bar itt van a tel, lehet olcsobb mint ha gazzal futesszSzerk: ARMA 2 ide vagy oda, en inkabb lejjebb veszem itt ott a grafot, mintsem 60-100k legyen csak a VGA, a gepben.
-
TomiLi
addikt
válasz
Daffni2 #5238 üzenetére
Mire nem elég a 4890?
Végül is ebben is van igazság....
Erre értelmes választ nem tudnék adni... ez betegség nálam... Ha két slot van a lapon, akkor abba két VGA-kell...
Na de viccet félre téve... Egy 4890-en azért egy Armed assult alatt nem kevés?
Kérdés, nem kötekedés...M
-
TomiLi
addikt
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!
Innentől már rajtam múlik....
Igazság szerint a 4890CF, vagy 4870X2 között vacilálok....
Ha a 4890CF lesz ,akkor az alaplapom miatt közvetlenül egymás mellett lesz a két kártya... Így az asus az témnnyleg nem túl jó, mert ezek ketten együtt fasza kis koncertet nyomnának... Főleg a felső pörgetné rendesen a ventiket szerintem.... Szolóban még talán elviselném...
Még egyszer mindenkinek köszi! -
Devid_81
félisten
Nekem ilyen van csak TOP verzioban.
Sajna valoban hangos a hatso kisebb ventije.
De vezerelt, sot tulkepp csak a hatso venti vezerelheto rendesen.
Soha nem megy fel 40% ra sem a venti, de igy is van azert nemi hangja ez teny.
Tuningban foleg a TOP, a csillagos eg, csak merjed neki engedni 1.45Voltig....es imadkozz a VRM-ert kozben -
danilla
őstag
Szerintem ezzel nagyon jól járnál. xfx 4890 xt
-
Daffni2
addikt
-
TomiLi
addikt
Köszi szépen!
Akkor ez is felejtő.... -
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a nem ref hűtésú 4890-ről?
Elég megygyőző a 6 db hőcső, valamint az, hogy ugyanúgy áramlik a levegő mint a ref. hűtéseknél.... Viszont egy kicsit zsúfoltnak tűnik a dolog.... Tud a sűrű lamellák között áramlani a levegő? vagy csak jól felmelegszik a ventik meg pörögnek ezerrel??Arra lennék kíváncsi, hogy annak a két ventinek mennyire lehet szörnyű hangja, ha az előbb említett módon működik a hűtés?
Előre is köszi! -
zolisx4
őstag
Heló
A csendesség fogalma elég tág fogalomna de nekem sem hangos egyik referencia hütés a vga és szépen szabályoz is pedig két 12 cm venti és az oldalában van egy 24 cm es venti , átlag 900 körül forog mint három a procim hűtését hamarabb hallani mint a vga hűtést az is gyári hűtés ami a procin van
-
Stargun!
tag
válasz
Daffni2 #5225 üzenetére
Nekem valahogy csendes működés szempontjából az Arctic Cooling termékek jönnek be, azokkal van több éve nagyon jó tapasztalatom. Ezért lett végül Accelero S1 a kártyán.
Az ilyen passzív hűtőkkel mindig az a baj, hogy légáramlást mindenképpen kell nekik adni, teljesen passzívban azért nem jók. Ettől kezdve nekem szimpatikusabb az olyan lamellázat egy hűtőn, ami nem túl sűrű, mivel ilyenkor a levegő könnyebben áramlik át közötte. Hiába iszonyú nagy a Thermaltake hűtőfelülete, ha a bordák között 1 mm a hézag. Venti legyen a talpán, aki közötte átnyomja a levegőt. Ha viszont nagy a hézag a lamellák között, akkor könnyebb a venti dolga, így nagyobb ventivel kisebb fordulaton jó lesz a hűtés.
Azt írod, hogy a te kártyád leszabályozza a fordulatszámot. Az aláírásod szerint neked is ilyen Gigabyte 4890 OC kártyád van, Zalman hűtővel ha jól mondom. Ha ez így van, akkor vajon az enyémen miért nem szabályozott a venti? Valamint miért írja az a Gigabyte hivatalosan, hogy ezen a kártyán NEM lehet állítani driverből a fordulaszámot (a tesztek is azt emelik ki, hogy a gyári ventilátor mindig azonos fordulaton forog, terheléstől függetlenül)?
Persze az egész kérdés tárgytalan, ha ref. hűtős a kártyád.
-
Daffni2
addikt
válasz
Stargun! #5221 üzenetére
hogy amikor azt írom, hogy nekem túl hangos, akkor az EXTRÉM csendesség igényéről beszélek.
Azért így egészen más.
Tehát saját és mások tapasztalata szerint,egyezően a tesztekben leírtakkal, HALK és hatékony ennek a kártyának a hűtése.
Bizony a enyém leszabályozza,a venti fordulatát ha nincs terhelve,13-16%-on pörög.
Terhelve max 34%.
Ezt többféle monitorozó proggrammal is ellenőriztem, füllel csak akkor hallani,ha lekapcsolok minden ventillátort, és leveszem a ház oldalát.Viszont ha az extrém csendesség az igényed,miért nem vettél egy Thermalright hűtőt?
Thermalright -
Stargun!
tag
válasz
jegenye77 #5223 üzenetére
Jó hallani, hogy ezek szerint bevált a kártya.
Már a legelején leírtam, hogy amikor azt írom, hogy nekem túl hangos, akkor az EXTRÉM csendesség igényéről beszélek. Egy átlagfelhasználó valószínűleg nem is érti, hogy mi a bajom a gyári hűtővel, de ez így van rendjén. Én azt szeretem, ha konkrétan nem hallom hogy a gép be van-e kapcsolva vagy nincs miközben ott ülök mellette.Sajnos nem volt még szerencsém 4890-ből ref. hűtőt hallani, arra ugye azt írják hogy szépen leszabályozza magát alapjáraton. Anno ilyen kétslotos megoldásból a 8800GTS 320-asom volt gyári hűtővel, úgyhogy sejtem milyen lehet. Ezen kívül hallottam 4870x2 gyári ref. hűtőt.
Egyébként a külföldi tesztoldalak (pl. ez) simán írnak ilyeneket ennek a hangjáról:
"It’s a performance card that is silent. It has a huge aftermarket cooler but can’t really overclock. Did I mention the silent part? Oh right, that’s the major benefit of this card. Idle or load, this card wasn’t any louder then the ambient noise coming from our test rig."Nos, ennek örömére vettem meg én is a kártyát. Pedig ez úgy ahogy van nem igaz.
Nem is ragozom tovább a dolgot: a kártya szuperül megy, a gyári hűtővel is kitűnően hűt, aminek a hangszintje állandó. Meg kell hallgatni mindenkinek egyéni ízlés szerint.
-
jegenye77
addikt
válasz
Daffni2 #5220 üzenetére
Nem tudom hogy miért írják hogy nem csendes ez a zalman hútő rajta?Még terhelés alatt is tök csendes!Van egy rosszabb minőségü 12-es ventim a házba,annak nagyobb a hangja mint a kártyán a ventinek.
Féltem ettől a karitól de pozitívan csalódtam benne.Nagyon meg vagyok elégedve vele! -
Pópa
senior tag
Emberek, gigából melyik a legjobb választás amin hdmi is lakozik?
-
Stargun!
tag
válasz
Daffni2 #5220 üzenetére
Nem akarok ünneprontó lenni, de csendes a gyári hűtővel biztosan nem lesz...
Nekem is ugyanez a kártyám van, és ahogy írtam gyárilag fix fordulatú a venti. NEM csendesen fix fordulatú sajnos. Nem magas hangon üvölt, de attól még folyamatosan szól, alapjáraton sem szabályoz le. Egyébként a kicserélt kártyával az lehetett a gond (ahogy külföldi fórumozók tapasztlatából látom), hogy a hűtő nem érintkezett megfelelően a GPU-val.
Az Accelero S1 tegnap felkerült az én kártyámra. Már itt látszott, hogy a GPU pasztázás nem egy MX-2, mivel jó szokáshoz híven hajszárítózni kellett a leemeléshez.
Sajnos egyelőre a gyors megoldás kedvéért inkább levettem a gyári VRM hűtőblokkot, mert pont ütközött több helyen az S1 lamelláival. Feltettem az AC által az S1-hez csomagolt öntapadós VRM hűtőket.
A hűtőventi egy 12 cm-es PWM-es AC, ami jelenleg 1000-es fordulaton pörög (még nincs a CPU venti jelére kötve, mivel hosszabbító hiányában nem ér el az alaplapi CPU hűtő csatlakozójáig a vezeték...
) Azonban még így fix 1000-es fordulaton is jóval kellemesebb hangja van, mint a gyári ventinek. Mivel a CPU ventije alapjáraton 600 körül pörög, így annak a PWM jelét használva ennek nem lesz hangja.
Ezekkel alapjáraton GPU-Z szerint a GPU hőfoka 53 fok körüli gyári értékről 40 fokra állt be, a VRM VDDC hőfokok közel megegyeznek a gyárival, vagy pár fokkal alatta maradnak (50-55 fok körüli értékek), az MVDDC hőfokok azonban 5 fokkal magasabbak a gyárinál (60 fok helyett 65 fok). Ez a jelentősen kisebb felületű VRM bordáknak köszönhető, még gondolkozom hogyan lehetne mégis inkább a gyári VRM hűtőblokkot használni.
Fényképek tömegével készültek a cseréről.
-
jegenye77
addikt
Na kicserélték a GV-R Giga 4890OC kártyámat.
Igen ez már más.Alapon 48,54,45 a hőfok terhelésen max 80!
Köszönöm OÁZISCOMPUTER! -
Digitalis
senior tag
válasz
#49155328 #5214 üzenetére
Gyári, három hőcsöves, forró levegőt hátul-kifúvós ref.hűtős 4890-et választanék mindenképpen.
Nem referencia Vapor-X engem már szívatott, sokaknál szintén elég gáz ez a kártya, szerintem nem is hűt jobban mint a ref. Arról sem vagyok meggyőződve, hogy csendesebb.(ráadásul hőcsövek sincsenek benne.)
Extra dizájnos hűtőkkel meg az a baj, hogy belül keringteti a forró levegőt és némelyik mindezt úgy teszi, hogy a memóriákon is csak másodlagos hűtés van.
Ennek alapján én a legolcsóbb XFX HD4890 1GB XT PCIE -t választanám.
-
törölt tag
Az itt található HD4890-es vga-k közül melyiket lenne érdemes megvenni ?
Várom a véleményeket, thnx ! -
Daffni2
addikt
válasz
zsuzsi50 #5209 üzenetére
Persze.
De gyanús,hogy van akinék normálisan működik, van akinél meg nem.
Vagy a kártya hibás, vagy a BIOS van elcseszve, vagy tényleg nem megfelelő a ház szellőzése.
A ház szellőzése nem egy pofon egyszerű dolog, sok mindennel összefügg, ellentétes hatások is érvényesülhetnek, aminek az a vége,hogy egy komoly hőtermelő mint pld a VGA nem hül megfelelően. -
DeepDish
őstag
Tudna nekem vki segiteni abban,h catalyst driverben beallitom AA,AF stb ertekeket ,de bizonyos jatek (Flight Simulator X) cseszik ra es nem veszi figyelembe . Ha FSX-en belul kapcsolom be oket ugy megy, de az sokkal lassabb, mint a gyari. 9.9 es cata es Win7 van fennt...
-
zolisx4
őstag
Heló
Na egy kérdés olvasom hogy hűtés csere meg hasonló erre énis kiváncsi vagyok olvasomhogy az accelero twin turbo jó a 4890 es re de a memóriákkal ??csak azért kérdem mert én néztem hogy kevesebb van a ram sünikből mint kéne és még van valami kis akármi amiket hűt a referencia hűtés arra külön kel csinálni vagy esetleg van valami más mert ha rajta hagyom a piros vasat a vga n akkor nem tudom rátenni a hűtést ha valakinek sikerűl rátenni akkor énis szétszedem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest