- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz BeriHampeR #19894 üzenetére
X-féle módszerrel kiviheted a képet, a hangot meg vidd valami normális szerkezetbe, főleg, ha zenét is akarsz hallgatni. Én még nem láttam tévét, amely normális hangot adna, ergo én spec. lesz.rom a HDMI-t is.
beZi: Illeszkedés? Némely házban ferdék a lapok, és a hátra becsavarozott kártyák megfeszülnek, v. nem illeszkednek a helyükre rendesen. Táp is vacakolhat, vagy a lap (PCI-E fesz.).
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Winne
nagyúr
válasz BeriHampeR #19894 üzenetére
A legjobb megoldás természetesen a hdmi kábel, persze ha van a gépeden és a tv-den is.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
beZi
csendes tag
-
katt777
félisten
válasz BeriHampeR #19890 üzenetére
Most akkor hogy is vannak a színek? Sárga vinné a képet, piros a jobb, fehér a bal hangot. Kék/zöld(/piros) az RGB színátvitel, azzal nem lesz hangod, ha meg összekeverted, még kevésbé.
-
BeriHampeR
aktív tag
Hello, van egy HD4870 kártyám, rákötöttem TV re kék/sárga, piros(piros zöld(fehér, Catalyst ban érzékeli a TV t , minden szép és jó csak a Tv m zúg, nem ad ki értelmes hangot
filmet szeretnék nézni TV n , hogy tudnám megoldani?
-
troland26
őstag
köszönöm mindenkinek a segítséget Megpróbálok rendes hűtést csinálni a házban és újra pasztázni .
-
Winne
nagyúr
Valami nagy hűtést aplikálj rá, lehetőség szerint kérj kölcsön, ha van valakinek, és kiderül, hogy megéri-e beruháznod rá.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
fagy53
nagyúr
válasz troland26 #19886 üzenetére
Olvasva a korábbi hsz-okat, az újrapasztázásnak nincs sok értelme, ha nálad magasabb hőmérsékleten is jó volt. Valószínű a másik ház belső hőmérséklete magasabb és ez esetleg párosul egy gyengébb táppal, akkor előjöhet ilyen szemetelési probléma. A ház belső magasabb hőmérséklete adódhat abból, hogy egy melegebb szobában esetleg beépítetten üzemel a gép. A plusz venti a megoldás erre az esetre, így elkerülhető az oldallap levétel. A gép helyének megváltoztatása már nehezebb, helyi feladat.
-
-
Bluegene
addikt
válasz troland26 #19884 üzenetére
ne fárassz minket, nála jobban fel van tekerve a fűtés vagyis magasabb a környezeti hőmérséklet
túlmelegedés és kész, vegyen egy plussz ventit a karira vagy pasztázza újra, de a legegyszerűbb levenni az oldallapot
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
troland26
őstag
na de az én gépembe miért nem produkálja a hibát ? Hiszen igazán nyúzva csak ott volt . Nincs az enyémbe sem plussz vemti mondjuk kicsit nagyobb mint a másk gép . Hőmérsékleti adatokat figyelve az én gépem izzasztotta eddig legjobban a kártyát mégsem volt hiba . Esetleg valami tesztprogi ?
-
troland26
őstag
sziasztok
Vettem itt a ph-n egy 4850toxicot és lenne 1 kis problémám vele . A történet a következő a vga-t nem magamnak vásároltam hanem 1 ismerősömnek raktam össze 1 gépet . 1 8650-es phenom procival m2n sli deluxe lappal . A jelenség a következő szemetel a kártya ha rajta van a burkolat a gépen ..ha le van véve az oldala akkor nincs ilyen probléma . Az én gépembe rakva (Phenom2 555) viszont terhelés alatt zárt házban tökéletesen működik mint játék mint 3dmark alatt . Az adatokat nézve az enyémbe volt a legmagasabb a hőmérséklete mégsem produkált hibát . ( mert a gpu ill a ramok melegedésére gondoltam ) . Mi lehet a gond ? Valakinek valami ötlete lenne ? Esetleg le tudom tesztelni valamilyen progoval a vga-t , hogy biztosan jó ?
-
Bluegene
addikt
válasz gainwardgs #19879 üzenetére
1
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
gainwardgs
veterán
4870 crossfirehez 2 kábel kell vagy elég az 1
-
Bluegene
addikt
válasz Bluegene #19876 üzenetére
felraktam hozzá egy patch-t úgy már nem volt microshuttering, pontosabban nagyon ritkán
nagyon jól futott, marad még a 4850 , legalább nyárig hogy meglegyen a 3 év, aztán körülnézek
-
Bluegene
addikt
végig toltam a Black Ops-ot
kár volt reggel elkezdenem, vörös szemekkel nemrég hagytam abba
tipikus COD
kb 9 óráig tartott nehéz fokozaton, nagyon élvezetes volt
kb két hét múlva végigtolom legeslegnehezebbe úgy szoktam
-
beZi
csendes tag
Hali mindenkinek!
Egy kis segitseget szeretnek kerni, illetve 5letet egy problema megoldasara.
Van egy Sapphire 4850es kartyam es van rajta egy csodalatos D1601es over temp protection led, ami a gep bekapcsolasakor villog, aztan folyamatosan eg, ezutan se kep, se hang. Ezelott volt egy 4830am, az is ugyanezt csinalta es nem tudok rajonni, hogy mitol lehet. 5-10 tap ki/bekapcsolastol meg szokott javulni, de utana meg a win7 boot fagy ki.
Ha egyszer jo, utana hibatlanul mukodiik, terheles alatt is. Ezek elott egy 7600gs-em volt, azzal nem volt semmi gondom.Ha valaki tapasztalta mar ezt, vagy hasonlot, es tudja a megoldast, akkor pls irja mar le.
Kint van az adatlapomon, hogy milyen cuccaim vannak.
Elore is koszi.Udv:
beZi -
Winne
nagyúr
-
Bluegene
addikt
na nyomom a black ops-t, egész jól megy, 40-60 FPS-el, pedig féltem hogy a két giga ram miatt kevés lesz neki a gép WIN XP alatt
1280-ba fullon, 4XAA, AF közepes
melyik drivert ajánljátok alá, mert mintha lenne microshuttering, hiába ír ki a frpas 50 akárhány fps-t
[ Szerkesztve ]
-
Davidof92
senior tag
Tegnap megjött a sapphire 4850-em, rövidnyákos, 2 pines. A 10.11-es drivert nem lehetett felrakni, olyan mintha nem is telepítettem volna. most a 9.3 van fenn, csak a driver+ATT. A gyári 160/250 nem megy üresbe, 250/350 van most. 3d-be 650/1000-ern megy, gyári feszültségén. A hűtése pozitív, nem túl zajos, és jól hűt, üresbe 37 fokos csak. Terhelve nem néztem még, de cod2-be valami 50 fok környékén járt, persze emelt fordulattal, nem zavar a hangja.
-
KukkSteve
senior tag
válasz simii16 #19865 üzenetére
Értem...Szerintem phrol tudsz szerezni, de nem tudom hogy boltokban vane.
1 probat meger.
Nem nehez elrontani a visszaszerelest, de ha figyelsz mindenre, akkor jonak kell lennie.
A regi pasztat ovatosan torold le, lehet hogy az gatolta a hovezetest.A számom az adatlapomon. ;)
-
simii16
aktív tag
válasz KukkSteve #19864 üzenetére
Van a feteken borda, igen. Lehet csak az S1 alatt ilyen meleg és a gyári hűtő jobban fúj majd rá levegőt.
Nem tudom mióta csinálja, mert most került hozzá a kari. Én egyből szétszedtem, mert tele volt piszokkal. De akkor ezek szerint én bénáztam el a visszaszerelést (kétszer is ). Talán nem húztam meg eléggé a csavarokat. Majd meglátjuk következő összeszerelésnél.
Viszont most meg nincsenek gap-padjaim a memóriák és a hűtő közé, mert a gyáriak nagyon ramatyak voltak és kidobtam inkább. Nem is tudom Debrecenben be tudom-e szerezni valahol... -
KukkSteve
senior tag
válasz simii16 #19863 üzenetére
Értem. Jólvan. Akkor úgy néz ki hogy rendben lesz, bár a VRM kicsit aggaszt. Állítólag néhány karin alapból 100 felett megy, de én nem merném még 90 fok körül sem járatni.
Van rajta borda? Valami hűtést lehet hogy ki kellene rá találni.
De próbáld meg visszatenni a gyári hűtést, egy újrapasztázással. Ne feledd a kevesebb néha több, nem kell eltúlozni a paszta mennyiségét. Lehet hogy rosszul volt felrakva. Egyébként mikortól csinálja ezt?A számom az adatlapomon. ;)
-
-
KukkSteve
senior tag
válasz simii16 #19860 üzenetére
Na ezek már jó adatok...4870nél ez megfelelő, mondjuk nem tudom hogy hány 12cmes ventivel hűtöd...Olyan 40ig visszahűthető.
A memIo az kb 100°-ig teljesen jó, amiatt nem kell aggódni. A gpu is bírja még 90°-nál is, bár nem tesz jót az egészségének. Az ideális kb 70-75° Memio: 85° max értékek.Bocsi a dupláért.
[ Szerkesztve ]
A számom az adatlapomon. ;)
-
KukkSteve
senior tag
válasz simii16 #19858 üzenetére
Értem. Hát akkor tuti hogy valós.
Sajnos nem tudom, azt nem egyszerű megkeresni, de tuti hogy fent van valahol a neten.
Tudom hogy az egyik haverom 1,24v-on járatta az övét, ez már +fesz. Olyan 1,19, vagy 1,15 körül lehet a gyári. De szerintem nem is mindegyiknél ugyanaz. Mint a procinál. Ha rosszabbul sikerül, több fesz kell neki.A számom az adatlapomon. ;)
-
-
XoZ
aktív tag
-
KukkSteve
senior tag
válasz simii16 #19856 üzenetére
Akkor nem értem.
SZtem próbáld meg más helyen is megnézni, van amikor az everest a szar .
Ati CCCben nézted? Mert ha ott nem egyezik, akkor valszeg az everested cserés :S. Csak fohászkodj hogy ez a problem legyen.
Volt már úgy hogy egy karin meghalt a hőfokérzékelő, vagy valami hasonló, és full hideget fújt ki, szal volt vagy 40 fokos, de 100at írt, ténylegesen. 1 hét és kuka lett a sorsa.A számom az adatlapomon. ;)
-
KukkSteve
senior tag
válasz simii16 #19854 üzenetére
Fuhh...már attól félek hogy kezd tönkremenni a kari...
Azt tudom javasolni, hogy szerezz egy másik hűtőt, s1, musashi, és próbáld ki azzal, a memóriák legyenek csupaszon, lehet hogy csak a hűtő nem tudja lehűteni. Forog a venti azon a silent eff.-en?A számom az adatlapomon. ;)
-
simii16
aktív tag
válasz KukkSteve #19853 üzenetére
A gpu az még hagyján, de a memóriák... azok 78fokosak IDLE-ben. Most volt újrapasztázva a kártya. Levettem a hűtőt, szépen újrakentem majd visszaraktam a gyári padokkal a memóriákon. Gondoltam rosszak a padok és kicsit próbálok javítani rajta ezért újra levettem a hűtőt és a memóriák és padok, ill. a padok és borda közé is raktam egy kis pasztát, de semmi eredmény.
Ötlet? -
KukkSteve
senior tag
válasz simii16 #19852 üzenetére
Gyahh...ez így már nagyon magas. Szerintem a padok a memóknál nem hibásak, ha látszólag nem poros, vagy koszos, akkor minden rendben van vele.
Pasztázd újra a gpu-t, ha lejjebb megy a gpu hőmérséklete, akkor jó, ha nem tudod lejjebb tolni 78ról, akkor valami gebasz van. Próbáld meg leszedni a hűtést, és rátenni egy s1-et, vagy egy musashit. A bordákra ne tegyél semmit, maradjanak csupaszon.A számom az adatlapomon. ;)
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám (azt hiszem).
A 4870-em a következő hőfokokat produkálja IDLE állapotban:Ráadásul egy Silent Eff. hűtésű kariról van szó. Furmark alatt szinte egyből 120fokra ugrik a memóriák hőmérséklete.
Mit tudok kezdeni vele? Cseréljem ki a gap-padokat a memóriák és a borda között, az lehet a ludas? -
XoZ
aktív tag
válasz RootRulez #19846 üzenetére
A Default Clock sor mutatja a kártya BIOS-ában lévő 3D órajelet, a GPU Clock sor pedig az aktuális 3D órajelet, ami akkor tér el a defaulttól, ha tuningolva van a kártya. Tehát a GPU clock az mindig 3D-s órajelet jelenít meg, nem pedig a powerplay miatti esetleg csökkentett 2D órajelet.
-
RootRulez
félisten
Na most már megijesztetek... Ha ugrál az órajel, nekem 160/250 és 650/1000 között, akkor nekem megy a powerplay, igaz?
Viszont mióta nem Win7 saját drivert használok, hanem ati oldalról külön letöltöttet, azóta a GPU-Z fő fölén nem írja ki az aktuiális órajelet.
Viszont a szenzor fülön meg mutatja, hogy váltakozik, ez miért van? A Driver vagy GPU-Z a ludas?
Na ehhez mit szóltok?
═════════════════════════════════════════
-
Daveboy
tag
Üdv Mindenkinek!
Több lehetőség mellett számításba vettem egy (új) hd4850-es vásárlását. Elsősorban a Gigabyte-féle Silent Cell Passzív hűtős érdekelne. Erről szeretném megtudni, hogy jobban melegszik-e így a passzív hűtővel, mint mondjuk egy referencia aktív hűtős, illetve, hogy teljes terhelés alatt max. hány fokig melegedhet vajon? Nem elsősorban játékra szeretném használni, de néha azért megizzasztanám egy kis game-vel. Van valakinek tapasztalata kifejezetten ezzel a típussal? Asszem volt egy másik fajta passzív giga is, de az felejtő. Minden infó érdekel erről a cuccról! Hivatalos oldal: [link]
Előre is hálás köszönetem!
-
ildi_
tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni. Adott egy ATI RAdeon 4850-es videókártya. Bekapcsoláskor nem pörög fel a videókártya ventillátora, ennek mi lehet az oka? (Kipróbáltuk más gépben, ott működött.)
De amikor betölt a windows, akkor elkezd hevülni a kártya, vagy 80 fokig és utána automatikusan bekapcsol a ventillátor. Utána már lehet szoftveresen szabályozni a fordulatszámot, de amíg magától el nem indul, addig semmit sem lehet szabályozni rajta.Köszi a segítséget!
-
ildi_
tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni. Adott egy ATI RAdeon 4850-es videókártya. Bekapcsoláskor nem pörög fel a videókártya ventillátora, ennek mi lehet az oka? (Kipróbáltuk más gépben, ott működött.)
De amikor betölt a windows, akkor elkezd hevülni a kártya, vagy 80 fokig és utána automatikusan bekapcsol a ventillátor. Utána már lehet szoftveresen szabályozni a fordulatszámot, de amíg magától el nem indul, addig semmit sem lehet szabályozni rajta.Köszi a segítséget!
-
katt777
félisten
válasz RootRulez #19833 üzenetére
Nálam nem, szinte pontra ua. volt, mint az előző. Igaz, nem gagyi, hanem extrém beállítások mellett tesztelek max AA és max AF, mert olyanokkal is játszom. Sebességben a 10.11 hozza a 10.10-et, VISZONT a negatív tuning jobb lett, ergo stabilabb. 150/300-zal szemben most 150/200-on sincsenek megjelenítési hibák, tehet ezt érdemes megnézni. Csak a MediaCenter nem bírja, az zöldül + kockásodik, kézzel kell profilt váltanom, mert egyik win programra sem működik az auto váltás. Digitális felvételhez ez kell, mert a tunerem ts-ben vesz fel, azt meg semmi nem kezeli le, a .ts-szerkesztők meg szarok.
-
katt777
félisten
válasz csucsbicep #19819 üzenetére
Igen, de inkább csak mérhető.
RootRulez: Eddig igen. 10.11-et most töltöm, majd leméregetem.
Baryka007: Kis birkám, 45k-ért már HD6850-et is vehetsz! A másik: Ha másik VGA volt a gépedben, vagy másik monitorod volt, könnyen úgy maradhatott. Én egy ATI/nV váltás után jártam így, és semmi nem segített csak a rendszer újratelepítése.
zsole84: Hát, 10.4 fölött eddig nem működött, pl. a RAM órajeleket sem vette vissza.
[ Szerkesztve ]
-
KukkSteve
senior tag
válasz Baryka007 #19821 üzenetére
Az 5830 az egyik legingatagabb kari .
Egyik játékban jó, másikban alig megy jobban mint egy 4870. Szerintem nem éri meg a csere. Mikor még tudatlan voltam, akkor én is 5830-at akartam, de már változtattam, rájöttem hogy a 6850 a nyerő . Abban is van asus verzió, és az is a legjobb. Voltage Tweaknak köszönhetően 1000mhz-ig húzható a gpu, így már veri a 6870-et(szval az 5850et is, némely körülmények között). De ahogy gondolod.A számom az adatlapomon. ;)
-
Baryka007
őstag
-
katt777
félisten
válasz RootRulez #19788 üzenetére
Valóban. 10.4 a legutóbbi, ha CCC-t használsz és tuningolsz, afölött kakukk a powerplaynek. 10.10 nagyon gyors és stabil magas grafikai beállításokkal, és XP-n is ez az első a 10.4 után, ami tudja annak és a 9.9-nek a sebességét, ill. min. gyorsabb is.
-
Bini
tag
Sikeresen zárult a VTX HD4850 lecserélése, most már Sapphire HD4850 van.
Ennek örömére toltam is egy "3trémárkot" 1280x1024 ben performance-ra volt állitva
GPU score: 7436
CPU score: 4578(gondolom a cpu-m kevés a kártyához. )
Battletag: Bincsi#2140
-
Motaba78
addikt
sziasztok
megválok a topiktól ás átálltam a zöld oldalra.(gtx460)
köszönöm az itteni segítségeket.esetleg ha valakit érdekel, lett egy eladó xfx hd4870 XXX OC 1GB kari garival (iponhoz szól) (775/950Mhz).
-
bluyoo
nagyúr
válasz Baryka007 #19808 üzenetére
Hát bocsi.Nem csak te küzdesz a monitorral vin 7 alatt.De mindenhol az általunk leírtakkal találkoztam hirtelen általában ezek segítenek.
Nem tudom próbáltad a vistás illesztődrivert?:
[link]
Ha nem jön be tényleg passz.(tényleg azt hittem minden működik ezen az oprendszeren )
De ez a monitor 22"-os.Vagy én néztem be?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
Baryka007
őstag
nah ez az érdekes dolog beállítottam én is 1680x1050 60hz ra és 1440x900 a max felbontás!!!ha valaki tudja hogy ez miért van ... XD mondjuk sztem kompatibilitási hiba lesz mert xp-n sikerült összehoznom csak win7 en nem
-
Baryka007
őstag
Nah megvan 9.1 es catalyst control center tudja azt ami nekem kell de mikor beállítom neki az 1680x1050 es maximális asztal területet akkor a képernyő felbontásnál csak 1440x900 a max felbontás valami tipp? :S esetleg akinek 1680x1050 en van a monitorja írja le hogyvan beállítva neki a ccc köszi
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz KukkSteve #19801 üzenetére
Úgynézki hogy nemfogok cserélni rájöttem mi a hiba.... a cpu volt a hibás 95-100 fokos volt cpu cooler rosszul volt rajta de nem jelezte nekem az alaplap h vmi nem stimmel ilyenkor ki szokta írni hogy CPU FAN error nah mind1. Közben azthiszem megtaláltam a nekem való weblapot http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/radeonaiw_vista32.aspx
[ Szerkesztve ]
-
KukkSteve
senior tag
SZia!
Ha nem találkoztál még semmilyen jellegű játékbeli hibával akkor nem éri meg a csere. Nyugodtan használhatod. Nem tudom a játszási szokásaidat, milyen gamekkel nyomulsz, vagy kimondottan 1 játékra vagy-e ráállva?
Ez azért fontos, mert vannak játékokhoz külön driverek, amikkel fps növekedés illetve játékbeli hiba kiküszöbölése érhető el. Fórumokon ajánlanak kimondott drivereket, adott játékokhoz, de ha nagy általánosságban mindennel játszol, akkor nem fontos cserélned.A számom az adatlapomon. ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest