Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6342 üzenetére
Nem egyforma az alapfeszünk sem, az enyém 1.18V.
Az egyik legjobb VGA melengető a Lost Planet, itt lehet a leggyorsabban megnézni a max hőmérsékletet, az a rohadt hóesés megdolgoztatja a VGA-t.
Ha leírod az alapfeszt és az órajeled akkor holnap megnézem, de ma az én beállításaimmal, 1.55V, 904/970MHz az 58°Cot nem lépte túl. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6336 üzenetére
Tegnap ugyanazon a szobahőmérsékleten a max 74°C volt, ma 58°C volt a max ugyanazokban a tesztekben. Ez 16°C, de általában a 15°C a reális különbség.
A GPU-t 1.8V-on sem tudom 945MHz fölé vinni, itt a vége. Ez a különbség, kb. 100MHz az XT meg az enyém között, mégiscsak ki kellett volna adnom azt a +2k-t!
Nemhivatalosan, 3DM06 - 5947 ! pont, de nem a max órajeleken!
Folyt. köv. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6329 üzenetére
Üdv!
Igazatok volt, Neked és VaniliásRönk-nek!
Feltettem a VF900-at és nem 5°C, hanem 15°C! a különbség 3D-ben.
Az eredeti 2 tűs VGA csatira applikáltam, mert nagyon tetszett, hogy a hőmérséklet függvényében szabályoz és így remekül össze tudtam hasonlítani az eredeti Sapphire 2600 PRO hűtőjével.
2D-ben csak néha forog, 42°C-nál bekapcsol és 36°C-nál kikap. Kicsit ijesztő volt, hogy legtöbbször áll!
Csodálatos szerkezet, 3D-ben sem hallani a hangját zárt házban, a környezete zajosabb nála.
Tudom nem olcsó, és csak annak éri meg a 2600-ra megvenni aki keményen tuningol mint én, de a csendre vágyóknak és a kánikulában is órákat játszóknak melegen ajánlom a figyelmébe a Zalman VF900Cu-t. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #6271 üzenetére
Megcsináltam, ugyan a dosos móka nem ment, de van Atiwinflash progi, (2.0.0.2) és tökéletessen beflesselte a karit XP alatt. A biost átírtam, az elején van egy értéksor, ami nálam így néz ki:
60 EA 00 70 11 01 -ez fejezi ki a 600/700-as órajeleket, ehez nem nyúltam, mert ha ezt átírtam 80 38 01 80 38 01 -re, akkor a rabit hibásan mutatja az órajeleket, úgyhogy azt nem mertem átrakni.lejebb van a performance level sorai, na itt átírtam minden 60 EA 00 70 11 01 B0 04 00 sort
80 38 01 80 38 01 14 50 00 sorra, elmentettem, majd újramentettem a rabittal, hogy a cheksum jó legyen, ezután átflassheltem, probléma nélkül újraindúlt, driver nem rinyált semmiért, de nem is történt semmi. órajelek azonossak, feszültséget lemértem, továbbra is 1.2 volt (mértem), valszeg marad a ruszkis vmod, ahoz legalább értek. De csoda h. semmi nem halt bele az operációmba...B0 04 00 -ez a gyári fesz
14 50 00 -ez meg az 1.3V -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6264 üzenetére
Nem értem miért kell a BIOS-t átbuherálni, amikor ugyanoda jutunk, csak sokkal keservesebben, mint az AGCT. exe-be beírni a kívánatos, előzetesen kipróbált órajelet és máris nem kell többet foglalkozni vele. Bármikor át lehet írni, ha nagy gáz van csökkentetben is.
A BIOS-ban sokkal nehezebb bármiféle változtatást eszközölni.
A fesz-t szerintem nem lehet BIOS-ból állítani, mert most a BIOS-ban nekem 1.25V van, de a valóságban 1.18V volt a gyári alapfesz. Most 1.36V van. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #6259 üzenetére
Az a trükköm, hogy van egy borda méretű venti a karin, melette pici rés, aztán jön rá egy légcsatorna, ami kimegy a szekrényem hátulján, és oda kapott még egy ventit 6V-on, azóta lett ilyen.
Aszthiszem megtaláltam a Szent Grált az Xpertvision tulajoknak! bios mod után a feszültséget 1.20V fel lehet küldeni 1.27-re, amivel már elérhető a 880MHz! [link]
És asszem megbízható feszkó táblázat:
3D mode are as follows:
- Radeon HD 2600 with DDR2 : 1.15V
- Radeon HD 2600 with GDDR3 : 1.20V
- Radeon HD 2600 with GDDR4 : 1.27V -
istikovacs
csendes tag
válasz
barnam_ #6190 üzenetére
csó
reggel óta a driver genius professionallal frissítem a rendszert, már minden frankó, de még mindíg directx errorom van (COD 4)
már feltettem sokadszorra a 9c-t, meg a legújabb directx-et is.(még a hangkártyának is a legfrissebb van fenn)
már semmi ötletem nincs
valakinek valami ötelt erre a directx errorra? -
ktg3
őstag
válasz
barnam_ #6190 üzenetére
az is szomorú h a mai játékok sokkal jobban futnak pl egy 1900gt-vel mint egy 2600xt -vel vagy 8600gt vel legyenek azok akár húzva is...
pro street is crysis meg cod 4 is jobban futott 1900gtn mint húzott 2600xt-n vagy 8600gt-n
szal én nem értem h a ph-s teszt mit hozott ki de baromi nagy kamu az pl h a 8600 erősebb egy 1900 esnél..
nagyon nem
8600 talán vmodolva beéri az 1900est
pedig 3 dmark2006 ban vagy 6700 pontot kap--ez is mekkora kamu
mondjuk a 2600xt 5300 körüli pontja is -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6187 üzenetére
Üdv!
"Ez XP SP2-vel készült teszt.
AA=off, shader= high, többi medium: 33.14 FPS
Milyen órajelen ment a vga? Nekem 880/1000 MHz-en volt ennyi, ugyanezzel a beállítással."
900/900, most mindig ezzel megyek, mert ezt írtam be az AGCT-be.
Az NFSPS néha nekem is elszáll, de soha nem a játék alatt, és a 76GS-szel is megcsinálja! Az NFSPS-nél nemcsak a játék gyenge.
Viszont nagyon jól lehet látni, érzékelni a különbséget az egyes beállítások között.
Az élsimítás hatását, részletességeket, különböző látványjavítókat remekül lehet tesztelni és nem az FPS-ek érdekesek elsősorban, hanem a megjelenítésre gyakorolt hatásuk, a grafikai élmény miatt érdemes eljátszani vele egy kicsit. -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6148 üzenetére
Hát persze, hogy nem optimális!
Én csak azt akartam ezzel megmutatni, hogy ha nem is maximális igénnyel, de a szebb grafikára való törekvés jegyében a 2600, 900/900-on ennyit tud és ez bizony nem elég.
Nekem éppen a duplája, azaz a 100%-kal több FPS-t produkáló VGA felelne meg pl a Crysis-hez.
A 7.12 van fenn, és érdekesek a minden high RAM, vmem értékei is, melyek mutatják a 256MB-nél nagyobb memóriák létjogosultságát és a RAM méretének szűkösségét.
Ez XP SP2-vel készült teszt.
AA=off, shader= high, többi medium: 33.14 FPS
Semmilyen patch nincs feltéve, ez demó. -
istikovacs
csendes tag
válasz
barnam_ #6133 üzenetére
szia!
Köszi az öteltet, mivel nekem nem világos
, hogyan kellene az eszközkezelőben kiválasztani a geforce 7900gs driverét megpróbálnám mauálisan.
Nincs meg az az oldal véletlenül magyarul is? az világos, hogy hol kellene átállítani, de az nem, hogy melyiket is válasszam (gondolom sapphire radeon hd 2600 pro, de olyat nem találtam), és mire kell átírni -
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #6094 üzenetére
Üdv!
A RaBiT 2.2.0 nagy nehezen felismeri a BIOS-t, de hogyan tudnám szerkeszthetően megnyitni?
A TechPower fórumról letöltött ATiTool 0.27b3 végre lehetővé teszi, hogy állítsam az órajelet / a Guru3D-től származó ugyanezen verzíó nem engedte/, de csak a Riva-tól már ismert értékekig. A 900-ból 33 lesz ! Viszont a hőm momitorozás mellett a GPU használtságot is kiírja, mint a CCC.
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #5968 üzenetére
Üdv!
Nálad az 1.36V környékén 900 fölé is felkapaszkodik a GPU, ugye?
Nálam 890 a végállomás ezen a feszen, a PRO-t a gyengébb chip-ekkel szerelik ezek szerint.levill: nem fér ki a két konfig, a 76GS meg a szemem fénye, nem válnék meg tőle semmi pénzért, használom most is.
-
válasz
barnam_ #5908 üzenetére
Hát az nem megy az alaplap miatt ugyanis 1.3V a max és 2600Mhz-se megy stabilan vele
Ja még annyit hogy elfüstölhet a karim vagy lelövi magát? 880/999-en ment 20perc scan for artifacts és stabil volt, 50 fok alatt. A poén az az hogy míg a ház oldala rajta volt meg xp volt rajta addig 65fok is volt. Most nem tudom hogy a vista alatt jól veszi e a fokot. néztem a bordát az hideg volt, viszont a ramon már éreztem hogy meleg de bírta a kezem.
-
-
grunge
addikt
válasz
barnam_ #5854 üzenetére
na meg is van, mindent ugy csináltam ahogy a linken volt, simán ment.
most ujra visszaáll 110/252-re ha nem játszom vele. köszi a segitséget! egyszerüen nem értem h ezt miért veték ki a frissebb biosbol...meg a lap boot logo-ján is volt pár 'pixelhiba', a gyárival viszont az is ok. msi live update=felejtős!
-
grunge
addikt
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #5840 üzenetére
Ugyanazt, mint amikor alulfeszeled a GPU-t vagy a memóriát.
Valószínű lefagyna, és ha visszaveszel az órajelből újraindítás után menne rendesen. A kérdés csak az, hogy a GPU vagy a memória lesz az amelyik először kevésnek találja a felvehető áramot, mert a jelenség is annak megfelelően fog bekövetkezni. -
ktg3
őstag
válasz
barnam_ #5835 üzenetére
jah nem ez érdekel mert az elég
hanem az h nem ütközöl e problémába tápellátás téren ha vmodolod a karit..
magyarul ha vmodolva semmegy 75W fölé a fogyasztás akkor faxa..
ha igen akkor az alaplap már nem tudja táplálni megfelelőenláttamolyat h vki egy 8600gtre forrasztott tápcsatit h legyen kraft..
mert úgya a helye ki van alakítva csak nincs ráforrasztva csati -
-
grunge
addikt
válasz
barnam_ #5770 üzenetére
ere én is kivánmcsi lennék?! 150et egyetem mellett
örülök ha anyi idöm vayn h vizsgáimra fel tudok készülni, mellesleg évközben is irok 15zh-t szal..nameg ami összejön el is megy a lakbérre meg ilyenek...szal nem olyan egyszerü mindenkinek félretenni pláne ha otthonrol nem kap..stb
-
tildy
nagyúr
válasz
barnam_ #5786 üzenetére
Hopsz de, azt mégis találtam.Tavaly márciusit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Magisk
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Milyen videókártyát?
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged