-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
op9
aktív tag
A másik problémám pedig, hogy volt már egy 5V-os aktív csipogóm, és ennek mintájára vettem S8550-es tranzisztort, valamint 1kOhm-os ellenállást.
A problémám az, hogy ezt szintén nem az ESP GPIO-járól akarom betáplálni, egyrészt, mert max. 3.3V lenne, másrészt jobb, ha az ESP32 csak a logikáért felel.
A 3.3V-os feszültség az ESP32-ből csak 1.25V-ra csökkenti a feszültséget a tranzisztoron keresztül, és így még egy picit van hangja, bár csak épphogy valami hallatszik, de nem akarom, h bármit is fogyasszon olyankor, valamint a low-levelen a tranzisztor kb. 0.45V-ot levesz az 5V-ból.
Ezek szerint a boarddal szerelt csipogó is hasonlóan nyekeregne?Olvastam, hogy egy alacsony Gate feszültségű MOSFET-tel lenne célszerűbb ezt használni.
Egy 2N7000-es jó lehet erre? Ennek 3V a Vgs, de állítólag, ha nagyon a közelében van a feszültség, akkor nem teljesen nyit.A BS108 már biztosan jó lenne, vagy teljesen vakon vagyok?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest