- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Steam Deck
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
d3lete
aktív tag
Anyit olvastam róla alegujabb gamestarban hogy 1ghz ig tolható nincs a vrm en hűtés se a vddc ken csak a gpu-na 2x6 pin megmaradt elvileg vastagabb nyákkal rendelkezik elődjénél
uj vddc ket is kapott viszont ha jóllátam a nyák tetejére kerültek?
bocsi a hibákért! -
Xlouw
csendes tag
Elöszöris gépet fejlesztenék de megvárnám az MSI HD 4890 Cyclone SOC verzióját,,,mi a véleményetek róla
Ja és persze beleillene-e egy ien gépbe .. :
Alaplap : MSI P45D3 Platinum
Processzor : Intel C2D E8400
VGA : MSI HD 4890 Cyclone SOC
Tépegység : Gigabyte ODIN PRO 800W
Memória : OCZ DDR3 1600MHz 4GB KIT Reaper
Processzor hütő : Gigabyte G-Power2 ProA többit megoldom ,, szóval ha ebbe gépbe lenne a VGA akkor mondható jól összerakottnak
Vagy esetleg változtassak valamin?UI: Az alaplap adatlapján nemláttam kombatibilis-e ezzel a kártyával (ugytudom pci expresses lesz de az alaplap adatlapján nemláttam hogy kombatibilis-e vele ha valaki megtudná mondani örülnék
ja és persze ha nem kombatibilis helyette egy ide illő DDR3-mas ramot támógató alapot ami szerintetek jo a géphez ötletnek várok
)
-
PowerBuldog
veterán
Elképzelhető, hogy a VGA tuningba beleszólhat a táp? 500W-os chieftecet lecserélném 620W-os Corsairra az segíthet?
-
HSM
félisten
Hát igazából a gyári hűtés nem lenne rossz, csak kéne egy heatpipe a VRM és a hűtő teste közé, és picit sűrűbb lamellázás. De szerintem nincs olyan nagy forgalmuk ezeknek a 4890-eknek, hogy a két top miatt megérje egy új hűtőt letervezni, yártatni, ami más karikra nem is lenne jó... Te se vettél volna Black-et, ha mittudomén 15-20K-val drágább lett volna egy "refi OC-nál"...
A házba befűtős verziónak meg ugye tudjuk, mi a hátránya, ilyen 200W-os karikra már nem vállalnám be, pedig amúgy pl. a Toxic elég jó konstrukció, és mivel egy "kész hűtést" adaptáltak rá, így a plusszköltség is elenyésző...
-
d3lete
aktív tag
ÜDV! Nekem a Lite XFX 4890 standard ezt az eredményt hozta tuningban.[link] Még a gpu clock ot 980 ra fetudtam volna tolni de azmár instabil a memóryát meg max 1060mhz de már az instabil igy ezen az eredményen stabil mind crysis mind vantage alatt. Szerintetek jó?
Helyesírási hibákért bocsi!
-
Godlike
tag
Tényleg ezt a karit elbírja egy 500-as táp? Mindenféle tuningot kizárva.
-
zolisx4
őstag
Gigabyte gtx 260 oc is van amit kipróbáltam ugyan abban a gép ben mint a 4890 est az ati vga jobbnak bizonyult szinte minden teszten és játékban talán a Craysis ben az NV is jól teljesitett hasonló szinten mint az ati
-
boeing
őstag
válasz
ricshard444 #4049 üzenetére
Elfogja birni,nekem 450W Corsairom van,és 4890 Sapphire,AMD770+Phenom IIX4 955+Kingmax DDR3 2*2GB.
-
TomiLi
addikt
válasz
TazLeacher #4384 üzenetére
Köszönöm a részletes véleményed!
Majdnem egy gtx 280? Az szép... Ahhoz képest tényleg olcsó! Érdekes amit írsz a képminőségről, de valószínű ez inkább akkor program, játék függő!
-
TazLeacher
nagyúr
Nekem volt zöld is, hosszú idő után most piros van. A VGA jóval gyorsabb egy 260-asnál, de kicsivel lassabb egy 280-asnál. Mi az előnye? Lényegében az áron kívül nem sok. Jóval olcsóbban hozzá lehet jutni, mint egy 280-ashoz, de közel azt a szintet hozza. Egyszerűen ár/érték arányban jobb, ennyi.
A 260-as a 4870-essel van pariba, sőt az utolsó tesztek szerint már a 4870 lenyomja.
Esetleg előny lehet az "istenkirálycsászárüberbrutálagyonhájpolt" dx 10.1, de szerintem ez sokadlagos szempont.
A képminőség szerintem szubjektív dolog, nekem ebben jobban tetszik a zöld család.
-
TomiLi
addikt
Csak tájékozódni szeretnék 4890 terén abban az ügyben, hogy ez a vga melyik típusnak felel meg a konkurencia oldalán? Megközelítőleg? Egy gtx 260?
Valakinek van tapasztalata olyan téren, ha nem fanatikus egyik oldallal szemben sem, hogy mik a különbségek egy 4890-en és egy közel azonos zöld vga között? Nekem nagyon régen volt egy ati kártyám tudom is én milyen, amit leváltottam egy jóval korszerűbb (anno) Nvidia-ra... Sokkal több és a kornak megfelelő játékkal megbírkozott, viszont azt a képminőséget soha nem tudta produkálni, mint az ati??? Ez most is igaz a két ellenfél közti különbségre? Köszönöm előre is a véleményeteket! -
Eddig minden nagyon jól megy, Gx2 szintjét hozza(na persze 950/ 4400mhz-en)
-
Megvan az 1ik 4890, neki is állok tesztelni,na meg húzni
-
zolisx4
őstag
ja és most nézem hogy jó árban van
majd holnap összehasonlitjuk nekem mondjuk az xfx melegebb pár fokkal mint a sima 4890 es
vagyis ma -
Daffni2
addikt
Üdv,
holnap belépek a klubba egy ilyennel:[link] -
TomiLi
addikt
-
HSM
félisten
Szerintem nem is a gyárihűtő a szűk keresztmetszet... A gyári hűtő, ha kell (vagy ha feltekered), nagyon jól hűt, igaz, brutális hangerővel...
Maga a GPU fogy el azon a nagyon magas órajelen alapfeszen, nem véletlenül csinálták "csak" 850Mhz vagy 900Mhz-esre gyárilag az 1,312V-os karikat...
Dehát így is brutális teljesítmény 1Ghz 1Milliárd tranzisztorral, 55nm-en...
-
HSM
félisten
Az XXX-ből kétféle van, a régebbi, full refi, 6+6-os, és a Black Edition-el megegyező, erősített NYÁK-os (+20A kapacitás) verzió.
A Black és a fekete 6+8-as XXX között egyedüli etérés az órajel és a feszültség. Az XXX 900/975Mhz-es, 1,312V-on, míg a Black Edition 1000/1000Mhz-es, de 1,4175V-ra emelték a magfeszültségét. Mondjuk sejthető, hogy a jobb darabok lettek Black-ok, de ennek ellenére magasabb fogyasztásra, és magasabb zajszintre, és melegebb hőmérsékletekre számítanék a Black-él.... -
udi24
tag
Szia!
xxx
GPU Clock: 900 Mhz
memoria méret : 1024 MB
Memory sebesség: 3900 Mhz
2 *6-pin tápcsatlakozó van rajtablack
GPU Clock: 1000 Mhz
memoria méret : 1024 MB
Memory sebesség: 4000 Mhz
6-pin és 8-pin tápcsatlakozó van rajtalényegében a gpu és a memóri fel lett húzva(1000-4000mhz-re) a black edition-be
-->2*6 pint leváltotta egy 6 és egy 8 pines tápcsatlakozó
-->viszont maradt a raferencia hűtő ami szerintem meglehetősen hangos (és nem tudom mennyire hatásos ilyen tuning mellett)
remélem tudtam segíteni
-
-RobertO-
csendes tag
Hy Mindenkinek!
Most adtam a fejemet VGA kari cserére. A választottam HD4890-es modell.
De melyik gyártó termékét szeressem, ill. ki melyiket részesíti előnyben és mért?
Please help! -
TomiLi
addikt
Sziasztok! Fel tudna világosítani valaki engem, hogy egy XFX 4890 XXX, és egy XFX 4890 Black Edition között mi a lényegi különbség?
Nagyon köszönöm!
-
Olvastam a 420W-os Chieftec-ről a táp topikban, az gagyi, inkább 400as vagy 450es válassza az ember....
Szval sztem az a bibi... -
q2w3
senior tag
Hiába 450-es, nem megy annyit. A gyártó honlapján kiteszik mennyi az effektiv W amit lead.
Nekem 400-as Chieftecem van ami 400-at is ad le, ezért nincs bibi.Dictator: Nem tudom neke milyen Chieftec 420W-os tápod volt, de én csak 400,asról meg 450 esről tudok. És az simán elviszi a 4890-et jó procival.
-
TTomax
félisten
Azzal a táppal örülj hogy elindul....nem hogy azt nézegesd mikor fagy ki.. majd kifagy amikor gondol egyet,és annyit ránt a 12V-os ágra amit nem bír.Vastagon nem ajánlott táp, ami rá van írva messze nem hozza,örülj neki hogy eddig nem tett tönkre semmit a Colorsit tápod mert egy időzített bomba.Én be se merném kapcsolni,és ez nem túlzás...
A tápos topicban megkérdezheted,jó ha 300W-ot lead azt se stabilan...
tessék az első hozzászólásban ott virít a nem ajánlott tápok között,és nem viccből... -
Dictator^
veterán
Nem akarok hülyeséget mondani, de én is most lettem egy 4890 vapor-xnek a tulajdonosa. Játék inditás, talán 1 perc barangolás max grafikán és kikapcsolt a gép. EVE online-al pl maxon, 10percig is birta, majd kikapcsolt, NFS Carbon vicc szerüen kb menüig se jutott.
Fogtam egy másik tápot, és egy gyegébb lapon át, rákotottem a videókártyámat.. Tökéletesen ment.. Szóval nekem is tápproblémám volt.
Most egy 600W Chieftec viszi tökéletesen. Majdhogynem hasonló configgal mint ami neked van.
Ha tutira akarod tudni, ajánlom fogj egy normálisabb tápot, minőségit, elég sztem a 450w-os is, és kösd rá a videókártyádat, hogy onnan vigye. Ha megeszi a játékokat akkor tápcsere.
De a kolléga már válaszolt rá. (nekem a 420W-s Chieftec tápom nem birta a kártyát , pedig lehet "minőségi" tápnak is mondani).
Kieg: Hozzáteszem nem vagyok zseni, a próba plusz tápom egy 420Wes Thermaltake volt.
-
Nefri
csendes tag
Azért nem irtam mert integrálva van a táp a házba ennyiböl szerintem nem lehet megállapitani a hibát. Amúgy ez van, nem tudom ez szar vagy sem:
[link]Simán elképzelhető, hogy igazad van én is gyanakodtam rá, de nem tünik logikusnak miért csak bizonyos játékoknál eredményez VGA hibát a szar táp+kiszámoltam és a gép fogyasztása nem haladja meg a 400W-ot.
Illetve ha ez a hiba azon túl hogy: vegyél újat/cseréld ki, van vmi megoldás? Ilyen integrált tápot kilehet cserélni vmi izmosabbra vagy új ház is kell?
-
ImI87
őstag
XFX XXX tulajoktól kérdezném:
Az 1000%, hogy minden XXX-en 6pin+8pin tápcsati van, és az erősebb fajta ref nyák-kal szerelik? -
Nefri
csendes tag
Egy kis problémám akadt a 4890-el kapcsolatban, ha bárkinek bármi tippje/ötlete van pls help!
Supreme Commander kiegészítöjével ha játszok alap beállításokkal átlagosan óránként kifagy a képernyő. Fehérséget látni négyzetekkel tarkítva. Ha leteszem tálcára jön az ATI support hogy reportoljam nekik a problémát és a VGA újraindult stb... Ha vissza megyek a játékba megy tovább mintha nem történt volna semmi, de multiban elég zavaró és ha 1* elöjön egyre sürübben jön a hiba és 3.nál halál.
Próbáltam 3 féle drivert is hivatalos oldalakról (mindig leszedtem az előzöt), de nem segített a problémán. Frissitettem direcx-et is de semmi.
Ma feltettem a Battle Forge-t és ott pedig az a gond, hogy 1-2percen belül gondol egyet a gép és ujraindul, mintha reset gombot nyomtam volna. Ha ez nem következik be 5 percen belül akkor jön a Supreme Commanderel megeggyező probléma. Azaz gyakorlatilag 5percnél tovább nem müködik.A gépem konfigja (1hónapos):
VGA: ati sapphire 4890 1GB GDDR5 PCI-E
Alap: gigabyte MA790FXT-UD5P
Proci: AMD Phenom II X3 720
Memória: Kingston 4GBRAM
450W táp
Vinyó: Samsung 750GB450W lehet kicsit kevés de mivel nem nagyon kötök rá semmi külső cuccot és csak 1 winchester van benne, kikéne tartania a számításaim szerint. Bár lehet, hogy újraindulos problémának ez az oka, de nem tom. A VGA hőmérséglete nem szokta meghaladni a 46 C fokot azért túlmelegedés sem valószínű.
Más játékoknál eddig nem találkoztam problémával (Left4dead, KOTOR, Oblivion).
Előre is köszönök minden segítséget!
-
Dictator^
veterán
üdv.
egy gyors kérdés, lehet első hsz-be benne van, majd akkor leoltotok
a kérdés,4890 sapphire vapor-x , hd tv-n érdemes, hdmi to hdmi kábellel tolni , vagy maradhat a dvi-to hdmi átalakitó..
gyorsabb lesz tőle ha hdmi - hdmi kábellel megy a tv-be? illetve, mi változik pontosan ? -
koziz99
csendes tag
Sziasztok!
Én kb. 1,5 hete vagyok boldog tulaja egy XFX HD4890 1GB xXx karinak. A kártya rendesen működik,de ami meglepett az a hőfoka! Terheletlen állapotban 60-65 'C, terhelten 70-75 'C!!!
Szerintetek ez normális hőfok ennél a kártyánál? Én nagyon sokallom!
Ui: ja és én is hallom néha a játék betöltése közben azt a ciripelő hangot. -
-
XoZ
aktív tag
A hűtéscsere kritikus pontja a VRM hűtése, ezért szerintem érdemes olyan kártyát választani, amin gyárilag van VRM hűtés, és az be is fér a Twin Turbo alá. Pl. jó lehet a referencia hűtéses is, mert ott egy piros fémlap fedi le a VRM-et és a memóriákat, és azt rajta tudod hagyni a kártyán (legalábbis 4870-esek esetén ez így működött). Szóba jöhet még a Gigabyte Zalman hűtős változata, mert azon gyárilag egy viszonylag nagy és lapos borda van. Estleg próbálj meg egy ilyen Zalman VRM hűtőt szerezni, ami a referencia nyákos 4890/4870 kártyákkal kompatibilis.
-
udi24
tag
sziasztok !
melyik fajta hd 4890 érdemes venni egy Arctic Cooling Accelero Twin Turbo hűtés alá ?
mennyivel halkab, hatékonyabb mint egy vapor-x? -
udi24
tag
melyik a leghalkabb aktív hűtéses hd 4890?
-
zack
nagyúr
Úgy tudom megy 2db 6pin csatival is, csak az overdrive funkció nem lesz elérhető driverből amihez kell a 8pin, és persze evidens hogy a tuningot se fogja bírni. Full 3D alatt nem tudom mennyire marad stabil 2db 6pin csatival hosszú távon...ki kell próbálni.
Bár még mindig nem egyértelmü mi a kérdés.Sztem PH-User sem értelmezte jól a kérdésedet...
-
Landon
addikt
Srácok nekem egy olyan technikai kérdésem lenne, hogy ugye a 4890esen egy 8 és egy 6 pines tápcsati van. Namost a régi tápommal csak 2*6-o kábel tudtam rákötni most mr megy a 8+6-is mert van mind2 féle kábel. De akkor mi a kettő közt a különbség? Biztosabb áramfelvétel?
-
-
pbl8608
csendes tag
Sziasztok!
Sapphire Radeon HD4870 512MB PCIe kártyát néztem ki magamnak...
Valaki tudna esetleg véleményt mondani róla?
Vagy esetleg mást javasolni...
Előre is köszi!Üdv
-
HSM
félisten
válasz
Croft-21 #4313 üzenetére
Hát, meg kéne lesned, mennyire "tekeri" a winyót videózás közben, illetve mennyire gyilkolja le a CPU-d... Ha folyamatosan ég a winyó-lámpa felvétel közben, és nincs maxon a CPU-d egyik magja sem (Fraps 50% terhelés alatt), akkor segíthet, ha csak intenzíven pislákol a winyólámpa, és nagyon le van terhelve a procid, akkor semmivel se lennél előrébb. Sajnos ezt tesztelés nélkül nem lehet kideríteni... Javaslom, futtasd ablakban a Cryss-t, mint én, és közben nézzed, mi történik felvétel közben...
ha jól tudom, ablakos módba az ALT+ENTER kombóval bármikor át lehet váltani és vissza.
-
HSM
félisten
válasz
Croft-21 #4310 üzenetére
Nem ezt mondtam? Elég a procid Crysis-ra, felvenni kevés...
Nálam konkrétan ez történik, ha felvenni akarok, tuning nélküli, 4 maggal üzemelő I7-en: [link] Gyönyörűen látszik, a Fraps megeszi az egyik procit, a Crysis meg csak vár a Fraps-ra....De viszont ezekszerint Te még jobban is állsz a tuningosabb kétmagossal, mint én a lassabb 4-el....
-
udi24
tag
válasz
.Gregor. #4307 üzenetére
Szia!
nem sípol minden rendesen beindul....csak a vga világit pirosan és nem ad jelet
próbáltam már a táp csatijával és az átalakítóval is szerintem valami gyári hiba lehet a vga táplicsatlakozójával.szerintetek melyikre van nagyobb esély ,hogy a VGA rosz vagy a táp (corsair 520 hx)?
-
.Gregor.
tag
Hát ha folyamatosan ég az biztos nem jó, de olyat is olvastam hogy az is előfordul, hogy boot közbe felvillannak de aztán kialszanak. Nézd át mégegyszer, hogy tápcsati jól van e rajta. (Nekem 4850 Vapor-X el fordult elő hogy véletlen fordítva (!) dugtam össze azt a kis átalakítót ami aztán a kártyára ment, előltetni se kellett csak figyelmetlen voltam, karit szerencsére nem nyírta ki.
)
-
HSM
félisten
válasz
Henker2 #4298 üzenetére
Najó, de a Crysisnek olyan 2,8Ghz kell (kimértem anno a régi E6550-emmel, egyáltalán nem volt elég hozzá alapon), és akkor mennyi marad a videókódolásra? nettó 800Mhz-nyi processzoridő?
Kódoltál te már videót P3-ason?
Ezért lassú.... Nem leszóltam a prociját, olvasd el mégegyszer....
Egyszerűen egy kétmagostól nem lehet azt elvárni akármilyen tuning melett sem, hogy full leterhelve vigyen egy játékot, és még kódoljon is...
De amúgy lehet gyúrni CPU-score-ra: [link] Ezt sajtold ki egy kétmagosból.... Majd rájössz, miért nem elég....(#4299) PH-User:A profil mentése előtt rátapostál az "apply" gombra? Sztem nem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest