- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mini PC
- Steam Deck
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
its_grandpa
tag
Amíg "debuggoltam" írtatok párat de sebaj, azért ezt most csak itt hagyom
Jogos, nem emlékeztem rá de most megnéztem.
Viszont azt gondolom megtaláltam és vesszek meg ha értem másnak miért működik.
Esp32_radio_init.ino 28. sor preferences.clear() , töröl mindent.
Ezután kiírja kódból az összeset,nézzük a 49. sort. preferences.putString ( "preset", "6" ) ;Ezt látjuk a hibaüzenetben:
:58:11.630 -> D: nvs_get_str failed 1102 for key preset, keylen is 6, len is 150!A kulcs hossza 6 ("preset" sztring hossza) de mi 150-et akarunk olvasni.
Ennek oka a main.cpp 708. sorától az nvsgetstr ( const char* key ) függvény és a 145. sorA nvsgetstr fv. első 5 sora :
static char nvs_buf[NVSBUFSIZE] ; // Buffer for contents
size_t len = NVSBUFSIZE ; // Max length of the string, later real length
nvsopen() ; // Be sure to open nvs
nvs_buf[0] = '\0' ; // Return empty string on error
nvserr = nvs_get_str ( nvshandle, key, nvs_buf, &len ) ;
Megnyitjuk, a 150 hosszú nvs_buf 0. pozijára beírjuk a C sztring szeparátort, eddig OK.
Ezután viszont vissza akarjuk olvasni a kulcsot ( a mi esetünkben ez a "preset") , a 150 hosszú nvs_buf-ba, de mindig 150 hosszan mert a len változó értéke az bizony 150.
Ez így - szerintem - sose fog menni,hibaüzenet lesz a 718. sorban.
Ha minden igaz a kulcs valódi hosszát így lehet(ne) kideríteni.size_t real_len = 0;
nvs_get_str ( nvshandle, key, nullptr , &real_len );
Ezután kellene beolvasni a kulcsot a tényleges hossz ismeretében.nvserr = nvs_get_str ( nvshandle, key, nvs_buf, &real_len ) ;
Itt egy jó példa fv. a tényleges hossz megállapítására [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mini PC
- Vírusirtó topic
- gerner1
- Revolut
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest