-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy "projektem" amivel kapcsolatban már voltak itt kérdéseim, harangozás vezérlés távolról, sms üzenetekkel. Arduino NANO + SIM900 modul, a kapcsolóelem SSR.
Működött is szépen tavasz óta ( lakhelyemtől 80 km -re ), de a felhasználók szerettek volna bizonyos változtatásokat, ezért módosítottam a programot. Emlékeztem rá, hogy a NANO -ba ami üzemelt annakidején nem tudtam a notebook -omról betölteni a programot ( fura hibaüzenetek jöttek ) csak PC -ről, ezért arra gondoltam viszek itthonról egy új NANO -t az új programmal, és ott egyszerűen csak kicserélem. Fontos, hogy ezt az új NANO -t ugyanúgy a Hestore -tól rendeltem mint a korábbit, nehogy meglepetés érjen ( ránézésre volt némi eltérés a két modulon ). Érdekes módon erre az új NANO -ra már tudtam a notebook -ról is letölteni.
Szombaton elmentem és kicseréltem a két modult, bekapcsoltam a vezérlőt, és ... kiment a bizti ami az 5V -os tápegység előtt volt. Nosza kicseréltem egy kicsit nagyobbra, újra bekapcsoltam, és onnantól összevissza működött az áramkör :-(. Nem csinálta amit kellet volna és a soros port sem működött. Volt tehát a régi modulom amibe nem tudtam feltölteni az új programot, és volt az új ami hibás volt. Sajnos haza kellett autókáznom dolgom végezetlenül.
Nyilván leginkább arra lennék kíváncsi vajon mi történhetett. Az kizárható hogy beüzemelés óta nem volt kikapcs-bekapcs, mert a faluban rendszeresek az áramszünetek.
Nagyon fontos lenne egy tutifix NANO beszerzése, ami legközelebb nem okoz meglepetést. Honnan érdemes vásárolni ? Ár és idő ezesetben nem számít. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest