- VR topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Olcsó táblával készül a OnePlus
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
Abból indultam, hogy megnéztem ebayen a szabályozós usb-s ledes lámpákat, és kb. 1500 Ft-nál indultak. Lehetne valami változtatható kitöltési tényezőjű oszcillátort barkácsolni potméterrel, de nem igazán szimpi a potméter, kh-s lesz idővel. Aztán megnéztem a pro minit, és már 400 Ft-ért is van, fél év alatt lement egy jó százassal. Tápmodul 200 körül, dugasztápom van egy pár, ledek vannak, mikrokapcsoló is. És amit mondogatni szoktam, hogy ha egyszer beteszi a lábát valahova az arduino (és általában a programozható eszköz), akkor ott még nagyon sok mindent lehet csinálni vele. Itt pl egy fényszenzorral be lehet lőni, hogy milyen világosságban melyik fokozat a legjobb, és akkor többet már nem is kell szabályozgatni. Egy másik fényszenzorral figyelni a monitor fényét, és lekapcsolni ha a monitor elsötétül. Egy hangszenzorral lehet pl. tapssal vagy füttyel kapcsolgatni, meg még sok mindent.
A tápot primer oldalon akarom, kézzel kihúzom a konnektorból, 0 fogyasztás. Relé modullal lehetne ügyeskedni, ha a relé elenged, akkor megszűnik a 230. Indítani egy párhuzamos kapcsolóval lehetne, ha fölébred az arduino, meghúzza a relét, és a gombot el lehet engedni. De elég jól kellene szigetelni, a 230 nem játék, ezzel nem akarok babrálni, bedugom megy, kihúzom nem megy.
Most egy 7 W-os fénycső van, de túl erős, letakarhatnám, de az meg milyen már. Szabályozni meg nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 16 A2141 EMC 3347 27%, 16.1" Retina LCD IPS, i7-9750H, Radeon PRO 5300M, 16, 500, gar
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- Nitro ANV15-41 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 1TB NVMe gar
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- SilentiumPC Signum SG1 TG
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest