- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- RAM topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Én most csak emiatt felraktam a sima crysist, 1920x1080ban, alap órajelen (900/1000) Crysis ment 25 FPSt átlagban az első pályán....viszont windows 7en igen csak labilisan futott, pl állítottam felbontást meg ilyeneket, és kifagyott
érdekes...
nah mind1, lényeg a lényeg az első résznél ahol van az a kis lámpás-tábortüzes rész, ott a füstbe belemenve lement lazán 15 FPSre ... viszont amikor "csak" mentem és lőttem, akkor 25-30 FPSt hozta, még lövöldözésnél is....nem éreztem, hogy akadt volna, megnézem mit megy húzott VGAval is
Azt nem kell mondanom gondolom, hogy W7ből adódóan, alap DX10, minden NAGYON MAGAS, és 8x AA.
Picit csalódtam benne, mert annó 1280x1024ben, 2x AAval, minden NAGYON magas, XPn játszottam vele ugye moddal, és ott azért vitte HD4850, húzás nélkül 30-40 FPSel ...lefuttatok mindjárt még egy Benchmarkot is, az tutira mindenhol ugyanaz, és nem csak én megyek olyan helyeken, ahol "jól" fut
szerk.: jaj és hogy kérdezzek is valamit, meg írjak még okosat is
Na szóval megkaptam a fogyasztás mérőt végre....és Q6600 (3.2ghz, 1.3v) + hd4890OC együttesen, a teljesen alapbeállításokkal fogyaszt 170+30 wattot, amikor csak netezek, +30 watt a Samsung 2494HS monitor.
Prime95 alatt 250W
FurMark alatt 310WAmikor megy egy Prime95 + Furmark egyszerre, akkor 360 Wattra megnő a fogyasztás.
ÉS ! ha valaki picit is öntudatos fogyasztó, aki szeretné védeni a természetet, ha csak egy picit is, és eszébe jut 2Dben levenni órajeleket mindenféle biz basz (ATT) nélkül csak az eredeti Catalyst Control Centerben, akkor a 170es fogyasztásból hirtelen csak 145W lesz (ez csak annyi, hogy 500mhzre leveszi az ember a memória órajelét).
Ha pedig "komolyabban" érdekli a dolog, és feltelepít egy ATT-t akkor a 100/200MHzes órajeleken, 130Wattot eszik csak.
Gyors fejszámolás, és rögtön kiderül, hogy közel 30% áramot spórolhatsz, csak azzal, hogy ha épp nem játszol, leveszed a videókártyád órajelét (ez beállítva túlképp akár egy billentyű combó is lehet, nálam ctrl+shift+alt+page UP/DOWN, és kb 0.5 másodperc)
Szóval komolyan érdemes picit belerágni magad Ati Tray Tools rejtelmeibe, mert hasznos! Jah és NEM LASSUL BE A GÉP egy picit sem, próbálgattam dolgokat, amiről azt hittem, hogy picit is VGA szükségletes, de se ablak váltás, se filmezés, se effektek nézegetése nem hatott neki, jah és 100/200 on ATT teszt szerint valahol az Ati X1800 körül van a teljesítménye XD így általános használat során semmi hátránya nincs, viszont spórolsz 40 watt áramot, hogy legyen mihez viszonyítani, monitorom 30 wattot eszik, egy ventillátor legmagasabb fordulaton 38 Wattot, legalacsonyabban 30 wattot.
És most a kérdés
Belehet ATTben állítani, hogy ha egy bizonyos mappán belül (nem mappában) egy programot (exe-t) elindítok, akkor automatikusan váltson Custom 3D profilra? Azaz meg lehet e valahol adni, hogy ha Games mappán belül, pl a Crysis mappájában az Exe ha elindul akkor szépen ugorjon fel 990/1000-re az órajel 100/200-ról?Másik, az mitől van, hogy max 1000Mhzet lehet megadni Memóriának? de GPUnak úgyszintén....korlátozást kikapcsoltam cakkumpakk
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged