- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aion
csendes tag
AKármilyen játékot próbálok ki mindel ezt csinálja.
-
Aion
csendes tag
Teljesen leszedtem az nvidia drivert és amikor nem volt betéve előtte is csinálta. Ez a baj hogy nálunk is megállt a tudomány nem tom mi lehet a gond.
-
zolisx4
őstag
tényleg nem tűnik melegnek a vga nekem ettől 10 fokkal melegebb
rendesen megy tesz alatt játéknál meg szétesik a kép próbálj drivert cserélni az szokott még bekavarni hogy volt NV driver a gépen és rá lett az ati driver téve erre tudok gondolni csak nálam meg ált a tudományHSM hátha tud jobbat mondani
-
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #5689 üzenetére
ezt viszont nem tudom hogy a ddr 3 as memóriák nak mekkora fesz kell de gondolom az alaplap jobb esetben jól működik de a gigabyte alaplap elég gázos tud lenni GA-MA790GP-DS4H alaplapom szivatott mindennel még ki nem jött az F5 bios utánna minden baja megszünt
-
zolisx4
őstag
valamit nem jól csináltál ez túl hideg 1 perc furmark hoz
probáld ugy ugy hogy a fullscreent kapcsold ki igy a gpu z t is fogod látni mit mutat közbenazért én a tápegységre is gondolnák lehet az NV kártya nem vesz fel annyi áramot mint az ATI próbálj egy másik tápot is cserélni .
-
Aion
csendes tag
Lefutattam nem tom mennyi időre kellet hagyni 1pecig ment fumark szerint:Max GPU Temp: 73°C
Gpu-z: Gpu temp 57
Gpu temp (MEMIO) 65
GPu temp (SHADERCORE) 56 -
zolisx4
őstag
válasz
peetmaster #5685 üzenetére
ne mondj már butaságot ,nem kell annak feszültséget adni nem tuningolni akar csak a hibát próbálja kideriteni igy még lehet hogy instabilabbá teszi a gépét ami alig megy
Aion.
simán túlmelegszik a vga egy furmarkot futtasmár le milyen hőfokot ér el a vga közben használhatod a gpu-z progit is mert azt nem irtad le hogy mekkora a hőfok a vga bana gpu-z több hőfokot is mutat -
peetmaster
senior tag
Persze, az okés, hogy a vga gpu-ja melegedhet túl, de lehet memória probléma is. Egy 8 cm-es ventit rá kell fabrikálni a videókártyára. Nekem is volt már olyan annó a 4850-esemnél, hogy nálam felment 3D alkalmazásokban 80fokra is, haveromnál meg sehogy nem ment fel 70 fölé. (és csak 2.5-3 fok különbség volt a 2 szoba hőmérséklete között) Úgyhogy ez a pc ilyen genyó dolog. Ezért tartok egy PS3-at a PC mellett.
-
peetmaster
senior tag
Kérj valakitől DDR2-es memóriát, és próbáld azzal! Szerintem ott lesz a kutya elásva.
Amúgy a képernyőszétesés-széthullás 90%-ban vga probléma szokott lenni, úgyhogy elég érdekes ez a dolog.
Mindenesetre én memória cserével kezdenék, vagy a bios-ban adnék neki egy kis plussz feszültséget.
-
Aion
csendes tag
Már próbáltam nyitott oldallappal úgy is csinálta amúgy Thermaltake v9-es házam van a proci hűtöm Gigabyte G-Power II pro, nem hiszem hoyg a hűtéssel lene gond, szerintem.
-
HSM
félisten
Nem lehet, hogy kollégádnál jobb a gép hűtése? Mert nekem ez memóriahibának tűnik, mivel csak terhelésre jön elő, lehet, hogy csak akkor ha a kari elér egy bizonyos hőfokot! Küldd meg nyitott oldallappal, +valami izmos asztali ventivel, ha úgy jó, akkor meg is van a gond...
-
Aion
csendes tag
Egy Nvidia Geforce 260gtx-el lett kicserélve. A melegedést is kizártuk mert nincs kötött idő mikor jön elő van hogy elindítom a gépet indíttok egy COD 2 multit 2perc után behal az egész, de van hogy az Aionnal fél órán keresztül játszok és utána csinálja, elég rendszertelen. Az Nvidiát is 4napig használtam semmi gond nem volt a géppel munkatársamnál sem volt gond, de amint betettem a gépbe az atit már az aion bejelentkezőképernyőjénél szétesett a kép, de utána meg Dragon age-ztem háromnegyedórán át és semmi.
-
HSM
félisten
P35, P45-höz nem való DDR3, nem tudom, már kinőtték-e a gyerekbetegségeiket, de én erről a kombóról még csak rosszat hallottam... P35, P45 DDR2-vel jó, X38, X48 viszont elvileg DDR3-al is, bár nem próbáltam. Vagy DDR3 mellé tehetsz jó kis AM3 Phenom2-t vagy X58-at is.
P55 nálam nem alternatíva...
-
zolisx4
őstag
elég összetett a dolog mert ugye a vga az ki lett próbálva a másik gépben ott jó volt a te gépedben is kipróbáltál másik vga t az is jó volt a csere eredményes volt ha terhelve próbáltátok és nem volt hiba majdnem kizárnám a vga t de azért a VAPOR-X el voltak elég különös gondok ha vissza olvasol .
te milyen vgat próbáltál a gépedben ? a VAPOR-X helyett ?
ha egy idő után csinálja csak, lehet túlmelegszik valami hőfokokat nézd meg -
zolisx4
őstag
válasz
Gaboman #5670 üzenetére
én nem hiszek a tesztekben ,,,,,
más alaplap más proci meg kitudja hogy készülnek a tesztek nem hiszem hogy az összeset 1 gépben tesztelték volna azt 10 en akárhányat,
hát majd meglátod kiváncsian várom hogy mit is tud a vga hőfok engem az érdekel igazán hogy othoni körülmények közt mit mutat -
zolisx4
őstag
kijött az uj driver 9.11
-
Aion
csendes tag
Hello! Lenne gy problémám ha tudtok segíteni vagy ötletet adni jó lenne. Két hete vettem egy gépet teljesen újat egy munkatársam rendelte és rakta össze, az lenne a baj hogy alapból nincs gond a gépel megy rendesen, de ha elkezdek játszani egy idő után becsíkozódik a kép, szét esik pl, a fegyver egyik fele a mointor tetején másik az alján van, meghasonlók van ahogy képet se ad, befagy a játék és nem tom mi lehet már elég sok mindent próbáltunk, kicseréltük a videókártyát, nálam ment a munkatárs videókarija nála meg az enyém hiba nélkül de ha átrakom az én gépembe az enyémet akkor már baj van. A gépem: Gigabyte GA-MA7770T-UD3P alaplap, Sapphire HD4890 1góGB VAPOR-X videokari, Chieftec GPS-500ab táp, Geil Value 4096mb DDR3 1333mhz CL7 KIT ram, WD 500GB 7200rpm 16mb SATA2 vinyó. Nagyon nem tom mi lehet a gond mert nagyon úgy nézki hogy csak terheleés alatt csinálja mert ha csak az asztal megy semmi gond nincs vele. Rég foglalkoztam gépekkel nem tom mi lehet a baj. Pls help.
-
Gaboman
nagyúr
Azért kérem ki mert így tájékozódik az ember,másik topickban is kikértem nem csak itt.
Úgy döntöttem számomra megfelelőbb,azt lehet hogy tévedni fogok,bár a 4850GS kártyámnál biztos többet fog tudni és nekem ez elég!
nem játszom túl nagy felbontásban max 1600x1200,de a legtöbbet 1280x1024. -
Insoka
csendes tag
válasz
Daffni2 #5669 üzenetére
Jah elfelejtettem említeni elhoztam hétfőn a karit a szervízből,, és mint várható volt semmi baja sincs..saját szememmel láttam.! Kértem hogy ott helyben teszteljék le,, 2 lapba is berakták.. az egyik egy MSI a másik egy Gigabyte utóbbi 650es táppal elöbbi 430as noname
és pöc röff indult,, 5másodpercen belul biosz kép. Úgyhogy valszeg a lapomat nemszereti.. Jövőhónapban beruházok amúgyis egy fini MSI P45 Diamond-ra vagy ASUS P5Q Deluxe-ra még nemtudom hogy DDR2 vagy DDR3.. nah mindegy.. De ez még odébb van.
-
Insoka
csendes tag
válasz
Gaboman #5670 üzenetére
Hát bocsi, de énsem vettem volna gyengébb karit,! Nem értem miért kéred ki a véleményem a tanácsom a vásárláshoz aztán meg rendelsz egy gyengébb karit..
Biztos csak azért mert 57xx-es és már a 4890 kiment a divatból,,, de azért még keményen odatud b@szni az a kari.
upp neki!
(Bocs a szófordulatért csak kicsit felment bennem a pumpa.)
-
Doki1979
csendes tag
-
zolisx4
őstag
nem fogja kihajtani az biztos de jobb lessz mint a 4850 én lecserélném méghozzá ugy hogy eladnám a 4850 est kb 20 ért hozzá tennék 22 ezret és kb 22 ből már lehet egy 4890 es vga ami azért jobb, de ez egy ötlet.
ez a saját véleményem nehéz tanácsot adni más pénztárcájára hogy meg éri vagy nem -
josy28
tag
Hello!
A kérdésem a következö,szerintetek megéri az adatlapomon láthato pc be egy 4890 et venni? -
Bazsa$
tag
válasz
gyurczy #5632 üzenetére
Hát nem tudom driverek kipurcannak alatta. Wireless Dj music system, harmony one, Mx5000 ezeket kapásból nem tudta normálisan kezelni a win7.. Legalábbis eddig. Az alaplapdriverekkel meg a VGA driverrel nem is volt gondom...
De a többi nem 100-as még a wifi kulcsomat se látta meg
Várok kicsit kiforjanak hozzá a szoftverek..
-
zolisx4
őstag
válasz
sheriff.crib #5663 üzenetére
nem tudom hogy van e olyan proci vagyis húzva biztosan van ami kihajt neked 2 db vagy esetleg több vgat 4 es vagy5 ös szériától függetlenül mindig lessz gyenge lánc szem
-
sheriff.crib
tag
válasz
zolisx4 #5661 üzenetére
Tavaly októberbe vettem.Viszont a 4890 jó nagy helyet foglal a stacker házba...ha később berakom a másikat...szvsz...nuku hely marad
Most így utólag visszagondolva lehet nem kellett volna.De mondjuk, akkor amikor vettem én 4870 x2-el terveztem, de sajnos nem sikerül a vásárlás...hibás volt...kiváncsi leszek, hogy kifogom-e használni a tápot.Bár azon leszek, hogy meglegyen -
peetmaster
senior tag
válasz
Gaboman #5658 üzenetére
42500Ft-ért van most itt PH-n egy XFX 4890. Nem a legjobb, de zsír új, és ennyi pénzért megéri. A haverod gondolkodása kicsit olyan, hogy "Mercedes is legyen, meg full extrás, meg nagyon olcsó".
Azért ne akarjunk 40k-ért brutál vga-t kapni, ami húzható, ráadásul nem melegszik. A teljesítménynek és a márkának ára van.
Ez nem off, csak vélemény.
-
zolisx4
őstag
válasz
sheriff.crib #5660 üzenetére
van egy nagyon jó alaplapod mikor vetted??
hát azért még 4db 5xxx sem hajt ki egy 1000w os tápot mondjuk van codegen ből is azt hiszem 1 db 4890 es megfekteti
a vinyó fogyasztásán nem sokat változtat hogy mekkora 1-2 TB os -
Daffni2
addikt
válasz
Gaboman #5654 üzenetére
Például ami nekem is van.
Eleve emelt órajelű halk és hatásos hűtése van, nem hallani problémás darabokról.Jó ára van
GIGABYTE GV-R489OC-1GD HD4890 -
Gaboman
nagyúr
Melyik kártyának jó a hűtése ha overclockolnak akkor is hűs és halk maradjon.
Árban melyik éri meg a legjobban? -
zolisx4
őstag
válasz
sheriff.crib #5651 üzenetére
1000 W heggeszteni is jó ,de felesleges akkora táp
-
peetmaster
senior tag
válasz
sheriff.crib #5651 üzenetére
Full HD felbontásban tesztelgettem 1-2 játékot (Crysis, Far Cry2, Gta4, stb.) Meg ugyebár a szokásos Vantage teszt 950mhz-re húzva minkét kártyának a gpu órajelét.
Mindössze 2 hétig voltak nálam a VGA-k.
-
sheriff.crib
tag
válasz
peetmaster #5650 üzenetére
1000 hát
Gondoltam a jövőre
Neked hogyan produkál a két db?? -
peetmaster
senior tag
válasz
sheriff.crib #5649 üzenetére
1000W-os táp?
Nekem a 620-as Corsair játszva vitte a 2db XFX 4890-et.
-
zolisx4
őstag
válasz
sheriff.crib #5647 üzenetére
igen én próbáltam de sajnos a procim miatt nem nagy értelme volt ezért már csak 1 et használok
-
nevo
aktív tag
válasz
sheriff.crib #5643 üzenetére
4870-nél is ezt csinálja, úgyhogy semmi baj nincs a tieddel.
-
zolisx4
őstag
válasz
sheriff.crib #5643 üzenetére
teljesen jól működik az én kártyám is ugyan igy felpörög indulásnál és le csendesedik mire betölt
-
sheriff.crib
tag
Sziasztok!
Most lettem egy új Sapphire 4890 1GB büszke tulaja és maximálisan megvagyok vele elégedve
, DE! egy furcsaságot vettem észre
:
Amikor bekapcsolom a gépet felpörög a ventije ezután bebootol a rendszer pár msp múlva lenyugszik, és utána minden a normális kerékvágásban működik.Lehet valami gond vagy csak alapból ilyen?Vagy csak én vagyok béna
*Korábban Sapphire 4830-om volt és ott nem történt ilyen.Előre is köszi a segítséget!
PEACE
-
Gaboman
nagyúr
Mit szoltok ehhez a 4890 Cyclone kártyához,jónak tartjátok?
Hűtése és annak hangossága?
Teljesítménye az brutál most néztem róla tesztet,jól megy a kicsike.
Egyedül csak a 10hónap gari zavar,kicsikét lehetne több! -
Insoka
csendes tag
Szia, utána néztem és tényleg elégnek kellene lenni a tápomnak ,szerintem nem kóser ez a dolog
Nézd meg Daffni2-nek 430-as van. és még húzza is a próckóját.. haveromnak 450W-os corsair tápja van és e8400 és nem ment a tuning, nála sem.
Nálad látom azért van bővent áramot fogyasztó hardver
csak nem tudom miért nem elég egy 550es
de ha meg akarsz tőle szabadulni passzold le nekem,, megveszem
(de most komolyan)
Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt ez a Corsair honlapja itt tudsz viszonylagos fogyasztást mérni..
De itt van két hozzávetőleges érték illetve a képen lévő aztért az csak mérvadó
Üdv
-
A_Papa
senior tag
Szia!
1. Lemértem neked..
a BIOS 10 mp-nél csipog be, és utána jön be a BIOS kép is . Kb, mint nálad, de szerintem ez nem VGA gond. (Sőt, számomra ez nem is gond..
)
Ugyanis, amikor bekapcsolok, a CPU venti is kb, 2-3 mp után kezd forogni..2. Tuning: Nálam megy.
Szerintem a tápod kevés, én is tervezem egy nagyobb beszerzését
-
A_Papa
senior tag
válasz
mar1boroman #5633 üzenetére
Nekem egy 4890 Vapor-X 1GB-os kártya makkant meg.
Ami lett: MSI Cyclone 4890, én meg vegyok vele elégedve... -
mar1boroman
tag
Ki milyen csere VGA-t kapott aki bevitte szervízbe?
Erre kíváncsi vagyok. -
Bazsa$
tag
Húhh behúzott a gép 1 hétre! Ez a 4890 hihetetlen jó 1680*1050 -ben minden játék röccenés mentesen fut. Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Egyelőre procit sem fogok cserélni mert teljesen jó eddig legalábbis. Igaz csak Win Xp -n néztem.Sajnos felraktam a Win 7 -et de semmi drivert nem talál meg így kénytelen voltam leszedni. Pedig milyen jó lenne ha végre a 8GB memóriámat látná a gép
Alig várom a dirt2 -öt. -
Dozbik
tag
És én és én és én és én és én és én és én?
-
Insoka
csendes tag
válasz
Daffni2 #5627 üzenetére
Igen értelek,, láttam is és meg is lepődtem, nice
ahhogy az angol mondaná
Akkor a kari a bűnős... nah mindegy ma még megizzasztom azt holnap megy vissza,
Csak nem tudom,, mi legyen helyette ha cserélik, Sapphire vagy XFX ? ez a kettő van nekik készleten azért említem.
Köszi a segítséget.!
Üdv
Insoka. -
Insoka
csendes tag
válasz
Daffni2 #5622 üzenetére
Hidd el gondoltam erre is. Alapból PEG-en van.
Haveroméknál is ugyanezek a jelenségek voltak. Biosz elött ácsorgás 15másodpercig és neki sem lehetett meghúzni a procit, szerintem annyira megszippantja magát a kari, hogy leeseik a pillanatnyi feszültség és ezért van az ami..haver tápja corsair 450w
enyim chieftec 450wAmikor erős igénybevételnek van véve a kari ezalatt értem combos megjelenitést akkor néha cicereg az én tápom és a haveré is cicergett..
Amúgy kártya hibátlan nem téveszt,, 3Dmark 03- tól a Vantage-ig mindent kapott, tegnap egész éjjel játszottam vele,, GTA 4, COD5, Batman-es, TF 2, NFS shift, Crysis,Nagyobb tápom neki sem és nekem sincs...
Holnap megy vissza garival. majd szervizesek ügyeskednek vele.Üdv.
-
Rexcor
őstag
NV kártyám volt az ati előtt és nem lett újratelepítve a windows.Akkor lehet hogy ez a baj?
-
Dozbik
tag
Hali!
Szerintetek érdemes többet perkálni, hogy a 4890-es Sapphire kártyák közül a Toxicot vegyem? Nem vagyok nagy gépmester, úgyhogy nem igazán vágom a tuninggal kapcsolatos dolgokat. Mi a véleményetek erről a kártyáról? Mikor érdemes megvennem?
-
zolisx4
őstag
én 400 as CM em használtam egy darabig azért elment vele simán nem problémázott
-
Insoka
csendes tag
válasz
Daffni2 #5618 üzenetére
Hát a külön tápos dolog nem jött be.. ahogy a két táp elindult ugyebár egyszerre mert az alaplap indította mindkettőt,, élből elkezdett hosszan sípolni a gép és mint az köztudott az VGA problem..
Marad a "B" verzió és leviszem haveromhoz a karit, megnézem nála hogyan muzsikál.
Üdv!
-
Insoka
csendes tag
válasz
Daffni2 #5618 üzenetére
Bioszban a vga Robust Graphics Booster -> auto-ra van téve még van két opció de tökmindegy mire teszem akkor sem jó.
Nv dolgokat uninstal az összes.!Egyéb "fjucsörök kiiktatva ezalatt értem a C.A.I. 2 és a performance enhance -> standard ,,ezekben nemhiszek
Látom neked is 4890-es karid és 450es tápod van
Holnap azaz ma más erőforrással próbálkozom külön tápról kapja majd a kártya a delejt.
Ha az sem akkor kari a bűnős és repül vissza garival.
Még egyik haverhoz viszem el a karit hasonló konfigja van mint nekem.
Nincs több 5letem.Üdv!
-
-
Insoka
csendes tag
Üdvözletem minden kedves fórumozónak.!
Segítségre lenne szükségem.VGA-t cseréltem mégpedig egy BFG 9600GT OC-t egy MSI 4890 Cyclone-ra, problémám a következő és egy jelenség,, a jelenség nem is annyira baj max idegesítő,, gép bekapcsolásnál a biosz képe kb 10-15 másodperc után jelenik meg,, és nem tudom miért van ez.
Gondolkoztam hogy meg kéne flasselni a vga bioszt de még nem csináltam ilyet és nem is nagyon kerestem hozzávalót.
A valódi gondom az hogy a procit nem tudom húzni, előtte tudtam, (E6420as húzva 7x440alapfeszen) én arra tippelek hogy kevés a tápom(Chieftec 450W), amit szándékozok is venni de csak a jövhónapban anyagi gondok miatt.
Ha táp probléma akkor sejtettem..
Régen volt ATI kártyám még akkor amikor az AMD nem tette rá a kezétKonfigom a következő
Gigabyte GA-P35-DS3R rev1 biosz f13
E6420
2x Kingmax KLED48F-B8KU6
2x Kingmax KLED48F-A8KI5
Chieftec 450WA másik, miért van az hogy 9.10 drájver nem müxik jól,, és a nyamvas MSI cdről kellett feltelepítenem.
Előre is köszönöm aki tud segíteni..
Üdv
Insoka -
myk0312
csendes tag
HIS HD4890 1GB GDDR5 iCooler4 PCIE-erről a kártyáról mint gondoltok?
-
peetmaster
senior tag
Ha nem vagy nagy gamer, akkor szerintem várj még a vga cserével. A 400-as Chieftec táp határeset lenne a Vapor-X-hez. De szerintem elvinné az is, ha nincs 5-6 vinyód meg 2-3 optikai meghajtód. A helyedben még várnék 2-3 hónapot, aztán sokkal elérhetőbb áron lesz már 5xxx széria, na meg persze 4890 is. Addig pedig ruházz be egy 520-as Corsair tápra.
-
Gaboman
nagyúr
Szerintem elbírná,bár nálam vannak itt jobban hozzáértő emberek akiknek ilyen kártya van a kezükben.
Az ítélet a végén elmond mindent:Az 5800 sorozat megjelenése kedvező ár mellet jobb teljesítményt nyújtott a meglévő játékokhoz.
Ugyanezt nem mondhatjuk el a Radeon HD 5700 sorozatról. A kedvező árat igen, de a kimagasló teljesítmény elmaradt. Az AMD-nek be kell látnia hogy egy lyukas memória sávszélesség, nem elég ahhoz hogy elérje a megfelelő teljesítményt
Mivel a DX11-es játékok fejlesztése még igen csak a kezdeteknél tart. Természetesen "Eyefinity" támogatása van, de ennek kihasználásához több monitorra van szükség és ez persze több kiadást is jelent. -
wsvap
csendes tag
válasz
Gaboman #5611 üzenetére
Köszi! Még annyi, hogy fogyasztásban egy sima Sapphire HD4890 1GB és egy Sapphire HD4890 1GB Vapor-x mit eszik? (400as chieftec tápom van, nem igazán szeretném lecserélni). Itt van egy teszt, ami alapján még ki tudná szolgálni a simát. De nem tudom, hogy a vapor-x-et is?
Egyáltalán 1650 alá kell vapor-x? tuningolni nagyon nem akarom. -
Gaboman
nagyúr
Hát elgondolkodtató kérdés,mindenesetre várd meg te is a 9.12drivert,állítólag az lesz az első olyan meghajtó ami támogatni fogja a 5xxx szériát.
Nagyon sokat várnak tőle a 5xxx tulajok,remélhetőleg nem hiába.
Ha tényleg olyan jó lesz akkor érdemes az 5xxx szériából nézni valamit.
Ha csak a szokásos előrelépést hozza amit a 4xxx szériánál már megszoktunk,akkor erőben a 4890jobbb választás és a 5770 mögötte is fog kullogni,persze DX11ről még nem tudunk nyilatkozni.
De legfeljebb Márciusban lecseréled ha ott annyira jó lesz az új széria. -
wsvap
csendes tag
Plz srácok valaki segítsen
Vagy vegyek inkább hd4870-et? olcsóbb, de nem tudom a jövőben is elég lesz-e 1680-ra. Vagy vegyek hd5770-et? majdnem ugyan az az ár mint a hd4890, de teljesítményben eléggé mögötte kullog.
köszi -
fanti
addikt
válasz
peetmaster #5607 üzenetére
Jaja, én is pont így látom!
Kissé fura egy százezres vga kari tulajdonosaként a villanyszámlára hivatkozni.......
-
Gaboman
nagyúr
válasz
peetmaster #5607 üzenetére
Én is így gondolom,ha nekem 4870X2 lenne a gépemben magasról tennék a fogyasztására.
Nem a fogyasztása számomra a mérvadó,egyen többet de legyen kraft is benne. -
peetmaster
senior tag
válasz
Gaboman #5606 üzenetére
Dehogynem tud többet: rá lehet kötni 600ezer monitort, meg 20 év alatt behozza a fogyasztásával az árát a villanyszámlán.
Én is baromságnak tartom még egyenlőre az 5850/5870-et. Nem tudom, sokan felhozzák, hogy ennyi meg annyi a villanyszámla....ez relatív dolog: Most ha nekem van annyi pénzem, hogy 5850/5870 vagy netán 4870x2 crossfire-t vegyek, akkor nehogy már azon a ku**a villanyszámlán akadjak fel! Mit számít, hogy mennyit pörög a villanyóra, ha arra van pénze az embernek, hogy 60-70 vagy akár 90ezres vga "táncol" a pc-jében.
Nem értem ezt a fajta gondolkodást. Ha a villanyszámla számít, akkor menjen ki a kertbe kapálni!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #5439 üzenetére
Másfélszeres teljesítményt?
Azért ez nagyon erős túlzás!
Első tesztben az alapórajeles 4890el szemben 18%az előnye élsimításokkal a 5850nek.
4890OCPowercolor 8%ot dob még a 4890alapórajeles verziójára.
Így már csak 10% az előnye a 5850nek,ez azért messze nem másfélszeres teljesítmény.
És a kettő ára között mennyi a különbség?Egyik PH kereskedőnél ennyiért vannak most.
- Sapphire Radeon HD 4890 1 GB DDR5 2 év gar: 42.990,-
- Asus Radeon HD 4890 1 Gb DDR5 duálventis 3 év gar: 46.500,-
- Sapphire Radeon HD 4890 Vapor-X 1 GB DDR5 2 év gar: 47.500,-
- Sapphire Radeon HD 5850 1 GB DDR5 2 év gar: 67.990,-Másik eladónál pedig a Powercolor PCS+ 50900Ft
Ez valahogy nem 10 vagy akár 20-30% árkülönbség,többletkiadás.
Jelenleg ár/teljesítmény arányában meglehetősen eltúlzott a 4890hez az 5850.
Megközelítőleg sem tud annyival többet mint amivel többe kerül. -
wsvap
csendes tag
Sziasztok, tervezek venni egy Sapphire HD4890 1GB-t csak nem tudom Vapor-X legyen-e?
Mennyivel fogyaszt többet a Vapor-X? Van egy chieftec 400-AA tápom! Nem szeretném lecserélni
Illetve elég ez alá egy Gigabyte GA-MA770T-UD3P, AMD Athlon II X3 425?
(1680x1050, game)
thx -
Gaboman
nagyúr
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy a Gainward 4850GS karimat cserélném 4890 vagy 5770re,4890ből melyik a legjobb,leghalkabb/hűvösebb?
Ha olyan halk és hűs lenne mint a mostani GSem az megfelelne.
Crysis Warhead 1600x1200 4xAA Win7en jól menne?
Configom az adatlapomnál.
DX11 itt van a láthatáron,ez az egyetlen ami egy kicsikét zavar hogy nem tudja,de az 5770 teljesítményre elmarad most még a 4890től,aztán hogy DX11 alatt tudja e majd azt amit a 4890 DX10 alatt az még kérdéses,5850/70 kilőve iszonyat drága.
Ti mit javasoltok érdemes venni még 4890et? -
A_Papa
senior tag
Az én Vapor-om is beszart, másra lett cserélve. Szerintem ne vegyél,mert csak a hajad fogod tépni, ha esetleg a tied is rossz lesz...
Én elhiszem, hogy akinek jó annak tetszik, de más szériában közel sincs ennyi hibás kari mint a Vapor-X sorozatban... -
Daffni2
addikt
Neked jó,viszont meglehetősen sok hibásról lehet itt a PH-n olvasni.
Hangos, ez viszont tény,akkor már inkább olyat vegyen valaki amiről nem hallani hibás darabokról és csendes, hatásos hűtése van.
Mint pld.az Én kártyámnak.Különben is a Gigások tartsanak össze,hát ha még a tápegység is a csúcsból származó darab,pláne.
-
Zoo123
senior tag
válasz
szabessz #5599 üzenetére
Én kb 1 hónapja nyúzok egy 1GB-os vapor-x et nagy megelégedéssel, probléma nélkül.
Pont 2x gyorsabb a 8800 GT-nél, és minden játék megfelelően fut full HD-ben még a Crysis is!Hűtése 2D-ben hangtalan 55-58 C fok (30%-os venti sebesség), 3D-ben tipikusan olyan 78-84 C fok (65-80%-os venti sebesség), itt már azért jól hallható hangja van!
Szőrös fánkkal (Furmark) sem tudtam 90 C főlé gyilkolni fél óra alatt sem.
Ja igen a hűtése nem házból kifújó és mivel alaposan befűt a házba ezért jó házszellőzés ajánlott.
A VRM-en egyedi hűtőborda van, de nem vészes a hőfok (igaz nálam közvetlenül ráfúj egy 8cm-es venti ami a vinyó tetején áll, biztos ami biztos)
Gyári órajele 870/1050 de tartós használatban 920/1050-en használom, csak hogy szokja a tuningot
Összességében elégedett vagyok vele azt hozta amit vártam.
Haky: Az enyémmel sincs semmi gond, lehet hogy nevezett hiba: "nincs kép, csak pörög a venti" csak bizonyos alaplapok/chipset-ek esetén jelentkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged