Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #3285 üzenetére
ATT-ben van olyan, hogy csak 1 programnak (exe) beállítsam, hogy nagyobb órajelet kapjon? Full HD Filmek 70/175n elindulnak, nem is akad, viszont ha mozgatni akarom, akkor beáll a kép
200/300 on meg tökéletesen lehet mozgatni....de 200/300 + 6 wattot jelent 70/175el szemben
így csak Kmplayernek szeretnék kedveskedni + krafttal
-
HSM
félisten
válasz
BullZeye #3198 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy Crysis-ben elég sokat lassul DX10-ben... Próbáld ki DX9-ben, úgy hogy megy a Win7-en...
Látványban én nem láttam észrevehető diffit...
Amúgy elvileg jobbklikk az exe-jén, és ott lehet választani a DX9 módodt, vagy parancsikon-szerkesztéssel.
(#3214) syC: Referencia nyák, nem referencia hűtés.
(#3206) syC: nekem egy elsőszériás Asus van, az 880-900 között ér véget, éppen milyen napja van....
1,4V-on megy szűk 950Mhz-et, jól felhúzott ventivel... XD
Viszont nem ér túl sokat 900-ra húzni pl, mondjuk ha bírná 950-1000 között, már érdemes lenne, de még alapon is elég meleg a VRM a karin, a hűtő többi része pedig bírná...
Én mondjuk 800/3600Mhz-en hajtom, 1,2V-on... Halkabb, sokkal hűvösebb, és kevesebbet fogyaszt. -
tdd587
őstag
válasz
BullZeye #3198 üzenetére
Én is win7 alatt vagyok, DX10, 32bit (64bit alatt nem megy az 5.1) az erdőben 20fps-re szokott beállni kb. Gondolkodtam rajta, hogy hol tudok lecsippenteni belőle és a felbontásból lehetne (1920x1200 helyett 1920x1080), de ez a nyamvadt CCC nem engedi beállítani, hogy ne húzza szét a képet. A 9.7-esben mintha azt olvastam volna, hogy fél év megfeszített (?) munkája után végre visszarakták ezt az opciót. Ja és gyorsul is valamit elvileg, pont a Crysis-t mérték. Este kiderül.
Aztán motion blur és shadows visszavesz high-ra, a többiből nem akarok engedni. A noAA szerintem maradni fog, mert egyrészt nem szeretem a homályt, másrészt meg 512-es a kártyám, ami huresz.
Közben az is eszembe jutott, hogy 25e forint elköltését úgy is megoldhatnám, hogy veszek mellé CF-be még egy 4870-es kártyát, semmint eladom ezt bagóért és veszek egy 4890-est méregdrágán. Akkor csak hasítana rendesen...
Szerk:
Landon: úgy látom, hogy lenyomtam a warhead-et, semmi különös látvány. Most meg felraktam az eredetit és újra meg újra megállok gyönyörködni a tájban. Azt elismerem, hogy a warheadben szebbek a robbanások, de kb. ennyi.
BullZeye: Nekem is így van, mióta megvan a kártya. Csak akkor észrevehető, amikor elindítok egy DXVA képes filmet, mert akkor az UVD órajelek miatt visszaállítja a memória órajelét és ugrik egyet a kép, amúgy nem vészes.
De én már annyira környezettudatos lettem, hogy vettem egy mini lapotopot letölteni (17W, ugye-ugye...), nem pedig quad meg minden (150W...).
-
tdd587
őstag
válasz
BullZeye #3182 üzenetére
Írd már meg légyszi, hogy mit visz a 4890-es. Most ültem neki megint a Crysis-nak és 1920x1200, minden very high, noAA és 20FPS körül vagyok (időnként beszaggat rendesen) és még nem esett le az első hó. Ja mindezt egy 512 megás 4870 OC-vel (780/1000) és pont azon gondolkodom, hogy ráfizessek-e egy 4890-re vagy sem.
Ha 20-ból csinál 22 FPS-t, akkor az nyilván nem éri meg a 25 ropogós ezrest.
Szerk: a warhead szerintem meg csak azért megy jobban, mert rondább (azt múlt héten vittem végig).
-
bim
veterán
válasz
BullZeye #3130 üzenetére
ATT-ben nézd meg mennyire lehet levinni a mem és gpu órajelet. Szerintem még mehet lejebb mint amit írtál.. Minnél lentebb tudod szorítani ezeket az értékeket annál hidegebb lesz a kártyád.
Én nem írtam át biosban és tökéletesen kapcsolgatja az ATT. Megjegyzem nekem 4870-em van de sokban nem másabb szerintem a 90-es.. A hűtést meg 3 perc alatt le tudod kapni és meg tudod nézni hogy a plusz ventivel jobb lenne e. Még a gyári légkavaró is lecsavarozható róla ha jól emlékszem.... -
HSM
félisten
válasz
BullZeye #3135 üzenetére
Hát nem tudom, miért lehet... Nekem Ati Tray Tools-al ment a dolog, de csak a legfrisebb bétával. (Az tudja csak a 48xx szériát).
Amúgy ha csak a CCC-ben leveszed az órajleket 510/525-re, már akkor nyersz 20W-ot (!!!!Nem tévedés, itt a hiteles fogyimérő a lábomnál, le is teszteltem egyből... ) üresben.... Egyenlőre nekem is így vannak a profilok CCC-ben kapcsolgatva...
-
HSM
félisten
válasz
BullZeye #3125 üzenetére
Nem, itt nem a CMOS-memóriába írod a beállítást, hanem egyből bele a BIOS-ba... Sokkal egyszerűbb azt moddolni, de nem ajánlom, elég sok a buktató, és szerintem nem elég kiforrottak hozzá az eszközök... Az a tuti, ha a gyári bios ott van, és akkor a reset mint CMOS CLEAR hat az elszúrt beállítás után...
Mondjuk mikor megjelent a 4890, próbálkoztam ATT-vel, de sajnos akkor még nem támogatta a karit rendesen (A feszültségeket csak rövid ideig kapcsolgatta úgy, ahogy beállítottam...) Majd mesélj, hogy jött össze a dolog, ha megy, nekiesem én is!
(#3131) Landon: A gyári hűtő, bár terhelve zajos, de nagy kincs, hogy kifújja a meleget.... Én nem cserélném semmi pénzért...
És még jól is hűt, mellékesen...
-
budo82
tag
válasz
BullZeye #3125 üzenetére
Azért ennyire nem vészes a helyzet. Ha nem ad képet, attól még vakon v. PCI-os kártyával rá tudod flashelni a lementett(!!!), eredeti BIOS-t. (persze csak akkor ha nem égetted mondjuk szénné túl sok fesszel
) Mondjuk ha még nem csináltál ilyet, először persze olvass utána! Vagy marad a szoftveres módosítgatás...
Olvasnivalók így hirtelen:
BIOS
Rivatuner, ha nem akarsz BIOS-t átírni -
HSM
félisten
válasz
BullZeye #3123 üzenetére
Van. 160Mhz-en még jópár W, azonos feszen is. Viszont memóriával vigyázz, mert ha nem kézzel váltogatod a 2D-3D módokat, hanem BIOS-ból, akkor jókis villódzásod lesz jópár helyen, azért van gyárilag is fixálva 2D-3D-ben.
Viszont ha szoftverből lehúzod 300Mhz-re, az sokat számít. Olyan 35-40W-ot lehet így nyerni üresben.(160/300Mhz, sima 2D feszen.)
-
p87
senior tag
válasz
BullZeye #3115 üzenetére
A Radeon Bios Editor-al talán meglehet csinálni amit akarsz: [link]
Esetleg a GPU-tool-ban is van ventiállítási lehetőség : [link]
Én nem próbáltam egyiket se.
A műanyag burkolatot le lehet szedni, de csak úgy, hogy ha leveszed az egész hűtőt alulról fogja pár csavar, azokat kicsavarod és könnyen lejön a burkolat. -
bim
veterán
válasz
BullZeye #3100 üzenetére
Ha refhűtés akkor csavarok fogják rá a műanyagot legalábbis a 4870-en így van..
De nem tudom mit szeretnél elérni ezzel.. ha bedugva hagyod a gyári ventit akkor hangban ugyanott vagy és úgy ahogy tudod hűteni a WRM-et ha viszont kihúzod a gyári ventit akkor bizony a WRM valszeg túlhevül ami azt jelenti hogy a memok is túlhevülnek mivel egy lemezre vezeti mindkettő a hőt. Megjegyzem mivel egy alagútról van szó lehet így is túl fog hevülni a memo/WRM mert megszünteted ezt a légcsatornát... -
Sheltem77
aktív tag
-
lala42
őstag
válasz
BullZeye #2904 üzenetére
Az hogy mennyire hangos, relatív. Ha bentt vagyunk 1 64-es szerón az ArmA-ban, Cod-ban, Bf. valamelyik részében, rajtunk a füles és egyszerre dúl a háboru, nem hallod a hangját
A ventit a CCC szabályozza, alapon 23%-on megy. De amikor felveszi nagyobb terhelésnél, az meg a fentebb leírtaknál van és még nem hallottam.
( közben a két gyerkőc, az annyok hangjai is beszállnak a zsivajba, akkor elképzelheted, hogy nem is hangos a kari. Kb. 60-65 fok körüli lehet a hőmérséklete, a GpuZ szerint. 1-szer megnéztem FurMarkkal is, akkor felment 71,5-re.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged