- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
- OLED TV topic
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megkövetelésének kapcsán
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Philips LCD és LED TV-k
- Már nem tudni, hogy mikor kerülhetnek piacra a DGX Spark gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
Szia,
Még 1x átgondoltam, megosztom amire eddig jutottam:
előtét ellenállás nélkül a Zener szépen elfűti magát, főleg ha az a 12V ágon 18V van- 24V esetén még hamarabb --> a mikrokontroller lesz a következő áldozat a sorban, ebben nem vagyok 100% biztos.
Jön a dilemma ha beteszel egy előtét ellenállást is, azt nem tudjuk, hogy a LEDet mi hajtja meg. Itt beleavatkozol a vezérlő áramkörbe és nem tudod mit okozol....Gondolatmenetem a következő volt
Mérni a legegyszerűbb lenne egy minimális shunt ellenálláson keresztül. Ez ha megkapja a teljes overvoltagot max elég és ennyi. A mérésre a legegyszerűbb opamp használni, de abban igazad van hogy körültekintőnek kell lenni a tervezésnél is.Lássuk egy másik megoldást ami az összes követelményt kielégíti
Mondjuk egy INA 219 current sensor 3V3 mellett képes I2C kerezstül 26V ig mérni minden probléma nélkül. Ebből létezik INA4180 ami 4 csatornán képes mérni.
Itt is szigorúan leválasztott DCDC vel hajtanám a uC.Emelett a gyártók cél IC-k galvanikusan leválasztva. Természetesen horror áron....
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- OLED TV topic
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Windows Insider Program
- Béta iOS-t használók topikja
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3441, 92% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GMKtec NucBox M6 mini számítógép - R5 6600H 32GB DDR5 1TB SSD AMD Radeon 660M WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest