- Apple asztali gépek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lanszelot #20064 üzenetére
Az ellenállás nélkül, de úgy raktam be
Tehát nem úgy.
Tudom, hogy sok információ, de:
1. A prellmentesítést/debouncing-ot nem hardveresen szokás megoldani, mivel szoftverből jól kezelhető a probléma.
2. Ha mégis hardverből szeretnéd, akkor az ellenállás és a kondenzátor értéke együtt fogja neked kiadni a debounce idejét. A beépített ellenállás 30kΩ-50kΩ közti random érték, amivel nem igazán lehet számolni
3. Ha szoftverből csinálod, nem kell külső felhúzó ellenállás, a beépített pont elég, hogy a lebegést megszüntesse, hiszen erre kell az ellenállás.
4. Felejtsd el a kalkulátort, csináld szoftverből, hiszen ez a bevett, kipróbált módszer.
5. A 80ms debounce és a 270ms mérési késleltetés egymástól teljesen független. Ha a fenti kódot beteszed a programba, észre fogod venni, hogy egyik nem befolyásolja a másikat. A működése egyébként az, hogy amikor prellez a gomb érintkezője, az utolsó alacsony szint után vár 80ms-ot, és csak utána reagál. Ha 80ms előtt új impulzus érkezik, akkor nem reagál rá.szerk.: Most jöttem rá, hogy rossz a kód, ez interrupt esetén nem fog működni... Ez lesz a jó:
void gombotnyom(){
if (millis() - debounce > 80){ /* eltelt 80 msec ? */
gombNyomas ++; /* növeljük 1-el a gombnyomások számát */
if (gombNyomas >3) gombNyomas = 1;
debounce = millis();
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Peugeot, Citroën topik
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Sorozatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Synology NAS
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest