- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
Szia,
Még 1x átgondoltam, megosztom amire eddig jutottam:
előtét ellenállás nélkül a Zener szépen elfűti magát, főleg ha az a 12V ágon 18V van- 24V esetén még hamarabb --> a mikrokontroller lesz a következő áldozat a sorban, ebben nem vagyok 100% biztos.
Jön a dilemma ha beteszel egy előtét ellenállást is, azt nem tudjuk, hogy a LEDet mi hajtja meg. Itt beleavatkozol a vezérlő áramkörbe és nem tudod mit okozol....Gondolatmenetem a következő volt
Mérni a legegyszerűbb lenne egy minimális shunt ellenálláson keresztül. Ez ha megkapja a teljes overvoltagot max elég és ennyi. A mérésre a legegyszerűbb opamp használni, de abban igazad van hogy körültekintőnek kell lenni a tervezésnél is.Lássuk egy másik megoldást ami az összes követelményt kielégíti
Mondjuk egy INA 219 current sensor 3V3 mellett képes I2C kerezstül 26V ig mérni minden probléma nélkül. Ebből létezik INA4180 ami 4 csatornán képes mérni.
Itt is szigorúan leválasztott DCDC vel hajtanám a uC.Emelett a gyártók cél IC-k galvanikusan leválasztva. Természetesen horror áron....
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Ford topik
- 24 Hours of Le Mans
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest