Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aryes

nagyúr

válasz Tankblock #16353 üzenetére

Ha 1mp-en át 3W, majd utána 0W(közeli), szintén 1mp-en át, akkor átlagban 1,5W-t kell eldisszipálnia, nem? A gyakorlatban kevesebbet, mert a 8g szervó tipikus áramfelvétele mozgatáskor 500mA körül van, 1A csak indításkor van egy pillanatra, meg ha elakad (stall).
    Kézzel nem mérhető a melegedés a chip-en (illetve langyos), de akár hűtőbordát is lehetne tenni rá (ezt mondjuk eléggé overkillnek érzem :D ).
    Nincs tartás, a program beállítja a szervót pozícióba, majd elengedi (nincs pwm kimenet). A pozíció tartása nem kritikus, a két végállás (0 és 180 fok) közt van vezérelve mindkét szervó.
    Nem hiszem, hogy visszabeszélne, igaz, hogy a 8g szervó egy faék egyszerűségű hardver, de biztos vagyok benne, hogy a belső elektronikája tartalmaz védő diódát a motor körül.
    1A-es power bank-ről hibátlanul üzemel az eszköz, abban ugye egy boost converter van. Csak mivel a Digispark-on van onboard regulátor, kézenfekvőnek találtam azt használni.
    Egy kitudja milyen noname kínai regulátor volt, ami megsült rajta, azt cseréltem tegnap egy ST gyártmányú darabra, és most remélem, hogy az jobban fogja bírni. :B

Új hozzászólás Aktív témák