-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
válasz
Teasüti #3218 üzenetére
Szia, persze, én sem szoktam végigolvasni a több ezer oldalas doksikat, de amire szükségem van éppen, arra veszem a fáradtságot és átnyálazom alaposan, hogy melyik bit mit is csinál pontosan. Neked is csak rá kellett volna kattintanod az AVR CPU CORE -: STACK POINTER könyvjelzőre a doksiban, elolvasni, hogy hogyan működik és megnézni a hivatkozást az SRAM-ra, és máris tudtad volna, hogy miért nagyobb az SP értéke, mint a RAM mérete. Ezt nem bántásból írom, hanem a jövőre nézve adok tanácsot, sokkal gyorsabban megtalálod a doksikban amit keresel, mint ahogy itt válaszolnak neked. Utána úgyis megnézed a doksiban is azt, amit megnézhetnél kérdés nélkül is. De tényleg csak jószándékból írom ezeket.
De azt a "8 bites tömböt" nem értem, amit írsz.
uint8_t tomb[2048]; // Ez egy 8 bites tomb
uint8_t *pTomb; // Ez pedig egy 8 bites tombre mutato pointerIgen, a 8 bites tömb azt jelenti, hogy minden eleme egy bájtból áll.
Az utolsó elemének a címét pontosabban, nem
Mivel pointerként van deklarálva, ezért természetesen igen. Az elemet a * operátorral tudod elérni.
Üdv.
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest