-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Segítséget (tanácsot) szeretnék kérni.
Van otthon 3 router is, az utolsó tesztként lett most beüzemelve, Tp-link Archer 1200 openwrt. A másik Asus X53 szintén openwrt.A lényeg hogy 40 db esp32-t kellene vezérelnem DDP protokollal, azaz WLed Ledx -el.
Sajnos a fenti routerek mind szarok erre A célra, az Asus -hoz csatlakozni sem lehet , a tp-link mert egy idő után bugos adatot küld ki a vezérlőre.
Milyen olcsó routert javasoltok, használt is megfelelő ha erre a célra jó. Nem lesz netre kötve. -
Postas99
senior tag
válasz
JulianSinulf #23579 üzenetére
Szoktam teszteket nézni eszközökről mielőtt bármit is veszek.
Ezek között ott van az eevblog.com, soldering.pl csak hogy a legnagyobbakat említsem.
Sajna mindegyik oldalon vannak olyan yihua modellek amik a nagyon nem ajánlott kategóriába esnek, ezért "számomra" a teljes márka kiesik.
Itt ne az összes modellre gondoljatok, hanem 1-2 különböző modelre, ami a béka segge alatt van minőségben.
[1.]
[2.]
Igazán nem akarok ebbe belefolyni, mert mindenkinek az a jó amit vesz, és senkit sem akarok megbántani azzal hogy önös véleményemmel órácsolom a cuccait.Én sem dolgozom weller pákával, és nincs forrólevegős cuccom sem. Más motyóim vannak.
-
Postas99
senior tag
Ez jó megoldás, bár én elgondolkodnék akkor egy egyszerű forrasztó állomáson, ha már csak egy pillanatpákád van.
Semmit nem akarok rád tukmálni, de max 20e HUF környékéig vannak már jó cuccok ALi,Banggood,Geekbuying oldalakról
Amit inkább ne: Yihua bármi ami ilyen nevű..Amit igen occóért : KSGER -korrekt(banggood), ha valami USB-s csodát szeretnél akkor Fnirsi HS-01(banggood) ezekhez 17e huf árban egy halom hegyet is kapsz, beleértve a mikro hegyet is.
Itthon amit találsz max 25e HUF árban Extol, FAHRENHEIT 28011
persze a határ a csillagos ég.
Ezekről a pákákról és forrasztóállomásokról van egy halom teszt, yt, irásos anyagok stb.Bár elismerem, hogy az 700-1200FT-os csípőfogónál olcsóbb jelenleg nincs az ilyen elemek eltávolításához.
-
Postas99
senior tag
Sztem ha nem vagy háklis rá akkor festékbolt, obi,bauhaus,kreativ hobbi bolt és onnan egy krepp ragasztószalgból egy darabka.
Ez eléggé jól tompítja az erős fényt, ész occó.. lehet még van is otthon ilyened.
-
Postas99
senior tag
válasz
rednifegnar #23557 üzenetére
Szia! Átfogalmaznád, mert nem értem.
Tehát működik, de a gond az hogy a DB9-es panel lévő tüskesor RX,TX lábát mindegy hogy kötöd be, a DB9-es csatin megjelenik a jel és a PC-n is bejön a kommunikáció? Esetleg valamit rosszul értelmezek?Lenne nekem is mindenkifelé kérdésem:
Hol kapok olyan ESP32-es board-ot amin RMA csati van és tudok rá tenni egy külső antennát, vagy van is hozzá?
Olvasgattam, hogy nrf24l01 modulból a powermodul kellene az 100 méterig nem hibázik.A cél az lenne, hogy max 50 méter távolságra küldjek ESP.NOW-val jeleket mondjuk egy RGB körgyűrű rainbowwheel meghajtáshoz.
A jelenlegi konfig kb 15-17 méterig jó hiba nélkül - nem open air környezetben- , az adó és a vevő is ACK nélkül megy és egyik ESP board-on sincs jelenleg külső antenna.
Adafruit NeoPixel - az include fájl
Ami adat kimegy: LED száma és az R,G,B érték.
Mivel annyira kényelmes ez az ESP.NOW mondjuk nem szívesen váltanék róla, de ha másképp nem megy akkor lesz helyette valami más.
Vevő oldalon a bejövő adatoknak megfelelően csak meghajtom a WS2812-t. -
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Belefutottam abba a hibába, hogy lett tervezve egy szép műszerház, és most bele kéne tennem két ilyen RJ11 6P/4C csatlakozót.
Ami jelenleg nekem nincs, van valakinek elfekvő készletben ilyen?
Előre is köszönöm a segítséget. -
Postas99
senior tag
válasz
Cheesy #23526 üzenetére
Szia!
A világért sem akarok a zsebedben kutakodni. de ha kicsit több pénzt szánsz rá és esetleg jó ötletnek tartod akkor mi lenne ha a cstalkozóknál PogoPin-t használnál.
Ez füles kiszerelés és a dobozba is jól beszerelhetó plusz van hozzá ház is, annak mondjuk nem néztem utána.
A vezetékek elvezetése doboz és érzékelők között:
vagy a klasszikus flexibilis gégecsövet használod, vagy egy igazán robosztus megoldás mellett döntesz:
Szilikoncső
Azt szintén szilikonnal lezárod.
De használhatsz a forrasztásokhoz másik vízálló metódust is. Ezek akár kombinálhatóak is egymással.DHT dobozolásra érdemes inkább valakit megkérni, hogy nyomtasson apró dobozkát neki előtetővel az eső ellen.
Remélem tudtam "hasznos" tanácsot adni. -
Postas99
senior tag
válasz
ViZion #23525 üzenetére
A külföldi youtuberek akiknek szoktam nézni a csatornáit azok "props"-ként vagy animatronics vagy mechatronics-ként hivatkoznak rá. Nekem elég a "props" megnevezés de ha magyarítanám akkor inkább úgy hivatkoznék rá hogy "motyók, cuccok".
Egyik kedvencem: VanOaksProps
eléggé jó ötletei vannak és rendkívül jó a megvalósításokban is. Ami azért is becsülendő, mert az egyik kezét igazán nem is tudja használni és mégis mindent megvalósít. -
Postas99
senior tag
válasz
Gergosz2 #23498 üzenetére
Bocsánat de ez egy "bullshit"
[Ezek az állítólagos] vulnerability keresők még ehhez sem értenek.Ez nem szenzáció, a spanyol újságíró csapat olyan dolgot állított be hírnek és sebezhetőségnek ami nem az.
-
Postas99
senior tag
válasz
its_grandpa #23493 üzenetére
Siemens C25 nyertem, sajnos az is csak már csak 2g.
Adroidra sajna nem ilyen egyszerű a dolog.
Az USB-s megoldást el kell engedni, ugyanis ahhoz kell egy saját fejlesztésű APK amit meg tudsz szólítani USB-n keresztül amihez kell az USB debugging, mert e nélkül nem fog menni.Jó héhány évvel ezelőtt tömeges SMS-t használtunk a kiértesítésekre.
Több megoldást is végig vettünk amíg nem lett végül sms gateway a szolgáltatótól, addig volt dedikált eszköz ami a helyi lan porton lógott és azt kellett megszólítani, megfelelő formátumban beküldeni az adatokat telszam,smsszoveg,exp.time,retrycount.
Lassú volt mert 600 munkavállalót fél napon keresztül értesített ki. Az eszközön meg egy local py script futott.Aztán lett egy windows app + mobil app kombó ami rohadt jó volt, csak idővel az android egyre nagyobb verziójával már 10 sms küldése után approve-olni kellett, hogy igenis ki akarom küldeni az SMS-t.
Szóval régóta csak smsgateway, az is saját kóddal --> local webszerver SSL cert, dedikált IP, és ez csak SMS, semmi net.
HA nem csak sms-t szeretnél küldeni hanem valami IP alapú cuccot akkor marad mit2 saját app fejlesztése logicblock-ban össze kell rakni és wifi vagy ble kapcsolaton az ESP-hez kapcsolódni és onnantól már akármit is tudsz küldeni.
-
Postas99
senior tag
válasz
Cheesy #23474 üzenetére
Szia!
Mondjuk ebben kvázi nem igazán tudok segíteni de miért ez a modul ez már csak 2G-t támogat semmi mást. Szerintem a hiba itt keresendő. Valószínű a SIm kártya szintillesztése lesz a hibás. Ez egy őskövület. Ha nem valami régi Sim kártyát akarsz használni benne hanem valami újat valószínű ezért nem tud kommunikálni a kártyával. -
Postas99
senior tag
válasz
george61 #23471 üzenetére
Először is router tápbe-tápki a kettő között legyen 30mp szünet.
Én legalábbis ezzel kezdenem. Volt egy routerem ami qrva gagyi volt, az elején még tök jól elment 2 év után már egyre többször állt meg és az esp-k sem tudtak felcsatlakozni rá vagy leestek róla. A többi otthoni eszköz is egyre nyűgösebben ment vele. Egy próbát megér -
Postas99
senior tag
válasz
szoke12 #23458 üzenetére
Szia!
Ha nem enkóderes a motor utólag nem könnyű bármilyen enkódert is rá applikálni. Ezeket készen lehet kapni, pont azért hogy ne barkácsolj vele többet.
Nem lebeszélni akarlak róla, de lehet nem ártana ha dobnál egy képet róla, mert lehet marad a HALL szenzoros megoldás, ott pedig mondjuk negyed fordulatokat számolsz ha 4 darabot teszel fel. -
Postas99
senior tag
válasz
ViZion #23454 üzenetére
Köszönöm.Az elképzelés az volt valójában, hogy az elkészült tervekből szeretnék ihletet meríteni. Nem konkrétan megvalósítani akarom, hanem ha van több fajta ötlet akkor mindenhonnan összecsipegetve a jó ötelteket megvalósítom a sajátomat. Illetve legyen róla egy majdnem fotorealisztikus kép is.
Amúgy tegnap ezen a bénaságon jól eljátszottam, terveztettem vele madárházat. Elméletben jól csinált mindent, leírta hogy mik a kritériumok és mit hogyan kell megvalósítani, ezzel szemben a lerajzolt megvalósítás siralmas volt, kimaradt az itató helye, semmi sem stimmelt csak nagyjából.
Kis programkódokhoz viszonylag jól áll hozzá, de ott is a körmére kell nézni, mert hibázik. A többi dologban nem tudok igazán nyilatkozni. Assembly nyelvet még nem próbáltattam vele.
-
Postas99
senior tag
Fel nem tudom fogni, hogy miért is kérnek el pénzt valójában. Mert ez amit csinál egy hulladék, semmire sem való igénytelen szemét.
Nulla pontos igény követés még lefektetett szabályok alapján sem, csak ami random a vacak kódból kiesik. Semmi több.
-
Postas99
senior tag
Kérdés azokhoz akik már (Ki)próbálták ezt a funkciót is a chatgpt-ben. (hozzáteszem fizetős, nem az ingyenes) Tényleg kezd egyre gagyibb lenni?
Feladat a legegyszerűbb volt. Tervezz egy 3D nyomtatható 4db 220V-os csapófedeles aljzattal rendelkező dobozt amiben van egy 2.8-as TFT kijelző meg egy Rotary kapcsoló.
Próbáltam teljesen konkrétumokra szorítkozni.
Sajnos az eredmény elkeserítő lett.
Tanulságként az elkészült képek:
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
[8]
[9]Kedvencem a 9-es kép. Itt már sírtam a röhögéstől. De elengedem.
Nem mondom, hogy nem használtam a chatgpg-t eleget, tényleg sokmindent rátoltam már de hogy a színvonal szerintem egy ideje egyre gyengébb és ez valahogy most már szembe tűnő.
-
Postas99
senior tag
válasz
Undoroid #23436 üzenetére
Szia!
A Silabs féle cuccokat hamisítják. Ezért gyártó adott ki friss drivert amivel a hamisított IC-k nem működnek már. Ezért tért át mindenki a CH340 és hasonlókra. Azokkal nincs gond. Ha meg régi típusú hamisított cucc van a board-on akkor javaslom ezt, kirpóbálásra.
Vissza kell butítani a drivert egy régebbi működőképes verzióra.:
[https://www.silabs.com/documents/public/software/CP210x_Windows_Drivers.zip] -
Postas99
senior tag
válasz
kemcso #23354 üzenetére
Lehet megtaláltam a választ.
Az SPI kábelhossz max 25cm lehet. Ha ennél hosszabbat szeretnél használni akkor az SPI sebességet kell csökkentened, és nem árt ha a vezérlő lába és a kábel közé teszel egy 100 ohm-os vagy 68 ohmos ellenállást is. -
Postas99
senior tag
válasz
kemcso #23348 üzenetére
Olyan mintha beterhelne a tápnak.
Melyik panel van neked?
[EZ]
vagy
[EZ]Bár szerintem mindegy.
Azt megpróbálhatnád, hogy megnézed, hogy 1 relét bekapcsolsz, mellé egy másikat és elkezded felkapcsolgatni a többi relét is. Mindig csak 1 reléhez kapcsold hozzá a többit. Amelyiknél a kijelző lekapcsol azt válaszd ki alapnak a többi relé legyen lekapcsolva, és kezdd el kapcsolagni a többit hozzá. Lehet az az egy relé beteg. Csak tipp, de fura lenne ha 2 relé bekapcsolása után tápellátási gondok lennének. -
Postas99
senior tag
válasz
kemcso #23332 üzenetére
Szia!
Ha nincs touch használva, akkor igazán 3 lábra koncentrálnék.
TFT_DC
TFT_CS
TFT_RST
Minden bizonnyal az RST láb lehet a ludas. Esetleg tudnál a 3 vezetékhez dupla madzagot tolni? És az sem lenne baj ha 5V-al táplálnád meg a kijelzőt. Nem lesz semmi baja sem az MCU-nak sem a kijelzőnek. -
Postas99
senior tag
válasz
angyalpc2 #23321 üzenetére
Próbálok röviden válaszolni
Már a kérdésedben is ott volt a válasz.
Ez a cucc olyan mint egy gépágyú.
Az Infineon, NEC, Renesas mind ipari gyártó. Ipari berendezésekbe vagy consumer eszközökbe kerülnek a gyártott chipjeik. Ok, hogy van olyan ami leszivárog a hobbista részekre is ilyen a fenti gyártó RA4M1 cucca is.
De az ipari felhasználású eszközei másfajta cuccokkal is fel vannak ruházva.
A kérdésedre a válasz pedig az, hogy a fenti programozó tartalmaz igazi debuggert is (kicsit olyan mint a segger). Ezeket olyan eszközök fejlesztéséhez használják amiknél fontos az on the fly szerű debugging Nem elég egy serial.println() kiiratni a soros porton hibakereséshez.
Javaslom, hogy kutakodj az EdaBoard-on és a sonsivri-n, lesz ott olyan anyag amit keresel. Ez a chip nem konkrétan automotive vagy energia ipari szektor cucca esetleg valamilyen kötöttpályás járműhöz valami embedded device-hoz való (vasút pl)?
Ezek olyan berendezések amik kicsit hétpecsétes titokként vannak kezelve. Ott szóba sem jöhet Microchip, Atmel és Expressif cucc, mert van egy halom IEC előirányzat aminek meg sem felelnek ezek a gyártók.
Emlékszem, hogy még a 90-es években a Microchip azzal küzdött, hogy a lábak mellett nem lehetett "nagyfeszültségű" részt használni mert elfelejtette hogy melyik lába a ki-be menet. Hiába volt jó az architektúra (Harvard). Látom ez a cucc is Harvard architektúra. Én például imádtam a Pic-eket, kevés utasítás a legtöbb 1 órajel ciklus alatt végrehajtódott, és rohadt könnyű volt ASM-ben kódot írni rá. -
Postas99
senior tag
Segítséget szeretnék kérni!
Melyik PCB-s oldalt ajánljátok proto nyák készítéséhez?
jlcpcb vagy pcbway?
A másik, hogy még soha nem terveztem PCB-t az easyEDA-val, most letöltöttem.
Itt meglehet adni, hogy egy már kész arduino modult mint kapcsolási rajzot használjon a saját tervezett áramkörömben úgy, hogy azt bele építi, vagy nekem kell mindent újra rajzolni a teljes kapcsoláshoz?
A feladat egyszerű lenne, egy 4 modulos relé modul, egy LN298-as modul hozzá és egy ESP32-DOWD-V3 (Esp developer board) bedugós cuccra gondoltam + 1 db 2 sorkapcsos csati + 1 db HLK-5M05, +1db HLK-PM12 Ezeket szeretném egy nyákra összehordani, néhány forrszem a további eszközök bekötéséhez. Mindez kis méretben, vagy legalábbis akkorában amit egy ilyen modulokból össze lehet legózni egy kis területre. -
Postas99
senior tag
-
Postas99
senior tag
válasz
ViZion #23312 üzenetére
Lehet, ahogy nézem, de nem ez lenne a legnehezebb megoldás.
A kutya szerintem ott van elásva, hogy pontosan hová is helyezed el a mikrofont? Nappali, szoba,konyha,wc,fürdő,emelet? Mi van akkor ha csak 1 van és nem értelmezi jól a szöveget, valószínűeg fel kell emelned a hangodat, esetleg kicsit kiabálni is kell majd? Mi van ha kettő van, erősebb kutya alapon fog dönteni? Mi van akkor ha az egyik téveszt mert szarul értelmez mert távol van tőled?
Mekkora a vételérzékenysége a mikrofonnnak és annak milyen karakterisztikája van. Mert hogy ott a demo asztalon működik az egy jól látható dolog, de nem tudni, hogy egy 3 szobás lakásban, házban ha az egyik szobából kiabálsz meg fogja-e hallani a másik szobában. És ha emeletes ház, legyen csak 2 szintes. Akkor oda biztos 2 kell, mivel szeparált szint, szerintem ott működne akár 2 külön is.Ez tök jópofa játék szerintem.
De inkább valami társasjátékot tudnék ilyennel elképzelni.
Adott egy random terepasztal vagy legyen csak egy padló ahol a 2 csapat vagy csak 2 ember azzal szórakozik, hogy egy kis kerekes "távirányításos" autónál balra, jobbra,előre, hátra parancsokat -hang utasítás- ad ki. Nem önvezetés, hanem parancsok. Egy adott útvonalat kell minnél jobban teljesíteni ki áll a legközelebb hozzá és milyen gyorsan teszi meg az utat.
Nincs kontroller, ha a hangod. Szerintem eléggé vicces dolog sülhet ki belőle. -
Postas99
senior tag
Úgy gondolom, hogy lehet ilyet csinálni, de túrni kell a kódot.
A GitHub
linken van egy python féle mintakód, ez akár transcribe-ot is tud beszédből. Úgy, hogy itt a minta alapján a bemenet egy wav vagy mp3 fájlból csinál leírást. A visszajövő szöveget kellene a vezérléshez használni. Ugye ez majdnem fix kód tehát előre le kellene definiálni a szöveget és hozzátenni, hogy mit csináljon adott szövegek esetén. Szerintem ez babra meló. Viszont TUD magyarul.Vagy van az egyszerűbb, de picit drágább megoldás
És itt a másik szintén jó működő megoldás. Sajnos az utolsó kettő nem fog tudni csak angolul értelmezni utasításokat.
-
Postas99
senior tag
válasz
tibi-d #23297 üzenetére
Az ADS modul memóriával vagy anélkül működik? Az ellentettjét kipróbáltad már?
Onnan tudsz adatot beolvasni?A DUE 2 i2C porttal is rendelkezik.
Wire uses
#define PIN_WIRE_SDA (20u)
#define PIN_WIRE_SCL (21u)
and Wire1#define PIN_WIRE1_SDA (70u)
#define PIN_WIRE1_SCL (71u)
observe which instance is used by your library e.g.#define WIRE Wire1 or #define WIRE Wire
if library is using Wire then its default i2c at pin 20 and 21.if library is using Wire1 then its i2c at pin 70 and 71 near AREF.
Esetleg meg tudnád osztani az eeprom írási részt?
-
Postas99
senior tag
Ohh... most látom hogy nem kerültél közelebb a megoldáshoz, mert nesze semmi fogd meg jól módon válaszoltam.
[ESP32-audioI2S]
Github-on ott a library az arduniohoz.
Ezt a library-t kell használni hozzá. -
Postas99
senior tag
válasz
Undoroid #23281 üzenetére
Szia!
Először is elnézést nem akartalak elzavarni a másik Topicba.
Az első ilyen cuccom ezzel a board-al készült.Mivel ez egy sima ESP32 DEV Modulnak minősül itt TE tudod megadni hogy melyik lábra kerüljön i2S kimenet Dout,LRC,BCK
/*
* Seeed_esp32-radio
* esp32-c3 is too slow - chops up output - reduce sample rate?
* esp32-s3 ???
*VCC > 3.3v
*3.3V > 3.3v
*GND > GND
*FLT > GND
*DMP > GND
*SCL > GND
*BCK > D1
*DIN > D2
*LCK > D0
*FMT > GND
*XMT > 3.3v
* SerialCDC --- Ezt kell használni az USB porton való kommunkációhoz mert több SERIAL portja van az eszköznek
*/
#include "Arduino.h"
#include "WiFi.h"
#include "Audio.h"
#define I2S_DOUT 26
#define I2S_BCLK 27
#define I2S_LRC 25
Audio audio;
const char* ssid = "*******";
const char* password = "******";
void setup() {
Serial.begin(115200);
WiFi.begin(ssid, password);
while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {
Serial.println("Várakozás a hálózatra ...");
delay(1500);
}
Serial.println("Kapcsolódva.");
audio.setPinout(I2S_BCLK, I2S_LRC, I2S_DOUT);
//audio.connecttohost("http://s1.knixx.fm/dein_webradio_64.aac"); // 64 kbp/s aac+ Ez nagyon jó német adó
//audio.connecttohost("http://stream.ca.morow.com:8003/morow_med.mp3"); // 64 kbp/s aac+
//audio.connecttohost("https://icast.connectmedia.hu/5001/live.mp3");
//audio.connecttohost("http://vis.media-ice.musicradio.com/CapitalMP3");
//audio.connecttohost("https://stream.laut.fm/dresden1-fm");
//audio.connecttohost("http://stream.radioparadise.com/aac-320");
audio.connecttohost("http://0n-jukebox.radionetz.de/0n-jukebox.aac");
//audio.connecttospeech("Kismalac kismalac engedj be", "hu");
}
void loop() {
audio.loop();
}Ha megnézed, még szöveget is meg tudsz szólalatani ezzel az egyszerű kóddal.
-
Postas99
senior tag
válasz
Undoroid #23281 üzenetére
Van erre megfelelő topic.
Itt már kijelző is van hozzá. -
Postas99
senior tag
válasz
cog777 #23277 üzenetére
Csak megjegyzésként mondanám, hogy a héten láttam egy nagyon érdekes oktató anyagot arról, hogy lehetne másképp megvalósítani egy "multitaskingot", ahol akár egyenként tudod a szálaknak megmondani hogy melyik magon fusson. Lehet érdemes lenne kipróbálnod neked is és nem kell túl sok mindent átalakítani a kódban hozzá.
Valami fenomenális és rohadtul jól magyarázó anyag, és az egész 13 perc.
[ITT]
Esetleg ismerte valaki ezt a módszert, használja már? Elgondolkoztam, hogy ezentúl így fogok minden kódot elkészíteni.Vélemények?? Szívesen átbeszélném ha valaki már megnézte.
-
Postas99
senior tag
válasz
Zolexx #23273 üzenetére
Szia!
Ennél konkrétabb infót adj kérlek.
Arduino verzió: ?
Milyen MCU-ra fordítod a kódot?
Mennyi #include fájlod van?
Géped típusa?Annyit tudnod kell, hogy ESP32 (Expressif) esetén tényleg időbe telik a fordítás akár 1-2 perc is lehet, egy Atmel-es Arduino Uno féle boardhoz képest.
-
Postas99
senior tag
Fogyasztói társadalom van, jobban megéri nem visszaváltani hanem újat értékesíteni a gyártó részéről. Az, hogy mi lesz a termék sorsa a kiürülés után azt leszarja a gyártó.
Az itthoni szabályozás, az hogy minden ilyen is TILTVA van. Tehát emiatt nincs LEADÓ pont sem. Szóval minden ilyen is kuka. Miközben a benne lévő akksi és töltő elektronika még bőven újrahasznosítható lenne.
A tiltás oka: A termék nem ismert egészségkárosító hatása és a legfőbb indok, hogy nikotin van ezekben ezért ez jövedéki terméknek minősül. Szóval üldözés van minden téren. Ezek profibb cuccok mint a régi **fbarok mivel tölthetőek (csak az akksi)
A szánalom az, hogy belülről úgy van felépítve, hogy a műanyag szivacsos anyag van átitava valami folyadékkal, ennek a közepén van egy fém henger benne egy izzító szál.
Teház azt nem tudni, hogy amikor izzítasz (tehát szívod, és pára keletkezik), hogy milyen egyéb anyagok kerülnek párásított állapotba, szóval bármit is beszívhat a használója ezáltal. Azt meg főleg nem tudni, hogy a folyadék valójában mit is tartalmaz még az ízen kívül.Engem csak a töltő és az akksi érdekel. Begyűjtöm ha van, ESP cucchoz elegendő lesz.
Na, azért nem csinálok akksi temetőt az otthonomból nekem elegendő 4-5 darab. De megérné ezeket újrahasznosítani otthoni vagy egyéb diy projektekben. Szétszedni pedig gyerekjáték, mert ezeket az újakat szét lehet húzni vagy a tetejénél fogva vagy alulról. -
Postas99
senior tag
-
Postas99
senior tag
válasz
ViZion #23261 üzenetére
Óh kellett volna valami támpontot is adnom, hogy miről beszélek.
[VAPE cucc]
Az utolsó Redmi Note ami a kezem ügyében volt az a 7-es széria. Előtte jónéhány mefgordult a család kezében. Azóta nem volt közöm hozzá.
A véleményem ugyanaz mint neked: szoftveresen szuper és szar is egyben. -
Postas99
senior tag
válasz
Tankblock #23259 üzenetére
Sziasztok!
Kérdés azokhoz akinek már ez eszébe jutott.
Mennyire megbízhatóak a Poco nevű pöfékelős cuccokban található elektronikák?
Gondolok itt a modernebb megjelenésűre aminek van csiricsáré oled kijelzője ami töltéskor animál és megszűnéskor pedig az alja rgb ledekkel mindenféle színben játszik.Ehhez van egy 650mha akksi is a régeikben 850mha akksik voltak.
Kioperáltam már egy ilyet a dobozából és backup féle cuccnak tökéletesnek hangzik, ugye ebben van egy teljes akksi töltő elektronika plusz egy Puya PY32F002A ARM mikrokontroller a kijelző és a ledek vezérléséhez.
Igazán az akksi töltő és az akku ami tetszik. Ugye mások ezt használat után elhajítják viszont akku+töltő ingyé jól hangzik.ESP32-hö backup akksinak elegendő lenne.
-
Postas99
senior tag
válasz
cog777 #23230 üzenetére
BUÉK Mindenkinek!
Ezek az eszközök analóg értéket adnak (feszültség)
Nincs dokumentáció megadva, hogy ekkora meg akkora füstnél milyen érték jelenik meg a kimeneten. Ezt neked kell kitapasztalni. És itt jutottunk el a kalibráláshoz.
Nem lehet kijelenteni, hogy ha 50% komparálási értéket veszel alapul, hogy tudod egyáltalán hogy az mennyi füstöt jelent. Vagy csak 75% is elegnedő vagy ki tudja mennyi.Ezekkel az a gond, hogy ha még meg is írod a rá a programot, ahhoz hogy jó működjön nem lehet EXhas kitalálni hozzá egy értéket.
Tényleg jobb megoldás egy gyári füstértzékelő, és max ott keresgetsz rajta egy pontot amivel tudod detektálni, hogy füst van a házban. A legjobb megoldás a piezo lábára párhuzamosan kötni egy esp32 nano valamelyik lábát megfelelő illesztéssel. A táplálás pedig szerintem szintén megoldható valamelyik forrpontról.
Sajnos jobb nem jut eszembe. -
Postas99
senior tag
válasz
cog777 #23223 üzenetére
Én a helyedben nem használnám:
[Típusok]
Ezek alapján a füst érzékelő a : MQ-135 Gas Sensor
A paraméter típus alapján ez több modell típus is lehet, ha nem jót vettél akkor semmire sem lesz jó. Ezen felül akár 48 órán át is eltarthat a kalibrálás.Janos250: Ha a megfelelő modult válasszuk akkor akár arra ia jó lehet.
Szénmonoxid érzékelő: MQ-7 Gas Sensor -
Postas99
senior tag
válasz
gordonfreemN #23218 üzenetére
Mi a baj a Lomex-el és a HQelektronikával? A RET nekem kicsit fura, tán csak 1* rendeltem onnan..
A Hestore szerintem qrvasok alis cuccot árul itthon egy kissé fölé árazva, igy ha gyorsba kell valami csak akkor vásárolok onnan.Hozzáteszem, a régi szép időkben a ChipCAD-től vettem egy halom cuccot mert nem volt árukészlet hiányuk.. és akkoriban csak PIC-el foglalkoztam.
-
Postas99
senior tag
válasz
Wolfram #23182 üzenetére
Várj. ez a téma már az ha a másik oldalról (lejátszás) meg akarod nyitni a RAW formátumú hang anyagot.
nc -l 4444 | aplay -r 8000 -f U8
Ez egy linux parancssor utasítás. NC--> network command.Neked windows-ból az adott eszköz IP címét kell megnyitni.
De a legjobb, ha VLC-ből nyitod meg. a PORT viszont lényeges: ip bármi de példaként 192.168.1.200:4444 tehát legyen mögötte a port cím is -
Postas99
senior tag
válasz
Wolfram #23180 üzenetére
Sajnos nekem nincs ESP32-Cam cuccom.
[De találtam egy ilyet]
ami szerintem neked kell. -
Postas99
senior tag
válasz
Postas99 #23178 üzenetére
/* Audio streamer with ESP32 and Adafruit elected microphone board.
* Created by Julian Schroeter.
*/
#include <Arduino.h>
#include <WiFi.h>
#include <driver/adc.h>
#define AUDIO_BUFFER_MAX 800
uint8_t audioBuffer[AUDIO_BUFFER_MAX];
uint8_t transmitBuffer[AUDIO_BUFFER_MAX];
uint32_t bufferPointer = 0;
const char* ssid = "YOUR SSID";
const char* password = "YOUR PASSWORD";
const char* host = "YOUR SERVER IP ADDRESS";
bool transmitNow = false;
WiFiClient client;
hw_timer_t * timer = NULL; // our timer
portMUX_TYPE timerMux = portMUX_INITIALIZER_UNLOCKED;
void IRAM_ATTR onTimer() {
portENTER_CRITICAL_ISR(&timerMux); // says that we want to run critical code and don't want to be interrupted
int adcVal = adc1_get_voltage(ADC1_CHANNEL_0); // reads the ADC
uint8_t value = map(adcVal, 0 , 4096, 0, 255); // converts the value to 0..255 (8bit)
audioBuffer[bufferPointer] = value; // stores the value
bufferPointer++;
if (bufferPointer == AUDIO_BUFFER_MAX) { // when the buffer is full
bufferPointer = 0;
memcpy(transmitBuffer, audioBuffer, AUDIO_BUFFER_MAX); // copy buffer into a second buffer
transmitNow = true; // sets the value true so we know that we can transmit now
}
portEXIT_CRITICAL_ISR(&timerMux); // says that we have run our critical code
}
void setup() {
Serial.begin(115200);
WiFi.mode(WIFI_STA);
WiFi.begin(ssid, password);
while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {
delay(500);
Serial.print(".");
}
Serial.println("");
Serial.println("WiFi connected");
Serial.println("MY IP address: ");
Serial.println(WiFi.localIP());
adc1_config_width(ADC_WIDTH_12Bit); // configure the analogue to digital converter
adc1_config_channel_atten(ADC1_CHANNEL_0, ADC_ATTEN_0db); // connects the ADC 1 with channel 0 (GPIO 36)
const int port = 4444;
while (!client.connect(host, port)) {
Serial.println("connection failed");
delay(1000);
}
Serial.println("connected to server");
timer = timerBegin(0, 80, true); // 80 Prescaler
timerAttachInterrupt(timer, &onTimer, true); // binds the handling function to our timer
timerAlarmWrite(timer, 125, true);
timerAlarmEnable(timer);
}
void loop() {
if (transmitNow) { // checks if the buffer is full
transmitNow = false;
client.write((const uint8_t *)audioBuffer, sizeof(audioBuffer)); // sending the buffer to our server
}
} -
Postas99
senior tag
válasz
Wolfram #23177 üzenetére
Hackster.io, nem emékszem hogy fizettem-e valaha is érte. Lehet csak regisztrációt igényel.
Bemásolom ide a kódot. De valamiért szétesik./* Audio streamer with ESP32 and Adafruit elected microphone board. * Created by Julian Schroeter. */ #include <Arduino.h> #include <WiFi.h> #include <driver/adc.h> #define AUDIO_BUFFER_MAX 800 uint8_t audioBuffer[AUDIO_BUFFER_MAX]; uint8_t transmitBuffer[AUDIO_BUFFER_MAX]; uint32_t bufferPointer = 0; const char* ssid = "YOUR SSID"; const char* password = "YOUR PASSWORD"; const char* host = "YOUR SERVER IP ADDRESS"; bool transmitNow = false; WiFiClient client; hw_timer_t * timer = NULL; // our timer portMUX_TYPE timerMux = portMUX_INITIALIZER_UNLOCKED; void IRAM_ATTR onTimer() { portENTER_CRITICAL_ISR(&timerMux); // says that we want to run critical code and don't want to be interrupted int adcVal = adc1_get_voltage(ADC1_CHANNEL_0); // reads the ADC uint8_t value = map(adcVal, 0 , 4096, 0, 255); // converts the value to 0..255 (8bit) audioBuffer[bufferPointer] = value; // stores the value bufferPointer++; if (bufferPointer == AUDIO_BUFFER_MAX) { // when the buffer is full bufferPointer = 0; memcpy(transmitBuffer, audioBuffer, AUDIO_BUFFER_MAX); // copy buffer into a second buffer transmitNow = true; // sets the value true so we know that we can transmit now } portEXIT_CRITICAL_ISR(&timerMux); // says that we have run our critical code } void setup() { Serial.begin(115200); WiFi.mode(WIFI_STA); WiFi.begin(ssid, password); while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) { delay(500); Serial.print("."); } Serial.println(""); Serial.println("WiFi connected"); Serial.println("MY IP address: "); Serial.println(WiFi.localIP()); adc1_config_width(ADC_WIDTH_12Bit); // configure the analogue to digital converter adc1_config_channel_atten(ADC1_CHANNEL_0, ADC_ATTEN_0db); // connects the ADC 1 with channel 0 (GPIO 36) const int port = 4444; while (!client.connect(host, port)) { Serial.println("connection failed"); delay(1000); } Serial.println("connected to server"); timer = timerBegin(0, 80, true); // 80 Prescaler timerAttachInterrupt(timer, &onTimer, true); // binds the handling function to our timer timerAlarmWrite(timer, 125, true); timerAlarmEnable(timer); } void loop() { if (transmitNow) { // checks if the buffer is full transmitNow = false; client.write((const uint8_t *)audioBuffer, sizeof(audioBuffer)); // sending the buffer to our server }
} -
Postas99
senior tag
Itt vannak a magyarországon is forgalmazott cuccok boltjai:
[60000 Ft] -tól [150000]Ft-ig két különböző web áruházból. Itt kell megvenni a cuccokat együtt távirányitó és hajó együtt. A teljesség igénye nélkül. -
Postas99
senior tag
Valahogy úgy, ugye ez egy "mindenre is jó" távirányító amivel kisautót, repülőt mijaf@szt és akár hajót is tudsz távirányítani. De gondolom, hogy ezek nem egyszerre hanem firmware csere után tudják a saját cuccukat.
A leírás megértése után (leteszi a hajót a vízre -- majd elindítja balra és jobbra - tehát pozicionál ezt a koordináta pontot megjegyezteti mint kiindulási pont) úgy gondoltam, hogy ehhez a fenti video adja az alap igazságot. Mondjuk a video URL-jében levő WEB oldalon azt nem találtam meg, hogy a firmware-t hogy cseréled, és honnan töltöd le. De támpont volt, hogy megértettem a vezérlő kvázi programozását az RC távirányítós kishajó koordinátáihoz. A video bemutatja ugyanazt a folyamatot amit Gerliger is megpróbált leírni.De a legnagyobb baj, hogy hiányzik a legfontosabb, hogy a másik horgászt megkérdezze, hogy az övé hogy néz ki, fotók a hajóról a távirányítóról, főleg a kijelzőről bekapcsoláskor és utána, verziószám a távirányító vezérlő programról satöbbi, hol vette, vagy ki rakta össze... valami amiből tényleg megvan a háttér infó. A kishajó hogy néz ki, mert a videó alapján amit linektem ott van egy kinyitható alja a hajónak, tehát ha neki nem ilyen van hanem más hajója aminek ki sem nyitható az alja, akkor azzal nem is biztos hogy értemes szórakozni. Szóval addig ez a dolog felejtős ha nincs meg hozzá több infó. Az sem tudjuk, hogy az ő távirányítója ugyanazt a képet adja-e mint a másik horgászé. Tehát már ez is egy buktató.
-
Postas99
senior tag
válasz
gerlinger #23145 üzenetére
Már értem akkor neked csak erre van szükséged:
[egy új firmware] horgászok részére, és hogy hogyan állítsd be ezeket. -
Postas99
senior tag
Mondom a másik egyszerűbb dolgot és nem kell a vezérlőddel sem összekötni az aduino-t
csak a Neo6-al, bár abban a modelben benne van 2m pontatlanság.
Csak simán folyamatosan lekérdezed a hajód koorditáit és elküldöd rádiós kapcsolaton magadnak és megjeleníted a koordinátákat egy kijelzőn és fejben számolsz.
Nem kell vezérelni semmit csak a hajódat. Neked csak a koordináta pontokat kell feljegyezni tavanként, hogy hová kell navigálnod a hajót.Még mindig drónra szavazok.
-
Postas99
senior tag
válasz
gerlinger #23140 üzenetére
Tehát a böködés teljesen felesleges, mert nincs sem térkép benne sem léptékegység ami alapján a berendezés részedre a kijelzőn érdemi információval bírna. Csak koordináta pontok vannak az meg mindegy hogy hová böksz a kijelzőn mert az csak egy GPS (Sz,H) koordináta pont ahová a berendezésnek el kéne mennie, tehát ha nincs mögöttes használható léptékegységű térkép akkor akár egymás alatt is lehetnek a koordináta pontok.
Amúgy, hogy állsz a koordináta geometriához?
Adva van egy X,Y koordináta pont a térben GPS koordináta (most tekintüsünk el a magasságtól) a TE berendezésed elindul valahonnan (A,B pozíció) amit folyamatos pollinggal lekérdezve el kell döntened, hogy merre fordulj a térben és milyen sebességgel közelítsd meg a megfelelő pontot. Mi van akkor ha a hajód a szél miatt elfordul az eredeti iránytól. Tehát a bejövő adatok alapján neked el kell dönteni, hogy most közelítesz a célpont felé vagy onnan eltartasz, milyen sebeességgel közeledsz felé ha onnan eltartasz merre kell forgatni a szervót hogy irányba álljon.
Én régebben jó voltam koordináta geometriából, de ezeket már inkább kész diy csomagokban venném meg minthogy nekiálljak ezzel sz@rakodni.Egy komolyabb (nem 20e Ft-os) drón a te megmentőd. Oda irányítod ahová akarod, van rajta kamera és akár 1 plusz vezérlő gombbal a drónról 20 deka akármit bele is lehetne pottyantani a vízbe.
Van rajta GPS ami koordinátákat is tud kezelni. Hazatérő gomb satöbbi. -
Postas99
senior tag
válasz
gerlinger #23133 üzenetére
Tehát ez a cucc tartalmaz térképet is? Mármint vizi térképet hogy ide-oda lehet böködni benne?
Nem lenne egyszerűbb beetetni egy hétre???, vagy ami inkább használhatóbb lenne, ha sekély vízről van szó akkor oda cölöpöt leverni arra valami tároló amiben van több 18650-es akku ami az arduino-t táplálja, bár akkor inkább ESP32 aminek van deepsleep funkciója nehogy hamar megegye az akkut, ami vezérelne egy SG90-et vagy valami mást és onnantól pedig X időnként kiszórni a tápot egy valamilyen csigás megoldással. Probléma vége, nem kell túlbonyolítani navigációval meg egyebekkel, mert sosem lesz kész és nem lesz benne meg az örömöd.
-
Postas99
senior tag
Sziasztok!
WT32-ETH01 ezzel a modullal volt már valakinek dolga?
Megtaláltam a GITHUB-on a hozzávaló cuccot.A kérdés az, hogy LAN-t használva a WIFI-t is kihasználva le tudja-e kezelni a két IP címet?
WIFI csak beállításra kell tehát AP a másik pedig kliensként funkcionálna.1, WIFI - konfig beállítása
2, LAN - MQTT kliens -
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy volt róla szó, de hiába keresem a keresőben nem találom, vagyis nincs releváns találat.
ESP32-S3 mini-t kellene Arduino-val használnom. Azzal szívok, hogy ha ESP32-t választok ki akkor noPSRAM opcióval is lehasal a cucc. Nem találok az istennek sem olyan board-ot amivel akár csak egy blink használható lenne.Esetleg van valkinek ezzel tapasztalata?
-
Postas99
senior tag
És még valami, a füstgép kimenetére rá van téve egy porszívó gége cső, teljesen körbe veszi a kimenetet. A gégecső vége pedig a láda tetejére van belülről felfogatva, hogy amikor kinyilik a láda a füst direktben ki is menjen a ládából. Mivel az arduino úgy vezérli a cuccot, hogy mikor a láda lecsukódik még nyomjon ki egy kis füstöt így még lecsukás után is füstölög a láda, ettől még hatásosabb az egész.
Ha kéritek megmutatom a belsejét, nem szép mert barkácsolás. Igazán a végeredmény a lényeg. -
Postas99
senior tag
válasz
ViZion #23064 üzenetére
Köszönöm!
Aryes:
Ezzel futottam egy jó nagy kört még tavaly nyáron, de találtam egy jó teszt és oktató videót egy srác mindent összeszedett. [Milyen folyadék kell a füstgépbe]
Füstgép a legolcsóbb 400W vagy 500W lehet a szokásos Beamz is, amit láttatok füstöt az épp már egy másik folyadékkal volt, mert eredetileg egy nagyon brutál keeveréket raktam össze, ami elfogyott a végére.
Ugye van a vaporesso- mint PG/VG dohányosoknak. Nos ez a folyadék van eredetileg a füstgépben is csak vízzel túl higítva amit a boltban veszel.. Ettől eléggé gyatra a füst, ha igazán szép füstöt akarsz akkor kell 1 Liter PG/VG 50/50%-ban, és teszel mellé valami nagyon édes ízt, vanilia, vattacukor, málna satöbbi. Ez mehet a tartályba, és nem büdös hanem édes illat fog szállni a levegőbe a füstből. A gyerekek meg elhiszik hogy a vattacukor szörny van a dobozban. Mindkettőt meg lehet rendelni valami dohányos oldalról. Az íz mehet teljesen bele a PG/VG cuccba. Itt a fantázia szab csak határt hogy akartok. DE ne vegyetek hozzá nikotint. Csak az íz kell. -
Postas99
senior tag
Későn vettem meg, el kellett vinnem egy gerinc műtétre ahol felnyitották a hátát, tettek rá egy tépőzárat.
A mechanikával lassan haladtam, túl nagy a hátsó ablaktörlő motor a testéhez, kisebbet kell keresnem, a szemét 2x kellett megrendelnem mert az első helyen ahonnan vettem a 20mm-es opálos ledet azt amiket vettem 2,5V-on 1K-s ellenállással sikerült kinyírnom. Valami gyártás hibs volt de ez 1 hétbe került míg megjött a másik hét volt az után rendelés máshonnan, ott végre kaptam olyat amit 3,3V-on direktben meghajtva sem nyírok ki. Tetejébe ez speckó cucc, mert 6 led van benne 12 lábbal. A neten hiába van leírás hozzá az egyik csomag másképp volt bekötve mint a másik. Lesz időm megcsinálni végre.
1 babát már szétnyírtam mire kiderült, hogy tudnám mozgatni a szemét, az még jó lesz kiszedett szemű babának és teszek bele kócot meg be fogom vérezni... A másiknak majd megoldom a mozgatását, de ahhoz viszont hátulról koponya műtétet kell végrehajtanom mert az ujjam alig fére be a fejébe. Szóval az is pepecselős játék lesz. Azt már szívesen felvállalom a mackóval együtt, mert ilyeket még sehol nem láttam.Már itt van a fejemben a többi is.. Addig nem fogok mást csinálni amíg ezek nicsenek készen.
-
Postas99
senior tag
Idén túlvállaltam magam. Így csak 2(3) cucc lett kész. Nem vagyok túl büszke rá, de a többieknek tetszett.
[A szörny láda][Buckató szörnye] Ez össze vissza kering az üvegben és néha mérges hangon röhög.
[Vendégváró Halloween tök] A kisebbik faragta.
Feteszek egy video-t is úgy talán élvezetesebb.
Kimaradt egy másfél méteres plüss mackó, ez mozgott volna, és beszélt volna micimackó hangján. A baba ami a szemét mozgatja és énekel. Idő hiány miatt mindkettő.
-
Postas99
senior tag
válasz
Wolfram #23058 üzenetére
Szia!
Igen ez természetes. 433-on nagyon sokan kommunikának.
Javaslom, hogy tedd hozzá a preamble részt is, és akkor nem lesznek fals jelzések sem.Preamble: A kommunikáció elején egy init sorozat
l 1010101 majd szünet és jöhet az adat. Ez szinkronizálja a vételt, és ezen felül elkerülöd a fals jelek vételét. Arra figyelj, hogy Manchester encoding-ot használj, mert az hiba tűrő ehhez vedd hozzá, hogy ASK modulácót fog kinyomni magából a rádiós adó és a legtöbb vevő is szinte csak ezt tudja.
Erre itt van egy alap cucc GitHub-onHa kérdés lenne jelezd.
Még 1-2 fontos dolog, hogy nem elég 1* elküldeni az adatot, mert lehet hogy zavar lesz az éterben, és a vevőd semmit nem fog értelmezni. Ezért az adatot minimum 3* kell elküldeni, az időzítésre is figyelni kell. De a fenti kóddal ezek azonnal működőképesek lesznek.
Sajnos a rádiós jelek kommunikációja, nem csak abból áll, hogy kiküldesz valamit az éterbe. -
Postas99
senior tag
válasz
Janos250 #23033 üzenetére
Ó ezek a norvég CEThalászok voltak?
"Villanypásztor" megemelt feszültséggel (380V max 200ma), nem lenne hatásos?
Bár én a 110V egyenáramot jobban kultiválnám (lehet a 96V is elegendő lenne). Az egyenáram biológiailag visszafordíthatatlan folyamatokat végez el az emberben. -
Postas99
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, azok akik csináltam már ESP32 vagy CH55x-el touch értékelést, mekkora a touch sensitivity?
Elegendő csak 1-2 cm-re meközelíteni a touch pin bekötést, vagy hozzá is kell érni?
Halloween projekt mindjárt 2 is. -
Postas99
senior tag
válasz
JulianSinulf #22914 üzenetére
Szia!
1, Van internal PullUp opció, vagy ezt bekapcsolod - Szoftver opció
2, Ellenállás 10K tápra felhúz - Hardver opció erre csatlakoztatod fel a nyomógombot aminek a másik vége földre van húzva.
Ezért kell mert a bemenet "lebeg" amit összeszed az fog történni a bemenetén. Ezt megelőzendő kell hardveresen vagy szoftveresen megoldani.A prell mentesítés már szoftverből is megoldható.
-
Postas99
senior tag
válasz
ViZion #22905 üzenetére
Nem akartam semmibe belekötni, pusztán sokallom azt a hosszú füzért mert a kevés led is elegendő ahhoz hogy ezt a megvilágítást elérd. Már az 1 méter is szerintem sok.
Ebből kiindulva:
[vagy mégsem?] -
Postas99
senior tag
Ugye ha nem kell ennyi LED meg elég amit írtam, akkor a [HLK-5M05] 5V 5W elegendő lenne, és méretben sem nagy:
-
Postas99
senior tag
válasz
Zsmester89 #22894 üzenetére
Az jutott eszembe, hogy a 12-es vagy 16-os kör panelre feltett WS2812 5050 RGB LED-es cuccból ha kettőt vennél (nem tudom az átmérőt sajnos), és fenékkel egymás felé fordítanád, akkor 1x meglenne a felfele irányuló fény és 1x pedig meglenne a lefele irányuló fény is.
A két gyűrűt fel tudnád egészen a tartólábak köré húzni ott rögzíteni a vezetékezés elmehetne a belső részen a mikrokontroller meg mehetne a talapzatra és az egészet így szépen be tudnád vattával körbe venni. A vezérlés egyszerű, de akár bármelyikünk segít megírni a kódot részedre. Itt már csak a képzelet szab határt hogy mit szeretnél vizuálisan látni.
Jól néz ki a cucc, respect az ötletadónak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged