- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Postas99
senior tag
válasz
batmun #22340 üzenetére
Ha javasolhatnám inkább a következőkben gondolkozzatok:
Rpi kicsivel nagyobb computing speed
Natív kamera support, python környezet és ami a legfontosabb hogy a python környezethez ott az opencv és egyéb modulok amivel tökéletesen működik a "tárgy felismerés".
A kód ezen része nem túl bonyolult.
Mostanában kellett összeraknom egy Tesseract-os cuccot ami adott kép területről nyert ki szöveges információt. Az OpenCV pedig ebben sokat tud segíteni.
Ok, én a végén Vb.Net-ben oldottam meg és nem használtam python kódot hozzá.
Saját magam írtam hozzá egy terület kijelölőt.Alkatrészek:
Rpi (ebből elég akár 2 is vagy ha van olcsón 3b)
Rpi kamera - CV azaz Computer Vision végett.
Sg90 szervó motorok a kar és a befogó pofák működtetéséhez. Bár lehet az SG90 ehhez gyenge.. nem vagyok szakavatott a szervókkal kapcsolatban itt lesznek segítókész emberek akik megmondják hogy melyik szervó lenne erre a célra a legalkalmasabb.A felismerés mint mondtam nem túl bonyolult, a többi mögöttes logika inkább ami úgymond több időt igényel fejlesztésnél.
Pl, meddig kell felemelni a kart, mik a végállások, hol van a talaj szintje, mekkorára kell kinyitni a karhoz tartozó "befogó pofát", milyen erővel kell "megszorítani a befogó pofát" , mi van akkor ha menetközben felcserélik a két tároló rekeszt...
Ezeken is kezdjetek el gondolkodni. Rohadt fontos hogy foolproof legyen az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest