Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
őstag
-
katt777
félisten
válasz Alister71 #22160 üzenetére
Miért tettem volna? Ha tucatszor nem írtam, akkor 1x sem, hogy multihoz, főleg, mert butított grafikával kell tolni, kevés egy E5800. Amúgy azt is írtam, hogy 3,7GHz-re tuidom csak húzni a procit gyári hűtéssel, egy jó hűtővel simán elvisz (E8400 képességeiből kiindulva) 4,2GHz-et (a mérésekből kiindulva ott már kihajtaná a Dirt motoros játékokat is). Az meg már kvázi 3 mag. Ami pedig főleg jó ebben, hogy a játékok túlnyomó többsége az erős (tuningolt) procira jobban gerjed.
Akkor én nem vagyok ember. (Hál' istennek, megint bebizonyosodott. ) Én azért veszek játékot, hogy jól szórakozzam, nem azért, hogy azzal is kinyissam a gépemet másoknak, vagy akár csak, hogy tré grafikával játsszam. Azért meg fölösleges 4 magos proci, hogy ne használjam ki (játékban). Persze ahogy tehetem, cserélem majd, de nem sürget semmi, hiszen minden játékom max grafikával fut.
Amúgy azért is remek főleg a Dirt-es javaslatod, mert konkrétan megírtam, hogy Dirt motoros játékok (és néhány másik) mennyire CPU-limitesek E5800-zal, ergo nem tévesztek meg senkit. Akkor mit is akarsz bizonyítani?[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Stirbi
addikt
válasz Alister71 #22120 üzenetére
E8xxx prociknak semmi előnyük az e5xxx-es procikkal szembne azonos orajeleken játékban, volt e8200asom 3,6ghz-n ugyanúgy futott az összes játék, mint az e5200asommal 3,6ghz-n. Ez az én tapasztalatom. Valahogy én nem éreztem azt a pluszt(a semmit), amit a +4mb L2 nyujtani próbált volna.( s közben volt ott pár vga, 4850,4770,újra 4850, aztán 4870.)
ennyi off azé kell
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Alister71 #22117 üzenetére
Pont a magas grafikához nem kell durva processzor, szóval önellentmondás az állításod. Ha meg az extrák a CPU-t terhelik a VGA-helyett, akkor az a kiegészítőket minősíti. Nálam egy DX9-es verzió járt, szóval DX11-ről nem tudok nyilatkozni, de ha a Metro2033 FullHD-ben, maximális grafikával és élelmosással (stb) 21-23FPS-szel futott, akkor kétlem, hogy a C2 megfektetné a cumómat. Ígérem, megnézem, ha lesz C2-m, de eddig még egyetlen, közismerten gépbasztató játék alatt sem vallott szégyent az E5800. Még ott sem, ahol kellett volna a +2 mag, mert hiába volt CPU-limitem, úgy is játszható volt minden, maximális minőségben. De olvasd el majd a tesztet, ha a freeweb-ről végre válaszra méltatnak, és fel tudom tenni.
Mellesleg a C1 is 22-25FPS-szel futott minden grafikát maximumra téve, szintén FullHD-ben.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Alister71 #22105 üzenetére
Közben áttértem a világos (abb zöld) oldalra. Nem bántam meg. Még mindig fülig ér a szám, valahogy így: Az meg, hogy a szerény E5800 kihajtja a karit egy irodai alaplapban (gyári hűtéssel csak 3.7GHz jön ki belőle, de az sem feltétlenül kell):
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
gerzsol
aktív tag
válasz Alister71 #20251 üzenetére
Bajnak nem baj, talán kicsivel jobb az alsótápos.
Azért számít hogy hol van a házban a táp, mert lehet bármennyi szellőző rácsod, bármennyi ventillátorod, a meleg levegő akkor is felfelé száll a fizika törvényei szerint és akkor egy melegebb levegőt szív be a tápod hűtőventillátopra és ezt a melegebb levegőt nyomja át a tápon, az alkatrészeken a megadott üzemórát meg általában 20-25 fokra garantálja a gyártó..
Ha lent van a táp akkor a proci és egyéb hők nem zavarják tápot mert kívölről szív levegőt és csak a tápon megy át..[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
válasz Alister71 #20248 üzenetére
néztem, a videokártya 74-78 fok körül van folyamatosan terheletlenül és terhelve is, levett oldallappal és feltett oldallappal is... De házat is tervezek venni. milyen házat ajánlanátok, milyet vegyek ami nem kerül sokba és alsó tápos és jó minőségű is? azért 20e-t nem szeretnék rákölteni.. Tanácsok?
Amúgy meg én úgy tudom az FSP FSP400-60APN tápon sincsen PCIe tápcsatlakozó.. Ha már bvennék akkor olyat amin gyárilag van.. Tippek, ötletek?
És ez szerintetek egyből kinyírta a videokártyámat és azért nem működik? Gariba az ilyet még kicserélik?[ Szerkesztve ]
-
vuk777
aktív tag
-
Ateszzero
őstag
válasz Alister71 #18669 üzenetére
Meg lett a megoldás.
Nem a videókártya volt a hibás. A lapom.
Ha kiveszem a ramokat, megszünik a zúgás, ha cserélgetem, variálgatom akkor is zúg, mind a négy dimm foglalat. Sőt, alig akart talpraállni a gép miután visszatettem a ramokat a helyükre. Most is csak egy rammal indult el nagy nehezen.Folyton csak újraindult.
Már feltettem az alaplap topikjában is a kérdést, de felteszem itt is. Nevem alatt a konfigom.
Lehet ezt valamivel orvosolni, vagy lapcsere?[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Alister71 #18693 üzenetére
Tudom, hogy csak véletlen volt.
Mindenesetre valóban jól fut rajta. De ahogy látom neked sem kell panaszkodnod, ugyan olyan jól fut a GTS-eden.
Jól tetted a cserét. Én is váltok ebben az évben 4 magosra.
#18694) Májsztró Na vazz, megyek aludni. De komoly beköszönő volt.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Alister71 #18685 üzenetére
Áhh, most jöttem haza az ivászatból. Igazából nem sok minden csúszott le, 7-8 kis boros kóla. Elég is volt.
Majd holnap megnézzük. Lementem a BIOS-t. Az enyémhez főztem egy jót, de a Glaciátorral fenntartásaim vannak.
szerk: Aggregátor, és társai az MSI 4670-et 5V-al kussoltatták el. Szerintem itt is az lesz a megoldás. Csak kérdés, hogy ezt mennyire preferálja a gpu.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz Alister71 #18680 üzenetére
Na azt megnézem hogy mostanában bevállaljon biosz buherát venti vezérlés végett.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Bjørgersson
félisten
válasz Alister71 #18673 üzenetére
Akkor mégsem elég csak DriverCleanerrel letörölni az nVidia drivereket a gépről?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bluegene
addikt
válasz Alister71 #18473 üzenetére
köszönöm a nem hozzáértő felesleges hozzászólásodat
ennyi erővel ne is írj nekem
a többieknek:
[link] ez a probléma látható h gtx 260/280nál is előfordul, mi a megoldás?Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Alister71 #17925 üzenetére
Lásd fagy53 postját. Egyszerűen nem lehet kikapcsolni, de ott az opció.
Azt meg hogy veryhigh-on mi a jó fenét kapcsol még be, nem tudom, de a metro2033-nál, és a GTA4-től is sokkal jobban kifekteti a 4850-et, és a 4200Mhz-en ketyegő E8400-at.
RAM nem lehet, mert 4GB van 930Mhz-en, a vram sem, mert a karim 1GB-os.
gpu gyenge? Egy ilyen látványú játékhoz? Vicc. Vagy talán a proci kraft kevés?
Jó, most nem nagy gond, mert nem vagyok a játéktól elájulva, de ez az első játék, ami kifekteti a rendszeremet normális látvány mellett. Metro2033-at azt hagyjuk, mert az mindenkiét kifekteti fullon.[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz Alister71 #17925 üzenetére
"60fps alatt a Double Buffering rohamosan elkezd lassulni, és a VSync nélküli 50fps-ből már jobbára csak 30 marad -" - idézet innen. Érdemes elolvasgatni, gondolom tzsolesz erre gondolt.
Ez a nyomoronc játék / csak a trailert láttam, de az is elég volt!/ Double Buffering-et használ és ezért a 60 FPS alá eső pl 40FPS-ből a bekapcsolt vsync miatt csak 30 FPS lesz.[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Alister71 #17872 üzenetére
Egy ŐS NV rajongó, és tuningoló szavai.
Még frissek.
Egyébkén nálam van most egy játék, ami vagy túl gépigényes, vagy valami zűr van valamimmel.
1440x900-ban még fix 30 fps-el megy, 1680x1050, veryhighon meg szaggat nekem itt 24-27 fps-el, de kegyetlenül.(#17873) zalman90 Rakj fel egy régebbi drivert, biztos az csinálja. Vagy vedd lentebb az anisot.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Alister71 #17868 üzenetére
Nem kifejezetten rád gondoltam. Valahogy te most pont kicsíptél egy két hibát.
Csak azt mondom, hogy nem minden NV tulaj cseréli a VGA-ját akkor ha nem úgy klappol ahogyan kellene. Tehát Ők valamiért kitartóbbak, mert nem folyik a csapból ez a urban legend. Nem azt mondom, hogy minden ilyen játékbéli bug urban legend, de a nagy része az. Én úgy gondolom hogy a HD2000 széria óta az ATI kinőtte a betegségei 90%-át. De ezen a térfélen még mindig mindent a driverre fog a többség, és sokszor nem is keresi az igazi okát. igazi okok között kell keresni a 3D party programokat, és azokat a feleslegesen futó kiegészítő alkalmazásokat amik összeakadhatnak a játékkal, illetve a catalystel. Valószínű a catalyst érzékenyebb az ilyenekre mint a Forceware. -
tzsolesz
nagyúr
válasz Alister71 #17865 üzenetére
Tedd a szívedre a kezed, és esküdj. NV-vel soha de soha nem találkoztál semmilyen hiányossággal ezen a szinten.
Nekem nem azzal van gondom, hogy néha van egy két ilyen hiba, ami természetesen még csak félig sem biztos, hogy driver hiba, hanem az, hogy mennyire túl van dramatizálva ATI oldalon. -
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Alister71 #17430 üzenetére
Sajnos a WIN7 sem atyaúristen. Valószínű, hogy lassan már a játék túl régi az oprendszerhez, vagy fordítva, de nem 100%-ig a VGA driver tehet róla. 1997-es játéknál már azért gyakoriak lehetnek a kompatibilitási gondok.
A töltési időt meg a játék gyártójának kell felróni, ha jól tudom. -
lsc
nagyúr
-
Stirbi
addikt
válasz Alister71 #17251 üzenetére
jaaj, akkor az érdekes, hát milyen kicseszés már nagy kaland ám a gyártonak megcsinálni a 2d orajel visszavételt, nem kéne szorakozni a bamba att -vel jo pár embernek
az is egy szivás amugy ha nekiállsz huzni a kártyát ccc-ben akkor már nem is veszi vissza az enyém sem az orajeleket.
[ Szerkesztve ]
-
Krisinto
őstag
válasz Alister71 #17247 üzenetére
Csak én HDMI-s verziót akartam...
De nem volt más és sürgősen kellett így ezt kaptam
de amúgy sem nagyon használom most a gépet,mert elutazom
addig meg tudok várni a HDMI-s re
Ha esetleg nem sikerül lecserélnem akkor meg nem akarok porszívó mellett gépezni...,mert most kicsit sok volt a kiadás a gépre....ház vga porci stb...
Kicseréltetem jövő héten ha tudom,és marad amíg nem találok rá valami normális hűtőt az aprón -
Ribi
nagyúr
válasz Alister71 #17225 üzenetére
Nekem is 2 eres volt rajta es szabályozza.
Az hogy nem kap visszajelzést nem jelent semmit.
Valszeg hőmérséklethez mérten van benne 1 táblázat, hogy mikor mennyi feszt adjon.
Nem bonyolult.
Viszont ami engem zavart, hogy 30% alatt nem változott a venti hangja és ezzel együtt a fordulata sem. 1% nál ugyanaz mint 30%-nal. 0%-on leáll.
Régen ezzel ventivel 65-70 fok körül volt rendesen leterhelve.
Viszont S1-el 35 fokot mond. Ez még télen 19-20 fokos szobában volt. WOW alatt 40 fokos. -
Taifa Díaz
őstag
válasz Alister71 #17106 üzenetére
AvP 3 alatt a GTX260 még hideg időben, nyitott ablak mellett 104-ig ment föl nálam Hol itt a gond
A héten szereztem egy old school ABit Siluro GF4-est a tesóm gépébe, kipróbáltam, lenyomtam vele egy Need for Speed Underground 2 versenyt, mikor az ujjam rátettem utána a passzív hűtőre, mentem utána hideg vízbe mártogatni[ Szerkesztve ]
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Alister71 #16604 üzenetére
DDr2 es?... jóval többet is... például én 2.3V Hajtom őket. Geil Ultrákat... szerintem már a 3-4 éve... Persze a gyártó szavatolja is hogy 2.3Vig bírniuk kell 1,8V pedig 4-4-4 12 800Mhz tempot kell diktálniuk...
Persze hűtöm őket külön ventivel is... de bírják....
Vramról nem nyilatkozom, nem tudom mennyire finnyásak azok. -
katt777
félisten
válasz Alister71 #16423 üzenetére
Nálam nincsenek ilyen hibák. Nem valami más zavar be? Persze az AMD drivereit ismerve nem kizárt, hogy valami más hardverre érzékeny.
sephi: Hát én nem szívesen barmolom szét gar időn belül.
1hijjanhusz: Ez van. AMD. Egyik gépen OK, másikon meg nem.
Májsztró: Vissza kellene vennie. Nem futtat a játék valamit a háttérben (pl. Xlive), ami miatt esetleg nem veszi észre az ATT a profilváltást? (Esetleg CCC fent van?) Vagy más progi, ami szintén 3D módot használ? Ha auto-n nem működik, készíts profilt a játékhoz.
Fura ez a hiba, biztosan nem maga az ATT okozza.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Alister71
nagyúr
válasz Alister71 #16294 üzenetére
2010-05-16 16:01:01 - crysis64
Frames: 11933 - Time: 286032ms - Avg: 41.719 - Min: 15 - Max: 53Ez nagyon magas beállításon van és 4xaa-val. Az alja nem zuhant be ennyire 30 körül volt, de belemértem vagy 2 checkpointot, ahol pillanatra megáll a kép.
Az "első fény"-től van mérve, nyírbáltam a katonákat, robbantás, úszás, minden benne ami kell. Jól viszi a 4870, a 9800GTX élsimítással teljesen halott volt, aa nélkül tudott kb ennyit.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest